hayatım benım evım cok kucuk onun ıcın yatagı baska bı yere koyamam bırde benım uykum cok agırdır top patlasa uyanmam totomu döner uyumaya devam ederımmm .. ayırsam ömürün umrunda olmaz buna da emınımmm cunku bıze duskun bir cocuk degıll
öpmeye kıyamıyorum kız bazen bezlerken totosunu öpüyorum mıncıklıyorum
dondurmaya bayılıyor teyzesı avm ye gıdınce cıglıgı basıyorbıde sutlaç hastası fazla vermek ıstemıyorum ama inadı tutunca pes edıyorumm
ben de özlerim ama başka çare yok sonra rahat vermezler bizeAmaan ver gitsin artık ben o kadar ince eleyip sık dokumuyorum valla. Sen kıyamıyosun öpmeye amaaaaa ben ısırırım arkadaşşş!!:) ( şaka bi yana ısırarak ya da sıkıştırarak bebekleri ağlatıp adına sevmek diyenlere hep gıcık olmuşumdur)
Bu arada bence çok erken odasını ayırmak içinn. Ayyy ben çok özlerim kızımı o zamannn(
yakında ayırmayı düşünüyorum ama bi yandan üzülüyorumbende ayırmadım canım zaten
yatak odada tekmiş gibi geldi gözüme ondan sordum
bebeği odadan ayıran var mı kızlar ?
ayy zeynep dondurma bademciklerini şişirmez mi bari yaz gelmesini bekleseydinhayatım benım evım cok kucuk onun ıcın yatagı baska bı yere koyamam bırde benım uykum cok agırdır top patlasa uyanmam totomu döner uyumaya devam ederımmm .. ayırsam ömürün umrunda olmaz buna da emınımmm cunku bıze duskun bir cocuk degıll
tesekkur ederız teyzesi ... yemez miii . corbaya gelınce burun kıvırıyo ama :)))
çokkkk güzel anlatmışsın teşekkürlerHoşbulduk. Tabi anlatırım. Öncelikle burda genel anestezi dışında sünnet ettirmek gibi bir şansımız yoktu. Olsaydı da ben istemezdim. Çünkü bence 7 aylık bir bebeğin kolunu bacağını tutarak sabitleyip sonra da mühim bir organına müdahale etmek çok mantıklı değil. Bir de ben sezeryanımı da spinal istemiştim ve doktorum vazgeçirmişti beni. Ameliyathane ortamına girince bu duruma şükrettim ki çok stres oldum çünkü. Neyse yani genelden korkma. Tabikî biraz anestezi almış oluyo ama atla deve değil diye düşündük biz. Neyse geçiyorum sünnet gününe. Saat 9 da doktorun ameliyatları başlayacağı için saat 5 te emzir sonra bişi verme dedi. Bu arada biz cerraha yaptırdık sünneti. Beni en çok oğlumun aç kalma olayı korkutuyodu çünkü iki saat zor dayanan bir kuzu kendisi. Neyse işte sabah 5 te kaldırıp emzirdim ve uyuttum. Sonrasında uyanığında oyaladık ve hastaneye gittik 8 gibi ki dosya falan açılsın. Dosya açıldı ve odaya gittik. O sırada ufaklığı tarttılar ve serum için takılan iğne var ya onu taktılar. Bizimkinin elinden bulamayacakları için direkt ayağından girdiler. Tabi bu arada bol bol ağlıyo ama kutsal amaç bilinci ile katlanıyosun :) sonra odaya gittik ve minik bir ameliyat önlüğü getirdiler ve giydirdik. 9 da alınmasını beklerken çıkan aksilikler sonucu 10:30 da aldılar oğluşumuzu ameliyathaneye. O vakte kadar götürdüğüm oyuncaklarla oynattım ve bolbol gezdirdim. Zaten etraf kalabalık olunca bizimki açlık ağlaması yapmadı. Neyse ameliyathane kapısında teslim ettik hemşireye ve sonrasında odaya gittik bolbol dua ettik. Kısa süren bi ameliyat sünnet ama ayılmasını bekliyolar vs ya 11:15 de geldi minik kuşumuz odaya. Mızır mızır ağlıyordu yavrucak çünkü anesteziden uyanırken