- 8 Ağustos 2011
- 11.614
- 8.219
- 448
Slm arkadaşlar, burada hep temmuz annelerimi var?
Ben ağustos annesiyim, doğumdan 1 hafta sonra yalnız kalan anneler varmı benim gibi, dertleşmeye ihtiyacım var, yalnızlık ağır geldi nedense
Ya kizlar benim bebegim bi suredir cok az emiyordu ( en fazla 10 dk) aksam bi yatiyo 7 saat... Uyandirmak ne mumkun... Uyandirip emzirmek icin cok ugrasiyorum ama uyanmiyo. Zaten sonuc ta belli oldu bu hafta hic kilo almamis. Gun icindede duzenli emmiyor yarim yamalak cani istediginde emip birakiyor. Bu emme isini duzene bindirmem lazim 2 saatte bir verip aralarda asla emzirmicem. Bide siz toplam kac dk emziriyordunuz? Ben bazen yarim saat ( 15 dk bir gogus 15 dk diger gogus) cogunluklada dedigim gibi son zamanda 10 dk yi gecmiyordu. Ayni seyleri yasayan varmi ? Uyandirma konusunda ne yapiyorsunuz?
günaydın kızlar dün gece kızım bi kez uyandı çok mutluyum umarım bu şekilde alışır 12 de iki göğsümüde emzirdim bayağ doydu karnı yatağına yatırdım tabi tık açıldı gözler ama almadım mızmızlandı hıçkırdı filan yok dedim almıcam baktım 10 dk sonra uyudu ..
gece 4 te uyandı yine aynı taktik emzirdim bayağ yarım saati geçti iki göğsümüde verdim yine yatırdım tabi yine başladı mırıldanmaya yine almadım yine uyudu sabah 7 de uyandı her gece aynı taktği uygulayabilirim umarım
Kızlar bu gece kızım cok ii uyudu ilk defa şaşırdık çünkü 2 gündür cok fenaydi bide kakası yeşildi. Doktora götürdük hatta sulu ve yeşilse gazdan dedi. Bugün uyuyunca şaşırdık. Sabah 6 da kalktı emzirdim biraz kafasını bı çekti. Yakası falan hep kan noldugunu anlamadan bi kustu yine kan odum koptu hemen acile bir sürü test sonuclarda bisi yok midesini yıkadılar kuzumun. En sonunda memeden geldigini düşündüler cok yoruldu kızımtabi bizde öldük
bu arada o iki günlük yeşil kakamiz gecti bugün sarı onuda anladık yesil mercimek yedimben iki gün gaz yaptı yavruma
süt hormonları uyurken çalışıyormuş..Hah işte bende aynı düşünüyorum, şu içmek yemek falan diil, dinlenmek lazım. Bende farkettim, gece bizimki 3saat uyudumu bende anca uyuyabiliyorum, o zaman da dokiyo gogsum, ama onun dışında nefes aldırmıyor ki dolsunlar. Bide nette emziren anne nasıl beslenmeli yazıları okudum. 3ogun yemek 3de ara ogün diyo. Sacmaliyolar, ben kahvaltiyi yapana kadar saat 3 oluyo bazen, bide anca akşam yemeği, ara bi kez atistirabilirsem ne ala. Aç kalıyorum valla. Sizinde öyle mi, bu bebek beni çok oyaliyo. Ya emziriyorum, ya gaz, ya alt değiştirme, ya biberon yıkama, ya bebeği sallama, zaten hep kucak istiyo. Ben hangi ara biseyler yiycemde sutum olcak anlamadım. Somalidekiler napiyo bunada şükür diyip avunuyorum valla.
ah canım benım:)) evet senı anlıyorum:)) ama bence sen tut yıne de aşı olurken.zaten korkuyo yavrucak.aşıdan hemen sonra kucagına al bır seyler soyle senı hıssetsınkı guvende oldugunu bılsın.babalar annelerın yerını tutmaz bılıyosun.hemşire bana öyle dediydi.benım de ıcım parçalanıyor ama yıne de kımseye tutturmuyorum yavrumu.
