Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

merhaba 31 temmuzda dogum yaptım oglum 4,5 aylık kucagımda oturmak ıstıyor yatırınca veya sureklı kucakta tutunca kızıyor acaba otutmalımıyım ve ne kadar oturur pozısyonda kalmalı bılen varmı ınternetten arastırdım herkes farklı bırsey soyluyor 5. ayına kadarda doktora gıtmıycez bılgılerınızı paylasırsanız sevınırım :nazar:

merhaba 31 temmuzda dogum yaptım oglum 4,5 aylık kucagımda oturmak ıstıyor yatırınca veya sureklı kucakta tutunca kızıyor acaba otutmalımıyım ve ne kadar oturur pozısyonda kalmalı bılen varmı ınternetten arastırdım herkes farklı bırsey soyluyor 5. ayına kadarda doktora gıtmıycez bılgılerınızı paylasırsanız sevınırım :nazar:

biz bayadır oturtuyoruz, doktora sordugumda kucakta oturtabilirsniz demişti ama yine de içim rahat ederek oturtmadım, ama bizim ufaklık bizi mecbur bıraktı, kendisi oturmak istiyodu.
bişi olmamıştır inşallah

Tugce ben de tam onu sorcaktım, zayıflicez derken adama kokmayalım pis pis :)
zaten şaftım kaymış gbi dolanıyom evde, bi de kokmayayım :)

şeker portakalı 2. nevresim çook şirinmiş, çok begendm

vallahi bilmem ki canım, doktorun bekle dediyse bekle istersen ama pek bişi de kalmadı 6. ayın dolmasına

vallahi ben almicam galiba, hem yer tutuyo, bi de masraf oluyo diye. hoppala da aldık cunki, durmadan bişi almak gerekiyo vallahi napcaz bilmyorm.

biz kullanıyruz, doktormuza danıstık almadan hiç oyle bişi demedi, zaten bez var önlerinde o koruyodur bence

genelde sağlıgı düzelemeyecek hastalar fidye veriyolar minita, bu kısa gunlerde tutmak lazım ama dedğin gbi emzirrkene zor

cena minderni ayrıca satıyo ikea, ama cok dandik bişi dediğin gbi, eşim ucuz diye ondan almak istiyo ama hiç almasak daha ii sanki

Kokmazsn canm merak etme 2dk dislerini fircala yada naneli sakiz cigne koku kalmaz :) ben test ettim yani..hoppalayi daha sormadm doktorumuza ama bncede bsi olmz zaten ole uzun sure birakmm icnde peki kullaniyormsn bebis icinde rahat edebiliomu tepki veriyormu bide hangi marka hangi model aldn cnm ayy ne cok soru sordm yaa.. :))

kokmazsn canm merak etme 2dk dislerini fircala yada naneli sakiz cigne koku kalmaz :) ben test ettim yani..hoppalayi daha sormadm doktorumuza ama bncede bsi olmz zaten ole uzun sure birakmm icnde peki kullaniyormsn bebis icinde rahat edebiliomu tepki veriyormu bide hangi marka hangi model aldn cnm ayy ne cok soru sordm yaa.. :))

bende hoppala almak ıstıyorum zararını bilmem ama hoplamanın cocukların buyumesınde cok faydalı oldugunu biliyorum.marka tavsiyelerinizi bekliyorum

Kokmazsn canm merak etme 2dk dislerini fircala yada naneli sakiz cigne koku kalmaz :) ben test ettim yani..hoppalayi daha sormadm doktorumuza ama bncede bsi olmz zaten ole uzun sure birakmm icnde peki kullaniyormsn bebis icinde rahat edebiliomu tepki veriyormu bide hangi marka hangi model aldn cnm ayy ne cok soru sordm yaa.. :))

bende hoppala almak ıstıyorum zararını bilmem ama hoplamanın cocukların buyumesınde cok faydalı oldugunu biliyorum.marka tavsiyelerinizi bekliyorum

biz kraft x factor hoppala aldık, koltugu 360 derece dönüyo, etrafında oyuncakları, aynası, müzikli oyuncakları var. hoppaladan ziyade bir oyun merkezi gibi

ilk içine oturttum saksın saskın baktı, sonra içinde yavas yavas dönmeye basladı. etrafındaki oyuncaklarla oynadı, oyalanmış oldu biraz. pek hoplayamadı ama 2. gün koydugumda daha keşfetmişti, ayaklarının üstüne basmayı kaldırmayı filan. yavastan hoplayacaktı ki..

