kuzum bnım paşa ilk 2 ay 2.5 kılo aldım afedersin agubun gazı gibi habire yıyordu masallah ama ne olduysa 3. aydan sonra oldu meme bıraktı 6 cesıt mama aldık eve hepsını denedık ahh ahh yaptıklarımı bi bilsennnCnm bebeğim iştahsız diyorsun ama bildiğim kadarıyla kilosu hiç az değil şükretmek lazım benim kızım daha hala 6600 ve bizim 5. Ayımız olacak haftaya ben çorba meyve yoğurt başladım yavaştan mızmızlığa gelince ben o bağırdıkça karşılık verip benzer ses çıkarıyorum ilk önce anlamıyor sonra yüzüme bakıp gülüyor oyuncak ediyorlar bizi valla
çok buyuk yemin ettim nimet onu ben doğurdum istedıgım gıbı de bakarım psikolojısındeyım . kararlıyımcanım ya ah bu ilk bebekler hem çok şanslılar hem de şanssız. bütün acemiliğimizi ilk olan bebişlerimiz yaşıyor. herkez herşeyi söylüyor
Yani öyle büyük bi değişiklik yok ama 10 gündür biraz huzursuz hasta oldu ona yoruyorum. Ama benim avantajım 2 saatte bi yanındayım. Ve çogu zaman o aralarda uyuyor. Belkide o yüzden pek anlamıyor gb yokluğumu. Senin bebekte sıkıntı mı var?
bizim küçükhanımefendi gece 1 gibi uyuyor
sabah 6.15 gibi namaza kalkıyorum, sonra eşime kahvaltı hazırlıyorum.
o 8 gibi gidiyor, mutfağı evi topla, 9da kızı uyandırıyorum.. (gece yatmaz, sabah kalkmaz)
onu emzir, altını değiştir tekrar yatırıyorum saat 10da talebe geliyor.
yani gece uykusu 5-6 saat, o da bana kesinlikle yetmez,
gündüz de kızla birlikte 1-2 saat uyuyorum..
geçmiş olsun kızlar..
en basit ve kolay ibadet namaz..
ama benim nefsime de en zor gelen şey..
hamileyken özellikle dikkat ettim çoğu şeye..
namazımı tam kılmaya çalıştım, kazaya bırakmadım..
ne yalan söyleyeyim, kendimden ziyade çocuğumu düşündüm.
onun vebali vardı sanki sırtımda..
3,5 hatim okudum sesli, duysun da ruhuna tesir etsin diye..
tesbihler çektim..
edepli hayalı olsun diye, karnımı sürekli gizledim.. göbeğimi kimseye göstermedim..
izlediğim şeylere, dinlediğim müziklere dikkat ettim.
dedikodu yapılan yerde durmamaya çalıştım güya.. bu gibi şeyler..
ne, ne kadar etkili ya da etkili mi? abarttım mı? eksik mi yaptım bilmiyorum..
bebeğin anne karnındaki hali, ömrüne sirayet eder diyor annem..
sana hamileyken çok hoppaydım, örtüme dikkat etmez, namazımı düzenli kılmazdım,
sen de bana benzedin diyor... ben kucağındayken sohbetlere gitmeye başlamış.
5 yaş küçük kız kardeşime hamileyken de , namazı zikri ibadetine çok dikkatliymiş..
şuan kızkardeşim o kadar hassastırki ibadetine, maneviyatı da o derece güçlüdür ve iradesi de çok kuvvetlidir..
hamileyken daha iradeliydim ben de ama şimdi yine başladı bu üşengeçlikler
yine diyorum ki içimden; sen süt veriyorsun,, namazsız süt verme.
çok zorlanırsam, farzı kılıyorum..
sen niyetlen, Rabbim yolunu çizer, kolaylaştırır..inş daim ve kabul olur cümlemizin namazı..
