geçen yine kızım çığlık çığlığa naaptıysam susmadı bende çok sevdiği dandini dandini dastana ninnisinin videosunu açtım oto koltuğuna oturttum kızımı koydum karsınına onu görünce birden sustu aynı videoyu 3-4 kez arka arkaya izledi başka bi nini yada çizgi film açıyorum ağlamaya başlıyor dandiniyi açıyorum susup izliyor o kadar güldümki nlatamam binicik bişey bilgisayar karşısında oturmuş bişeyler izliyor. Eşime dedimki 1 yaşında bilgisayar kullanır bu gidişle. Aslında çok dikkat ederim hamileliğimde zararlı diye notebook kullanmadım bile kızımdanda hep korudum ama çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor :)
saol tatlım aynen hele o ellerını kollarını takıp etmelerı cok komık cookyoruluyorum ama heosıme deyıyo valla bız 27 temmuz dogumluyuz konusurken videoya cek hatıra kalsın cnm
Ben hic sutumu sagmadim ama bizim bi arkadas hastanedeki kaplar varya idraw testi icin olanlardan onla sakliodu o cok steril olurmusslm arkadaşlar benim 4 aylık bir bebeğim var 2 ay sonra işe başlayacağım depo yapmak için süt saklama poşetleri aldım oda 180 lik ama ben sütümü sağdığımda 180 lik çıkmıyor yanı poşet tam dolmuyor.siz nasıl yapıyorsunuz yani gün içinde tekrar sağıp aynı poşete eklemelimiyim(poşet beklerken dipfirizdemi yoksa alt bölümde mi durmalı) dipfirize atmak için?yoksa çıktığı kadarını atıp dipfirize sonra yine aynı poşete gün içinde koymalımıyım kafam karıştı.nasıl yaptığınızı anlatırsanız çok sevinirim...
oy kuzucukların çok tatlı yaa:)
benim oğlum tam 4 aylık oldu hala dönme belirtisi göstermiyor,sadece kendini kaldırıyor o da. elini ağzına sokup birşeyler konuşuyor kendi kendine kuzum benimm
saol tatlım aynen hele o ellerını kollarını takıp etmelerı cok komık cookyoruluyorum ama heosıme deyıyo valla bız 27 temmuz dogumluyuz konusurken videoya cek hatıra kalsın cnm
geçen yine kızım çığlık çığlığa naaptıysam susmadı bende çok sevdiği dandini dandini dastana ninnisinin videosunu açtım oto koltuğuna oturttum kızımı koydum karsınına onu görünce birden sustu aynı videoyu 3-4 kez arka arkaya izledi başka bi nini yada çizgi film açıyorum ağlamaya başlıyor dandiniyi açıyorum susup izliyor o kadar güldümki nlatamam binicik bişey bilgisayar karşısında oturmuş bişeyler izliyor. Eşime dedimki 1 yaşında bilgisayar kullanır bu gidişle. Aslında çok dikkat ederim hamileliğimde zararlı diye notebook kullanmadım bile kızımdanda hep korudum ama çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor :)
aynıı bennim sorunum diş diyor birileri yad açoğu kadın valla çok kötü oldular
Sagol cnm bnmde aklima tek gelen usuttu heralde aslinda oda pek mumkun degil dikkat ediyorum. Artmasinda kusmasi arada normaldir heraldecanım endişe etme çok fazla yediyse çıkarabilir ben ilk 10 gün sütüm azdı mama veriyordum kızımda bayağı iştahlıydı ilk günler bazen 60cc doymuyordu 90 cc yediği oluyordu yedikten sonra fışkırır gibi çıkarırdı süt fazla geldiği için olurmuş. Yada midesini üşütmüş olabilir benim kızımda nadirde olsa dediğin gibi yedikten sonra fışkırır tarzda kust bende endişe etmiştim doktora gittik gayet sağlıklı dedi. Ya hafif bir üşütme gaz problemi var dedi yada çok yemiştir dedi. Bazen gaz çıkarırkende mide dolu olunca kusabiliyorlar. Eskiler kustuğu süt kesik kesikse sütün yarıyor derler. Ama aklında bulunsun kusmuğu ekşi ekşi kokuyorsa ve su gibi kıvamdaysa üşütmüş olma ihtimali yüksek
Ben yan yatis kullandim rahatti memnun kaldim. Bizim doktorumuz dumduz yatirma dedi reflu olmamasi icin, hala rampa bir yastigi var orada yatiriyorumselam tecrubeli anneler;
Rabbim hepinizin evladına sağlıklı huzurlu uzun ömür nasip etsin inşallah Allah kısmet ederse bende mart ayında anne olacağım sizlerinde yorumunu merak ettim çünkü kitap, net vs ile anne olunmuyor hakkatende(( deneyimlerinizi merak ettim
yenidoğanda bu yan yatırma yastıkları işe yarıyormu?
yenidoğanda baş kısmında yastık kullanmayın omurilik gelişimi için diyorlar yastık kullandınızmı?
Birde yorgan kullanılmaması gerekiyormuş SİZCE?
slm arkadaşlar benim 4 aylık bir bebeğim var 2 ay sonra işe başlayacağım depo yapmak için süt saklama poşetleri aldım oda 180 lik ama ben sütümü sağdığımda 180 lik çıkmıyor yanı poşet tam dolmuyor.siz nasıl yapıyorsunuz yani gün içinde tekrar sağıp aynı poşete eklemelimiyim(poşet beklerken dipfirizdemi yoksa alt bölümde mi durmalı) dipfirize atmak için?yoksa çıktığı kadarını atıp dipfirize sonra yine aynı poşete gün içinde koymalımıyım kafam karıştı.nasıl yaptığınızı anlatırsanız çok sevinirim...