2 gun sonra sunnet olduk, o gunden beri 2 haftadır da kullanamıyoruz, o yüzden pek tecrubem oluşmadı, içimde kaldı vallahi yaaaa
ama kuzenimin kızı var 8 aylık, nası hopladı içinde nasıl, çok şirin görünüyordu gerçekten, hopladıkça bişi basardıgnın farkında bi de nası gülüyo nası gülüyoo :) :emir_bebek::nazar:

$Kraft-X-Factor-Hoppala-ve-Salincak-1501.webp

Son düzenleme:
biz kraft x factor hoppala aldık, koltugu 360 derece dönüyo, etrafında oyuncakları, aynası, müzikli oyuncakları var. hoppaladan ziyade bir oyun merkezi gibi

ilk içine oturttum saksın saskın baktı, sonra içinde yavas yavas dönmeye basladı. etrafındaki oyuncaklarla oynadı, oyalanmış oldu biraz. pek hoplayamadı ama 2. gün koydugumda daha keşfetmişti, ayaklarının üstüne basmayı kaldırmayı filan. yavastan hoplayacaktı ki..

2 gun sonra sunnet olduk, o gunden beri 2 haftadır da kullanamıyoruz, o yüzden pek tecrubem oluşmadı, içimde kaldı vallahi yaaaa
ama kuzenimin kızı var 8 aylık, nası hopladı içinde nasıl, çok şirin görünüyordu gerçekten, hopladıkça bişi basardıgnın farkında bi de nası gülüyo nası gülüyoo :) :emir_bebek::nazar:

Eki Görüntüle 574504

Yerim bn o minikleri bunlarin devrilme riski yoktur umarm en kisa zamnda bnde alicm karar verdm

Biz bunu aldık ben tavsiye ederim ama tercih meselesi bunu yere koyarsanız kendinden kısa ayakları var onun dışında da her sandalyeye bağlanıyor diğerleri çok yer tutuyor diye ben istemedim bunu katlayınca çanta kadar küçük oluyor fiyatı da uygun

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    4 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
bunun üstündeki püskülü beğenmedim ben ama çıkabiliyormuş
Eki Görüntüle 574320
Eki Görüntüle 574319
e ben bunu biliyorum..
yani biliyormuşummm :9:

babam yeğenime aldı sanırım carrefourdan dedidiğin gibi yüz bi şey lira..
ama yeğenim yüzüne bakmıyor :1:

Cena'cımmm Hero baby'den "numune talebiniz alınmıştır" diye mail gelmiş:52: bana sana da geldimi?
geldi bacım, geldi..
bakalım numuneler ne zaman gelcek:10:

e ben bunu biliyorum..
yani biliyormuşummm :9:

babam yeğenime aldı sanırım carrefourdan dedidiğin gibi yüz bi şey lira..
ama yeğenim yüzüne bakmıyor :1:

geldi bacım, geldi..
bakalım numuneler ne zaman gelcek:10:

Ee banada geldi mailde orda bi link var tekrar ona girmemiz gerekiomu ben bastım açmadıda

selam kızlar eskısı gıbı cok gıremıyorum artık,çalıştığım için,evde annem de var ama ben hıc bır seye yetısemıyorum yahu

geçen gece kızımı emzırmek ıcın yanıma almıştım her zaman yaptıgım gıbı uyuya kaldık kızım da bende,ama bu sefer onu yatagın uc kısmına yatırmıştım tabi,sabahın 6 bucugunda paldır küldür bi dustu yataktan.ben ondan fazla bagırdım nasıl korktum.bagırmadım resmen böğürdüm.uyanmayan kımse kalmadı valla sesime,kucağıma aldım bi gayret hemen,sonra gulmeye basladı yavrum uyku sersemliğine anlamadı galıba dustugunu:D

benım atların çiftesine gelesice kocam da sabahın o saatinde espiri yapıyor siftahımızı yaptık diye:D

