karakızzz hemşerimbestene bittim.aynen öyle bu babalar niye böyle.işten gelmesini dört gözle beklerim gelir 5 dk tut derim ama nerdeeeee
belim ağrıyo basım ağrıyo
hamileyken ne güzelmişbir dediğimiz iki olmuyodu en azından benim öyleydi.bu arada ben kartal erciyeste normal doğum yaptım cetin beydi doktorum.sen avrupada yaptın galiba.
Arkadaslar bu kilo siralama muhabbeti ben yazdım diyemi çıktı valla pişman oldum Yazdığıma dünden beri emmeside azaldı her bebeğin gelişimi farklıdır neticede önemli olan sağlıklı olmaları bebeklerinizi hiç kıyaslamayın boylarida kilolarıda ileride eşlerinizle sizin ortalaması olacak
barbarino bebişin daha emzik almadımı.kundak yapıp uykuya yakın vermeyi denedinmi bişeye batırıp.valla emzik olmasa ölürdüm.ağzına verdiğim an baslıyo eee eee eee diye
annene yazık olacak o bişey değil.bizim enerjimiz bile yetersiz kalıyo canavarlara.kociş çaki dio bizimkine.cocukluğumuzda korkarark izlediğimiz oyuncak bebek chaky vardı yabu cakiyle beni yalnız bırakma korkuyom dio
bende sinir oldum evi süpürdxü sildi topladı bulaşkları dizdibedne kızımı yıkadımmm
kızlar bu ara bebişim uykusudna ağlıyormırın kırın kesik kesik uyuyor nedenini bilen varmı
Nekadar ki cnm seninki ben kacirmisim merak ettim..tabiiki saglikli olsunlarda zaten artik zor kisim atlatildi ek gidayada gecilebilir
7.300 çıktı kimine gore normal kimine gore cok ya biraz çıkısir gibi oldum da kusura bakmayın benim moralim bozuk oğlum kac gündür kakasini tam yapamadı gece ateşi aşıdan dolayı cok yükseldi gece zor gecti bizim icin bugün az emdi inşallah normale doner
acayip işhal uykuda ağlıyor yavrum
bu canbebe comfort dry çıkaranin birdaha asla almam :84:
Insaallah cnm bizde bi iki gündür sikintiliyiz yavrum aglayarak uyanio sabah 5 e ceyrek kala uyandik bugun gece uykusuna yatti bi saat sonra ağlayarak uyandi biraz sakinlestirdim banyo yaptirdim şükür uyudu bakalım nezamana kadar
Herhalde kizi kirklandi adam bi dunya is yapmis cnm sen kizi yikamisin ne guzel:) rüya gordukleri icinmis gecen ayki kontrolumuzde dr demisti bu ay ruya gormeye baslar ve uykuda aglarlar benim oglanda yapio hatta sesli kahkaha atio
can bebe de en çok şikayet alan bebek bezi
kimden duysam aynı şeyi söylüyorlar
arkadaşlar 2 gündür kızımın poposu pişik oldu ben hep pamuk kullanıyordum bu aralar unibaby yenidoğan ıslak mendili kullandım ondanmı oldu bilmiyorum. Bebeği pişik olan varmı? önerebileceğiniz bişey sebamed pişik kremini sürdüm ama geçmedi başka ne deneyebilrim altını açık bıraksammı arada hava alması için ?
ayne yavrum misler gibi uyudu çok rhatladıı
iğrenç kokutuyor geri primaya döndüm beyaz paket içinde 46 var ama napcam bilmiyorum
molfix nasıl acaba yada primanın diğer yeşil paketleri bilen varmı :44:
kızımı molfix ile büyütmüştüm.ama bana şimdi yüzeyi çok sert geliyor.değişmiş sanki
ama emiciliği fena değil.ben de ilk başta bayağı denedim.molfix,evi baby
ama HUGGİES de karar kıldık.organik pamuklu şu ana kadar şikayetimiz olmadı.
bel lastiği kavraması filan çok rahat. dene istersen
Insaallah cnm bizde bi iki gündür sikintiliyiz yavrum aglayarak uyanio sabah 5 e ceyrek kala uyandik bugun gece uykusuna yatti bi saat sonra ağlayarak uyandi biraz sakinlestirdim banyo yaptirdim şükür uyudu bakalım nezamana kadar
onuda denedim ilk oğduğubda çok pamuk bırakıyor
nasıl pamuk bıraktı canım?
ağlayarak uyanmak da bu ayın modası heralde bende son bi haftadır anlam veremiyorum gözleri kapalı bağıra çağıra uyanıyo gece de kaç defa..
