Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

madem kırk gün yoksun edeydin adamın gönlünü sevaptır:1:

:43:

gerçekten, taşınıyor musun?

kız ne kadannn kötüsün!:30:
hem de 40 gün yokum diyosun.. :25:
gerçekten alınır, haklı da..
adet değilsen.. adetim demeseydin..

mahsus mu yapıyorsun, sinirli misin?
spiral korumasından da emin değilsin sanırım..
yoksa canın mı yanıyo hala?..:44:

seni tenzih ediyorum, aklıma geldi, geçen demircan hocadan dinledim..

kadının biyolojik ve psikolojik sebeplerden dolayı eşini reddetme hakkı vardır.

ama eğer kadının bi sağlık problemi yoksa..(hastalık, zayıflık.. )
regl ve lohusa değilse..
eşi ondan cinsel ilişkide haram bi şey talep etmiyorsa..
bundan çekinmesi, reddetmesi hoş değildir..
kadın sebepsiz kocasının isteğini geri çevirmesi caiz değil. günahkar olur dedi..

alakalı bi hadiste şöyle diyor:

''Erkek karısını yatağa çağırır, kadında gelmeye yanaşmaz, erkek öfkelenmiş olarak sabahlarsa,
melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler."(Buhari)

ben şöyel açıklayayım hem sprial hem çocuk sabah 7de otomatik kalkıyor benim kız banyoyu ne ara yapcam te kbanyoya giremem korkuyorum banyodan .

hemde ben çok fazla yürüdüğüm zaman altım aşırı ağrıyor doğumdan kalma birşey hala alışamadım çok kötüyüm kendimi toparlayamadım okadar kötüyüm ki

tırnaklarım çıkıyor mesela baş parmağımın tırnağı çıkıyor iltihap kapladı görsen korkarsın diğer baş parmağımda çökmüş çıkcak dişlerim ona keza

lohusayken 40gün hiç yat madım ah demedim annem demişti bana sen çok kötü çıkartcan acısını e çocuk hala aa a diye oynuyor uyumadı herşey benim üstümde beni anlayan yok

hangi doktora gidiyorsun ben gop.da denizyıldızına gidiyorum orası da çok kalabalık oluyor ama çok az bekliyoruz diyebilirim sen de ist.daydın sanırım merak ettim hangi hastane olduğunu herşeyin yolunda olmasına da sevindim maşallah bebişine...

canım için rahat olsun çok kısa bir süre önce benim kafa üstü koltuktan yere çakıldı ben de ağla ağla bir hal oldum hep kendimi suçladım saolsun buradaki ark.lar çok içimi rahatlattılar ben de sakin olmaya çalıştım 2 saat kadar uyutmadım ama sen de eve gelip banyo yaptırıp uyutana kadar bi zaman geçmiştir zaten gözlerine dikkat et dalma kusma yoksa sıkıntı yoktur Allah'ın izni ile ama tabiiki sen annesi olarak onu en iyi gözlemleyensin sonradan aklında kalacaksa bi doktora göster geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun
İnşallah inşallahh öyledirr
Çok geçmiş olsun,arkadaşlarında dediği gibi bişey olmamıştır. sen panik olup gerildiğin için bebekler daha çok aglayıp huysuzlanıyo tecrübeyle sabittir bu dediğim bu sebeple daha çok aglamıştır :34:
Bende öyle yormaya çalışıyorum. Ne gezmeymiş yaa. Ayda yılda bir çıktım ağzımdan burnumdan geldi. Bana deşarj olmak bana haram!
kötü bi olay ama etkisinden kurtull .. ne kadar düşecekler ahh ahh
benim oğlan anakucagında bende mutfakta yemek yapıyorummdedım gelsin yanımda dursun .
arkamı döndüm kütt diye bir ses.. benim sıpa kalebodurun üstüne .. ağladı 1 saat yanından ayrılmadım
kemeri takmayı unutmusummm . 2. gun kemeri bağladımm o kemeri eliyle şipp şakk çözdü .. hopp parkenın üstüne bu sefer ağlamadı .. hatta gülmeye başladı:33:

2 deli yanyana bakalımm nasıl olcak :9::9: çok sevinirim gelirsennn

Bende hep kendimi hazırlıyordum bu çocuk eninde sonunda bi gün düşecek bunu unutma diye. Hazırlayamamışım:(( ahhhhhh bu annelikkkkk!!!