Evet mAaşallah cok sekerler foto paylasalim diye konu actim ama foto koymayi beceremedim
saol tatlım sende yuklede kuzunu gorelım Eki Görüntüle 558304
41 kere maaşallah kuzucuklarina çok tatlılar ,sağdaki mavismi?
önemli olan niyet, samimiyet.. ben kendimden hep şüphe ediyorum..Ne güzel anlatmışsın içim gitti valla. İnşallah rabbim bana da nasip eder aynı duyguları...
bugün olmazsa yarın dönerler..Kızlarr benım bebeklerım donmuyorlar hala haftaya 4aylık olucaz ama etkınlıklerı cok var masallah mesela kenmdılerını acayıp kaldırıyorlar resmen sohbet edınce ggıııı guu cvp cerıyorlar sımdıde emzıklerını kesfetmısler parmaklaına takıp havaya kaldırıp olee ızlıyolar cook tatlılar masallah
valla günde belki yarım saat bir saat izliyordur..cnm sende tv ızletıyormusun valla bende mecbur kalınca ız. Cunku anca ole duruyorlar yoksa hıc ıs yapamıyorum
çok geçmiş olsun.. bu mevsim geçişlerinde salgınlar büyük tehdit.Mrb kizlar hasta oldum diye yazmistim acile gittum serum verdiler emzirdigim icin antiboytk yok gecmedi saglik ocagina gittm 4 gundur cekiyorum siz de dikkat salgin var hele.bebisle cok zor annem yardim etmeye calisti ama agir kaldiramdigi icin ayakta gezdidemedi benmki de aglayip durdu maskeyle aliyorym kucagima yavrum ole bakiyokokusunu bile alamiyom)
.
ben yan yatırma yastığı kullanmadım.selam tecrubeli anneler;
Rabbim hepinizin evladına sağlıklı huzurlu uzun ömür nasip etsin inşallah Allah kısmet ederse bende mart ayında anne olacağım sizlerinde yorumunu merak ettim çünkü kitap, net vs ile anne olunmuyor hakkatende(( deneyimlerinizi merak ettim
yenidoğanda bu yan yatırma yastıkları işe yarıyormu?
yenidoğanda baş kısmında yastık kullanmayın omurilik gelişimi için diyorlar yastık kullandınızmı?
Birde yorgan kullanılmaması gerekiyormuş SİZCE?
önemli olan niyet, samimiyet.. ben kendimden hep şüphe ediyorum..
neyse öyle işte..
bugün olmazsa yarın dönerler..
haziran topiğinde 5. ayını doldurduğu halde dönmeye teşebbüs bile etmeyen bebişler var..
bebekler ne zaman isterse o zaman dönüyor..
valla günde belki yarım saat bir saat izliyordur..
yani o uyanıkken, artık oyalayamiyorsam yada yapılacak acil işim varsa
ana kucağına koyup tv açıyorum. dediğim gibi keyfi varsa izliyor yarım saat...
çok geçmiş olsun.. bu mevsim geçişlerinde salgınlar büyük tehdit.
bi yere gidince herkes kucağına almak istiyor kızı.. bazen direkt soruyorum, bazen soramıyorum.
eğer hastalık belirtisi varsa, kusura bakma diyorum..
hasta kişi de küçücük bebeği kucağına neden almak ister onu da hiç anlamıyorum.
ben yan yatırma yastığı kullanmadım.
ama neredeyse ilk iki ay sürekli yüzüstü yattı.
bir sağa yatırıyordum, bir sola..
uykusunda da kafasını sağa sola çevirmeye başlayınca, uyku sersemi nefessiz kalabilir korkusuyla yan yatırmaya başladım..
yüzüstü pozisyon çok yararlı. dr da gece korkuyorsan bile, gündüz sen yanındayken yüzüstü yatır diyor..
bebeğin sağlıkla dünyaya gelsin inş..
bana kalırsa, doğunca hava soğuk olacağından kundak yapabilirsin..
ben de doğum yapmadan kundağı eski demode zararlı bi şey sanıyordum
ama tecrübeyle sabitledimki, hakikaten büyükler biliyor işi..
ince pazen bi battaniyeyle kundak yaptıktan sonra üzerine kalın bi battaniye örtebilirsin..
yorgan hakkında bi bilgim yok, belki dediğin gibi yenidoğanlara kullanılımyordur..
benim kızım 5. aya girdi, kundak yapıp üzerine annemin yaptığı yün yorganı örtüyorum..
Oyyy masallah fistiklara:))
Ben telefondan girdigim iin foto yukleyemiyorum malesef yoksa yakisikli oglusumu sizlere gosterirdim:))
Yok canım ya ne gözü karalığı bizede tamamen süpriz bide benim üçüncü. Hayırlısı diyoruz artık ucuncu bebege kendimi alistirdimda sezaryen olunca korkum ondan Allah bi kolaylik verir inşallah
Zehirlemeye olayı yokmuş canım yani dr söylediği bu zaten geçen haftaya kadarda emziriyordum bir şey olmadı ama süt bitti tamamen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?