Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bende sinir oldum evi süpürdxü sildi topladı bulaşkları dizdi bedne kızımı yıkadımmm

kızlar bu ara bebişim uykusudna ağlıyormırın kırın kesik kesik uyuyor nedenini bilen varmı

Arkadaslar bu kilo siralama muhabbeti ben yazdım diyemi çıktı valla pişman oldum Yazdığıma dünden beri emmeside azaldı her bebeğin gelişimi farklıdır neticede önemli olan sağlıklı olmaları bebeklerinizi hiç kıyaslamayın boylarida kilolarıda ileride eşlerinizle sizin ortalaması olacak

Nekadar ki cnm seninki ben kacirmisim merak ettim..tabiiki saglikli olsunlarda zaten artik zor kisim atlatildi ek gidayada gecilebilir

Benimkide almio envai çeşit emzik var sirayla deniyorum yok almio iki gündür basparmagini alio ve acaip mutlu oluo once incelio sonra agzina goturuo bazen gözüne dogru gidio eli agzini bulunca cok mutlu oluo cekiorum elini ama yok emer kesin

bende sinir oldum evi süpürdxü sildi topladı bulaşkları dizdi bedne kızımı yıkadımmm

kızlar bu ara bebişim uykusudna ağlıyormırın kırın kesik kesik uyuyor nedenini bilen varmı

Herhalde kizi kirklandi adam bi dunya is yapmis cnm sen kizi yikamisin ne guzel:) rüya gordukleri icinmis gecen ayki kontrolumuzde dr demisti bu ay ruya gormeye baslar ve uykuda aglarlar benim oglanda yapio hatta sesli kahkaha atio

Nekadar ki cnm seninki ben kacirmisim merak ettim..tabiiki saglikli olsunlarda zaten artik zor kisim atlatildi ek gidayada gecilebilir

7.300 çıktı kimine gore normal kimine gore cok ya biraz çıkısir gibi oldum da kusura bakmayın benim moralim bozuk oğlum kac gündür kakasini tam yapamadı gece ateşi aşıdan dolayı cok yükseldi gece zor gecti bizim icin bugün az emdi inşallah normale doner

Son düzenleme:

Insaallah cnm bizde bi iki gündür sikintiliyiz yavrum aglayarak uyanio sabah 5 e ceyrek kala uyandik bugun gece uykusuna yatti bi saat sonra ağlayarak uyandi biraz sakinlestirdim banyo yaptirdim şükür uyudu bakalım nezamana kadar

Insaallah cnm bizde bi iki gündür sikintiliyiz yavrum aglayarak uyanio sabah 5 e ceyrek kala uyandik bugun gece uykusuna yatti bi saat sonra ağlayarak uyandi biraz sakinlestirdim banyo yaptirdim şükür uyudu bakalım nezamana kadar

İnşallah canım düzelirler oğlumda aynı aglayarak uyanıyor aslında şükretmeliyim Halime Cok büyük Saglik sorunları yaşayanlar var küçücük bedenler ne sıkıntılarla uğraşıyor losevle,doğuştan kalp rahatsızlıkları ile uğraşanlar düşündükte kendime kiziyorum

Herhalde kizi kirklandi adam bi dunya is yapmis cnm sen kizi yikamisin ne guzel:) rüya gordukleri icinmis gecen ayki kontrolumuzde dr demisti bu ay ruya gormeye baslar ve uykuda aglarlar benim oglanda yapio hatta sesli kahkaha atio

ayne yavrum misler gibi uyudu çok rhatladıı

can bebe de en çok şikayet alan bebek bezi

kimden duysam aynı şeyi söylüyorlar

iğrenç kokutuyor geri primaya döndüm beyaz paket içinde 46 var ama napcam bilmiyorum

molfix nasıl acaba yada primanın diğer yeşil paketleri bilen varmı :44:

cnm en ıyı troys kesınlıkle

ayne yavrum misler gibi uyudu çok rhatladıı

iğrenç kokutuyor geri primaya döndüm beyaz paket içinde 46 var ama napcam bilmiyorum

molfix nasıl acaba yada primanın diğer yeşil paketleri bilen varmı :44:

kızımı molfix ile büyütmüştüm.ama bana şimdi yüzeyi çok sert geliyor.değişmiş sanki

ama emiciliği fena değil.ben de ilk başta bayağı denedim.molfix,evi baby

ama HUGGİES de karar kıldık.organik pamuklu şu ana kadar şikayetimiz olmadı.

bel lastiği kavraması filan çok rahat. dene istersen

onuda denedim ilk oğduğubda çok pamuk bırakıyor

Bebeğiniz İçin Pirinç Unu Yararlı mıdır ?