ne güzel diş çıkarıyolar sızınkıler,benımkınde tık yok

hava henüz karanlık, ama ben hepinize gü-nay-dıııın! diyorum.. :3:
eşimi işe gönderdim, çayımı aldım oturdum pc 'ye..
eşim aslında çok dakiktir, bekletmez ve beklemez:1:
lakin her sabah servis saati belli olduğu halde, hep koşuşturmaca yaşıyoruz..
illa her sabah duş alacak, hava buz üşüteceksin, gün aşırı banyo yap diyorum, yok:19:
bir saat önce kalkacak, duş, traş, giyinme, kahvaltı.. sığdıramıyor..
çıkardıklarını topluyorum, kıyafetlerini veriyorum tek tek, sofrası hazır çayı doldurulmuş, şekeri karıştırılmış.:1:
yine de yetişemiyor, telefonunu şarja koyuyorum. çantasını toparlıyorum..
yine de ucu ucuna yetişiyor, bazen kaçırıyor..
sanki çocuğu okula gönderiyorum..:9:
eşyalarını daha o istemeden uzatınca bu sabah diyorki..
biz bir ekibiz, bunu biliyorsun di mi? :13:
neşter!
tampon! :60:

geçmiş olsun, hava o kadar kötü ki, üşütecek hasta olacak diye canım gidiyor..:25:
bence doktora gitmeyi ihmal etme, daha da ilerlemesin..:ssz:

muz kakada siyah iplik tarzı bi tepkiye sebep oluyormuş..
zaten pek de tavsiye etmiyorlar muzu, kabız yapabilir diye..
ben de dün züccaciyeye gittim, satıcıya cam rende var mı dedim..
var abla, gel dedi, reyondan kutuyu aldı, dur göstereyim dedi..
açtı, bana verdi.. hiç görmemiştim, rende deyince sanırım başka bi şey var kafamda..
bu muymuş cam rende dedim..
adam ters bi bakış attı..
abla sen bebeye elma rendelemicen mi dedi:60:

dün bi kez kaka yaptı o da mukuslu değildi..
ama dediğin gibi sanırım üşüttüm, çünkü benim gibi o da çok gazlı.
ıkınıp ıkınıp duruyor, bi türlü rahatlayamıyor..:25:

bu herifler çok ilginç ya..
Rabbimin ilmi ne büyük..
ya dünyada sadece erkekler olsaydı..
eminim 3-5 sene içinde dünyanın sonu gelir, yeryüzünde insan kalmazdı..:1:

malesef öyle.. çoğu şey çin mahreçli..
wee nin çıgırağını ve diş kaşıyıcısını aldım.. sonuçta emzik ve biberon üretiyorlar..
üzerini de okudum, üretim yeri çin değil, yanlış hatırlamıyorsam istanbuldu.. dahası tse damgası da vardı,
sanırım tarım köy işlerinden de izinleri var..
mevzu bebek olunca, sanırım markalar daha güvenilir..

ben de dün anneme meyve suyu vericem dedim,
hemen kalayladı beni.. :25:
daha çok küçük, sütün yetiyor, kendine macera arıyorsun dedi.. :57:

benim fakirin bi tane çıngırağı var,, bi seviyorki onu.. :9:
eller ayaklar her zerresi harekete geçiyor, kanatları olsa uçup gidecek :9:
diş kaşıyıcıyla beraber uzatıyorum..
onu değil çıngırağı alıyor zilli.. :9:
deli gibi ağzına sokmaya çalışıyor, şekilden şekile giriyor ısırcam diye :1:
çıngırakla duygusal bi bağ kurdu, onunla konuşuyor, gülüyor.:1:
birkaç gün önce çıngırak yere düşünce, çığlığı basıyordu,,
şimdi yattığı yerde elini uzatıyor, biraz uğraşıyor ama yeniden alıyor oyuncağını:16:
sen de pratiğe devam et, birkaç gün içinde bunu yapacaktır:34:

bebişin mazereti olmasa kızarım sana..
konuyu açtın ve gittin çünkü:59:

bence de canım macera arama kendıne,nasıl oluyosa ek gıdaya hemen adapte oldu benımkısı ,memeyı bıraktı bırakacak,ek gıdanın tadını alırsa bırakıverır senı

