Allahıma binlerce kez şükür eşim sabah 6 da işe gıder gece 11 -12 de eve gelir uyuyacağı 6 saatlik uykusundan bile benim için fedakarlık eder..ay çıldırıcam kızlar. ekimin başı itibarıyla işe başladım. öğretmenim. kızıma annem bakıyor. ben 2 saatte bir koştur koştur okuldan gelip emzirip gidiyorum. tabi okula mı yetişeyim kızıma mı bi koşturmacadır gidiyo. haa bide ev var tabi. okul bitiyo yorgun argın gelip yemek yapıyorum. bu arada tabi kızımla ilgilenmeye çalışıyorum.eve biraz çeki düzen.. mutfağı bulaşığı topla kızı uyut derken...2 saat içinde tv karşısında uyuyakalıyorum.
gelgelelim haftasonlarına... bi haftasonu evimde bi haftasonu merkezde oturan kv demlere gidiyoruz. oraya gidince çocugun alışması bizim alışveriş telaşımız eş dostlarla görüş derken yine çok yoğun bi tempo. evimde kalınca da detaylı temizlik, ütü,....ev işleri...
eee ben ne zaman nefes alıcam? kaşlarım aylardır alınmadı. kendime bakım yapacak zamanı bulamıyorum. eşimin tesellisi şu: "anne olmak kolay değil aşkım!!" kafayı yicem dalga gecer gb ya! peki baba olmak neden bu kadar kolay onu biri anlatsın bana!
haa bide dün şüphelendim hamilelik testi yaptım çok şükür bişi çıkmadı. tabi ben çok sevindim ama benim relax kocam neden bu kadar sevindiğimi bile anlamadı! çünkü ona hayat çok kolay:) eve gelir üstünü değişir ( ki oda öğretmen) tv karsısına gecer, yemek yer tv karsısına gecer,oturur oturur oturur... veee gece boyunca deliksiz uyur. haa! es kaza kızım sabah erken uyanır ve neseli neseli konusursa beyefendi uykusundan fedakarlık yapmış olur ( 20 dklık)
bu bünye ne kadar dayanır bilmem....
sabır saabır
inş. kuzum benim okuyorum yemın olsun ama tık yokkkcanım kolay gelsin bi de dua oku bebiş rahatlıyor.
Kızım sesten çooook korkuyor.Biraz nce mikseri çalıştırdım bir ağladı ki...Kıyamam kuşum benim.Süpürge sesinde ise hemen uyuyor nasıl iś anlamadım.
iyiyim canım sen nasılsın yagmur kuzum nasılslm zeynepcim nasılsın
Allahıma binlerce kez şükür eşim sabah 6 da işe gıder gece 11 -12 de eve gelir uyuyacağı 6 saatlik uykusundan bile benim için fedakarlık eder..
aya yılda bir izinli olur onada yemek yapar temızlük yapar ben mutfagı temızlerken bi çocuga bakar bi tuvaletı banyoyu yıkar ..gece cocugu sallar uyutur meyvemı soyar getirir .
ben de ona aynı muameleyi gösteriririm2. çocuk konusunda da 20 yasında anne oldun bi çocugumuzu buyutelım 25-26 yasında 2. cocugu yaparız dıyor . kesınlekle cocuk dusunmuyor .
inş. kuzum benim okuyorum yemın olsun ama tık yokkk
7.300 çıktı kimine gore normal kimine gore cok ya biraz çıkısir gibi oldum da kusura bakmayın benim moralim bozuk oğlum kac gündür kakasini tam yapamadı gece ateşi aşıdan dolayı cok yükseldi gece zor gecti bizim icin bugün az emdi inşallah normale doner
Tabi önemli olan sağlıklı olmaları.Biberonu sütün azalır diye hiç denemedim.Uyurken emzirmeye devam bakalım.Dün Uzman Tv'de dinledim 3-6 ay arası 500-550 gr almaları yeterliymiş.5 saate kadar da aç kalabilirlermiş.Aslında uyurken emzirdiklerimi sayarsak günde 7-8 kez emmiş oluyor.Kızım çok ilginç emzirmeye çalışıyorum emmiyor sonra 10 dak.sonra uyuyor.Bu kez uykuda emiyor.Aç olmasa uyuurken de emmemesi gerekmez mi?Acaba idrar yolları enfeksiyonu mu var diyorum.Belirtilerini tam bilmiyorum ama doktora soracağım.
Hatırladığım kadarı ile cena'nın kızı dönmüştü.Cena dışında bebişi sırt üstünden yüzüstüne veya tam tersi dönen var mı?
