oh maşalla cnm tosuncuga bak bebeloc yaramış
aras 37 haftalık erken doğdu cnm 3780 1 aylık gıttıgımızde 5200 du
Bende korkuyordum kafasi cok sicak diye do ktoruda aramak kismet olmadi bugun. Niye oluyormus canim?
Benimkide 3770 g dogmustu canim seninki bizimkide 1. Ay 5 kilonun üstündeydi sonra hep ayda1 400 1500 arasi aldi insaallah seninkide oyle olur 4 bucuk aylik benimkide..zeynepcim senin bebisinede maaşallah
erken dogmasa 4 bucuk falan dogardıoh maşalla cnm tosuncuga bak bebeloc yaramış
aras 37 haftalık erken doğdu cnm 3780 1 aylık gıttıgımızde 5200 du
Benimkide 3770 g dogmustu canim seninki bizimkide 1. Ay 5 kilonun üstündeydi sonra hep ayda1 400 1500 arasi aldi insaallah seninkide oyle olur 4 bucuk aylik benimkide..zeynepcim senin bebisinede maaşallah
tsk ederrimm cnm
erken dogmasa 4 bucuk falan dogardı
senın kılolar nasıl??
Temmuzun guzel anneleri dun doktor kontrolümuz vardi yazarim demiştim herşey yolunda cok şükür kilomuz boyumuz.gelisimimiz gayet iyi doktorumuz anne sutune devam dedi.gündüz uykuyu ve uyanikken emmeyi unutun artik dedi.gerçektende öyle.deli gibi uykusu gelio gözlerini acamio uykudan bi memeyi alsa iki çekse uyuycak ama ne mümkün emmiyo son noktaya gelince artik uyuyo.uyurken emzireceksin dedi dr bende öyle yapıyorum.artik tam gördüğü için isiktan çok etkilenir gündüz 10 dakkalik uykulariniz olur.onun icin karanlik oda tercih edin gunduzde dedi.bu ay donme hareketi olacak daha dikkatli olalim anakucagindaysa kemerini baglayin dedi.sünneti sorduk 7. Aydan iki yasina kadar oneriyoruz.2 yasindan 6 yasina kadar psikolojik acidan onerilmiomus.demir damlasini günde iki kere üçer damla verdi.kafa sicakligi artacak dedi bide.
Vucut isisini kafasindan veriyormus oyle dedi galiba.kafasi sicak diye ateslendigini dusunmeyin dedi
oh maşalla cnm ya sımdı kaç kg tombalakta sevıyorum ben tabı saglıklı olsun da
bıde bız 3 hafta erken doğduk teyzesı acıl sezeryan
ınşalla sutumde aynı devam eder
sızde beslenme durumu nasıl
Maşallah sübhanallah bebeğine, verdiğin bilgiler içinde teşekkür ederim, bende bu kafa sıcaklığını merak ediyordum
Vucut isisini kafasindan veriyormus oyle dedi galiba.kafasi sicak diye ateslendigini dusunmeyin dedi
biz de seni sevdik..kızlar hamileliğimde sizleri sessiz sessiz takip ederken,bir de baktım ki herkesi tanıyor gibiyim çok sevdim burayı ve kendimi rahatlamış hissettim bazen kendimi okadar yalnız hissediyorumkii...ama şükürler olsun bebişim yanı başımda....
BEN anne OLMADAN ÖNCE! ♥
anne olmadan önce:
Gece ne kadar geç yatacağım ya da sabah ne kadar geç kalkacağımı düşünmezdim....Dişlerimi fırçalar, saçlarımı uzun uzun tarayabilirdim... Kesintisiz, düşüncesiz uyuyabilmenin kıymetini bilmezdim.Evimi her gün temizlerdim. Hatta süsler, püsler, küçük dekorasyon oyunları yapardım. Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar, yırtık kağıtlar olacağı aklıma bile gelmezdi...
Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile. Ya da banyoda duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini... Üzerime bu kadar işeneceğini, kusulacağını ve daha da ilginci bundan rahatsız olmayacağımı bilemezdim. Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafını göremezdim.
Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim. Ağlamaklı gözlere bakıp ağlayabileceğimi, minik bir tebessümden büyük mutluluklar yaşayabileceğimi düşünemezdim. Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi...
Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini... Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini.. Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam olduğunu... Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini...Düşünemezdim...
Bütün bir gece boyunca, hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma.Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime.Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine.Bir insan öpücüğünün kesilen parmağımın acısını dindirebileceğine.ınanamazdım.... ıyiki bana bu duyguları yaşatıyorsun iyiki benimsin bebeğim....
beni niye çağırmadınız...ikram olarak urfa kebap, bulgur pilavi, lahmacun, kuru dolma, tatli olarak da diyarbakir burmasi dagittik(esim diyarbakirli)
canım dün bir arkadaşım söyledi.. Mama sandalyesini İkeadan almış 50 tl ye çok memnunmuş.. kargoyla beraber 65 TL miş.. İstersen bir araştır..kızlar, mama sandalyesi alan var mı?
şöyle çok pahalı olmayan (750liraya kadar mama sandalyesi var) bi şey bakıyorum..
Siz gelin ben gene hazırlarım:))beni niye çağırmadınız...
boz, küstüm sanaa
canım dün bir arkadaşım söyledi.. Mama sandalyesini İkeadan almış 50 tl ye çok memnunmuş.. kargoyla beraber 65 TL miş.. İstersen bir araştır..
Siz gelin ben gene hazırlarım:))
Ikea nınki çok basit birşey vede bebeişlerimizi tam oturtamadığımız için bze pek uygun degıl bnce. Bna cok korunaksız gbi geldi
kızlar, mama sandalyesi alan var mı?
şöyle çok pahalı olmayan (750liraya kadar mama sandalyesi var) bi şey bakıyorum..
bebeğim ben 4 defa bindim ömürle . zor olmuyor goturdum ben bebek arabası yük kapasıtesıne dahıl olmadıgı ıcın ucagın kapısında senden alıyorlar ucaktan ınınce verıyorlar .. al bebek arabanı .eger memlekete falan gıdeceksenız
özenerek koyuyorlar ucaga atmıyorlar paldır küldür
ama bebeklere yük hakkı vermıyorlar haberın olsun . sonra benım gıbı havalımanında elinde bebek valizi mahsur kalma
Temmuzun guzel anneleri dun doktor kontrolümuz vardi yazarim demiştim herşey yolunda cok şükür kilomuz boyumuz.gelisimimiz gayet iyi doktorumuz anne sutune devam dedi.gündüz uykuyu ve uyanikken emmeyi unutun artik dedi.gerçektende öyle.deli gibi uykusu gelio gözlerini acamio uykudan bi memeyi alsa iki çekse uyuycak ama ne mümkün emmiyo son noktaya gelince artik uyuyo.uyurken emzireceksin dedi dr bende öyle yapıyorum.artik tam gördüğü için isiktan çok etkilenir gündüz 10 dakkalik uykulariniz olur.onun icin karanlik oda tercih edin gunduzde dedi.bu ay donme hareketi olacak daha dikkatli olalim anakucagindaysa kemerini baglayin dedi.sünneti sorduk 7. Aydan iki yasina kadar oneriyoruz.2 yasindan 6 yasina kadar psikolojik acidan onerilmiomus.demir damlasini günde iki kere üçer damla verdi.kafa sicakligi artacak dedi bide.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?