çok sağolun allah razı olsun ben sayarım canım
cena 2
iyi ki dogdun bitanem nice mutlu huzurlu senelere . Rabbim evladınla ve ailenle nice dogum gunlerı kutlamayı nasıp etsin . seni çok seviyoruzzz
çok sağolun allah razı olsun ben sayarım canım
canım çok doğru ben onu yapmadıgım ıcın ıdrar yolu enfeksıyonu oldu çağan.çok şühür antıbıyotıkle sona erdı
Bebek Arabalar|Mama Sandalyesi|Oto Koltuu|Oyun Park|St Pompas|Bebek Telsizi|Yrte|Ana Kuca | rnn Byk Resmi
hafta sonu kardeşim getirdi denedik bugün oğlum çok beğendi
:124:cenanın ay sonu b-fit sonuçları:124:
kahvaltıdaki bal, pekmez-tahin, helva ve günlük yediğim meyve haricinde tatlıyı bıraktım
haftada bir kez kızartma ve tatlı, ekmek de çavdar, tam buğday ve miktarı da azalttım..
haftada 4 (bazen 5) kez gittim.
yağ oranı % 1 azaldı.
3 kilo verdim.
ve toplamda yaklaşık 30 cm inceldim.. :130:
(göğüs, göğüs altı, bel, karın, kalça, basen, baldır, kol ölçümleri)
allahım daha büyük dert vermesin buda geçer diyorum kendi kendime ama kızlar kızım 1 haftadır hasta ne inatçı gripmiş. ilk herşey aşıyla başladı sanırım var olan az mikrobu aşı dahada tetikledi. ateşlendi burnu aktı öksürdü sabahlara kadar uyumadı yavrum derken şimdidi çocoukta bi hırıltı kaldı çok canımı sıkıyo .doktora gittik antibiyotik vermişti kullandım 3 oldu ama bugün kestim çünkü kızımı ishal yaptı.birazdan yine götürücem ciğerlerini falan bi dinlesin hemde ilaç yan etki yaptığını söylicem isyan etmiyorum ama neden bukada rkollarken doğğru düzgün dışarı bile çıkmazken bu çocuk bukadar sık hastalanıyor ne yapsamda ben bu kızın bünyesini kuvvetlendirsem. okadar çok hastalıklarla uğrastım ki 65 kg doğuma gittim şuanda 49 kiloyum üzüntüden hiç bişey yiyemez oldum. boşverin kızlar ya varın kilolu olun böyle kilo vericeğime 90 kilo olaydım yavrum hastalanmayaydıbu 3. hasta oluşumuz falan offf biliyiorum bebeğim balgamını atamıyo henüz öyle bi yeteneği yok tabi ama ya bu hırıltı bronşit falansa çokkkk üzülüyorum çokkkkk (((
çok doğru şeyler yazmışsın canan harikasınayy geçmişi okuyacağım diyene kadar akşam oldu be öncelikle busmai canım nice sağlıklı ve mutlu yaşların olsun inşallah uzun yıllar kuzunla ve eşinle çok mutlu olmanı temenni ediyorumhediye olarakta sana kocaman öpücükler gönderiyorum
canım haklısın insan kıyamıyor bebeğine ama hepimiz dönem dönem yaşıyoruz hastalıkları sen böyle yıkılma dik durmaya çalışki ona bakabilecek gücün olsun hiçbirşey yemezsen çocuğuna iyi bakamazsın sütün olmaz emziremezsin çok zor bir dönem bende çok yıpranıyorum oğlum hastayken ama sen daha çok kendini suçluyor gibisin 3 kez hasta olması çok kötü bir durum değil arkadaşımın bebeği hergün hasta doğduğundan beri bakamadığın anlamına gelmiyor bu durum kaldıki sürekli evde olmasıda çok iyi değil çocuk sürekli evde olduğu zaman evi havalandıramıyoruz ve sürekli temizlesende oksijen miktarı azaldığı için bakteri artıyor ayrıca temiz havaya ihtiyacı var güzel havalarda çıkar hava alsın hasta olacak diye üstüne titredikçe hasta ediyoruz kalın güzel giydir üstünü çıkar bebek arabasıyla gezdir güzel havalarda evde ne kadar üstüne titrersen o kadar hassaslaşıyorlar kendinide sakın suçlama biz hasta etmiyoruz ortalık salgın dolu
bir diğer konu ki bu hepinize söyliyorum kızlar antibiyotiği yarıda kesmemelisiniz bu sefer çocukların bünyesi antibiyotiğe karşı direnç sağlıyor ve erken yaşta çocuk ilaçlara karşı bile duyarsız hale geliyor yarıda kesilen antibiyotik tedavisi iyileştireceğine hem mikropları güçlendiriyor yani hastalığı arttırıyor hemde çocuğun vücudu antibiyotiğin etkisine direnç kazanıyor ve daha güçlü hastalıklarda ilaç kullansanızda malesef işe yaramıyor