Hayırlı akşamlar hanımlar..nasılsınız? bebişler nasıl? kimler aşılarını oldu bakalım..:94: Biz ayın 27sini bekliyoruz..:18:
canım seninle ben aynı şeyleri yaşıyoruz hatta bu notu sanki ben yazmışım aynı emzirmeye çalışıyorum kıyameti koparıyor 10-15 dak sonra uyuyor uykulu veriyorum memeyi nasıl saldırıyor cokur cokur çekiyor memeye anlatamam şimdilik uyutarak çözüyoruz ama nereye kadar gidece ileride az uyuycaklar özellikle gündüz o zaman nasıl besliycez düşünmekten başıma ğarılar giriyor ben sağdım kaşıkla verdim çok az içiyor biberonu asla almıyor tam 5 marka denedim silikon uç kauçuk uç ince uç kalın uç aklına gelecek herşeyi ama öğürüyor belki sütümü istemiyor dedim dün mama aldık onu denedim mamayı hiç içmedi sütü yine 30 cc kaşıkla dikkatini dağıtarak hipnotize ediyrouz öyle içiyorbi arkadaş nuby markayı önermişti onu alıcaz son çare belki onunla içer. 3 kez idrar örneği verdik 1. ay 2. ay 2,5 aylıkken 1. ay enfeksiyon çıktı ama bir merhemle halloldu o zaman hiçbir problem yoktu emiyordu haftada 300 gr alıyordu. Gelişimi yavaşlayınca 2 kez test yapıldı ikisindede negatif çıktı doktorda bunun huyu böyle yapcak bişey yok sakinken karanlık mekanlarda emzircen dedi :)) şimdilik çözüm bulduk ama ilerisi noolcak allah kerim. Çözümü bulduk ama ben çok yıpranıyorum uyutmak için çaba harcıyorum aç karnına uyuması çok zor oluyor
Ben de benim kızım iştahsız olacak diyorum.Aynen mama denedik ama yemiyor.Dua etmekten naşka elimden bir şey gelmiyor.Bir de eşim zorlama diyor ama benim içim içimi yiyor.1 yaşına kadar emse diyorum.İlk iki ay çok iyi emiyordu sonra ne oldu anlayamadım.Yarım saat emerdi şimdi memede beş dakika durmuyor.Kafasını geri atıyor, direniyor...Allah yardımcımız olsun.Seni çoooooooooook iyi anlıyoru
maşallah allah nazarlardan saklasın böyle erkeklerde var demek benim eşimde anlayışsız değildir yardım eder ilk evlendiğimizde bayağı yardım ederdi beraber yapardık evin işini 5. yılımıza girdik artık eski centilmen eş yok özellikle çocuk olduktan sonra eşim daha bir huysuz oldu belki bendede sorunlar var onada yansıyor ama çok çaba harcamama rağmen bir memnuniyetsizlik var geçen ben çok bunaldım eşim gelince ona dert yandım sinirlendim birazda vıdı vıdı yaptım yani :) eşimde offf bıktım ya sen akşama kadar ne yapıyon sanki dedi neymiş o işteki olayları eve yansıtmıyormuş bende gündüz kızımla olan olayları ona yansıtmayacakmışım ne saçma ya bebeğimizle işini bir tutuyor bende kızıdm sen eve gelince karakızın deyimiyle dana gibi yatıyorsun dinleniyorsun ben 24 saat çalışıyorum hafta sonu tatilimde yok dedim. Bende çalışan bir bayandım kızım o kadar yoruyorki iş hayatı çok kolay ona göre
Hatırladığım kadarı ile cena'nın kızı dönmüştü.Cena dışında bebişi sırt üstünden yüzüstüne veya tam tersi dönen var mı?
Aynen cnm bende doğuma kadar çalıştım şimdi o kadar yoruluyorum ki allah tan evdeyim hem çocuk hem iş kafayı yerdim heralde çalışrıken arada şikayet ederdim çok yoruluyorum yetişemiyorum diye ama gerçekten aslında ben çalışırken hiç yorulmuyormuşum meğer şimdi akşam olunca her yerim ağrıyor
her evde aynı muhabbetler dönüyor desenize.. :100:maşallah allah nazarlardan saklasın böyle erkeklerde var demek benim eşimde anlayışsız değildir yardım eder ilk evlendiğimizde bayağı yardım ederdi beraber yapardık evin işini 5. yılımıza girdik artık eski centilmen eş yok özellikle çocuk olduktan sonra eşim daha bir huysuz oldu belki bendede sorunlar var onada yansıyor ama çok çaba harcamama rağmen bir memnuniyetsizlik var geçen ben çok bunaldım eşim gelince ona dert yandım sinirlendim birazda vıdı vıdı yaptım yani :) eşimde offf bıktım ya sen akşama kadar ne yapıyon sanki dedi neymiş o işteki olayları eve yansıtmıyormuş bende gündüz kızımla olan olayları ona yansıtmayacakmışım ne saçma ya bebeğimizle işini bir tutuyor bende kızıdm sen eve gelince karakızın deyimiyle dana gibi yatıyorsun dinleniyorsun ben 24 saat çalışıyorum hafta sonu tatilimde yok dedim. Bende çalışan bir bayandım kızım o kadar yoruyorki iş hayatı çok kolay ona göre
yaklaşık 3 ayı dolmadan döndü bizimki,,Hatırladığım kadarı ile cena'nın kızı dönmüştü.Cena dışında bebişi sırt üstünden yüzüstüne veya tam tersi dönen var mı?
ay bu sütün az, çocuk aç diyenleri bir kaşık sütte boğasım varmerhaba canım benim kızım şuan uyuyor bende nete bakayım dedim. biz ayın 14. de 4. ay aşılarımızı olduk aşılardanmı bilmem 4 gündür çok huysuz kafayı yiycektim zeynebin oğlu gibi benimde kız çicak çiyak bağırıyor ne yapsam susmuyor. Pazar günü kv gittik tutturdu sütün yetmiyor bu çocuk aç diye bende aç değil huysuz uyuyamıyor uyusa karnını doyurcam dedim. Tutturdu inek sütünden mama yapcam diye bende hayır sütüm varken niye pirinçunu vereyim dedim. Biraz bozuldu ama izin vermedim. Sonra kızı uyutup emzirdim emdikten sonra ağladı galiba uykusunu tam alamadığı için başladı kv bak sütün yetmedi doymadı ağlıyor dedi bende açtım mememi sıktım durdum emdiği halde bir sürü süt aktı bak varmı yokmu sütüm dedim :)) çok sinirlendim ama tabi hiç belli etmeden relax bi şekilde yaptım bunları
bi kere yapmış be canııııımBenim oglum neyazikki 3 bucuk aylikken kanepeden düştü ondan sonra bi iki kez daha döndü bi ay oldu daha dönmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?