bulanıklık ve acı olayı olmuştur. Yan yatırın ki kusarsa sorun olmasın dediler. Bizimki kusmadı çok şükür. Bi de 12:15 e kadar oyalayın ki sonrasında emsin dediler. Ha bi de odaya geldiğinde hemen fitil yapıldı. O bir saat zor oldu çünkü kucağına alamıyosun canı acır diye. Köpük bardak koyduk ucunu kesip ama insan yine de tedirgin oluyor. Neyse o bir saat de geçti ve emmeye başladı bizimki. Derken çişini yaptı minnoş ve bir ağlama kopardı ki bizimki pek ağlamadığı için şok olduk. Ama bence acısının çok olmasından değil beklenmedik anda acı çekmesinden kaynaklandı. Yani büyükken sünnet olup çişini yapsaydı da aynı şey olacaktı. Neyse emerek unuttu acısını. 15:30 gibi eve geldik ve akşam ben yine fitil yaptım ona. Gerçi hastanedekiler kötü olursa apın dediler ama ben yine de yaptım kötü olmasını beklemeden. Gece zor oldu çünkü yüzüstü yatan oğlum aylar sonra sırt üstü yatınca bolca uyandı. Ertesi gün de gayet iyiydi normale dönmüştü. Derken 3. gün doktora gittik bandajı açmaya. Tabi biz hiçbişi kullanmayın dendiği için bunu dinlemiştik. Doktor da cart diye çekince bandajı ağlama başladı. Bi de yarayı batikonlayınca kopuş gerçekleşti ve eve kadar ağladı. Dr sürmeye bişi vermedi çişi ile iyleşir diye. Biz de sürmedik ama ben calpol verdim acısını alsın diye. Ogün de aklına geldikçe iç çekti oğluşum ama ertesi gün bişi kalmadı. Bir haftası dolunca da yıkadık onu. İki hafta kadar bardağa devam ettik korkudan. Dikişlerimiz hala az da olsa var ki 3 hafta oldu sünnet olalı. Sanırım bezlendiğinden bu durum. Bu arada tüm bunlar yaşanırken kv ve kp bizimleydi ve sürekli "kıymayın çocuğa, niye yaptınız bunu vsvsvs" tarzında söylemlerdelerdi. Ben kendimi hep şöyle motive ettim "büyüyünce de aynı şeyleri yaşayacaksın ki bu sefer pabuç kadar da dili olacak şaf edecek. O yüzden sabret" dedim. Yani dediğim gibi ne zor ne kolaydı bence tadındaydı :) umarım sizin de iyi geçer yaptırırsan eğer. Upuzun yazdım ama ben yaptırmadan önce acaip merak ediyordum o yüzden soru işareti kalmamasına çalıştım :)
bahar gelse de gezmelere gitsek
geçmiş olsunIyi geceler kızlar moralim çok bozuk edos un ağzınin içinde her tarafını kaplayan beyaz pamukçuk gibi aftlar çıktı dün bişey yoktu gece mama verdim nasıl ağladı anlatamam herhalde acikmadi dedim bıraktım sabah a karşı yine yemedi kalktığında baktım ağzınin içi bembeyaz sonra doktorunu aradım gelmeni ze gerek yok eczaneden aftadur sprey al günde 3 kere sur dedi onu aldım sürdum birde evde dut surubu vardi ondan verdim iki kez biraz rahatladı ama yinede bişey yerken zorlanıyor onu öyle gördükçe içim acıyor başına böyle bişey gelen varmı bu arada geçmişi okudum söyle bir ama bişey yazamadım saat 16 dan peri yeni uyudu sıkıntı yapıyor herhalde Fatmazra mutlu yillar canım
öğleden sonra çıktık ama epey gezdik..
cena aynı annem gibisin hiiiç durmuyosun yerinde
annemde gezme fırsatını hiiç kaçırmaz canım annem
oy maşallah ömüre, ne kadar da büyümüş, küçük bi adam olmuş..annem benım yuzumden gıremese de azıcık uslandım ben gercektennnn inanmazsanız fotolarıma bakınnnn
ne kadar da tatlıyımmmmEki Görüntüle 640731 Eki Görüntüle 640733
ben bir yaşından önce düşünmüyorum..