bu konuda özen gösterin farmakoloji mezunu olan biri olarak söylüyorum bilmeden kulaktan duyma bir bilgi değil yani
iyi akşamlar
canım ben de 3 tane okurum,rabbim kolaylık versin şifa versinmerhaba kızlar nasılsınız
sizlerden bir ricam olacak
ablamın kızında doğuştan nöroblastomon var Allah tan iyi huylu çıktı 18 şubatta hastaneye yatacaklar 19 şubatta ameliyata girip doktor temizliyecek orayı inşallah Eda ya yaptığınız gibi yasin okuyabilir misiniz ben adet oldum yetişir muhtemelen bende okurum ama hepsini kendim yetiştiremem sizlerden yardım alayım dedim 41 yasin i tamamlayabilir miyiz ablamın kızının adı zeynep
***TİRAMİSU,EN KOLAY PASTA*** « Cahide Sultaniyi ki dogdun bitanem nice mutlu huzurlu senelere . Rabbim evladınla ve ailenle nice dogum gunlerı kutlamayı nasıp etsin . seni çok seviyoruzzz
ben cok sevıyorum tremisuyu rica etsem tarıf yazar mısınnnn_
rica ederız Allah yasatmasın tekrarını
ömür dogdugundan beri 2 defa bronsıt 1 defa ust solunum yolu enf. 2 defa hastanelık olacak kadar kabız oldune diyeyımmmm gecmıs olsun yavrummm
kızlar artık kamu ve özel işyerlerine kreş açma zorunluluğu getirilecekmiş..inşallah gerçekten yaparlar
böylece çalışan annelerin çocukları yanlarında olur
çok sağol canımKızlar bu telefondan giren arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum ben bu işi kıvıramadım gördüğünüz gibi hiç giremedim girdiğimde de abidik gubidik iki kelam edemedim...Öncelikle okuyabildiklerim arasından BUSMAİcim iyki de doğmuşsuun iyki de doğmuşsun ki biz de seni tanıyabilmişiz Rabbim evladınla ve eşinle çook huzurlu nice seneler versin size inşallah...PEDİASTRİUM umarım doğru yazdım, ben de 2 tane alabilirim canım en kısa zamanda okucam inşallah şifa olur kuzucuğa...
Bizdeki gelişmeler ise tam 1 ayın sonunda öksürük ve hırıltı bugün tam anlamı ile temizlenmiş dedi doktor yani bi kaç yerde denk geldim bebişi hasta olan anneler sizleri o kadar iyi anlayabiliyorum takip edenler bilir yasir de çok uzun bi zamandır hastaydı çook zor ve yorucu bir süreç ama bir arkadaş da yazmış balgam atamadıklarından o hırıltı doktor bize de alerjik bronşite kadar gidebilir dedi ama diyim çok dikkat edin Rabbim esirgesin onları...
Bizim topikte CENAcım senden başka kahvaltıyı tek tek veren varmıydı bilmiyorum ama doktor kesinlikle bulamaç verme dedi bebe büsküvili bulamaçlarla büyüyen dolu çocuk var zaten memlekette falan diyip kafamı bulandırdı önce gittiğim doktor da ıhlamur ile ver demişti gerçi illa da bulamaç yap demedi ama...onun dışında elime bi liste verdim hergün mutlaka elma armut ve havuç rendeleyip yiyecek dedi . Devam sütü olarak milupa 2 almıştım onu aptamil conformil diye bişey varmış kabızlığa ve gazlılara iyi gelen ondan al dedi yoğurdu günlük ve devam sütü ile yap dedi bi deee yoğurtlu sebze çorbalarını da tavsiye ettim bi de devam sütlü sebzeli bişiler yazdı yaa ben anlamadım taze sebze haşlamayıp onları vermek neden daha iyi olabilir ki hormonlu şu anda domates falan dedi ama zaten domates kışlık yaptıklarımdan koyarım kullansam ki daha hiç kullanmadım aranızda o milupa devam sütlü sebzeliden kullanan var mı nasıl bişey nasıl yapılıyor baktık markette göremedik biz de almadık ama memnun olan varsa denicem ayy bugün pek giremedim ya ne de çok konuştum hee
slmm kızlar ben geldimkv taşındı sonunda. hafta sonu aöf sınavına da girdimm ve çok kötü geçtii hehe:) yapacak bir şey yok çalışmayınc böleee oluyo. onun haricinde her şeyy aynıı. konular baya ilerlemişş maşallah. okumadımm .şimdii sonda bii başlayam okumaya.
