Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Slm arkadaşlar, burada hep temmuz annelerimi var?
Ben ağustos annesiyim, doğumdan 1 hafta sonra yalnız kalan anneler varmı benim gibi, dertleşmeye ihtiyacım var, yalnızlık ağır geldi nedense

ben de bir haftalıkken evime geldim.
eşim çalışıyor. yalnızım evde..
kayınvalidemle karşılıklı oturuyoruz.
ama şu güne kadar bi kere gel diye seslenmemişimdir,
hamdolsun hiç yardıma ihtiyacım olmadı..

benim kızım çok huysuz sayılmaz.. bazen gaz krizlerine giriyor ama
yine de başa çıkabiliyorum. gündüzler çok ilgi istiyor.
iki kez uzun uyuyor gündüz 2-3 saat. harici hep uyanık ve uyanıksa çoğunlukla memede.
genelde memede uyur. ama uyumadıysa gaz çıkardıktan sonra bırakıyorum yatağına.
ama yanındayım yine.. yüzüstü çevirip sırtını okşuyorum,
pıtpıtlıyorum.. öylelikle uyuyakalıyor..

emzik kulanmıyorum, sallamıyorum. elimden geldiğince alıştırmayacağım bunlara..
ama mecbur kalırsam her yol mübah..

seni zorlayan nedir? uyku problemi mi var?

benim kızım da hamdolsun geceleri düzenli uyuyor.
akşama kadar beni yoruyor ama akşam 10-11 civarı güzel bi karnını doyuruyor.
derin uykuya dalıyor. bi daha uyanması 3-4 civarı.
uyanıyor ama gözleri kapalı..
10-15 dakika iki göğsümü veriyorum. bazen birini emince uyuyakalıyor..
burnunu falan sıktığım halde yine uyanmıyorsa bırakıyorum uyuyor.
bebekler uyudukça kan şekerleri düşüyormuş, daha da uzun uyuyorlarmış..
ama o 10-15 dakikada iyi emdiği için içim rahat.. altını değiştiriyorum.
sonra rutin sabah 6.30-7.00 gibi mutlaka mırın kırın etmeye başlıyor..
gaz krizimiz başlıyor.. ıkınmalar, kıvranmalar, ağlamalar..
bi yandan bacaklarına gaz çıkarması için egzersiz yaptırıyorum,
yüzüstü yatıyorum, gazını daha kolay çıkarıyor kakakasını da öyle..
kakasını yapıp rahatlayınca, değiştirip altını emzirip yine uyutuyorum, bunlar yaklaşık 2 saat net sürer.
ondan sonra belki bir saat daha uyur. gün içinde belli bi düzeni yok, ruh haline göre takılır

Kızlar bu gece kızım cok ii uyudu ilk defa şaşırdık çünkü 2 gündür cok fenaydi bide kakası yeşildi. Doktora götürdük hatta sulu ve yeşilse gazdan dedi. Bugün uyuyunca şaşırdık. Sabah 6 da kalktı emzirdim biraz kafasını bı çekti. Yakası falan hep kan noldugunu anlamadan bi kustu yine kan odum koptu hemen acile bir sürü test sonuclarda bisi yok midesini yıkadılar kuzumun. En sonunda memeden geldigini düşündüler cok yoruldu kızım tabi bizde öldük
bu arada o iki günlük yeşil kakamiz gecti bugün sarı onuda anladık yesil mercimek yedimben iki gün gaz yaptı yavruma

ben de öyle yapıyorum. karnı doyduğundan emin olduğumda
zaten kendi bırakıyor memeyi, zorlayınca bile almıyor ağzına..
bırakıyorum kendi başına.. gözleri açık olsa bile.. dediğin gibi biraz kıvranıyo, mırın kırın..
eller ayaklar kıpır kıpır..ağlıyor gibi böyle.. müdahale etmiyorum..
eğer ısrar ederse poposuna pıt pıt vuruyorum
birkaç dakika sonra bakıyorum gözler gidiyoo

ay geçmiş olsun ya,,:26:
kan kustu demek, ilk kez duyuyorum böyle bi şey..
çok şaşırdım.. memeden geldiğini söylemişler..
yine de anlamadım, sebebi neymiş bunun?:44:

süt hormonları uyurken çalışıyormuş..
yani uykudayken süt doluyor göğüs, bu bilimsel bi bilgi..
istediğin kadar ye iç, iyi beslen. uyumuyorsan fıs, bi yere kadar

ben de kahvaltı gibi bi mefhum kalmadı artık..
malum ramazan ayındayız. eşim gece sahur yapıyor.
e, o olmayınca gündüz kahvaltı gibi bi yemek yemiyorum. saat 10-11 gibi ekmek arası bi şeyler yapıp yiyorum
eşim çok kızıyoo haklı tabi. ama bayram itibariyle eşim kahvaltı yapmaya başlayınca benim yemek düzenim de
bi ''düzene'' girecek

