Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

yani dediğin gibi bazen bir tarif bakacak oluyorum melisa görmesin diye banyoya götürüyorum tableti valla yoksa elinden almak ne mümkün ama işin şu tarafıda var gerçekten çokda şey öğrendi melisa izlediklerinden sonuçta bizim öğretemediğimiz şeyleri o orda görsel hafıza ile öğrenmiş oluyor zaten
Tablerler kitap vazifesi görüyo elde çantada cepte :) çocuklar için de çok ilgi çekici..
Yararlı yaşlarına uygun uygulamalar kısıtlı zaman verilirse dediğin gibi faydalı oluyor
Dengeyi kurabiliriz insallah ..
Şimdi 10-20 yaş arası çocuklara gençlere bakıyorum misafirliğe bile tablet telefonla geliyo kafasını ondan kaldırmıyor , o kadar bağımlı olmazlar insallah );

herkese günaydın hayırlı sabahlar olsun inşallah :KK25:

pempiş canım güle güle kullan yeni şekil saçlarını eminim çok yakışmıştır:KK68:

nfk kızz her güne bir planın var maşallah eee yemeğin çoğuda varmış zaten rahatsın valla :KK66:

cansel bende seni tebrik ediyorum benim saçlarım çabuk yağlanır 2 günde bir bazen her gün yıkamak zorunda kalırım ve bu durum beni sinir eder :mad:

ilbilgehatun canım şimdiden kolay gelsin biraz telaşlı zamanlarınız olacak ama sonrasında yeni güzel bir evde huzurla oturacaksınız inşallah :KK68:

pamukhelva selime benden de kocaman bir maşallah:nazar:

busmai ben o keremi yerim yaa profitorol niyetine :KK72:
:D
yanımdaki iş arkadaşım izin den dönmesini fırsat bilip dün akşam işten biraz erken çıktım kendimi attım mağazalara :KK8:
melisaya bir sweat iki kilotlu çorap aldım kendimede bir etek :KK66:
birde akşam eve gidince mısır unlu poğaca yaptım ne zamandır aklımdaydı mısır unu yok evde diye geçen gün yapamıştım dün pempiş poğaca yapınca aklıma düştü gene yaptım güzel oldu eşimde beğendi :KK66:
birde hayatımda ilk defa mercimek köftesi yaptım kendime şaşırdım yani dün becerdim hiç ümidim yoktu
bir tek kusuru mercimek az mı gelir acaba diyerek çok az daha mercimek kattım sonradan kattığım mercimekler az pişti onun haricinde çok güzel oldu artık misafirlerime mercimek köfteside yapabilirim yani :KK70:
Güle güle kullanın canım ben de geçen sene cesaret edip yapmıştım biraz kuru olmuştu ama fena değildi ilk deneme için
inşallah gönlünüze göre bir oda yaparsınız sizde canım :KK66:

tü tütü maşallah :nazar:
ne güzel dili var bu çocuğun yaa:KK68:

bu arada soracağım ne zamandır unutuyorum sizin çocuklar senin adın ne diye sorduklarında söylüyorlarmı :KK64:
melisa adını biliyor resimde aynada falan görse melisa diyor ama adın ne sorusuna bir türlü cevap vermiyor
sorunun içeriğini anlayamadı herhalde daha :KK53:
Adın ne
Melisa
Diye söyleyeceksin sürekli ozaman öğrenir
Kerem de Keyem diyor bazen de hiç cevap vermiyor :)
busmai maşallah kerem'e başkada bir şey demiyorum:63:
:) darısı başına canım konuşunca da bıdı bıdı kafa şişiriyor sen bilirsin gerçi :) sabah uykulu halimle çekilmiyor
Şeker portakalım aldıklarınızı güle güle kullanın cicim. Efe konuşuyo mu ki Allah aşkına soruya cevap versin :D

Kerem bizim yerimize de konuşuyo maşallah busmai :)

İlbilgecim kolay gelsin canımmmmm. Ne ksuuru. Sen sonradan arayı kapatırsın :KK66:

Dilanazım bizde çileğin baby dream dolap ve şifonyeri var. Bugün gidip bazaya baktım ve kremini beğendim çünkü kırık beyaz gibi bi kremdi. Kocama ilerde odayı baştan düzecem desem beni kapıya koyar hahhaha. Ama ilerde kırık beyaz tonlarında bi çalışma masası iş görür inşallah. Daha o günlere çok var gibi :)

Nfk sultan babamıza kırmızı baza dedem beni napar sence??? :D dediğim gibi kremi çok hoşuma gitti.