Bebeğiniz İçin Pirinç Unu Yararlı mıdır ?
Yazar: Dr. Suat Erkmen
Geleneksel beslenmenin bir parçası haline gelen annelerimizden öğrendiğimiz pirinç unu aslında düşündüğünüz kadar yararlı değildir.
Özellikle Anneler bebeği tok tutmak amacıyla akşam öğününde pirinç unuyla muhallebi yapmakta ya da gece öğününde biberonda pirinç unu vererek bebeği beslemektedir. Bu beslenme şekline maalesef bebeğin ilk 3 ayında geçilmeye başlanmaktadır. Unutmayınız ilk 6 ay anne sütü bebeğin beslenmesi için en önemli besindir.Hatta prinç unu zamanla anne sütünün yerini almaya başlayarak bebeğin 4-6 ay arasında yedirilme sıklığı artmaktadır.
En önemli yanılgılardan birisi pirinç ununu bebek için üretilmiş mama zannedilmesidir. Pirinç unu pirincin öğütülerek toz haline getirilmiş şeklidir. Hiçbir şekilde bebek mamaları ile karıştırılmamalıdır.
Pirinç ununun hiçbir besleyiciliği yoktur.
Kof şişmanlık yapar. Kırmızı ve şişman yanaklar sizi yanıltmamalıdır.
Sağlıklı zihinsel ve fizksel gelişim için gerekli vitamin ve mineral içermez.
Pirinç unu inek sütüyle karıştırılarak hazırlanır.
İnek sütü demir, C,D,E vitaminleri az miktarda, sodyum, potasyum ve klor ise çok miktarda içerir. Sonuçta İnek sütü 1 yaşından önce kullanıldığında sindirimi zor olduğundan kabızlık, demir yetersizliği sonucu kansızlık, bağırsak içi kanamalara, D vitamini yetersizliği sonucu kemik gelişim bozuklukları, omega 3 ve omega 6 eksikliği sonucu beyin ve göz gelişiminde yetersizliklere neden olur.
( http://www.leyditurk.com/sayfa.asp?sayfa=yazi&yaziid=105 linkinden inek sütü zararları ile ilgili yazıma ulaşabilirsiniz)
Bu nedenle tıp otoriteleri ilk 1 yıl bebeğe inek sütünü önermez.
İnek sütü ile hazırlanan Pirinç unu muhallebileri dışında endüstriyel pirinç unlu mamalar demir ve vitamin katkılı mamalardır. Bunlar su ile hazırlanmaktadır.
Ancak hepsi birbirinin aynı olmayan Pirinç unu muhallebilerinin özelliklerini iyi incelemek gerekir.
Artık Türk annelerinin alışkanlıklarına uygun pişirilerek hazırlanan kaşık mamaları ciddi firmalar tarafından bebeklerimizin kullanımına sunulmuştur. Bu pirinç unlu mamalar ; pirinç unu gibi kof şişmanlık yapmak yerine bebeğin besinsel ihtiyaçlarını da eksiksiz karşılamaya yardımcı olurlar.
Sağlıklı gelişimi sağlayabilmek için su ile hazırlanan pirinç unu muhallebilerinde şu özelliklerin olmasına dikkat ediniz :
Devam sütü içermesi
Zengin tahıl çeşitlerini içermesi
C,D,E vitamini ve Demir gibi vitamin ve mineralleri içermesi
Diyet lifi içermesi
Omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini içermesi
Doğru öneriler için lütfen doktorunuza danışınız.
Dr.Suat ERKMEN
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı -
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?