öğleden sonra da karnım guruldayınca anlıyorum yemek zamanı geldiğini,
ben yemek de yapmıyorum hala. o yüzden yemeği pek hatırlamıyorum.

haklısın, iğne yapıldıktan sonra hemen aldım kucağıma..
sakinleştirdim, sarıldım. zaten kokumu anlıyor, sakinleşiyor. annesinin kuzusuuu

hamilelik, doğum, lohusalık derken bu sene ramazan kaynadı gitti
manevi olarak bi şey anlamadım desem yeri, oruç tutmayıp ibadet edemeyince hiç ramazan gibi olmadı bu ramazan:100:
inş önümüzdeki sene layıkıyla ihya edebilirim.. edebiliriz..

yarın bayram, nete girmek mümkün olmaz muhtemelen..

şimdiden bütün temmuz anneleri, bayramınız mübarek olsun..:79:
bebişlerimizin ilk bayramı, bebişlerimizle ilk bayramımız..
Rabbim, sağlık ve huzurla nice bayramlara ulaştırsın bizi..
sizi seviyorum,, iyi ki varsınız:78:

Son düzenleme:

kan kusma benim bebeğimde de bir kere olmuştu. Ama tamamen kan gelmemişti, sütle karışık. Ben ablama sormuştum o da memen kanamıştır demişti. O zaman göğüs uçlarım yaraydı, baktım kan var uçlarında. Farketmeden kan içebiliyorlar. Doktor herhangi bir zararı olmadığını söylemişti.

Ben ağustos annesiyim, doğumdan 1 hafta sonra yalnız kalan anneler varmı benim gibi, dertleşmeye ihtiyacım var, yalnızlık ağır geldi nedense

ben de temmuz anneliği beklerken haziran olanlardanım :) Ama hala burayı takip ediyorum. Benim bebeğim 20 ağustosta 2 aylık olacak. ben 5 gün sonra yalnız kalmıştım. Göğüslerimde süt dolmuş anlamamıştım, hastalandım, depresyona girdim. Bebeğim sabahtan akşama ağlardı ne yapacağımı bilemezdim. Bebeğin ağlamasından ne istediğini anlamazdım tabi o zaman ben de onunla ağlardım niye ağlıyorsun diye. 15 gün sonra herşey bir anda geçti. Kendine gel! dedim kendime. bebeğin ağlamalarının da gaz mı açlık mı uyku mu yoksa kolik mi olduğunu anlayınca çözüm kendiliğinden geldi. sabret o yüzden geçecek...Lohusalık değişik, hayatına bir anda yepyeni bir şey kaltılıyor ve ona sadece sen bakabiliyorsun.o yüzden bence insan hayatındaki en büyük değişiklik bu. evlenmek, boşanmak vb. hepsinin ötesinde bir şey çünkü geri dönüşü de yok... bebişler artık ömür boyu bizimle :) zor ama çok güzel. Sen de alışacaksın... Bak benim şimdi ayağım kırık ben niye bebeğime bakamıyorum diye üzülüyorum. O zamanlar gelse de birileri baksa diye düşünürdüm.

bbenim kayınvalidem dogumdan sonra 4gün falan gece kaldı yanımda 3günde gece gidip gündüzleri geldi sonra hep yalnızdım o ilk yalnız kaldığım gün çook duygusaldım falan sonra allaha bin şükür hiç zorlanmadım yalnız bakmak bence çook daha güzel kayınvalidem geldiğinde çocuk uyanıksa hooop kucakta alıyo dolaştırıyo kucagından indirmiyo kucaga alıştıracak diye çook sinirlerim bozuluyo ama yinede agzımı açıp bişe demiyorum ilk torun hevesli falan diye geçen günde çocuguda alıp banyoya girecekmiş çocugu kucagında yıkayacakmış çok sinir bozucu bu sefer yıkayamadı ama plan yapıyo büyüsün biraz ben onu yıkarım falan bence senin durum çook daha iyi

benım kızım da aynısı.gunduz uyanıp uyuyor ama gece yetişkin gibi 7-8 saat uykusu var.mememı almıyor.ben de sutumu sagıp bıberonla verıyorum gece.

amin canım.ben de sevıyorum senı:) sana da mutlu bayramlar kızçenle:)
sahi biz bu tutmadıgımız orucun kefaretını ödeyecekmıyız