kocalar zaten ılk cocuklarımız,ikinciler de doğurduklarımız,benım kocamında kahvaltı huyu yoktur,ben mutlaka ya poğaça ya da börek turu bişey eline veririm bi de meyve suyu,her sabah beslenme çantası hazırlıyorum:D bi tarafttan araba kullanıp bi taraftan da kahvaltı yapar,bi gözü yumuk,allaha emanet gidiyoruz zabahınan:D
Kizlar oglumun kakasi siyah puturlu puturlu bgn ilk defa elma suyu verdm ondan olablrmi

bi de dün aklıma ne geldi..
lohusalıkta kaynayıp giden ramazan.. :53:
ufaktan başlamam lazım artık.. şu kısa günlerde..
perşembe pazartesi tutayım diyorum, sütü de pek etkilemez..
bir süredir de humana içiyorum zaten..
benım kız ek gıdaya bayagı geçtiği için zaten sütüm de azaldıydı,ona güvenerekten bugun bismillah deyip başladım oruca,bu kısa günlerde tutmak lazım aslında.niyetim çok bırakmadan tuttugum kadar tutabılmek.sen de 1 gün dene bakalım canım,bi problem olmazsa devam edersin.

az önce 5. Ay doktor kontrolumuzden geldikkk

doktorumuz ek gıdaya baslamamızı söyledi, bir de liste verdi

oglen - meyve
ikindi - yoğurt
akşam - pekmezli irmikli pirinçunu muhallebisi

ama ben cok oldugunu düşünüyorum, kısmetse bu ay boyunca her gün birini veririm sırayla diyorum.
canım ılk basta bana da çok bunlar gıbı geldıydı ama ınanamadım 2 hafta sonra yetmedı bıle o mönü.o kadar çabuk adapte oluyolar kı.sankı anasının karnından cıkar cıkmaz ek gıdayla beslendı.benı keyıf olsun dıye emıyor.o da gecelerı sadece.

kızlar bu göbeklerden kurtulmak için bişiler yapalım yaa

mesela mekik çekelim beraber, yani beraber derken. bi sayı belirleyelim ve herkes her gun o sayıda mekik çeksin
buradan da yazsın, günlük hedefimi tamamladım diye, birbirimizi belki teşvik ederiz boylelikle

mesela 10 * 3 mekik ile baslayabiliriz. (10 tane mekik cekip 2 dk dinlenip bunu 3 kere tekrarlamak suretiyle)

ne dersiniz?
ben uyarım,hatta bikeresinde basladıydım.3 gun sonra bıraktım.

Biz bunu aldık ben tavsiye ederim ama tercih meselesi bunu yere koyarsanız kendinden kısa ayakları var onun dışında da her sandalyeye bağlanıyor diğerleri çok yer tutuyor diye ben istemedim bunu katlayınca çanta kadar küçük oluyor fiyatı da uygun

Ben göremiyorumki ama biliyorum onlarda mama sandalyeleriyle fiyati ayniydi hepsi buradada kaca aldin cnm markasi ne bi link koysan bakariz..gule gule kullansin yavrun

selam kızlar eskısı gıbı cok gıremıyorum artık,çalıştığım için,evde annem de var ama ben hıc bır seye yetısemıyorum yahu

geçen gece kızımı emzırmek ıcın yanıma almıştım her zaman yaptıgım gıbı uyuya kaldık kızım da bende,ama bu sefer onu yatagın uc kısmına yatırmıştım tabi,sabahın 6 bucugunda paldır küldür bi dustu yataktan.ben ondan fazla bagırdım nasıl korktum.bagırmadım resmen böğürdüm.uyanmayan kımse kalmadı valla sesime,kucağıma aldım bi gayret hemen,sonra gulmeye basladı yavrum uyku sersemliğine anlamadı galıba dustugunu:D

benım atların çiftesine gelesice kocam da sabahın o saatinde espiri yapıyor siftahımızı yaptık diye:D

ne güzel diş çıkarıyolar sızınkıler,benımkınde tık yok

bence de canım macera arama kendıne,nasıl oluyosa ek gıdaya hemen adapte oldu benımkısı ,memeyı bıraktı bırakacak,ek gıdanın tadını alırsa bırakıverır senı

kocalar zaten ılk cocuklarımız,ikinciler de doğurduklarımız,benım kocamında kahvaltı huyu yoktur,ben mutlaka ya poğaça ya da börek turu bişey eline veririm bi de meyve suyu,her sabah beslenme çantası hazırlıyorum:D bi tarafttan araba kullanıp bi taraftan da kahvaltı yapar,bi gözü yumuk,allaha emanet gidiyoruz zabahınan:D

benım kız ek gıdaya bayagı geçtiği için zaten sütüm de azaldıydı,ona güvenerekten bugun bismillah deyip başladım oruca,bu kısa günlerde tutmak lazım aslında.niyetim çok bırakmadan tuttugum kadar tutabılmek.sen de 1 gün dene bakalım canım,bi problem olmazsa devam edersin.

