- 13 Ocak 2012
- 743
- 296
- 73
güzel annelerrrr paşama taze yoğurt vermek ıstıyorum emzırıyorum bılıyorum erken ama sağlık ocağında ebemiz ver damak zevkı gelıssın ek gıdaya daha kolay gecer 6.ayda dedı bıde elma suyu ver dedı ama yoğurdu nasıl versem sızce çok koyu geldı bana taze yogurt onu nasıl yutucak birde bebeısınız sız masada yemek yerken çatala kaşığa sizin yemenıze bakıyomu ananem tabı nekadar dogru tartısılır eger bakıyosa ek gıdaya yavaş yavaş başlama zamanı gelmıs dedı
işte buna çok sevindim sütüm çok az zor yetiyo bebeğime ondan mayalayamam diye düşünüp üzülüyodum :) çok teşekkür ederim
ben elma puresıyle basladım 3gun verdımbısey olmadı bende muhallebı falanda verıyorum arada yogurtla tarhanayada baslıcam bende yısın yavrucuklar sifa olsun ...benimki de bakıyor.. başlasak mı ki? bugun bir doktor arkadaşla konuştum ek gıdaya elma suyuyla başlamış çocuk ishal olmuş 2 hafta..ek gıdayı kesmiş bir süre. tekrar tarhana ve yoğurtla başlamış sonra. çocuk hiç rahatsız olmamış bu sefer. ben de onlarla başlamayı düşünüyorum
masallah oglusuna bızımkınde daha tık yok tembel oglan benımkı :)ben yoğurda meyve püresi ekleyerk vermeye başladım.
bu arada benim oğlam dönmeye başladı şimdi işim dahada zorlaştı önceden yere
yorgan serip üstüne atıyordum.biraz işi yapmaya çallşıyordum.şidi
dönerek yorganının dışına çıkıyor.sonrada basıyor çığlığı
ayy kuzum benım o ankı halı gozumun onune geldı ne tatlı oluyodur yerım ben onu masallah ozamn sızın ek gıda zamannınz gelmısde gecmıs bıle :))Yoğurt kolay oluyor cnm sen mayalarsan zaten hazır yoğurt gibi katı da olmuyor ben silikon kaşıkla veriyorum ağzına yaklaştırıyorum meme emer gibi yavaş yavaş çekiyor bide benim kız çatal kaşığa bakmayı bırak biz yemek yerken resmen ağzını şapurtatıyor gören olsa bu çocuk kesin aç der o halde
ben elma puresıyle basladım 3gun verdımbısey olmadı bende muhallebı falanda verıyorum arada yogurtla tarhanayada baslıcam bende yısın yavrucuklar sifa olsun ...
masallah oglusuna bızımkınde daha tık yok tembel oglan benımkı :)
ayy kuzum benım o ankı halı gozumun onune geldı ne tatlı oluyodur yerım ben onu masallah ozamn sızın ek gıda zamannınz gelmısde gecmıs bıle :))
Merhaba kizlar ,ben de emzirdigim icin ek gidaya baslamadim henuz ama bizimki nerdeyse kasigi alicak elimden :)
Benim kizim hicbisey yaptirmiyo bana ,hemen sikiliyo .yanimda da bhic kumse yok,yasadigim sehirde bile kimse yoko yuzden cok zorlaniyorum.kendinize vakit ayirabiliyor musunuz ?
Merhaba kizlar ,ben de emzirdigim icin ek gidaya baslamadim henuz ama bizimki nerdeyse kasigi alicak elimden :)
Benim kizim hicbisey yaptirmiyo bana ,hemen sikiliyo .yanimda da bhic kumse yok,yasadigim sehirde bile kimse yoko yuzden cok zorlaniyorum.kendinize vakit ayirabiliyor musunuz ?
güzel annelerrrr paşama taze yoğurt vermek ıstıyorum emzırıyorum bılıyorum erken ama sağlık ocağında ebemiz ver damak zevkı gelıssın ek gıdaya daha kolay gecer 6.ayda dedı bıde elma suyu ver dedı ama yoğurdu nasıl versem sızce çok koyu geldı bana taze yogurt onu nasıl yutucak birde bebeısınız sız masada yemek yerken çatala kaşığa sizin yemenıze bakıyomu ananem tabı nekadar dogru tartısılır eger bakıyosa ek gıdaya yavaş yavaş başlama zamanı gelmıs dedı
evet canım annen doğru demiş artık seninkininde ek gıda zamanı gelmiş demek oluyor biz de başladık inşallah her şeyi severde yemek seçen bir çocuk olmazlar:26:
duyduğuma göre bebekler kendi kendilerine oynamayı öğrenmeliymiş..hep bizle oynamaları doğru değilmiş.. bu aralar oğlum ben odadan çıkarken mızıldanmaya başlıyor ,ben geri dönünce gülüyor.napıcaz bilmem:)
ben de pek vakit ayıramıyorum kendime, yapan varsa beri gelsin:72: birkaç kez misafirliğe gittim, misafir aldım ..bebekle eskisi gibi olmuyor, hayat artık bize böyle.. bu şekilde yaşamaya alışıcaz..