Selam kızlar ,direndim direndim sonunda dün emzik verdim.Karnı tok,gazı çıktı kaka yaptı,altı temiz hala ağlıyordu.Şimdi ağlıyor mu dayıyorum emziği,uyumuyor mu dayıyorum emziği sorun anında halloluyor.Valla şu arife günü bu emziği icat edenden Allah razı olsun.Artık yemeğimi işimi gücümü ütümü herşeyimi yapıyorum üstüne bir de uyuyorum :) Bebek de rahatladı.Ağlamaktan bitap düşüyordu yavrucağız.Şimdi sadece kaka yaparken zorlanmamız kaldı.Saatlerce ıkınıyor.Biraz önce bir müşterim bebek görmeye geldi.Pakistanlı bir bitki doktoru kadın.Şimdi evine gitti bana kakule ve anason getirecekmiş.Nasıl haşlanacağını öğretecek.Biberonuna her gün bir kaçık haşlanan sudan koy dedi.Gaz,kabızlık hiçbir şeyi kalmayacak diyor.Bakalım deneyip sonucu yazarım işe yararsa siz de denersiniz.Anne sütü içinde cezvede irmikle suyu kaynatıp iç.Sonuca inanamayacaksın dedi.Bu arada petibör bisküviyi denemiştim sonuç pozitif,gerçekten artırıyor sütü.Tavsiye ederim.

Sagol cenacim sana ve yavrunada hayirli bayramlar:) bu bayram hepimiz icin farkli, guzel duygular yasatacak hepimize:)
Daha nice bayramlari saglikli sihhatli gecirelim insallah

Famecim nerelerdesin, konuyu actin bizi yalniz biraktin. Umarim sende oglusunda iyisinizdir

Merhaba canım iyi sayılırız su gaz olayını bir atlatabilseydik çok daha iyi olucaktim 1,5 aylık olduk ama hala tık yok hatta birkaç gündür asırı gazımız var duzelecegine tam tersi oldu ama güzel haber artık oglum bana gülücükler atiyo cilvelesiyoruz insanın ömründe herseyi feda edebileceği tek şey yavrusunun yüzündeki gülücüğü gormesymis bunu ogrendim
Sen nasılsın yavruların nasıl bende sizleri özledim ama birtek senin aklına gelmişim bir sen sormuşsun beni sagol canım

Herkesin mübarek Ramazan bayramı kutlarım hayırlı bayramlar hepinizi öpüyorum

Emzik konuşulmuş basta vermemek için o kadar çok direnmeme rağmen benim oğlan baskın çıktı huysuzluk yapip emzik istedi ve aldı sonunda umarım ileride kolaylıkla biraktirabilirim:26:
Ayrıca bebeğime anason vermiyorum gaza çok iyi geldigi kesin ama uyuşturucu etkisi oldugundan beyin gelişimini yavaşlatıyoruz evimde var ama berbat geceler geçirmeme rağmen hiç vermedim

ah bide benimki tutsa emzikkkk

O kadar üzülme canım pek bişeyler değişmiyor her bebekte aynı etki olmuyor bazı bebekler ağzından düşürmüyor emziği bazilarida mesala benim ki canı isteyince aliyo canı istemez ise ağzıyla ittiriyor başlıyor mizmizlanmaya keyfine göre davraniyor ama otomobile bayılıyor hemen uyuyor

Bizimde sarılığımız düşmüş çok şükür, 14'ten 8'e düşmüş.
İlk başlarda çok uyuyordu, uyandırmak mümkün değildi, şimdi memenin kokusunu aldığı anda uyanıyo bizim kerata.
Guatr tahlili yapıldı, o yüksek ama 15 günden sonra düşüyormuş, doktor sonuçlara çok iyi dedi şükür.
Bu arada bebeklerin uyuklaması sarılık belirtisi olabiliyor, dikkat edin arkadaşlar.
Oğlum emziğede alıştı, ama sarılık döneminde çok meme emdiği için şimdi memede uyumak istiyor, dalıyor uyanınca tekrar istiyor bende emzik vermeye karar verdim ve çözüm oldu çok şükür.

zambak geçmiş olsun canım ya sarılık olmuş bebeğin inş şimdi iyidir

zambakcımmmm ben şekerli su içirdimde geçtii
sarılık kan şekeri düştüğünden oluyormuş

Merhabalar arkadaslar Ramazan bayramınız şimdiden kutlu olsun bugün doktor kontrolumuz vardı canımız sıkıldı kilolu dedi bebeğimize su anda 4500 gr Boyu 58.5 doğduğunda 3260 gr 50 cm di 40. Gunümüz çok mü kilolu arkadaslar doktor mamayı kes sadece emzir diyor ama bebeğim muhtemelen emzirmeyle doymuyor su anda ağlıyor ve uyumuyor ne yapacağımı şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…