Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Zeynep sende mama veriyormussun anne sürüyle berabermi hangi markayı veriyorsun kaç ölçek veriyorsun ♥

cnm bende yardımcı olayım ben anne sutu + bebelac mama verıyrum bu aylarda anne sutu yoksa 150 bebegın işytahına gore 200 verılıyor ben her oglen arı mama 12 vitamınlı kasık maması verıyorum

Kiyamam ben ona bacak kadar boyuyla neler biliyor

Allah acil sifalar versin canm çok zor

canım benim kızımda ilk 2 ay 2200 g almıştı 2. aydan sonra memeyi reddetmeye başladı az az emdi o ara herkez mama ver dedi ama ben vermedim sonra emmeyince sağdım verdim onuda istemedi biberon almadı kaşıkla verdim çok az aldı millet yine başladı sütünün tadını beğenmiyordur mama ver onu yer diye ben yine vermedim uyutarak emzirdim ayda 500 gr alınca yeterli dedi doktor neyse pazar kv bu çocuk aç mama verin azcık tok tutar deyince artık alalım dedim nasıl olsa yemiycek en azından laflardan kurtulurum dedim ve gerçekten mamayı kaşıkla verdim daha ilk kaşıkta geri püskürttü zor bela 20 cc yedirebildim. Benim kızım doğduğunda 10 gün emmedi sütüm azdı mama ile beslendi o zaman bu markayı şapur şupur yiyordu şimdi yemedi.
kız erkek arasında fark var ama yinede maşallahı var kızının benim kız 4. ayda 6350 g 65 cm boyu maşallah iyi ama kilosu boya göre zayıf aman sağlıklı olsunda

avcilardayim canım. allah bağışlasın senin cocuklarinida

farzlarını kılabilirsin ,gün de çok çabuk geçiyor vakitler çok kısa

oy kuzucukların çok tatlı yaa:)
benim oğlum tam 4 aylık oldu hala dönme belirtisi göstermiyor,sadece kendini kaldırıyor o da. elini ağzına sokup birşeyler konuşuyor kendi kendine kuzum benimm

Zeynep sende mama veriyormussun anne sürüyle berabermi hangi markayı veriyorsun kaç ölçek veriyorsun ♥

ben anne sütüyle beraber aptamil veriyorum. yani sütüm az geldiği zaman mama veriyorum. sabah mesela sadece sütümü emiyor ,öğleden sonra sadece mama. 1 öğünde 2-3 ölçek, yaklaşık 3 saatte bir. Kendisi ne zaman isterse. Akşamları daha çabuk acıkır benim oğlum,gündüzleri daha uzun süre mama yemeden durur. bebeğin belirler onu.

karnı gurul gurul diyorsun belki üşütmüştür ishal de olabilir? ayaklarını sıcak tutmaya çalış

sorma yaa her bebek bir şekilde büyüyor bizimkiler de büyüyecek evelallah hem en iyi anne bakar bebeğine
yok "ben 3 çocuk büyüttüm" yok "5 çocuk büyüttüm" sen büyütmesen büyümeyecektiler sanki ,bebek kalacaktılar. Allahallaaaaaaaaaaaa

Selam kızlaaar. Dunden beri kusma problemimiz oldu(
Dun sabah aksam 2 kez bugunde demin kustu. Süt kesiği gbi nerdeyse içtiğinin hepsini kustu Sütünü içtikten yarım saat sonra falanNeden olabilir acaba, normalde kusma problemimiz olmadığı için korktum. Başka bir sıkıntısı yok keyfide yerinde nolduki acaba

Selam kızlaaar. Dunden beri kusma problemimiz oldu(
Dun sabah aksam 2 kez bugunde demin kustu. Süt kesiği gbi nerdeyse içtiğinin hepsini kustu Sütünü içtikten yarım saat sonra falanNeden olabilir acaba, normalde kusma problemimiz olmadığı için korktum. Başka bir sıkıntısı yok keyfide yerinde nolduki acaba:44::44:

canım endişe etme çok fazla yediyse çıkarabilir ben ilk 10 gün sütüm azdı mama veriyordum kızımda bayağı iştahlıydı ilk günler bazen 60cc doymuyordu 90 cc yediği oluyordu yedikten sonra fışkırır gibi çıkarırdı süt fazla geldiği için olurmuş. Yada midesini üşütmüş olabilir benim kızımda nadirde olsa dediğin gibi yedikten sonra fışkırır tarzda kust bende endişe etmiştim doktora gittik gayet sağlıklı dedi. Ya hafif bir üşütme gaz problemi var dedi yada çok yemiştir dedi. Bazen gaz çıkarırkende mide dolu olunca kusabiliyorlar. Eskiler kustuğu süt kesik kesikse sütün yarıyor derler. Ama aklında bulunsun kusmuğu ekşi ekşi kokuyorsa ve su gibi kıvamdaysa üşütmüş olma ihtimali yüksek