Kızlar bu gece kızım cok ii uyudu ilk defa şaşırdık çünkü 2 gündür cok fenaydi bide kakası yeşildi. Doktora götürdük hatta sulu ve yeşilse gazdan dedi. Bugün uyuyunca şaşırdık. Sabah 6 da kalktı emzirdim biraz kafasını bı çekti. Yakası falan hep kan noldugunu anlamadan bi kustu yine kan odum koptu hemen acile bir sürü test sonuclarda bisi yok midesini yıkadılar kuzumun. En sonunda memeden geldigini düşündüler cok yoruldu kızımtabi bizde öldük
bu arada o iki günlük yeşil kakamiz gecti bugün sarı onuda anladık yesil mercimek yedimben iki gün gaz yaptı yavruma
Ben ağustos annesiyim, doğumdan 1 hafta sonra yalnız kalan anneler varmı benim gibi, dertleşmeye ihtiyacım var, yalnızlık ağır geldi nedense
benım kızım da aynısı.gunduz uyanıp uyuyor ama gece yetişkin gibi 7-8 saat uykusu var.mememı almıyor.ben de sutumu sagıp bıberonla verıyorum gece.Ya kizlar benim bebegim bi suredir cok az emiyordu ( en fazla 10 dk) aksam bi yatiyo 7 saat... Uyandirmak ne mumkun... Uyandirip emzirmek icin cok ugrasiyorum ama uyanmiyo. Zaten sonuc ta belli oldu bu hafta hic kilo almamis. Gun icindede duzenli emmiyor yarim yamalak cani istediginde emip birakiyor. Bu emme isini duzene bindirmem lazim 2 saatte bir verip aralarda asla emzirmicem. Bide siz toplam kac dk emziriyordunuz? Ben bazen yarim saat ( 15 dk bir gogus 15 dk diger gogus) cogunluklada dedigim gibi son zamanda 10 dk yi gecmiyordu. Ayni seyleri yasayan varmi ? Uyandirma konusunda ne yapiyorsunuz?
hamilelik, doğum, lohusalık derken bu sene ramazan kaynadı gitti
manevi olarak bi şey anlamadım desem yeri, oruç tutmayıp ibadet edemeyince hiç ramazan gibi olmadı bu ramazan:100:
inş önümüzdeki sene layıkıyla ihya edebilirim.. edebiliriz..
yarın bayram, nete girmek mümkün olmaz muhtemelen..
şimdiden bütün temmuz anneleri, bayramınız mübarek olsun..:79:
bebişlerimizin ilk bayramı, bebişlerimizle ilk bayramımız..
Rabbim, sağlık ve huzurla nice bayramlara ulaştırsın bizi..
sizi seviyorum,, iyi ki varsınız:78:
hamilelik, doğum, lohusalık derken bu sene ramazan kaynadı gitti
manevi olarak bi şey anlamadım desem yeri, oruç tutmayıp ibadet edemeyince hiç ramazan gibi olmadı bu ramazan:100:
inş önümüzdeki sene layıkıyla ihya edebilirim.. edebiliriz..
yarın bayram, nete girmek mümkün olmaz muhtemelen..
şimdiden bütün temmuz anneleri, bayramınız mübarek olsun..:79:
bebişlerimizin ilk bayramı, bebişlerimizle ilk bayramımız..
Rabbim, sağlık ve huzurla nice bayramlara ulaştırsın bizi..
sizi seviyorum,, iyi ki varsınız:78:
Famecim nerelerdesin, konuyu actin bizi yalniz biraktin. Umarim sende oglusunda iyisinizdir
ah bide benimki tutsa emzikkkk
zambak geçmiş olsun canım ya sarılık olmuş bebeğin inş şimdi iyidirBizimde sarılığımız düşmüş çok şükür, 14'ten 8'e düşmüş.
İlk başlarda çok uyuyordu, uyandırmak mümkün değildi, şimdi memenin kokusunu aldığı anda uyanıyo bizim kerata.
Guatr tahlili yapıldı, o yüksek ama 15 günden sonra düşüyormuş, doktor sonuçlara çok iyi dedi şükür.
Bu arada bebeklerin uyuklaması sarılık belirtisi olabiliyor, dikkat edin arkadaşlar.
Oğlum emziğede alıştı, ama sarılık döneminde çok meme emdiği için şimdi memede uyumak istiyor, dalıyor uyanınca tekrar istiyor bende emzik vermeye karar verdim ve çözüm oldu çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?