alyaaa en azından forum kayseriyi yaparız :) ya ben bebek arabasını getirmicem çok zor olcak off

alyaaa en azından forum kayseriyi yaparız :) ya ben bebek arabasını getirmicem çok zor olcak off

Valla ben bugün foruma gittim işte başıma bunlar geldi. Bi süre gitmem hiçbiyerlere heralde. Ama sen gel gideriz bi yerlere. Seninki yürür zaten bu hızla yaza kadar :))

kız ne kadannn kötüsün!:30:
hem de 40 gün yokum diyosun.. :25:
gerçekten alınır, haklı da..
adet değilsen.. adetim demeseydin..

mahsus mu yapıyorsun, sinirli misin?
spiral korumasından da emin değilsin sanırım..
yoksa canın mı yanıyo hala?..:44:

seni tenzih ediyorum, aklıma geldi, geçen demircan hocadan dinledim..

kadının biyolojik ve psikolojik sebeplerden dolayı eşini reddetme hakkı vardır.

ama eğer kadının bi sağlık problemi yoksa..(hastalık, zayıflık.. )
regl ve lohusa değilse..
eşi ondan cinsel ilişkide haram bi şey talep etmiyorsa..
bundan çekinmesi, reddetmesi hoş değildir..
kadın sebepsiz kocasının isteğini geri çevirmesi caiz değil. günahkar olur dedi..

alakalı bi hadiste şöyle diyor:

''Erkek karısını yatağa çağırır, kadında gelmeye yanaşmaz, erkek öfkelenmiş olarak sabahlarsa,
melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler."(Buhari)

ahh ahh bunu uygulamak ne kadar zor geliyor bazen.. evlenmeden önce uygulanabilitesi ne kadar kolay bir hadisi şerif gibi gelirdi bana evlendikten sonra
yanılmış oldugumu anlıyorum zorlanıyorum..:43:

Son düzenleme:
benden alıntı yapınca.. istemediğin yazılarımı sileceksin canım..
böylelikle yazının istediğin kısmından alıntı yapmış olursun.. :34:

kaçtır unutuyorum,
yasir yardım eden, kolaylaştıran demek di mi?
benim de erkek ismi olarak aklımda olan güzel bi ad..
ayrıca ammar bin yasir, ilk müslümanlardan..:97:
annesi islamın ilk şehidi sümeyye.. :42:

ben bostancı kozyatağı central hospitalde yaptım doğumumu..
ilk düşüğümde ve sonraki bu hamileliğimde de burada fatmanur hanıma gidiyordum..
şeker portakalı ve canderin de başak hanıma yanlış hatırlamıyorsam.. :93:
hastane gayet güzel, temiz, lüks, ilgiler.. biraz pahalı ama..

diğer konuda, ben kv hep razı etmek istiyorum..
normalde böyle değildir ama torunu yedirme sevdasında..
anlıyorum ama az daha zaman var.. bi türlü dinlemiyor beni..
ek gıdaya geçince vericem tabağı kaşığı bardağı. al yedir içir diyicem..
o da tatsın bu keyfi.. ama şimdi olmayacak şeyleri çocuğun ağzına sokmasın..
bulaşık makinesinden çıkmış, deterjan artığı kaşığı bardağı çocuğun ağzına değdirmesin..
derdim buuu:25:

evet anlamı aynen öyle bizim aklımızda musab ve yasir vardı. hayatı. o zanginliği bırakıp kendini islama adamış olması ve ilk müslüman öğretmen olmasından dolayı (ben de eşim de öğretmeniz ) eşim musab çok istedi ama ben de çook eskilerden beri yasir ismini çok severdim anlamı ve dediğin gibi ilk şehidlerden olması onu bu isme de ısındırdı saolsun kırmadı ama çok seviyorum oğlumun ismini yasir'im benim..İnşallah hep kolaylaştırır :16:

kv konusunda seni zaten hep takdir ediyorum ben kendi vicdan azabımı paylaştım sadece çok pişman oldum uyarınca hiçbişey demez zaten ama yaptığım çok ayıptı biraz yüksek sesle konuştum kırıldı haklı olarak ama hiç sesini çıkarmadı o beni daha da üzdü keşke bişey deseydi neyse umarım tekrar etmem de bana ders olur...hastaneyi de merak ettim ben de medical park'ta yaptım orası hiç güzel olmamasına rağmen bence çok pahalıydı normal doğuma 1.700 verdik zaten onlar naptılarki ben anlamadım bu para için hiç değilse sen hastane güzel hijyenik falan diyorsun düşüğün için de üzüldüm, bilmiyordum ama ayşecik var çok şükür ki kollarında artık Rabbim bağışlasın...