Şeker portakalım yere minder koyacağım inşallah. Ama yine de baza ve üstüne yatak biraz yüksek oluyo gibi :KK43: neyse baktım çok düşüyo alırım bi kumaş korkuluk.

Colicosu ben de merak ettim yahu.
Bizim aldığımız odanın çalışma masası var ama ütü nün durduğu odaya geçirdik şimdilik. O günleri de görürüz inşallah
yani dediğin gibi bazen bir tarif bakacak oluyorum melisa görmesin diye banyoya götürüyorum tableti valla yoksa elinden almak ne mümkün ama işin şu tarafıda var gerçekten çokda şey öğrendi melisa izlediklerinden sonuçta bizim öğretemediğimiz şeyleri o orda görsel hafıza ile öğrenmiş oluyor zaten
Katılıyorum çoğu şeyi tv den öğrendi
Tablerler kitap vazifesi görüyo elde çantada cepte :) çocuklar için de çok ilgi çekici..
Yararlı yaşlarına uygun uygulamalar kısıtlı zaman verilirse dediğin gibi faydalı oluyor
Dengeyi kurabiliriz insallah ..
Şimdi 10-20 yaş arası çocuklara gençlere bakıyorum misafirliğe bile tablet telefonla geliyo kafasını ondan kaldırmıyor , o kadar bağımlı olmazlar insallah );
Kıyamet alameti biz sanki farklı mıyız o yaşta olsam sürekli mesajlaşırdım arkadaşlarımla :)
Yolda yaralı görsek yardım etmek yerine resmini çekip paylaşıcaz nerdeyse halimiz duman

önce pazar, sonra park epey oyalandık ayşecikle. geldik duşumuzu aldık.
şimdi yatış. sonra kalkar yemeğimi de yaparım inş :KK14:

yanımdaki iş arkadaşım izin den dönmesini fırsat bilip dün akşam işten biraz erken çıktım kendimi attım mağazalara :KK8:
melisaya bir sweat iki kilotlu çorap aldım kendimede bir etek :KK66:
birde akşam eve gidince mısır unlu poğaca yaptım ne zamandır aklımdaydı mısır unu yok evde diye geçen gün yapamıştım dün pempiş poğaca yapınca aklıma düştü gene yaptım güzel oldu eşimde beğendi :KK66:
birde hayatımda ilk defa mercimek köftesi yaptım kendime şaşırdım yani dün becerdim hiç ümidim yoktu
bir tek kusuru mercimek az mı gelir acaba diyerek çok az daha mercimek kattım sonradan kattığım mercimekler az pişti onun haricinde çok güzel oldu artık misafirlerime mercimek köfteside yapabilirim yani :KK70:
ooh, güzel günlerde kullanın aldıklarınızı.. mısır unlu poğaça hiç yemedim, tadı nasıl?
mercimek köftesine de bayılırım heaaa!:KK72: kıvamını tutturmak zordur, ellerine sağlık.
hem çalışıyorsun, hem çocuk, hem de pasta börek yapıyorsun maşallah :KK51:

günaydın oğluşum henüz uyanmadı ayşecik gibi fırsatan istifade yazayım.
pembecim sonradan gardırop çalışma masası vs.alacakmısın alacaksan nasıl renk tonları düşünüyorsun?

nfk benim kızımın bazası 90/190 genellikle bu ölçüde oluyor.bizimkide artık park yatağında yatmayı sevmiyor.

sürekli döndüğü için sıkılıp kalkıyor.bi bazada bize lazım.birde 4 +1 ev oğlumada ayrı bir oda yapsam.
bizimki biraz yatağında biraz yer yatağında yatıyor.
madem 4 artı 1 eviniz var, her şey yaparsın kızıııım!:D

Günaydın kızlar
Burda acayip yağmur yağıyor
Kerem yine bi cümle kurup beni şok etti

Anne yağmur bastırdı, Baba inşaatta ıslanıcak
maşallah yaa, kerem topikteki tüm erkekler adına konuşuyor zaten, onların yerine de :KK48:

inşallah gönlünüze göre bir oda yaparsınız sizde canım :KK66:

tü tütü maşallah :nazar:
ne güzel dili var bu çocuğun yaa:KK68:

bu arada soracağım ne zamandır unutuyorum sizin çocuklar senin adın ne diye sorduklarında söylüyorlarmı :KK64:
melisa adını biliyor resimde aynada falan görse melisa diyor ama adın ne sorusuna bir türlü cevap vermiyor
sorunun içeriğini anlayamadı herhalde daha :KK53:
ezberler. sen sık sık söyle. bizim şöyle bi muhabbetimiz var.