bahar gelse de gezmelere gitsekmemlekete trabzona ,istanbula bursaya gitcemmm
tesekkur ederım canıımmm...Çoook tatlı maşallah :)
canım benım oğlumun sadece besıgı var dolabı vs yok almadım cunku bız ıstanbuldan sonra doguya gıdecegız ancak sarkı bıtırıp kalıcı bır yere yerlesırsek o zaman alıcam ve ayrı oda yapıcambende ayırmadım canım zaten
Amaan ver gitsin artık ben o kadar ince eleyip sık dokumuyorum valla. Sen kıyamıyosun öpmeye amaaaaa ben ısırırım arkadaşşş!!:) ( şaka bi yana ısırarak ya da sıkıştırarak bebekleri ağlatıp adına sevmek diyenlere hep gıcık olmuşumdur)
Bu arada bence çok erken odasını ayırmak içinn. Ayyy ben çok özlerim kızımı o zamannn(
ooh miss gezmişsin ne güzelöğleden sonra çıktık ama epey gezdik..
valla istanbulda hava bugün muh-te-şeeeeeeeeeeeemdi
sahil nasıl insan kaynıyor,
semaverler kaynıyor, piknik yapanlar, top oynayan çocuklar, mangal yelleyen babalar, çimlerde yuvarlanan bebeler..
biz de yürüdük sahilde, ayşecik de uyudu, yemek yedik geldik..
tesekkur ederım canıımmm...
canım benım oğlumun sadece besıgı var dolabı vs yok almadım cunku bız ıstanbuldan sonra doguya gıdecegız ancak sarkı bıtırıp kalıcı bır yere yerlesırsek o zaman alıcam ve ayrı oda yapıcam
canım ya bırı oğlumu öpüp koklayınca bılmıyorum kıskanclık mı koruma iç güdüşü mü ne kopuyorum sinirden yanlıs anlama . avmlere gıdınce ınsanlar ömüre dokunuyorlar ellerı pis pis .. ınsanlar cok dusuncesız
canım az da olsa verıyorum ne yapayım bıde bu kremsanti gıbı olan dondurmalar varya onlardan ıkı yedırıyorum yoksa pipisi şişer oglumunben de özlerim ama başka çare yok sonra rahat vermezler bize
yakında ayırmayı düşünüyorum ama bi yandan üzülüyorum
ayy zeynep dondurma bademciklerini şişirmez mi bari yaz gelmesini bekleseydinçoook tatlı kocaman adam olmuş maşallah kırk bir kere
çokkkk güzel anlatmışsın teşekkürlerbiz de yaza doğru yaptıracağız
bahar gelse de gezmelere gitsekmemlekete trabzona ,istanbula bursaya gitcemmm
geçmiş olsun
evet bu benı korur bıde hırcın anlatamam kı ıstedıgı olmayınca ayyy kendını de bızı de öldüürüyor teyzesiiiöğleden sonra çıktık ama epey gezdik..
valla istanbulda hava bugün muh-te-şeeeeeeeeeeeemdi
sahil nasıl insan kaynıyor,
semaverler kaynıyor, piknik yapanlar, top oynayan çocuklar, mangal yelleyen babalar, çimlerde yuvarlanan bebeler..
biz de yürüdük sahilde, ayşecik de uyudu, yemek yedik geldik..
oy maşallah ömüre, ne kadar da büyümüş, küçük bi adam olmuş..
babası yokken o seni korur annesiiii
ayşeciğin gündüz uykuları epey azaldı..
ama ters orantıyla da gece uykusu uzadı, eskiden 1e kadar uyumazdı..
artık büyüyorlar
ooh miss gezmişsin ne güzel
burada havalar o kadar da çok ısınmadı
bebekle dışarda gezmeklik değil daha
bende aynı şeyi düşünüyorum
kim biilir nerelere tutuyolar sonra da gel benim bebeğime tut
düşüncesizlik gerçekten
ya evet benimkinin de tutuyorlar yanağını,elini..ama laf söylemek de istemiyorum sevsinler ne olacak kalplerini kıramam ki..ondan sonra ıslak mendille hemencik siliveriyorum sorun kalmıyor alışsın mikroplara zaten artık kocaman oldulartesekkur ederım canıımmm...