Ben daha baslamadim 2.dönem belki baslarim diyorum ama bizimki daha 3 aylik bile degildi arkadaşlara oturmaya gittik ben arkadaşla disari ciktim yemege biseyler aldik pazara ugradik bi saat gecti geçmedi beylerde oglumla ilgilendiler zaten bi sira uyumus oynatmışlar gülmüş biz eve geldik babasi dedi aşkım bak nasıl guluyo oy yavrum dedim daha beni görmeden nasıl icli ağladı gözünden yas geldi.ozamana kadar sadece asi oldugunda gözünden yas gelmişti.simdi çalışmaya baslasam icerlenirmi böyle aceba sen sansliymisin tabii iki saatte bi yanındasin.bende 8. Bucukta gidecem 2 de gelecem tabii baslarsam
Ben daha baslamadim 2.dönem belki baslarim diyorum ama bizimki daha 3 aylik bile degildi arkadaşlara oturmaya gittik ben arkadaşla disari ciktim yemege biseyler aldik pazara ugradik bi saat gecti geçmedi beylerde oglumla ilgilendiler zaten bi sira uyumus oynatmışlar gülmüş biz eve geldik babasi dedi aşkım bak nasıl guluyo oy yavrum dedim daha beni görmeden nasıl icli ağladı gözünden yas geldi.ozamana kadar sadece asi oldugunda gözünden yas gelmişti.simdi çalışmaya baslasam icerlenirmi böyle aceba sen sansliymisin tabii iki saatte bi yanındasin.bende 8. Bucukta gidecem 2 de gelecem tabii baslarsam
Anladım canım. Ama 2. Döneme 6 aylık falan olacaklar. Daha sosyal olacaklar. Hiç gözünü korkutma. Ben o kadar korkuyodumki... Çok şükür korktuğun vb olmuyor. Ki benim kızım babasına gidince bile ağlıyodu. Ama hiç sıkıntı çıkarmadı. Ben bi deneyim sıkıntı olmazsa işe devam ederim yoksa izne ayrılırım diye deneme amaçlı başladım. Şükür iyi gidiyo şimdilik. Sende dene olmassa izne devam edersin.
Evet yedi aylik oluo saol tatlim hepimize kolay gelsin
Yine Temmuz annesi oluyorsun yani hayırlı olsun Allah sağlıkla sıhatle kucağına almayı nasip etsin ve Allah yardımcın olsun cnm
eşim balığa gitti..
tv de haberler açık, başbakan konuşuyor,
kızım da yattığı yerden ona cevap veriyor
Nasilll yeniden mı hamilesinizzz inanamıyorum valla gözünüz iyi karaymış hayırlı uğurlu olsun :)) peki bebeğinizi emzirebiliyomusunuz zehirleyebilir Allah korusun
Yok canım sezaryen olacağı için haziran dogum
Yok canım sezaryen olacağı için haziran dogum
hayırlı olsun cnm dıger cocuklarının cınsıyetı ne ve kac yasındasın yatdımcın varmı ne guzel kalabalık aıle oluyorsuuz
kuzum bnım paşa ilk 2 ay 2.5 kılo aldım afedersin agubun gazı gibi habire yıyordu masallah ama ne olduysa 3. aydan sonra oldu meme bıraktı 6 cesıt mama aldık eve hepsını denedık ahh ahh yaptıklarımı bi bilsennn
su anda 7640 gram 68 cmama kızla erkegın arasında bıraz fark oluyor bunu da unutmamak lazımm
çok buyuk yemin ettim nimet onu ben doğurdum istedıgım gıbı de bakarım psikolojısındeyım . kararlıyım
varsın olsun acemi olayım :herkes anasının karnında öğrenmedi ya bebek bakmayı
Mrb kizlar hasta oldum diye yazmistim acile gittum serum verdiler emzirdigim icin antiboytk yok gecmedi saglik ocagina gittm 4 gundur cekiyorum siz de dikkat salgin var hele.bebisle cok zor annem yardim etmeye calisti ama agir kaldiramdigi icin ayakta gezdidemedi benmki de aglayip durdu maskeyle aliyorym kucagima yavrum ole bakiyokokusunu bile alamiyom
Elifnaz hamileym.deynce 2 cocukla nasil.hastalanilir diye dusundum gerci onun 3 olucakhayirli olsun buarada saglikla.kucagina al
Rabbim.butun hastalara sifa versin
.
Sağol canım biri kız biri erkek 30 yaşındayım şu an annem yakınında oturuyor ama eşim is değişikliği yapti mayıs gibi anadolu yakasına tasinmayi düşünüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?