çok doğru şeyler yazmışsın canan harikasın
güzel dileklerin için de teşekkür ederim ben de sana güzel ailenle mutlu seneler dilerim öptüm
kızlar artık kamu ve özel işyerlerine kreş açma zorunluluğu getirilecekmiş..inşallah gerçekten yaparlar
Kızlar bu telefondan giren arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum ben bu işi kıvıramadım gördüğünüz gibi hiç giremedim girdiğimde de abidik gubidik iki kelam edemedim...Öncelikle okuyabildiklerim arasından BUSMAİcim iyki de doğmuşsuun iyki de doğmuşsun ki biz de seni tanıyabilmişiz Rabbim evladınla ve eşinle çook huzurlu nice seneler versin size inşallah...PEDİASTRİUM umarım doğru yazdım, ben de 2 tane alabilirim canım en kısa zamanda okucam inşallah şifa olur kuzucuğa...
Bizdeki gelişmeler ise tam 1 ayın sonunda öksürük ve hırıltı bugün tam anlamı ile temizlenmiş dedi doktor yani bi kaç yerde denk geldim bebişi hasta olan anneler sizleri o kadar iyi anlayabiliyorum takip edenler bilir yasir de çok uzun bi zamandır hastaydı çook zor ve yorucu bir süreç ama bir arkadaş da yazmış balgam atamadıklarından o hırıltı doktor bize de alerjik bronşite kadar gidebilir dedi ama diyim çok dikkat edin Rabbim esirgesin onları...
Bizim topikte CENAcım senden başka kahvaltıyı tek tek veren varmıydı bilmiyorum ama doktor kesinlikle bulamaç verme dedi bebe büsküvili bulamaçlarla büyüyen dolu çocuk var zaten memlekette falan diyip kafamı bulandırdı önce gittiğim doktor da ıhlamur ile ver demişti gerçi illa da bulamaç yap demedi ama...onun dışında elime bi liste verdim hergün mutlaka elma armut ve havuç rendeleyip yiyecek dedi . Devam sütü olarak milupa 2 almıştım onu aptamil conformil diye bişey varmış kabızlığa ve gazlılara iyi gelen ondan al dedi yoğurdu günlük ve devam sütü ile yap dedi bi deee yoğurtlu sebze çorbalarını da tavsiye ettim bi de devam sütlü sebzeli bişiler yazdı yaa ben anlamadım taze sebze haşlamayıp onları vermek neden daha iyi olabilir ki hormonlu şu anda domates falan dedi ama zaten domates kışlık yaptıklarımdan koyarım kullansam ki daha hiç kullanmadım aranızda o milupa devam sütlü sebzeliden kullanan var mı nasıl bişey nasıl yapılıyor baktık markette göremedik biz de almadık ama memnun olan varsa denicem ayy bugün pek giremedim ya ne de çok konuştum hee
Iyi geceler kızlar hepinize duyarliliginizdan dolayı çok tsk ederim
Cena 2
Miracle83 2
busmai 3
cincon 4
aryamm38 Say I belirtmemiş
destiny555 3
borntobemother 2 tane
toplam 16 tane
19 şubat günü ameliyata Girecek acelesi yok bende regl yim
canım çok geçmiş olsunallahım daha büyük dert vermesin buda geçer diyorum kendi kendime ama kızlar kızım 1 haftadır hasta ne inatçı gripmiş. ilk herşey aşıyla başladı sanırım var olan az mikrobu aşı dahada tetikledi. ateşlendi burnu aktı öksürdü sabahlara kadar uyumadı yavrum derken şimdidi çocoukta bi hırıltı kaldı çok canımı sıkıyo .doktora gittik antibiyotik vermişti kullandım 3 oldu ama bugün kestim çünkü kızımı ishal yaptı.birazdan yine götürücem ciğerlerini falan bi dinlesin hemde ilaç yan etki yaptığını söylicem isyan etmiyorum ama neden bukada rkollarken doğğru düzgün dışarı bile çıkmazken bu çocuk bukadar sık hastalanıyor ne yapsamda ben bu kızın bünyesini kuvvetlendirsem. okadar çok hastalıklarla uğrastım ki 65 kg doğuma gittim şuanda 49 kiloyum üzüntüden hiç bişey yiyemez oldum. boşverin kızlar ya varın kilolu olun böyle kilo vericeğime 90 kilo olaydım yavrum hastalanmayaydıbu 3. hasta oluşumuz falan offf biliyiorum bebeğim balgamını atamıyo henüz öyle bi yeteneği yok tabi ama ya bu hırıltı bronşit falansa çokkkk üzülüyorum çokkkkk (((
