Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

annemin poğaçası:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
dolu dolu bir yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
2 yumurta ama birini sarısını üzeri için ayırın
tuz
kabartma tozu
yumuşak kıvama kadar un
un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kapta bulamaç olana kadar karıştırıp un ve kabartma tozuyla yumuşak az yapışkan kıvamlı yoğurun
ben bayılır şiddetle tavsiye ederim

bu arada tapatalk tan bizim siteyi neden bulduramıyorum

annemin poğaçası:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
tuz
kabartma tozu
yumuşak kıvama kadar un
un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kapta bulamaç olana kadar karıştırıp un ve kabartma tozuyla yumuşak az yapışkan kıvamlı yoğurun

Anammmm çok yağlı değil mi canikom??? Kesin lezzetlidir tabi :)
Ben tapatalkı site böyle olmadan çoook önce kullanmıştım. Bilmiyorum şuanda nedir ne değildir :(

Biz de akşam yegane avmmize gittik. Oğluşa sıvı geçirmez alez, yastık, çarşaf ve yastık kılıfları aldım. Henüz baza ve yatağı alamadık ama bunlar hazır olsun :) baza olarak bellonada twinjoyun yeşilini alıcam inşallah. Yatağı da yataştan alırım sanıyorum. Alışverişi seviyorummmmmmm :D
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Canımmmmmm çok sevindimmm. Kolay gelsin canım.

Yuppiii!!!:KK73:cok sevindim canim.
Annenler de burada yavas yavas toparlanirsiniz ins :KK51:
Sağ olun canlarım benim. Okul açılmadan olsaydı daha iyi olurdu ama nasip değilmiş. Böyle hayırlı demek ki. Yavaş yavaş toparlanacağız artık. İlk kez taşınacağım. Gözümde büyüyor biraz. Umarım beklediğimden kolay olur.

Sağ olun canlarım benim. Okul açılmadan olsaydı daha iyi olurdu ama nasip değilmiş. Böyle hayırlı demek ki. Yavaş yavaş toparlanacağız artık. İlk kez taşınacağım. Gözümde büyüyor biraz. Umarım beklediğimden kolay olur.

İlk olduğu için daha kolay olacak emin ol ;) en çok mutfak yoruyor insanı. Ufak ufak paketliyoruz ya kırılmasın diye... Sonu güzel yorgunluklar inşallah ;)

Cok yazasim, sorasim var ama eve henuz geldim, feci yorgunum:KK30:
Bi uyuyayim, yarin donucem ben size. Haydin herkese hayirli geceler:KK14:

Son düzenleme:
Pamukhelvacım çok haklısın , sanki onlar ilerde bi yere gidince bizi isteyecekler! Hıh
Ay kuzum yaa bi de tutmuş çişini gidince yapmış:) inanamıyorum yaa erkeklerden ilk selim öğrendi galiba ha bi de eagle ın oğlu var :)

Eagle margarin kullanıyo musun ya biz asla mutfağa sokmayız tereyağ da aynı işi görüyor eski usül :)

Pembişim güle güle uzat

İlbilgecim çoook sevindim. Taşınma işi çok yorucu ama mesela eşimin yengesi bütün mutfak malzemelerini kovalara doldurmuş sarmadan. Kırılanları atarım demiş. Taşıyanlar da dikkat edince sorun olmamış. Çok rahat taşınmış :)
Biz herşeyi tek tek sardık görümcemlerle çok yorucu oldu.

Colicosu merak ettim noluyo böyle kaçtı bakalım

Cansel hep aklımdasın zaten üçüncüye hamile kalırsam diye korku başladı bende. Hamilelik veya çocuktan değil de doğumdan korkuyorum 3 sezaryen peşpeşe çok kötü olur daha hala karnım acıyor..

ben manyak mıyım yaa!! deli gibi uykum var, yine namazdan sonra yatamadım.
biri beni dövsün, hakediyorum :KK11:

herkeslere günaydın.. hayırlı huzurlu bi gün olsun inş..
biraz domates çorbası ve fırın makarna var, yanına barbunya yapıcam bugün inş..
ayşecik dünden çok yorgun hala uyuyor :KK45: kalkınca, kahvaltı sonrası bi pazar yaparız kızcağazımla :KK51:
gitmezsem esnaf merak eder şimdi, ahahahahahah :-)

Nfkcım az şey almışsın olmadı. Bizımla değılsın :p
:KK23:
Yoldan bildiriyorum , trafiğe kalmadan köprüyü aştık çok şükür (; teşekkür ederim hayırlı yolculuklar dilekleriniz için (;