ben büyüsün istemiyorum ama.. :59:
bu hali çok güzel.. en güzel dönemi sankii:77:

yeni bi şey yapabildiğinde uçuyorum sevinçten..
teşvik ediyorum uğraşıyorum bunun için.. bi yandan da büyümesin istiyorum...
hep benim bebeğim kalsın..:25:

bu arada biz seninle aynı gün doğum yaptık gibi geliyor..
yanlış mı hatırlıyorum yoksaa:44:

ben 10 temmuz da doğum yaptım. senden once dıye hatırlıyorum ama...

ben şöyel açıklayayım hem sprial hem çocuk sabah 7de otomatik kalkıyor benim kız banyoyu ne ara yapcam te kbanyoya giremem korkuyorum banyodan .

hemde ben çok fazla yürüdüğüm zaman altım aşırı ağrıyor doğumdan kalma birşey hala alışamadım çok kötüyüm kendimi toparlayamadım okadar kötüyüm ki

tırnaklarım çıkıyor mesela baş parmağımın tırnağı çıkıyor iltihap kapladı görsen korkarsın diğer baş parmağımda çökmüş çıkcak dişlerim ona keza

lohusayken 40gün hiç yat madım ah demedim annem demişti bana sen çok kötü çıkartcan acısını e çocuk hala aa a diye oynuyor uyumadı herşey benim üstümde beni anlayan yok

canım yanlış anlama bende aynı sen gibiyim rahattsızlıklarım farklı olsada hani kırk gün yokmuşsun yaa ben o sebeple dedim..

canım yanlış anlama bende aynı sen gibiyim rahattsızlıklarım farklı olsada hani kırk gün yokmuşsun yaa ben o sebeple dedim..

yok canım niye yanlış anlayayımda elimi kaldıracak halim yok inan çöktüm 1 2 haftada bir dışarı çıkıyorum pc yemek uyku yemekde yemiyorum çocuk

iyi geceler
benim oğluşum 5 ay 8 günlük 78 cm boyu 9.300 de kilosu maşallah gelişimi cok iyi biberonunu kendisi tutabiliyor,cok rahat dönebiliyor sesini kesfetti cıglıklar atıyor aynada kendine gülüyor istedigi herseyi uzanıp alıyor hatta bazen yürütece koyuyorum yemek yapabilmek için bütün evi turluyor (cok faydalı olmadıgını biliyorum ama mecburen oglum cok harekerli kendi basına yatmayı sevmiyor ve cok aglıyor ) ama mama baba dede hiçbirini söylemiyor hergün en az yarım saat tekrar ettirmeye calışıyorum yapmıyor geç mi konusacak cok takıyorum kafama

Bugün bian önce bitsin diyorum ve sabah kızımın neşeli mırıldanmalarıyla uyanmayı dileyerek iyi geceler diyorummmm.....

iyi geceler
benim oğluşum 5 ay 8 günlük 78 cm boyu 9.300 de kilosu maşallah gelişimi cok iyi biberonunu kendisi tutabiliyor,cok rahat dönebiliyor sesini kesfetti cıglıklar atıyor aynada kendine gülüyor istedigi herseyi uzanıp alıyor hatta bazen yürütece koyuyorum yemek yapabilmek için bütün evi turluyor (cok faydalı olmadıgını biliyorum ama mecburen oglum cok harekerli kendi basına yatmayı sevmiyor ve cok aglıyor ) ama mama baba dede hiçbirini söylemiyor hergün en az yarım saat tekrar ettirmeye calışıyorum yapmıyor geç mi konusacak cok takıyorum kafama

çok abartıyorsun çocuklar yarış atı değil daha küçücük konuşması iiçin erken bile....

iyi geceler

çok abartıyorsun çocuklar yarış atı değil daha küçücük konuşması iiçin erken bile....