-senin adın ne?
-ayşeee!
-sen nesin?
-can!
-seni kim yarattı?
-Allah!
-peki kaç kilosun?
-9 buçuk :KK70:

Sağ olun kızlar. Sabah 07.30 şirket geldi evi temizlemeye. Akşam da mutfaktan birazını götürüp yerleştireceğiz. Okul da açılıyor. Bir yığın iş var. Plan, zümre vs. Yazamazsam kusura bakmayın.
hadi kolay gelsin.. sana 10 gün mazeret izni veriyoruz :KK48:
benimde bu hafta yorucu geçti. ipek yine sabahın besinde dikiyor ayağa. sabah 9 da okuldayiz. bir buçuk saat bekliyorum. gerçi benim için iyi oldu. burda hiç komşum falan yoktu. arkidis edindim.
çok güzel.. hem kızçe hem sen, sosyal çevre ediniyorsunuz :KK37:
Busmai, yemek lâzım fındık Kerem'i , şair ruhlu oğlan şimdiden dil konusunda yeteneğini sergiliyor (; maşallah ona..

Duman91, hakkında hayırlısı olsun , kan testi en kesin cevap olur sanıyorum ..

Pembiş, büyük yatağa terfi ediyor Efe kuzusu demek, yan korkuluk gibi birşeyi de olacak mı bazanızın ? Gece bizimki kanepeden taşa uçtu, Allah'tan koskocaman bi yastık emniyet görevi gördü de kafasına birşey olmadı çok şükür );

Dilanaz. Allah kalbinize göre versin insallah , 4+1 ayrı çocuk odaları çok kullanışlı olur , ders çalışmalar başlayınca bizim kafadarlar aynı odada ne yapacaklar bakalım :) Abla hiçbirşeyini elletmiyor çünkü );

Colicos gelmedi bu sabah , dünki hoşçakalın bi veda mıydı anlayamadım ben ?

Nfk, bizimkiler de çok düştüler telefona oyuna düştüler ikisinin de gözleri bozuk zaten ); burada bahçe kum derken uzaklaşırlar biraz, bir de ablamız okula başlasın da unutturacağım ben de insallah .. Çok kötü teknoloji çağı , uzak tutmak imkansız , ipin ucu kaçınca da zararlı.. Işimiz zor );
bizde tv yok. onun etkisi var mı bilmiyorum. hoş anneme falan gidince pepee varsa izliyor.
diğer çizgi filmleri yarım saat en fazla.. ama sürekli telefonun peşinde, şarjı yok diyip fişe takıyorum
bak açılmıyor falan diyorum ama kıyameti koparıyor. lakin artık kararlıyım.
eşime de ayar çekicem, öyle her zorda eline telefon tutuşturmasın. :110:

Şeker portakalım aldıklarınızı güle güle kullanın cicim. Efe konuşuyo mu ki Allah aşkına soruya cevap versin :D

Kerem bizim yerimize de konuşuyo maşallah busmai :)

İlbilgecim kolay gelsin canımmmmm. Ne ksuuru. Sen sonradan arayı kapatırsın :KK66:

Dilanazım bizde çileğin baby dream dolap ve şifonyeri var. Bugün gidip bazaya baktım ve kremini beğendim çünkü kırık beyaz gibi bi kremdi. Kocama ilerde odayı baştan düzecem desem beni kapıya koyar hahhaha. Ama ilerde kırık beyaz tonlarında bi çalışma masası iş görür inşallah. Daha o günlere çok var gibi :)

Nfk sultan babamıza kırmızı baza dedem beni napar sence??? :D dediğim gibi kremi çok hoşuma gitti.

Şeker portakalım yere minder koyacağım inşallah. Ama yine de baza ve üstüne yatak biraz yüksek oluyo gibi :KK43: neyse baktım çok düşüyo alırım bi kumaş korkuluk.