canım ılk basta bana da çok bunlar gıbı geldıydı ama ınanamadım 2 hafta sonra yetmedı bıle o mönü.o kadar çabuk adapte oluyolar kı.sankı anasının karnından cıkar cıkmaz ek gıdayla beslendı.benı keyıf olsun dıye emıyor.o da gecelerı sadece.
çok çok geçmiş olsun.. ALLAH korumuş bebeğine bi şeycik olmamış,
elhamdülillah.. eşinin ileri derecedeki soğukkanlılığına bi şey demiyorum..
atların çiftesine gelesi, işte buna çok güldümmm.. :60:

mevzu dişe gelince geç olsun güç olmasın derim....
biz güç olanı yaşıyoruz.. sürekli mızıldıyor kızım..
dün gece 01,30da yattı küçük hanım, sabah namazdan sonra uyumadım, gündüz de hiç yatamadım..
zombi gibiyim, eşim akşam geldi, ayşeee, annenin pertini çıkarmışsın diyo :9:
şuan da eşim yattı gece kuşu ayşecikle oturuyoz:1:

bu perşembe oruca niyetleneceğim, bakalım, benim de niyetim bu kısa günlerde bitirmek..
birdahaki ramazana kalmamalı oruç, inş sütüm de etkilenmez de azar azar bitiririm,, sayılı gün ne de olsa..

ek gıdaya gelince bugün küçük bir elmanın yarısını rendeleyip suyunu verdim yaklaşık bir kahve fincanının üçte biri kadar çıktı..
küçük hanım şapur şupur içti..:56:
bi de kaşığı ağzına sokarken, yutarken gözüme bakıyor şaşkın şaşkın, bu ne diyeee:1:

Kızlar çok bunaldım ya oğlum hiç inmiyor kucağımdan artık kucağımda durmakta kesmiyor gezmek istiyor oturunca başlıyor ağlamaya kollarım sırtım belim kopuyor resmen yürüteç düşünmordum ama bu gidişle alıcam galiba biraz oyalanır hiç değilse bende nefes alırım az da olsa:18:

çok çok geçmiş olsun.. ALLAH korumuş bebeğine bi şeycik olmamış,
elhamdülillah.. eşinin ileri derecedeki soğukkanlılığına bi şey demiyorum..
atların çiftesine gelesi, işte buna çok güldümmm.. :60:

mevzu dişe gelince geç olsun güç olmasın derim....
biz güç olanı yaşıyoruz.. sürekli mızıldıyor kızım..
dün gece 01,30da yattı küçük hanım, sabah namazdan sonra uyumadım, gündüz de hiç yatamadım..
zombi gibiyim, eşim akşam geldi, ayşeee, annenin pertini çıkarmışsın diyo :9:
şuan da eşim yattı gece kuşu ayşecikle oturuyoz:1:

bu perşembe oruca niyetleneceğim, bakalım, benim de niyetim bu kısa günlerde bitirmek..
birdahaki ramazana kalmamalı oruç, inş sütüm de etkilenmez de azar azar bitiririm,, sayılı gün ne de olsa..

ek gıdaya gelince bugün küçük bir elmanın yarısını rendeleyip suyunu verdim yaklaşık bir kahve fincanının üçte biri kadar çıktı..
küçük hanım şapur şupur içti..:56:
bi de kaşığı ağzına sokarken, yutarken gözüme bakıyor şaşkın şaşkın, bu ne diyeee:1:
neler

ilk denemeniz hayırlı olsun bakalım bende önümüzdeki ay başlıcam en önce şu cam rendemi alayımda bi dışarı çıksam çok alıncak var ama bu yaramazdan fırsat bulamıyorum ki

Back
X