Yazar: Dr. Suat Erkmen

Geleneksel beslenmenin bir parçası haline gelen annelerimizden öğrendiğimiz pirinç unu aslında düşündüğünüz kadar yararlı değildir.

Özellikle Anneler bebeği tok tutmak amacıyla akşam öğününde pirinç unuyla muhallebi yapmakta ya da gece öğününde biberonda pirinç unu vererek bebeği beslemektedir. Bu beslenme şekline maalesef bebeğin ilk 3 ayında geçilmeye başlanmaktadır. Unutmayınız ilk 6 ay anne sütü bebeğin beslenmesi için en önemli besindir.Hatta prinç unu zamanla anne sütünün yerini almaya başlayarak bebeğin 4-6 ay arasında yedirilme sıklığı artmaktadır.

En önemli yanılgılardan birisi pirinç ununu bebek için üretilmiş mama zannedilmesidir. Pirinç unu pirincin öğütülerek toz haline getirilmiş şeklidir. Hiçbir şekilde bebek mamaları ile karıştırılmamalıdır.

• Pirinç ununun hiçbir besleyiciliği yoktur.

• Kof şişmanlık yapar. Kırmızı ve şişman yanaklar sizi yanıltmamalıdır.

• Sağlıklı zihinsel ve fizksel gelişim için gerekli vitamin ve mineral içermez.

• Pirinç unu inek sütüyle karıştırılarak hazırlanır.

İnek sütü demir, C,D,E vitaminleri az miktarda, sodyum, potasyum ve klor ise çok miktarda içerir. Sonuçta İnek sütü 1 yaşından önce kullanıldığında sindirimi zor olduğundan kabızlık, demir yetersizliği sonucu kansızlık, bağırsak içi kanamalara, D vitamini yetersizliği sonucu kemik gelişim bozuklukları, omega 3 ve omega 6 eksikliği sonucu beyin ve göz gelişiminde yetersizliklere neden olur.

( http://www.leyditurk.com/sayfa.asp?sayfa=yazi&yaziid=105 linkinden inek sütü zararları ile ilgili yazıma ulaşabilirsiniz)

Bu nedenle tıp otoriteleri ilk 1 yıl bebeğe inek sütünü önermez.

İnek sütü ile hazırlanan Pirinç unu muhallebileri dışında endüstriyel pirinç unlu mamalar demir ve vitamin katkılı mamalardır. Bunlar su ile hazırlanmaktadır.

Ancak hepsi birbirinin aynı olmayan Pirinç unu muhallebilerinin özelliklerini iyi incelemek gerekir.

Artık Türk annelerinin alışkanlıklarına uygun pişirilerek hazırlanan kaşık mamaları ciddi firmalar tarafından bebeklerimizin kullanımına sunulmuştur. Bu pirinç unlu mamalar ; pirinç unu gibi kof şişmanlık yapmak yerine bebeğin besinsel ihtiyaçlarını da eksiksiz karşılamaya yardımcı olurlar.

Sağlıklı gelişimi sağlayabilmek için su ile hazırlanan pirinç unu muhallebilerinde şu özelliklerin olmasına dikkat ediniz :

• Devam sütü içermesi

• Zengin tahıl çeşitlerini içermesi

• C,D,E vitamini ve Demir gibi vitamin ve mineralleri içermesi

• Diyet lifi içermesi

• Omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini içermesi…

Doğru öneriler için lütfen doktorunuza danışınız.

Dr.Suat ERKMEN

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı -

Son düzenleme:

ağlayarak uyanmak da bu ayın modası heralde bende son bi haftadır anlam veremiyorum gözleri kapalı bağıra çağıra uyanıyo gece de kaç defa..

ağlayarak uyanmak da bu ayın modası heralde bende son bi haftadır anlam veremiyorum gözleri kapalı bağıra çağıra uyanıyo gece de kaç defa..

Insaallah gecicidir ya valla ozledim oglusumun gerinerek mutlu uyanmasini yada gece gözü kapali emip geri uyumasini simdi tetikteyim gece uyanip agliycak diye yavrum benim yaa rabbim korusun kuzularimizi dermansiz dert vermesin

Kesinlikle katiliyorum ek gidaya gecilecekse devam sutu oncelik olmali bence 6 aya kadar sutten vazgecmeyelim daha onlar sut çocuğu bende hevesleniom baska seyler yedirsem diye sonra diyorum nede olsa daha cok yiyip içecek

Ben arı mamanın 12 vıtamınlı elmalı sutlu pırınc ununu yedırıyorum oglenlerı cok sukur kaka problemımız kalmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…