Colicosu ben de merak ettim yahu.
ne yapar kız! şeker şerbet gibi enişte:p
sen yeşilini alıcam demedin mi, ben yanlış anladım o zaman.
baktım, fıstık yeşili gibi bi şey, hiç sevmem.
krem her zaman ilk tercihimdir. erkek için de kırmızısı hoşuma gitti ondan dedim.
ikea nın sitesinde şöyle bi şey görmüştüm ama kumaş olanlar daha büyük ve güvenli sanırım..

http://www2.ikea.com.tr/urun-katalogu/ikea-cocuk/3-7-yas/karyolalar/30099293/vikare-parmaklik.aspx

önce pazar, sonra park epey oyalandık ayşecikle. geldik duşumuzu aldık.
şimdi yatış. sonra kalkar yemeğimi de yaparım inş :KK14:

ooh, güzel günlerde kullanın aldıklarınızı.. mısır unlu poğaça hiç yemedim, tadı nasıl?
mercimek köftesine de bayılırım heaaa!:KK72: kıvamını tutturmak zordur, ellerine sağlık.
hem çalışıyorsun, hem çocuk, hem de pasta börek yapıyorsun maşallah :KK51:

bizimki biraz yatağında biraz yer yatağında yatıyor.
madem 4 artı 1 eviniz var, her şey yaparsın kızıııım!:D

maşallah yaa, kerem topikteki tüm erkekler adına konuşuyor zaten, onların yerine de :KK48:

ezberler. sen sık sık söyle. bizim şöyle bi muhabbetimiz var.

-senin adın ne?
-ayşeee!
-sen nesin?
-can!
-seni kim yarattı?
-Allah!
-peki kaç kilosun?
-9 buçuk :KK70:

hadi kolay gelsin.. sana 10 gün mazeret izni veriyoruz :KK48:

çok güzel.. hem kızçe hem sen, sosyal çevre ediniyorsunuz :KK37:

bizde tv yok. onun etkisi var mı bilmiyorum. hoş anneme falan gidince pepee varsa izliyor.
diğer çizgi filmleri yarım saat en fazla.. ama sürekli telefonun peşinde, şarjı yok diyip fişe takıyorum
bak açılmıyor falan diyorum ama kıyameti koparıyor. lakin artık kararlıyım.
eşime de ayar çekicem, öyle her zorda eline telefon tutuşturmasın. :110:

ne yapar kız! şeker şerbet gibi enişte, maşallah
sen yeşilini alıcam demedin mi, ben yanlış anladım o zaman.
baktım, fıstık yeşili gibi bi şey, hiç sevmem.
krem her zaman ilk tercihimdir. erkek için de kırmızısı hoşuma gitti ondan dedim.
ikea nın sitesinde şöyle bi şey görmüştüm ama kumaş olanlar daha büyük ve güvenli sanırım..

http://www2.ikea.com.tr/urun-katalogu/ikea-cocuk/3-7-yas/karyolalar/30099293/vikare-parmaklik.aspx
Çocuğaşimdiden kilo muhabbeti yapmaaaaaaaaaa. Bu konuda yaram olduğu çok mu belli ne :D

Evet doğru anladın canımcım ben yeşili istiyordum çünkü kremler çok kirli beyazlarsa çok çiğ duruyor diye. Fakat bunun kremini beğendim. Bi de kocam görsün sonra alırız inşallah. Bi de renkli yastıklar ve minderleri yerleştirir size cıngan odamızın fotosunu yollarım inşallah :D

Nfk seninki eskiden beri izliyo ben hatırlıyorum öyle işimi yapıyorum ancak diyordun
Tv değil de bilgisayardan yani?
Gerçi biz de bıktık yumurcak tv aynı şeyleri koyup duruyor kerem de bakmaz oldu. Şiddet içermiyor diye açıyordum ama aynı şeyleri gördükçe bende şiddet isteği oluşuyo tv yi kırmak gibi
Ha bu arada yeni tv aldık kerem kırmıştı ya :)
Taksidi bitmeden bunu da kırmasa bari, bunun ekranı daha sağlammış
Ben de fıstık yeşilinden nefret ederim. Bir de turuncudan :)
Busmai tüm pozitifliği ile topiğe doğdu hahahahaha
Hahaha ay napiim yaa
Akşam üni den kızlarla buluşalım dedik 3 kişi
Gene kıskanç kocam izin vermedi eve gelsinler diyo
Atıcam kendimi bi yerlerden :)