Nfk ayakkabısı hayırlı olsun Ayşe Kuzusunun , sen de eşarplarını güzel günlerde tak,
Bu defa ek sınav bu ayın sonunda olacak insallah bakalım.. Normalde maksimum iki hafta sonra olurmuş bunda 3 haftaya atmışlar , daha iyi çalışalım diye :p öff şu sınav bi bitsin vitesli arabaların yanından geçmiycem hele Hyundai i20 gördüğüm zaman yönümü değiştiricem :O
Oo 3-2-1 poğaçasına bakmıştım ben de kevserin mutfağında , o da Busmai gibi sıcakken ya da en fazla yapıldığı ilk gün tazeliğini korur demiş ,

Zaten mayalı ya da mayasınız poğaçaların hepsi ilk günü güzel oluyo sonra sertleşiyo genelde .. Yani benimkiler öyle olur..

Ben tariflere baktım baktım ama hiçbirisini yapamadım Selim iki dakikada bir çişim deldi dediği için, bezi de istemedi şu an kucağımda uyuyor :p ılık ılık birşeyler akarsa üzerime yandık :-) sızdırmaz alıştırma kilodunu giydirdim gerçi ...

Görüşmek üzere (;
oo, çok güzel denk gelmiş o zaman. benim sınav arka arkayaydı.
biraz keyif yapın orada, çocuklar da sen de.. sonra maraton başlıyor

Bu arada bugün kendi kuaförüme ulaşamayınca gittim başka bir kuaförde saçımı kestirdimmmmm. Artık omuzlarımda saçlarım :)
hayırlı olsun.. uzun saçı çok seviyorum ama, ne kadar kısaysa o kadar rahat valla.
okul başlarken hem havan değişti, hem kolaylık oldu sana :)

Cuma günü bime panduf geliyo. Kışa hazırlık amaçlı alayım diyorum. Sizin de aklınızda bulunsun :KK66:
iyi hatırlattın bacım, inş bakayım yarın. :KK39:
pembis Güle güle kullan saçlarını. benim saçlarda belimde kullanımı zor omuz hizasi kestirsem mi bende
neeeeeey?! kaaaaaaaç?! :KK57: üç çocukla o saçlara nasıl yetişiyorsun bacım, maşallah sana ya
ucundan birkaç parmak bile aldırsan kolaylığını hissedersin.. bence bu ara bi kuaföre uğra.:D
Cansel, maşallah böyle uyumlu devam eder insallah , zihinleri açık olsun .. Mevcutları ne güzel azmış , bizim semtte en az 40- 50 dir herhalde sınıf mevcutları );

Pembiş sıhhatler olsun , ben de saçlarım omuz hizasında olunca rahat ediyorum, cansel beline kadar saçın bakımı bayağı zor oluyordur , azıcık kestir gitsin (;

Yol boyunca kâh uyanık kâh uyur vaziyette gelen Selim sımsıkı tutmuş kendini , eve girince iki kez koştuk lazımlığına :) şimdi küveti doldurdular yüzüyorlar iki kafadar :p

Pembiş sağol panduflara bakmak lâzım ..
ah ne güzel, selim bu işi kaptı :KK54:

begenmene sevindim canım topık genel olarak pek hoşlanmamıstı ama başka ismi bir türlü içimize sindiremedik hayırlısı artıkın :)

ahhh canım hoşbulduk inş daha kolay olur doğumum yakın ama ne kadar yakın oldugunu kestiremediğim için hala büyük temizliği yapmıs değilim yardımcı biriyle 1 ekim diye konustuk inş çok geç olmaz o zamana kadar ben de pek çıkmıyortum zaten babası yasiri alıp cıkardıkca bol bol dinleniyorum

inş canım cok saol Allah razı olsun

iyi yaptın ohh sefan olsun benim de kısa sürede kurtulmam lazım saçlarımdan dogum yapar yapmaz bi gidip ferahlıcam inş..

