Herkese günaydın
merhabalar.. bebeğini bakıcıya bırakıp işe başlayan ve başlayacak olan arkadaşlar; ben de 1 şubatta işe başlayacağım ve bebeğim bakıcıyla kalacak, salona kamera koymak istiyorum. bununla ilgili herhangi birşey yapan var mı? ayrıca bakıcınızı seçerken hangi kriterlere dikkat ettiniz, ücret konusunda nasıl anlaştınız. araştırma içerisindeyim, tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacım varrr.....
BEN

Cnm bizde kamera düşündük ama baştan koysaydık olurdu sonradan aklımıza geldi, bu burda yoktu nerden çıktı deyip anlarsa çok ayıp olur diye vazgeçtik. Çünkü kadıncağız hem apartmanımızın temizliği ile ilgileniyo hemde komşum

Ama anne yüreği yinede aklım kaldı ben ses kayıt cihazı koydum eve sende öyle bişey yapabilirsin saklaması da kolay oluyo
kızlar kafam çok karışık bana bi akıl verin nolur
işimde sorunlar yaşıyorum isteğimi hevesimi yitirdim çocuğuma evime eşime hiçbirşeyede yetişemiyorum bu durumda aklım işten çık evinle ilgilen diyor ama bu seferde imkanlar zorluyor eşimede üzülüyorum çok daha ağır şartlar altında çalışıyor o isyan edemezken sen sesini çıkarma diyorum kendime
ama akşamları eve geliş saatim 8 zaten oğlum 10-11 de uyuyor 2-3 saatte ne o bana doyuyor ne ben ona cumartesi çalışıyorum kalıyor pazar günü o tek gündede çamaşır ev toplama çocuğu yıka ilgilen oyna eşinle ilgilen hangisini yapacağımı şaşırdım :44:
bu çıkmazın içinde boğulucam kimden yardım isteyeceğimi bilmiyorum tek yapabildiğim dua etmek işten çık eşinin maaşı yetmiyormu derseniz ev kendi evim değil hem kira hem ev giderleri hem çocuk masrafları kaldıramaz ki illaki günümüz geçer ama bende çalışırsam ev alabiliriz kendimi bir yandanda çalışmak zorunda hissediyorum ama eşime kalsa her zaman söylediği tek kelime var ÇALIŞMA
napıcam çalışan arkadaşlar siz başedebiliyormusunuz bu zorluklarla bir yolu varmıdır bunun

Cnm asıl sorun çalışmak ya da bırakmak değil karar vermek

Bunları düşünmek insanı çok yıpratıyor seni anlayabiliyorum, çünkü bende bi ay önce benzer bi durumda kaldım

sonuç çalışıyorum

İşlere yetişmek gerçekten çok zor, hele bi yardımcın (bu yardımcı paralı olur, eşin dostun kardeşin olur) yoksa iyice zorlaşıyor, yazdıklarından yanlış hatırlamıyorsam annen bakıyo bebeğine, biz bakıcı tuttuk ev işlerine yardım etmesi içinde anlaştık, bi nebze işimi hafifletiyor ama bebeğim tam bi kucakçı ve bu aralar çok huysuz kadıncağız hiç bişi yapamıyo nerdeyse

Biraz büyüyüp kendi kendine vakit geçirmeye başlarsa rahatlarız diye düşünüyorum. Maaşın iyi ise güvenebileceğin biride bulabilirsen bakıcı olayını bi düşün derim, o olmuyosa da temizliğe yardımcı biri tutabilirsen biraz seni rahatlatır yoksa çalışma şartların gerçekten ağır her işin altından kalkamazsın. Benim eşim pek (hatta hiçe yakın) yardımcı olmaz bana evde bide malum eş hizmeti beklemesi o yorgunlukta bazen çok sinir bozucu oluyo.
İşi bırakma konusunda tekrar iş bulmakta sıkıntı yaşayacağını yazmışsın o yüzden evet bebeğinin bi daha geri gelmeyecek bi dönemini kaçırıyorsun ama tekrar çalışamamak senide bebeğinide ilerde sıkıntıya sokmasın mazallah, bende tekrar iş bulma sıkıntısı yüzünden çalışmaya devam ediyorum, yoksa çok şükür tek maaş biraz harcamaları kıstıktan sonra yeterdi ama bende 28 yaşındayım ve bi daha iş bulamayacak olmak kararı bana bırakmadı, yoksa oğlumun yanında şu anda sıcacık yatakta yatmak tek isteğim
Allah yardımcın olsun inşallah güzel bi çıkış yolu gösterir sana, içinde ne bi burukluk ne bi şüphe kalır,
merhaba hanımlar oğlumun huysuzluğu yüzünden giremiyorummm
eylül oğluna maşallahhhhhh Allah nazarlarsan saklasın bebeklerimizi
eşimle kavgalıyım evde iş bırakma eylemi yapıyorummm ! hepinizi öptümm
Zeynebim bende eylem yaptım lakin tamamen şartlar böyle gelişti, önceden bırakayım işleri bakalım napcak derdim bikaç gün sonra bakardım işler yığılıyor bizimkinin umrunda değil koyulurdum işe dayanamazdım. Şimdi bi bıraktım zaten işe başlamışım bi daha ucundan tutamadım, oğlan pek huysuz bu aralar, babasına bırakıyorum zırıl zırıl alıyorum yanıma kucağıma süt liman, bende onu özlüyorum zaten koyverdim gitti
Sonra bi kaç hafta geçti baktım kirli sepetinin max hacmini zorluyoruz, bu haftasonuda elektrikler gitti ohhhh, sonunda koca paşa indirdi yelkenleri baktım bu makine nasıl çalıştırılıyo diye soruyo

Ama çamaşırları eve bi serişi var heryer çamaşır ev felaket, aman olsun napıyııım
hersey bana patlıyor zaten eylülcüm . 4 gun sonra kayınpederım gelıyor trabzondan .. sonra kaynım gelıyor babasını gormeye kalmaya . o hafta sonu da gorumcem gelıyor ohhhh bana ne mutlun ol bol yemek pısırıp yatak sercem
ahh tugce ahh ben anlamıyorum nerde yanlıs yaptıgımı ama eylem baya işe yaradııı

kocam fırttt dönüyor
Ayyy şu yatak serme olayından gına geldi banada, en son görümcem gitti hala duruyo yatak nevresim, yıkamaya elim gitmiyo, ben yıkadıkça yine gelesi tutuyo