benimki de bakıyor.. başlasak mı ki? bugun bir doktor arkadaşla konuştum ek gıdaya elma suyuyla başlamış çocuk ishal olmuş 2 hafta..ek gıdayı kesmiş bir süre. tekrar tarhana ve yoğurtla başlamış sonra. çocuk hiç rahatsız olmamış bu sefer. ben de onlarla başlamayı düşünüyorum
Yoğurt kolay oluyor cnm sen mayalarsan zaten hazır yoğurt gibi katı da olmuyor ben silikon kaşıkla veriyorum ağzına yaklaştırıyorum meme emer gibi yavaş yavaş çekiyor bide benim kız çatal kaşığa bakmayı bırak biz yemek yerken resmen ağzını şapurtatıyor gören olsa bu çocuk kesin aç der o halde
duyduğuma göre bebekler kendi kendilerine oynamayı öğrenmeliymiş..hep bizle oynamaları doğru değilmiş.. bu aralar oğlum ben odadan çıkarken mızıldanmaya başlıyor ,ben geri dönünce gülüyor.napıcaz bilmem:)
ben de pek vakit ayıramıyorum kendime, yapan varsa beri gelsinbirkaç kez misafirliğe gittim, misafir aldım ..bebekle eskisi gibi olmuyor, hayat artık bize böyle.. bu şekilde yaşamaya alışıcaz..
Ya kızlar ben bi ay daha bekleyim diyorum ama yavas yavas tatlara alissin istiyorum dun havuc suyu verdim bikac caykasigi pekte sevmedi almadi zaten aksam kakasinda kirmiziya yakin nokta nokta şeyler vardı kanmi havucmu havuc verip böyle bisey yasayan varmi aramızda.bide kizlar siyah ip gb şeyler oldu iki kakasinda.opuldu melekleriniz
Kızlar minigime doktor tavsiyesiyle muhallebi vericem.Bir ögünlük taze yapmak istiyorum pirinç unundan ama olcusunu bilmiyorum.bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan anneler bana yardım edermisiniz?
canım henuz bız başlamadık ama ama dr sana nasıl muhhalebı vermen gerektıgını soyledımı ? yani ben olsam aptamılın muhallebılerınden alı yapardım pirinc unu ile yapılanı onermıyolrdı sanki ama tabii ek gıdaya gecmedıgım ıcın henuz tamamen acemi anne yorumu benımkı
Bende ilk havuç püresi vermiştim bizimkinin kakasında da aynı şekilde oldu korkup koşa koşa bezi doktora götürdüm tahlil yaptılar birşey çıkmadı. Dr da havuçtan dolaydır dedi.Ya kızlar ben bi ay daha bekleyim diyorum ama yavas yavas tatlara alissin istiyorum dun havuc suyu verdim bikac caykasigi pekte sevmedi almadi zaten aksam kakasinda kirmiziya yakin nokta nokta şeyler vardı kanmi havucmu havuc verip böyle bisey yasayan varmi aramızda.bide kizlar siyah ip gb şeyler oldu iki kakasinda.opuldu melekleriniz
bebekle eskisi gibi olmuyor haklısın.bende pek kimslerele görüşemiyorum açıkcası.nasıl sabah oluyor nasıl akşam oluyor anlamıyorum
annemler bir saat uzaklıkta hafta sonları gidiyoruz. sonuçta bebeklikeri gidicek bir daha bu dönemlerini göremiycez açıkcası ben tadını
çıkarmak istiyorumev hanımıyım ama öyle günlere gitmek filan pek hoşlanmıyorum.
Kızlar minigime doktor tavsiyesiyle muhallebi vericem.Bir ögünlük taze yapmak istiyorum pirinç unundan ama olcusunu bilmiyorum.bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan anneler bana yardım edermisiniz?
şöyle bir tarif buldum senin için
tatli kasigi pirinc unu ile 120 cc suyu pisiriyorum su muhallebisi oluyor :) pisip ilininca icine 4 olcek formul mama ilave ediyorum sonra da canim ne istiyorsa pekmez, meyve, vanilya vs koyup blenderdan geciriyorum..
Canım ben 1 ay oldu ek gıdaya geceli doktorumuz tavsiyesiyle geçen ay muhallebi vermedik ama buaydoktor vermemizi söyledi sen muhallebi ici acele etme istersen benim kizim biraz zayıf yüzden dedi doktor.bizde başladık ek gıdaya ama muhallebi veriliyormuymuş ilk başta anlamadım ben kafam karıştı iyice8
yo bebegım gelmıyor kutumu hemen bosaltıyorum bakmadım dolu mu dıyeeekız zeynep sana özelden mesaj atıyorum gelmıyo muuuuuuuuuuuuuu
mesaj kutun mu doluu :26:
ömür bebek kocaman olmuuş maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?