EmirAliveAnnesi

Arkadaşım hakikaten çok abartmışsın, benim oğlum da 22 temmuz doğumlu. 71 cm boyu 8.300 de kilosu. Yürüteci dün denedim 5 dk. Adım atar mı diye beklemedim bile, daha çok küçük kıyamadım. Sürekli anlamsız kelimeler kuruyor, çığlığı da yeni keşfetti. Ama anlamlı kelimelere geçmesine daha çok zaman var. Sen bu gidişle önümüzdeki ay da yürüsün diye beklersin.

EmirAliveAnnesi

Arkadaşım hakikaten çok abartmışsın, benim oğlum da 22 temmuz doğumlu. 71 cm boyu 8.300 de kilosu. Yürüteci dün denedim 5 dk. Adım atar mı diye beklemedim bile, daha çok küçük kıyamadım. Sürekli anlamsız kelimeler kuruyor, çığlığı da yeni keşfetti. Ama anlamlı kelimelere geçmesine daha çok zaman var. Sen bu gidişle önümüzdeki ay da yürüsün diye beklersin.

benimkide 27 temmmuz 70 cm 8300 8400 felan yürütece oturtuyorum 5 10 dkka ama altında tentesi var basıyor sadece çok küçükler anneye benzer kelime diyor bu ara değişik şeyler diyor ama bilinçli değil.

2 aylıktan beri mem diye ağlar mem der onu bilinçli diyor yeni ah ahh öğrendi onu diyor ayaklarını tutup dönüyor yarım da olsa 2geri 1 ileri emeklemeye çalışıyor daha anlatmadım bir sürü şey biri yazınca aklıma geliyor

e ben yazıncada sanki kıskanmışta yazmış gibi oluyor ondan yazamıyorum :9:

Günaydın kızlaaarrrr......biz yine erkenciyiz. kızım neşeli yine. Kendi kendine konuşup duruyor. Çok mutluyum birseyi yokkk:)) bu arada popiş yine kızarmış. Dünki yaygara belli oldu.2 saate bi değişip altını yıkıyorum kremliyorum hala devam ediyo hayret yaaa.

Son düzenleme:
bugün oğlumun 5. ay kontrolü vardı

aman allahım doktorun muayenehanesinin önü pazar yeri gibiydi 9 kişi vardı önümüzde 2.5 saat bekledik off hem doktor çok iyi olduğundan hastası çok birde doktorumuz sağolsun çok ilgili her muayenesi 20 dk dan fazla sürüyor bekle bekle bihal olduk

ve nihayet muayene olduk doktor amcası gidişatımızı çok beğendi herşey yolunda çok şükür ciğerlerimiz temiz boğazda kızarıklık varmı die baktı sorun yok dönmesini falan kontrol etti tutup kaldırdı kalkması dönmesi güzel seyri iyi dedi

boyumuz az kısamı acep 67 cm bilemedim kilomuz 9 kg çıktı doktor biraz fazla ayına göre ama anlaşılan genetik çok kilolu göstermiyor sorun yok böyle devam etsin dedi gelişimi iyi dedi

ufaktan tattırmaya devam herşeyin tadını öğretcez minğime

sen ha ngi hastan eye gidiyorsun canım simdi ben nisa hastanesine gidiyorum otarafa gelince ne yaparım bilmiyorum memnunum da ayrıca.. dün evi tuttuk. canım merkez mah.

günaydııın..
eşim horulduyor, kızım mırıldıyor..
tuvalete kalktım bi daha da uyuyamadım.. en sinir şeyy,,:25:
kahvaltı hazırlayacağım.. önceee
bakam bakim napıyonuz ?

canıım, öncelikle şunu söyleyeyim..
seni yargılamak, eleştirmek değildi niyetim.. öyle anlaşıldıysa özür dilerim..:25:
biliyosun seni nasıl severimm:43:

öte yandan zor bi doğum geçirdin, öyleki ikinci çocuk lafı bile etmiyorsun..:100:
lohusalıkta yatmadım dedin.. onun da etkisi vardır, ama üzerinden 5 ay geçmiş
hala devam eden problemler varsa,, kasık ağrıları falan..
doğumda zorlanan ve yıpranan rahimden kaynaklanıyor olabilir.. :44:
doğum sonrası verilen ilaçları içtin di mi?..
madem böyle şikayetlerin var, bence kronikleşmeden biliyorum bezdin bıktın ama..
doktora görünmelisin.. sürekli bununla yaşanır mı, canına yazık..