Nfk seninki eskiden beri izliyo ben hatırlıyorum öyle işimi yapıyorum ancak diyordun
Gerçi biz de bıktık yumurcak tv aynı şeyleri koyup duruyor kerem de bakmaz oldu. Şiddet içermiyor diye açıyordum ama aynı şeyleri gördükçe bende şiddet isteği oluşuyo tv yi kırmak gibi
Hahaha ay napiim yaa
Ben yeşile bayılırımmmmmmmmmmmm :)

Niye kıskanıyo yahu???

Niye kıskanıyo yahu???
Akşam dışarı çıkmama kızıyo işte saçma sapan şeyler sanki bebeğiz
Neyse program iptal olmuş zaten yoksa bana geliceklerdi

Yeşili ben de çok severim ama koyu tonlarını

Son düzenleme:
pamuk helva, bu hafta oryantasyon haftası olduğu için bekleniyor. aslında gidenlerde var. benim bekledigime bakma dışardayiz zaten arada bakıyorum oda meraktan. eve gelirsem çocuklar bir daha salmaz. 1.30 saat oldugu için bekliyordum. yarın veli toplantısı var çocukları goturmuyoruz. senin kızının da sıkıntı çıkaracağını sanmam. bu hafta bizimde oyunla gecti. okul kuralları falan asıl haftaya belli olur her şey. büyük çocuklarda olacak

Çocuğaşimdiden kilo muhabbeti yapmaaaaaaaaaa. Bu konuda yaram olduğu çok mu belli ne :D

Evet doğru anladın canımcım ben yeşili istiyordum çünkü kremler çok kirli beyazlarsa çok çiğ duruyor diye. Fakat bunun kremini beğendim. Bi de kocam görsün sonra alırız inşallah. Bi de renkli yastıklar ve minderleri yerleştirir size cıngan odamızın fotosunu yollarım inşallah :D
bizden çok kullanıyor baskülü, bu ara özellikle her çıktığında başka bi sayı söylüyor.
geçen sordum kaç kilosun diye, düşündü '23 buçuk' dedi :KK48:

ay insan nasıl hevesleniyor, hadi bakalımm:KK51:

Hahaha ay napiim yaa
tabi izliyor. her gün olmasa da açıyorum. ama pc den izliyor, belli bi uzaklıktan.
sanıyorum telefona yakından baktığı için oluyor bu:KK64:

bence fıstık yeşili ve turuncu giyim ve dekorasyonda asla kullanılmamalııııııı:KK47::KK45:

siz de gündüz buluşun. erkeklerin çoğu aynı şekilde düşünür.
gündüz ne yapıyorsan yap, akşam evde ol. :KK48:

Niye kıskanıyo yahu???
fıstık yeşiline miii?:KK53:

bizden çok kullanıyor baskülü, bu ara özellikle her çıktığında başka bi sayı söylüyor.
geçen sordum kaç kilosun diye, düşündü '23 buçuk' dedi :KK48:

ay insan nasıl hevesleniyor, hadi bakalımm:KK51:

tabi izliyor. her gün olmasa da açıyorum. ama pc den izliyor, belli bi uzaklıktan.
sanıyorum telefona yakından baktığı için oluyor bu:KK64:

bence fıstık yeşili ve turuncu giyim ve dekorasyonda asla kullanılmamalııııııı:KK47::KK45:

siz de gündüz buluşun. erkeklerin çoğu aynı şekilde düşünür.
gündüz ne yapıyorsan yap, akşam evde ol. :KK48:

fıstık yeşiline miii?:KK53:

Türbe yeşili hariç her tür yeşile hahahaha

Bellonaya gittik. Bana var dedikleri ürün meğersem bir haftaya gelecekmiş. 100-200 alıyorum ben onlar 90-190a bakmışlar da var demişler. Neyse aldık bazamızı başlık ve yatağımızı. İnşallah oğlumu bugün odasındaki tek kişilik yatakta yatırarak başlıyorum yüksek yatak macerasına :)

Haydi bismillah bakalım. düşmeden, taşmadan alışır yatağına..
nfk ayşecikte kilo takıntısı mı var:KK48:

Back
X