- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
- 373
Aslında buralardayım ama okuyorum sadece yazamadım pek..
ben farkettım yazcakdım nerde dıye ama nıye yazmadım bılmıyorumÇ:)? sımdı sorım ozaman nerelerdeydın baya bı zaman yazmadın canım :)?
Allah razı olsun canım.. aslında bende sarı saçı hiç sevmem ama kendime yakıştırdım...oo büyük değişim yaşadın ozaman sıhhatler olsun güle güle uzat..benim eşim Allahtan sarıyı hiç sevmez, benimki kahverengi
amaan, benimkinin bi şey bildiği yok..oo büyük değişim yaşadın ozaman sıhhatler olsun güle güle uzat..benim eşim Allahtan sarıyı hiç sevmez, benimki kahverengi
aynı şeyi söyleyeceğim ama büyüme atağı olabilir..kızlar 2 gundur oglusum her saat bası uyanıyor bı huzursuzlugu var ama anlamadım gunduzde hep aglamaklı hep kucak ıstıyo:26: okadar cok yoruldum kı bu 2 gunde ben calısırken hıc yorulmuyormusum meger ama sımdı 2 kat yoruluyorum :26: artık yaslandıgımı hıssedıyorum kızlar
amaan, benimkinin bi şey bildiği yok..
bal köpüğü istemiştim, kadın açıcıyı fazla kaçırdı, hürrem yaptı beni..
akşam eşim çok beğendi tabi..
diyor ki, kuaför bu rengi senin doğal saç rengine en yakın ton olduğu için mi yaptı?
çokkkk etkılendımmm
az önce bir rüya gördüm, ilahi bir rüya değil, şeytanın uğraşması..
anlatmasam daha iyi ama hepinizden özür dileyerek anlatıyorum..
rüyamda öleceğim saat belli.. etrafımda insanlar o saati bekliyoruz..
yemek zamanı.. sofraya sevdiğim yemekleri koymuşlar karşımda babam.
beni yalnız bırakmamak için gelmiş, ama her kaşık zehir olmuş boğazından geçiyor.
önüme tabaklar koyuyorlar.. abimin eşi yengem, üzülme diyor üzülme..
eşim telefonla arıyor, uzaktan gelecek yanıma, ağlıyor telefonda..
istediğin bir şey varsa getireyim diyor.. yok diyorum, hiiiç bi şey istemiyorum ben..
beni kim anlar?!
almışım başımı iki elimin arasına..
ayşemmm, diyorum. ayşeeeem!
zerre amelim yok, cehenneme kütük olacağım ama onu değil ayşemi düşünüyorum..
benim kızım, öksüz kalacak, yarım kalacak, bir ömür mahsun kalacak.. buna can mı dayanır?!
...
yengemi gördüm yine. biraz teselli buldum, benim kızıma kendi çocuğu gibi bakar..
boynu bükük kalmaz diye teselli ettim kendimi..
bir yandan yine düşünüyorum, her anne kelimesini duyduğunda üzülür benim kızım.. mahsun olur, mahçup olur..
bir ömür boğazına takılı düğüm olurum..
ben kızımın bu üzüntüsünün sebebi olmaya nasıl dayanırım, ya onu nasıl annesiz bırakırım?..
sonra filistindeki anneler geldi aklıma başladım ağlamaya.. onlar da anne çocukları ölüyor.
oradaki çocukların da anneleri ölüyor, onlar Allah için dayanıyor.. ben de dayanmalıyım..
ama ayşeeem.. ayşeeeeeeeeem!!! ille de ayşem!!!
göğsümü açıp kalbimi çıkarsalar da paramparça etseler, şunun zerresi kadar acımaz kalbim, ah ayşem, ah kuzum.
uyandım, gözlerimi açtım ama ağlamaya devam ediyorum, gerçekten ağlıyorum.. ağlıyorum ağlıyorum..
eşim uyandı sarıldı hemen, geçti dedi. bense onun kollarından sırılmaya çalıştım tüm kuvvetimle..
sıyrıldım da, açtım yorganını. aldım kızımı kucağıma.. sarıldım ağladım.. ayşeem!!!
dakikalarca, eşim anladı, müdahale etmedi, kızım, o da uyandı o karmaşada ağlamaya başladı..
eşim emzir, ikinize de iyi gelecek dedi, emzirdim, kokladım, öptüm, doymadım, koydum yatağına..
bin kere emzirdim, ama bu başka. sütten fazlasını verdim kızıma, kendimi veririm kızıma..
geldim gördüğüm bu şeytani rüyayı anlatmaya.. dedim ya, anlatmasam daha iyi, ama anlatmam lazım..
eşime anlatırım, ama o beni anlamaz..
beni siz anlarsınız..
beni ''anne'' olan anlar..
RABBİM, HİÇBİR KUZUYU ANNESİZ BIRAKMASIN, O HÜZNÜ YAŞATMASIN.
EVLATLARIMIZI KORUSUN.. BİZİ DE ONLARSIZ KOMASIN..
canımm yazdıkların bana okadar moral oldukı anlatamam 2 ay sonra ıse baslıcam bu acıdan dusunmek benı rahatlattı teşekkur ederım sanavalla canım çalışan anne olmak zor falan değil..
asıl sürekli evde olmak bebeğe bakmak da hiç kolay birşey değil çünkü.. insan evde durmaktan da bunalıyor her gün aynı şeyleri yapmaktan..