evet anlamı aynen öyle bizim aklımızda musab ve yasir vardı. hayatı. o zanginliği bırakıp kendini islama adamış olması ve ilk müslüman öğretmen olmasından dolayı (ben de eşim de öğretmeniz ) eşim musab çok istedi ama ben de çook eskilerden beri yasir ismini çok severdim anlamı ve dediğin gibi ilk şehidlerden olması onu bu isme de ısındırdı saolsun kırmadı ama çok seviyorum oğlumun ismini yasir'im benim..İnşallah hep kolaylaştırır :16:

kv konusunda seni zaten hep takdir ediyorum ben kendi vicdan azabımı paylaştım sadece çok pişman oldum uyarınca hiçbişey demez zaten ama yaptığım çok ayıptı biraz yüksek sesle konuştum kırıldı haklı olarak ama hiç sesini çıkarmadı o beni daha da üzdü keşke bişey deseydi neyse umarım tekrar etmem de bana ders olur...hastaneyi de merak ettim ben de medical park'ta yaptım orası hiç güzel olmamasına rağmen bence çok pahalıydı normal doğuma 1.700 verdik zaten onlar naptılarki ben anlamadım bu para için hiç değilse sen hastane güzel hijyenik falan diyorsun düşüğün için de üzüldüm, bilmiyordum ama ayşecik var çok şükür ki kollarında artık Rabbim bağışlasın...
maşallah çok güzel düşünmüşsünüz..
ismiyle yaşasın inş,:16:
medikal park göztepede mi doğum yaptın acaba?...:44:
benim hastaneye abone olduk biz, babam ve yengem ameliyat oldu.
benim tavsiyemle kuzenim de orada doğum yaptı.. önceden alman hastanesine gidiyormuş..
3bin küsür doğum ücreti söylemişler.:53: yersen yanii:19:
ben de bizim hastaneye gel, doktorum da çok iyi dedim. zaten sezaryen olacaktı yüksek tansiyon sebebiyle..
1600e, süit odada yaptı doğumunu. ben de aynı şekilde, ki biz daha az bile verdik, muhasebe müdürü tanıdıktı:1:
yenidoğan hemşireleri çok cana yakın, ilgili.. odam lüks sayılacak kadar iyiydi.. yani memnun kaldık centralden.. :31:
normal doğum da yanlış hatırlamıyorsam 900 liraydı..
ama hastaneler böyle işte.. özelleştikçe, hastaya müşteri gibi bakmaya başladılar.. neyse.. Allah düşürmesin..:19:
doğum hariç:1:

kv konusunda da ne olduysa oldu.. pişman olmuşsun.. o da bunu anlamıştır.. inş bundan sonra böyle bi şey yaşanmaz..
niyetin temiz senin, huzursuzluk da olsun istemiyorsun.. o da takılmaz, unutur gider.. üzülme böylee

Al işte yapamadım alıntı çok beceriksizim :43::84::14:
alıntı yapacakken yazımın sonunda köşeli parantez içinde /QUOTE] ifadesi var..
onu sildiğin için tam alıntı yapılamamış..
yazının başında da
yani üyenin ismi ve mesaj no yazmalı..
yoksa alıntı tam çıkmaz..:34:
ben 10 temmuz da doğum yaptım. senden once dıye hatırlıyorum ama...
hmm, doğru biz 13ünde yaptık:1:

iyi geceler
kardeşim sen kendine dert mi arıyorsun..:20:
maşallah tosun gibi oğlun var..
neler neler de yapıyormuş..:55:
illa konuşsun da istiyorsun belli, ama henüz erken.
her ay yapabilecekleri şeyler malum.. bu heceleri bir araya getirmesi için bir iki ay gerek..
bence aceleci olma, böyle şeyler için de o güzel canını da sıkma.. :34:

dün evi tuttuk. canım merkez mah.
hadi hayırlı olsuuuun :31:

Son düzenleme:
kızlar ben de temmuz annesiyim bebişim 6. ayın içinde bu ara ek gıdaya başladık sütüm yetmemeye başladı mamayı günde bir en fazla iki kere yiyor o da iki üç kaşık. bu ara ağzında yaralar çıktı napsam bilemiyorumm

Back
X