canım benım oğlumun sadece besıgı var dolabı vs yok almadım cunku bız ıstanbuldan sonra doguya gıdecegız ancak sarkı bıtırıp kalıcı bır yere yerlesırsek o zaman alıcam ve ayrı oda yapıcam
canım ya bırı oğlumu öpüp koklayınca bılmıyorum kıskanclık mı koruma iç güdüşü mü ne kopuyorum sinirden yanlıs anlama . avmlere gıdınce ınsanlar ömüre dokunuyorlar ellerı pis pis .. ınsanlar cok dusuncesız
evet bayıldım ben de üniversitedeyken gitmiştim , fırsat kolluyordum tekrar gitmek için;nihayet elime geçti eylülde yakın bir arkadaşım evleniyor. bursada erkek tarafı .düğün orda olacak.yupppiiiigel bacım, istanbula geeeeeeel!!!
iki sene önce ramazanda günü birlik bursaya gittik, pek gezemedik ama çok güzel bi şehir..
hala gidilecek yerler listesinde..
Kıııızzz!! Bu teletabiden bizde de varr:)) bizimki de çok seviyor:)) bizimkinin ellerine dişlik monte etmişler farklı olarak. Onlarıda kemirip duruyor:))
eee, erzurum, türkiyenin balkonu
burada havalar o kadar da çok ısınmadı
bebekle dışarda gezmeklik değil daha
millet ne kadar ''rahat'' yaa!!!otobusteyız kadın oğlumun yanagından makas aldıtip tip baktım kadın bozulsdu anlamamıstur bıle neden bozuldugumu demırlere koltuklara tutuyo sonrada sen gel benım oğlumu tut adamı parçalarımm
devlet bebek ölümlerini azaltmak için 'anne sütü bankası' açacakmış..
gönüllüler süt sağıp verecekmiş, pastörize edilip ihtiyaç halinde hastanelere gönderilecekmiş..
amaç ne kadar güzel, özellikle pramatüre bebekler için kesinlikle çok yararlı ve de sevap olur..
ama, madalyonun bir de diğer tarafı var..
devlet böyle önemli ve kapsamlı bi şeyi nasıl kayıt altına alacak?
binlerce bebek süt kardeşi olacak, eğer aileler birbirleriyle tanışmazlarsa olabilecekleri hayal edebiliyor musunuz?:26::18:
bende ayırmadım canım zaten
gönüllüler süt sağıp verecekmiş, pastörize edilip ihtiyaç halinde hastanelere gönderilecekmiş..
amaç ne kadar güzel, özellikle pramatüre bebekler için kesinlikle çok yararlı ve de sevap olur..
binlerce bebek süt kardeşi olacak, eğer aileler birbirleriyle tanışmazlarsa olabilecekleri hayal edebiliyor musunuz?:26::18:
cnm nasıılsın bakalım bebışn nasıl
yazdıgını basta okudum mantıklı geldı cnm ama sonunu okkuyunca cıx olmadı
benımde kızımın sut kardesı var 6 ay sut verdım hep kardesın dıye alıştırıyoruz cnmm
birşey sorcam ecoş otururken poposuyla yapıyor sanırım bir bakıyorum arkası dönük bir bakıyorum 45 derece dönmüş bir bakıyoıru 90 derece sizde de böyle birşeyler varmı :26:
canım, 3 kez okudum.
sunu mu soruyorsun?
oturduğu yerde yönünü değiştiriyor:44:
öyleyse ellerinden destek alarak, poposunu kaydırıp yönünü değiştirebilir.
ayşecik henüz desteksiz oturamıyor.
ama yüzüstü yattığı yerde yattığı noktadan aşağı yukarı sağa sola kaymadan 360 derece dönüyor..
kızlaaaaarrr iyi akşamlarrr..
günlerdir çektiğimiz sıkıntı bugün meyvesini verdii
bircenin dişi çıktııııııı
ağlamaklı oldum resmen nası güzel bi duyguu,bi de üniversiteyi falan bitirse ne kadar sevinir insan demekkiii
geçmişi çok okuyamadım ama bu gece kızımı uyuttuktan sonra okuyacağım inşallah..
az önce elime gelen diş haberini sizinle paylaşmak istedimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?