ayy hadi inşallah :26:kızlar artık kamu ve özel işyerlerine kreş açma zorunluluğu getirilecekmiş..inşallah gerçekten yaparlar
Kızlar bu telefondan giren arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum ben bu işi kıvıramadım gördüğünüz gibi hiç giremedim girdiğimde de abidik gubidik iki kelam edemedim...Öncelikle okuyabildiklerim arasından BUSMAİcim iyki de doğmuşsuun iyki de doğmuşsun ki biz de seni tanıyabilmişiz Rabbim evladınla ve eşinle çook huzurlu nice seneler versin size inşallah...PEDİASTRİUM umarım doğru yazdım, ben de 2 tane alabilirim canım en kısa zamanda okucam inşallah şifa olur kuzucuğa...
Iyi geceler kızlar hepinize duyarliliginizdan dolayı çok tsk ederim
Cena 2
Miracle83 2
busmai 3
cincon sayı belirtmemiş
aryamm38 Say I belirtmemiş
destiny555 3
borntobemother 2 tane
toplam 12 tane
19 şubat günü ameliyata Girecek acelesi yok bende regl yim
ayy yasine katılmayı unuttum 3 de benden inşallah
ama regl bitince
bu arada temmuz anneleri toplu regl mi olmuş
sanki çoğu kişi regl
Günaydın ciciş annişler
O zaman 2 tane de ben alayım. Etti 14.
Kızlar benim eşim bulunduğumuz yerin uzak bir köyünde çalışıyor. Dün itibarıyla il içi tayin hakkı verecekler sanırım öğretmenlere. Eğer bu tayinle eşim yakın bir yere gelirse hayatımız değişcek diyebilirim. Şuan sivasın bi ilçesindeyiz ama tayin olursa kayseriye taşınacağız inşallh. Eğer tayin olursa ciddi ciddi hemen 2. Bebeği bile düşünüyorum(!) böyle çaresiz çaresiz sizden dua istesem? Hayırlısıyla Allahım ne olursun tayini olsun inşallah. Lütfen dua edin kızlar. Bitsin bu git gel işkencesi. Yerleşik hayata geçelim bizde.
Günaydın ciciş annişler
O zaman 2 tane de ben alayım. Etti 14.
Kızlar benim eşim bulunduğumuz yerin uzak bir köyünde çalışıyor. Dün itibarıyla il içi tayin hakkı verecekler sanırım öğretmenlere. Eğer bu tayinle eşim yakın bir yere gelirse hayatımız değişcek diyebilirim. Şuan sivasın bi ilçesindeyiz ama tayin olursa kayseriye taşınacağız inşallh. Eğer tayin olursa ciddi ciddi hemen 2. Bebeği bile düşünüyorum(!) böyle çaresiz çaresiz sizden dua istesem? Hayırlısıyla Allahım ne olursun tayini olsun inşallah. Lütfen dua edin kızlar. Bitsin bu git gel işkencesi. Yerleşik hayata geçelim bizde.
toplamda 18 yasin oldu kaldı 23
bu arada yanlışmı hatırlıyorum birkaç hafta evvel bu topikte eşiyle konuşmayan sorun yaşayan bir alya vardı bizde ona geçer alttan al idare et falan diyorduk şimdi bu arkadaşımız 2. bebeği düşünüyor demekki neymiş gün doğmadan neler doğarmış :) demekki doğum izninde bebişlerle beraber olmak mutluluk verici olsada aylarca eve kapanmak hepimizi sıkmış aslında işe başladıkça sanki biraz moraller toparlandımı ne? kendimi tenzih ediyorum tabi benimkisi iş değil çin işkencesi çünkü ama daha kolay bir işim olsaydı evde kalmaya tercih ederdim kesinlikle
Günaydın ciciş annişler
O zaman 2 tane de ben alayım. Etti 18.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?