Son düzenleme:
arkadaşlar benim kızım bu aralar çok huysuz sürekli çığlık çığlığa bağırıyor uyumuyor ne yattığı yerde ne kucakta memnun konuşuyorum oynaşıyorum nafile kafayı yiycem bazen o kadar yoruluyorumki sinirlerim bozuluyor ve onunla birlikte ağlıyorum 3-6 ay arası bebeklerin en güzel zamanı derler ama benim kız çok cadılaştı özellikle 1 haftadır felaket uykusuzluktan ölüyor nerdeyse ama inat ediyor uyumuyor sonra zorla uyutuyorum 10 dak sonra ağlayarak uyanıyor uykuluyken emziryorum memede uykuya dalıyor 2-3 dak sonra çığlık atarak uyanıyor dün saat gündüz 10 da çığlık çığlığa ağladı uykusu var belli naaptıysam susmadı 11 de sokağa çıktık bu soğukta deli danalar gibi bebek arabasıyla dolaştık uyuttum içeri girdik emzirdim sonra hemen uyandı yarım saat sakindi sonra mesai yine başladı uyutmadadım sokağa çıktık çıktığımız gibi uyudu galiba benim kızmı gezmeyi çok seviyor dışarı çıkıcağımızı anlayınca tık birden susuyor oto koltuğuna koydum çığlığı bastı susturamadım sonra yanında bebek arabasını çıkarıp açtım onu gördüğü an sustu çünkü gezmeye gideceğini anladı. Gezmedende ne anlıyorsa bebek arabası korunalıkı sadece önden biraz şeffaf yer var ordan bakıyor etrafa sonrada fosur fosur uyuyor ama yinede bundan zevk alıyor

Son düzenleme:
selam tecrubeli anneler;

Rabbim hepinizin evladına sağlıklı huzurlu uzun ömür nasip etsin inşallah Allah kısmet ederse bende mart ayında anne olacağım sizlerinde yorumunu merak ettim çünkü kitap, net vs ile anne olunmuyor hakkatende (( deneyimlerinizi merak ettim
yenidoğanda bu yan yatırma yastıkları işe yarıyormu?
yenidoğanda baş kısmında yastık kullanmayın omurilik gelişimi için diyorlar yastık kullandınızmı?

Birde yorgan kullanılmaması gerekiyormuş SİZCE?

geçen yine kızım çığlık çığlığa naaptıysam susmadı bende çok sevdiği dandini dandini dastana ninnisinin videosunu açtım oto koltuğuna oturttum kızımı koydum karsınına onu görünce birden sustu aynı videoyu 3-4 kez arka arkaya izledi başka bi nini yada çizgi film açıyorum ağlamaya başlıyor dandiniyi açıyorum susup izliyor o kadar güldümki nlatamam binicik bişey bilgisayar karşısında oturmuş bişeyler izliyor. Eşime dedimki 1 yaşında bilgisayar kullanır bu gidişle. Aslında çok dikkat ederim hamileliğimde zararlı diye notebook kullanmadım bile kızımdanda hep korudum ama çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor :)

canım elimden geldiğince yardımcı olayım ben yan yatırma yastığı kullanmadım ama kullananlar memnun olduklarını söyledi benim kız nasıl yatırırsan yatır kafasını hep yan yattı o yüzden gerek görmedim. Evet bende çok ince milimlik denecek kadar ince bir yastık kullandım yani var yok arası. Benim kızım temmuzda doğdu o yüzden ince pike kullandım ama kışında olsa yorgan almaz ilk zamanlar çok sıkmadan battaniyesiyle kundak gibi sararsın üstünede ince bir battaniye daha sonrada uyku tulumu alırsın üstünede ince battaniye

ya ssen benimkini görsen o kadar mız mız o kadar cırlıyor ki anlatamam
eşine gecmıs olsun aman kızına bulasmasınnnn ...
sana da kolay gelsın kuzum benimmm Allah yartdımcın olsunnn öptüm seniii
Sağ ol canım.Bütün çabamız kızıma bulaşmasın diye zaten.Allah senin de yardımcın olsun.Sürekli cızlayan bebek ne zormuş, seni şimdi anladım.

benim kızım sallanmayı çok seviyor çok dönencesi olan güzel bir beşiği var ama beşiğinde nadir uyuyor hep oto koltuğunda sallanıyor orda uykuya dalıyor sonra yatağına alıyoruz artık bu bile kesmiyor oto kolyuğunu salıncak gibi yapıp öyle uyutuyoruz valla belim koptu o yüzden salıncak alcam ama ondada rahat uyuyabilirmi diye düşünüyorum salıncak kullanan varmı? önereceğiniz bir marka falan?

Ya valla eşimin kıymetini anladım.O olmadan olmuyormuş.Eşim sürekli çalışıyor diyordum ama evde olduğu, boş olduğu vakitler aslında ne kadar çokmuş.Resmen benim elim kolummuş.Afedersiniz lavaboya bile giderken adam gerek yani.Dün neredeyse dikişlerim patlayacak diye korktum.Kızım birkaç gündür çoooooooooook mızmız.Sürekli yanına adam istiyor.

boğulma ihtimaline karşı bunlar,gelişimle pek ilgisi yok.
ben de hiç yastık kullanmadım altına kafasını sokma ihtimaline karşı. ama yan yatırmak için kullanmıştım o da nerdeyse belinden aşağıda olacak şekilde. zaten onlar çok hareket etmiyorlar.
şimdi de üzerine battaniye örttüğüm zaman beline kadar örtüyorum ve yanlardan iyice yatağa sıkıştırıyorum çekip kafasına örtmesin diye. bugünlerde tekmeleye tekmeleye üstünü açmaya başladı. en iyisi uyku tulumu ama onu da uyuduktan sonra giydirmek biraz zor. ne zaman uyuyacağı belli olmuyor çünkü.

aynıı bennim sorunum diş diyor birileri yad açoğu kadın valla çok kötü oldular

canım ben yan yatırma yastıgı kullandm cok da memnunum zıra bır ıkı kez ben uyurken kustu yabı ben cıkan sesten uyandım ama bu yastık sayesınde agzından aktı boğulmadı. evet ilk aylar bende yastık kullanmadım basına yenı yenı basladık cok ınce bır yastık kullanmaya. yorgan olyını da bılmıyorum yazda doğum yaptıgımdan hıc arastırmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…