çalışan kadın kafasını dağıtıyor dışarı çıkınca. belki aklı bebeğinde ama başka işlerle meşgul olmak onu dinlendiriyor. peygamberimiz de "yorulduğunuz zaman,başka bir işle uğraşın" demiş. yatın uyuyun dememiş..
biz çalışmayan anneler olarak daha çok yoruluyoruz,takdir görmemek de cabası.
ben de yatağa her tarafım ağrıyarak yatıyorum. başka birşey istesinler yapayım, daha kolay geliyor çocuğu oyalamaktan..
görünüşte çok rahatız gibi geliyor. milletin umrunda değil, "şundan 1 saat çocuğu alayım da dışarı çıksın markete gitsin 5 dk kafasını dinlendirsin.." demiyor kimse. ben çalışmıyorum ya, evde bol bol yatıyorumdur. ne varmış 1 tanecik çocuğa bakmakta.
insan nefes almaya ihtiyaç duyuyor. yavruma severek bakıyorum ama maalesef bu böyle.
yoruluyorum ,hep evdeyim,ne maaş, ne kariyer..elde var sıfır..ama çocuğum annesiyle olduğu için huzurlu.. beni tek teselli eden bu. başka hiçbirşey değil.
benimkinde de hiç çaba yok canım boşver:)
cnm emızırıken saç boyanabılıyorumu ben emın degılım boyatsammı acaba sutten gecermı ama işe baslyacagım bolede kotu gorunuyo ıkı renkhahaha gerçekten öyleler
boyatma ben doğal seviyorum demişti sonra boyadığım rengi çok beğenmişti
şu anki rengi yıkadıkça kötüleşti ama boyatmaya korkuyorum yıpranır diye zaten çok dökülüyor
kerem çok yabancılamaya başladı .özellikle adamları ve yaşlı kadınları.. görünce hemen ağlamaya başlıyor. ama genç kızları yabancılamıyor, dayaklık şey
kızlar 2 gundur oglusum her saat bası uyanıyor bı huzursuzlugu var ama anlamadım gunduzde hep aglamaklı hep kucak ıstıyo:26: okadar cok yoruldum kı bu 2 gunde ben calısırken hıc yorulmuyormusum meger ama sımdı 2 kat yoruluyorum :26: artık yaslandıgımı hıssedıyorum kızlar
güzel annelerrrr paşama taze yoğurt vermek ıstıyorum emzırıyorum bılıyorum erken ama sağlık ocağında ebemiz ver damak zevkı gelıssın ek gıdaya daha kolay gecer 6.ayda dedı bıde elma suyu ver dedı ama yoğurdu nasıl versem sızce çok koyu geldı bana taze yogurt onu nasıl yutucak birde bebeısınız sız masada yemek yerken çatala kaşığa sizin yemenıze bakıyomu ananem tabı nekadar dogru tartısılır eger bakıyosa ek gıdaya yavaş yavaş başlama zamanı gelmıs dedı
Benimkide oyle cnm baze bm guzel uyuyor bazen dedigin gb.bazen uykuya gecerken cok aglio.beyaz koltuğu sen sormuştun heralde ortum var beyaz ona doktu vanish koydum makineye çıkardi
güzel annelerrrr paşama taze yoğurt vermek ıstıyorum emzırıyorum bılıyorum erken ama sağlık ocağında ebemiz ver damak zevkı gelıssın ek gıdaya daha kolay gecer 6.ayda dedı bıde elma suyu ver dedı ama yoğurdu nasıl versem sızce çok koyu geldı bana taze yogurt onu nasıl yutucak birde bebeısınız sız masada yemek yerken çatala kaşığa sizin yemenıze bakıyomu ananem tabı nekadar dogru tartısılır eger bakıyosa ek gıdaya yavaş yavaş başlama zamanı gelmıs dedı
benim bebeğim de çok izliyo hatta bazen kolumu tutup kaşığımı falana almaya çalışıyo. ben nette okumuştum bebek bu şekilde tepki vermeye başladı mı ek gıdaya hazırdır diye. ben elma ve havuç suyu vermeye başladım bi kaç gün sonra yoğurt ta vermeyi düşünüyorum. ama yoğurt inek sütünden mi yapılmış veriyorsunuz acaba
evet canım 1yasa kadar inek sutu verilmemesine karsin yogurt inek sutuyle mayalanabiliyor. sutun kimyasi degisiyor ve yogurt olarak tuketilmesinde bir sakinca yok dıye bılıyorum
yorgunummm
uykusuzum
açım...
canım ben gebeliğin son ayında boyatmıştım boyatanlar varcnm emızırıken saç boyanabılıyorumu ben emın degılım boyatsammı acaba sutten gecermı ama işe baslyacagım bolede kotu gorunuyo ıkı renk
canımm yazdıkların bana okadar moral oldukı anlatamam 2 ay sonra ıse baslıcam bu acıdan dusunmek benı rahatlattı teşekkur ederım sana
ben yogurdu kendım mayalıyorum canm sutcu gelıyor mahallemıze ondan mayalıyorum.... ben daha yogurt vermedım ama meyveyle karıstırıp vermeyı dusunuyorum mesela elma puresıyle.. ananen dogru soylemıs gercektende oyle yazıyo ıntenette arastırırken okumustum sızın yemenıze bakıyorsa ek gıdaya baslamak gerek dıye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?