Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

canım bence canını sıkma. sanırım ıkımız de 10 temmuzda doğurduk. biizm de yarın 40. gunumuz. 10 ağustosta benım kızım 4200 gramdı. aradan 10 gun gectı . simdi 4300 olmuştur en az.

Tekrar emzirmeye başladım sadece solla emzirebiliyorum sag göğsüm çevrimdisi bugün pompayı hızlı çalıştırdım birden kan gelmeye başladı acımıyor ama emzirince kan geliyor su an uyukluyor ama hiç umudum yok bu gece sürekli uyanacak mama takviye yapmadan nasıl olacak bilmiyorum

canım bence canını sıkma. sanırım ıkımız de 10 temmuzda doğurduk. biizm de yarın 40. gunumuz. 10 ağustosta benım kızım 4200 gramdı. aradan 10 gun gectı . simdi 4300 olmuştur en az.

11 Temmuzda dogum yaptım canım bende doktor öyle canımı sıktı ki anlatamam bebeğe ne yaptınız yazık etmissiniz falan dedi kendimi çok kötü hissettim Emzirip mama takviye arkadaslar kaç cc mama veriyorsunuz

benim bebeğim 3570 doğdu tam 1 ay sonra yani 30 günlükken 4500 olmuştu doktor hiç kilolu demedi. gayet iyi dedi.
mamayı günde 2 defa veriyorum sadece gündüzleri, her yaptığımda 3 ölçek yapıyorum, yani 90 ml, ama bitirmiyor genelde 2 ölçek kadar içiyor.

Son düzenleme:
sahi biz bu tutmadıgımız orucun kefaretını ödeyecekmıyız
evet canım, ramazanı ödeyeceğiz, güne gün.
30 gün oruç tutacağız. kışın kısa günlerde tutmayı düşünüyorum, inş..

hep güzel bilgiler veriyorsun,
yararlanıyoruz, çok teşekkür ederim..

emzik konusu son günlerin gündemi.. bakalım ben ne kadar direnebileceğim

tarifi bize de yaz. ama diğer gruptan bi arkadaş anason vermiş.. doğru düzgün uyumayan bebek
saatlerce uyumuş. arkadaş da korkmuştu, uyandıramıyorum diye.. :18:
bebişler çok küçük, bünyeleri de zayıf ve hassas. kontrollü olmak lazım..

canım benim kızım da 3860 gr ve 51 cm doğdu.
hastaneden çıkarken kilosu 3650'ye düşmüştü.
35. gün doktora gittik. kilo 4650 gr. tam bir kilo almış kızım
ve doktor 'maşallah, sütün yaramış' haricinde olumsuz bi şey söylemedi.
sadece annesütü ver, mamadan uzak dur dedi.
boyu da 57 cm (aynı gün sağlık ocağında 56 cm ölçüldü)

bildiğim kadarıyla doktorlar ilk ay 600-1000 gr arası bi kilo artışı bekliyor.
altındaysa mama takviyesi veriyorlar. eğer bir kilodan fazla almışsa obeziteye karşı tedbir olsun diye
önlem alıyorlar.

senin bebiş de yaklaşık (taburcu kilosunu bilmiyoruz ama ) 1250 gr almış 38 günde.
demekki senin bebiş haftada yaklaşık 250 gr alıyor. bana kalırsa anormal bi durum yok.
kendini üzme lütfen.. daha yolun başındayız, herşeyi bilmiyoruz, öğreneceğiz inş..
bi arkadaşın doktoru haftada 350 gr alan bebeği için
takviye mamayı azaltmasını tembihlemiş. günde kaç cc ve öğün veriyor bilmiyorum ama..

şunu söyleyeyim; doktorun endişelerini anlamakla birlikte verdiği tepkiyi abartılı buldum.. :100:
sana nasıl besleyeceğini söylemedi mi peki? şu kadar emzir, şu kadar mama ver diye?
yoksa kuru kuru azarladı mı sadece

mamayı kademeli şekilde bi nebze azaltıp emziğe başlatabilirsin bebeğini.
emme refleksini tatmin eder. birden düzeni bozulmaz çocuğun..