gayet iyiymiş gercekten mevcut inş tüm dönem boyunca artmaz ve hep böyle uyumlu olur kızcen

sana da iyi tatiller canım gidiş yolculugu kazasız geçmiş şükür darısı dönüşün basına :)
hadi bakalım, inş planladığın gibi temizliği yaparsınız da öyle gelir minik kuzu.. :KK68:
Biz de akşam yegane avmmize gittik. Oğluşa sıvı geçirmez alez, yastık, çarşaf ve yastık kılıfları aldım. Henüz baza ve yatağı alamadık ama bunlar hazır olsun :) baza olarak bellonada twinjoyun yeşilini alıcam inşallah. Yatağı da yataştan alırım sanıyorum. Alışverişi seviyorummmmmmm :D
kız alışverişi kim sevmez, hele de böylesini? :KK51:
yeşil dediğin fıstık yeşili mi? açıkçası ben pek sevmedim o rengi.
efeye kırmızı yakışır! En Büyük TÜRKİYE

biz de taşınınca yeni yatağa ve odasına geçiricez ayşeciği inş.
daha önce biraz bakındım. ama bu bazalar farklı ebadlarda.
acaba kaça kaç bi şey almak lazım?

annemin poğaçası:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
tuz
kabartma tozu
yumuşak kıvama kadar un

bir paket margarin ve 1 çay bardağı çay acep kaç kalori ediiiy?:confused:
sanırım biz ütopik bi şey istiyoruz. hem yumuşacık olsun, hem birkaç gün tazeliğini korusun
hem çok lezzetli olsun.. belki de öyle bi poğaça yoktur:KK53:

ben bi ara tapatalkı kullanmıştım, ama çok kolaylığını göremedim, sildim.
sitedeki yeni düzenden sonra belki başka bi program kullanılıyordur.

Bu arada biçok mağzada kabanlar falan gelmişti. Kışı özlediğimi hissettim :KK45::KK45:
Allahıııım! kışın yazı, yaşın kışı özlüyoruz.
Rabbim iyi sabrediyor bize :KK48:

yeni kabanlarda benim de gözüm var. son aldığım paltoyu kiloluyken almıştım.
büyük duruyor üstümde. ama yeni sezon da yağlı kazık durumundadır..
idare edicem galiba :KK45:

İlk olduğu için daha kolay olacak emin ol :KK66: en çok mutfak yoruyor insanı. Ufak ufak paketliyoruz ya kırılmasın diye... Sonu güzel yorgunluklar inşallah :KK66:
evet, kesinlikle en zorlayan şey mutfak. küçük bi mutfağın ve az eşyan dahi olsa
onları paketlemeye gelince insanı illet ediyor.. :KK47:

Hayırlı olsun canım , kolaylıkla taşınırsınız insallah ,
Şimdiden paketlemeye başlarsan kolay olur, eve gidince de yavaş yavaş yerleşirsin hayırlısıyla..
Yeni ev , sağlık, huzur ve yeni mutluluklar getirir size insallah. (;

günaydın kızlar, bana da bi el atsanız diyorum, acaba çok mu kafaya takıyorum bilmiyorum ki. Normalde bugün benim adet günüm, ancak hiçbir belirti yok, dünde afedersiniz 1 damla kana benzer akıntı gibi birşey geldi, çok bilgili değilim bu konuda ama yerleşme kanaması denilen kanama hangi dönemde oluyor ki ne yapacağımı şaşırdım, test mi alsam acaba?

günaydın kızlar, bana da bi el atsanız diyorum, acaba çok mu kafaya takıyorum bilmiyorum ki. Normalde bugün benim adet günüm, ancak hiçbir belirti yok, dünde afedersiniz 1 damla kana benzer akıntı gibi birşey geldi, çok bilgili değilim bu konuda ama yerleşme kanaması denilen kanama hangi dönemde oluyor ki ne yapacağımı şaşırdım, test mi alsam acaba?
ben yerleşme kanamasıyla hamile olduğumu anlamıştım. ilişkiden sonraki 3. gündü ve pembemsi bi akıntı geldi.
adet günümü beklemeyip test yaptım, silik çıktı. ertesi gün yaptım, net çift çizgi göründü.

bende biraz daha bekleyim daha sonra test yapayım diyorum ama dayanamıyorum merak ediyorum çok yeni evliyiz üstelik birde sorular sorular aklımda

bende biraz daha bekleyim daha sonra test yapayım diyorum ama dayanamıyorum merak ediyorum çok yeni evliyiz üstelik birde sorular sorular aklımda
çocuk istiyor musunuz bilmiyorum ama şüpheli bi durum yaşandıysa bugün de adet gününmüş
yarın bi test al yap. hamileysen zaten görünür.

çocuk için erken diyorduk ama Rabbim verirse çok şükür. bugün alayım yarın sabah aç karnına mı yapmam gerekiyor?

Back
X