Kızlar oğlum malum zayıf doğdu, şuan kilo alıyor gibi henüz tarttırmadık ama toparladı.
Mama takviyesi gerekirmi sizce?

seninde bayramın mübarek olsun... bencehiçde kilolu degil bebegin benim bi arkadaşımın bebegi 3300 dogmuş ilk ay 2kilo almış biraylık bebek 5300 onada obez olacak çocugun doktora götür falan demişler ilk üç ay her ay 2 kilo almış çocuk şimdi gayet normal diyo arkadaşım.. sanki elkadar çocuga diyet yaptıracaksın bizim doktor doymuyo kızım çook mama istiyo dediğim zaman bana bebek kendisi karar verecek ne kadar emecegine içecegine sen degil dedi..

Kızlar oğlum malum zayıf doğdu, şuan kilo alıyor gibi henüz tarttırmadık ama toparladı.
Mama takviyesi gerekirmi sizce?

bence sütün varsa hiç mamaya bulaşma derim kendi kendine.
bir ayın dolsun, bi git doktora. elinde bi veri olsun, ona göre doktorun yönlendirmesiyle hareket edersin..
zaten senin gözüne de geliyormuş kilo aldığı. sabret..

Sadece benim değil, çocuk doktoru gördü toparlamış dedi ama hastanede değildik kilosuna baktıramadık.
Sütüm iyi çok şükür, akıyor bazen ama bu durum yeterli olduğu anlamınamı geliyor bilemiyorum...

bebeğin doymasa ağlar.. huzursuz olur..
sütün gün geçtikçe artacak. benim ilk 3 gün hiç sütüm gelmedi.. damla bile..
zorla emzirdim süt gelsin diye. günbegün arttı.. bak senin de sütün varmış ne güzel.
bebeğin doyana kadar dönüşümlü olarak emzir.
15-20 dakika bi göğsünü sonra diğerini..
bu emzirme süresinin sonunda gelen süt en yağlı ve doyurucu olan kıvamda. o yüzden sonuna kadar emzir.

ve yenidoğan hemşiresinin tavsiyesi;
diyelimki önce sağ sonra sol göğsünü verdin 15er dakika..
bundan sonraki ilk emzirmende sol göğsünle başla.
yani en son hangi göğsünü emdiyse onunla başlaki, bu dediğim doyurucu yağlı sütü alsın bebek..

cena sen mama takviyesi yapıyo musun? bide sende öğretmensin dimi?

cena sen mama takviyesi yapıyo musun? bide sende öğretmensin dimi?

yok canım sadece süt veriyorum.
doğum yapınca hemen sütüm gelmemişti, 3-4 gün kaşıkla mama verdim.
sütüm gelince bıraktım..

diğer sorunun cevabı öğretmen diilm :100:

ama anaokulu öğretmeni sayılırım
hakeğitimden sertifikam var, 1,5 sene çalıştım..

kızlar bebeklerinize hangi sitelerden giysi alışverişi yapıyosunuz siz lcw dışında.

Bende yaklaşık günlük toplam 200 cc veriyordum bu gece sadece emzirdim yaklaşık 1 sanattır uyuyor gece mama takviyesi yaptığımda 22:00 -04.00 arası uyuyordu

Canım 3260 doğdu ödemden sonra 3160 kaldı bugün itibariylede 4500 olmuş sordum doktora ne kadar mama vereyim diye bebekten bebeğe değişir kimisi 40 cc ile kimisi 100 cc ile doyar dedi. Emme refleksi için emzikte vermeyi denedim ama oğlum boş olan hiç bir şeyi kabul etmiyor(

Sagol canım icime su serptin. Emzirdim yatırdım bakalım uyandığı saate gore belli olur.

Arkadaslardan telden yazmaya çalışıyorum zorlanıyorum kısa cvplar verdim kusuruma bakmayın yorumlarınız için tsk edrim

Son düzenleme:
Sürekli meme arıyor, ama doyunca uyuyor bundan anlıyorum, aksi takdirde uyanıp uyanıp istiyor.
Yani meme hep ağzında olsa hiç bırakayım demiyor.
Çok şükür çok ağlamıyor, doyduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…