Gunaydin kizlaaaaar biz geldiiikk cok ozledik sizleri ama tatil de iyi gelmedi diyemeyiz hani) bizde hala dis yok ama keyfimiz yerinde elhamdulillah sizlerde ne var ne yok bakmak icin hemen gecmisi okucaz simdik
günaydınn kızlarrrr :))
ah canım benim.. ayşecikte de huzursuzluk olmuştu, mızıldamalar falan.günaydın kızlarr sabaha kadar agladı uykusunda kafayı yiycem yaaa uyumuyor uyutmuyor aralıksız aglıyor dflor ne canım agrısını alırmıki bu akşam yatmadan önce agrı kesici şurubundan versemmiki sizin bebişler diş çıkarırken bölemidi siz verdnzmi agrı kesici bi tavsiye verin nolurrrr
Bence de yaa yeter artık bu kadar abarttıkları.Şu emzirme konusunun ve anne sütünün çok abartıldığını düşünüyorum. Yani artık anne sütüne çok yakın mamalar var. Anne sütü bankası tarzında riskli işlere ne gerek var anlamıyorum. Bir de etrafıma bakıyorum bir sürü zeki ve sağlıklı çocuk var ki hiç emmemişler annelerini. Ama bunun yanında 15 ay emip sürekli hastalanan bir sürü de arkadaş çocuğu var. Yani ben sağlıklı olma durumunun tamamen genetik olduğuna inanıyorum. İlk 4 gün mama verdik biz çünkü sütüm gelmemişti ve bebeğim emmeyi bilmiyordu. Sonrasında ve şimdi hala emziriyorum. Ama insanların bu konuda strese sokulmasına sinir oluyorum...
Bizim oğluş da bizim odada yatıyor ve odasında yatmasını çok istiyorum çünkü yatak odası zaten küçük bir de onun yatağı gelince iyice daraldı. Fakat hala geceleri çok uyandığı için gözüm kesmiyor. Okadar git gel yapamam. Yaparsam da ertesi gün okulda işe yaramam
Oh maşallah kızına ve incisinekızlaaaaarrr iyi akşamlarrr..
günlerdir çektiğimiz sıkıntı bugün meyvesini verdii
bircenin dişi çıktııııııı
ağlamaklı oldum resmen nası güzel bi duyguu,bi de üniversiteyi falan bitirse ne kadar sevinir insan demekkiii
geçmişi çok okuyamadım ama bu gece kızımı uyuttuktan sonra okuyacağım inşallah..
az önce elime gelen diş haberini sizinle paylaşmak istedimm
Te Allaam dün cevap yazmıştım çıkmamışsaol, ayşecik iyi, çıkan dişleriyle beni ısırmakla meşgul
süt anneliği çok önemli ve saygıdeğer bi kavram.
dinimizde de öyle..
peygamberimizin de süt annesi vardı, süt kardeşleri vardı..
bi kadından süt içmiş bebek, onunla, onun çocuklarıyla ve süt annesinin annesiyle- babasıyla evlenemez.. bu haramdır.
o yüzden ailenin, süt annesi ve kardeşleriyle tanışması ve irtibatta olması gerekir..
benim endişem; ülke çapında bu iş yapılacaksa, insan eliyle yapılacağı için kayıtlarda ufak bi hatada
onlarca insanın hayatının feci şekilde zarar göreceği..
yani bu çocuklar bundan 20 sene sonra birbir ellerinden tutup gelirlerse birbirlerinin süt kardeşi olmadığından nasıl emin olacağız?:26:
daha komplike bi örnek; başka kadınlardan alınan birkaç sütün karıştırılıp bir bebeğe verildiğini düşünün.
bu çocuğun kaç tane süt kardeşi oluyor? bunun kaydı kuydu nasıl olacak?.. nasıl takip edilecek?
ben olsam; kaynağından emin olmadığım bi sütü bebeğime vermek istemem..
yoksa; düşünce çok güzel.. destekliyorum, ama her türlü ihtimal düşünülmeli..
zaten şimdi bu tasarı da düşünce safhasında, henüz ayrıntılar belli değil ve bi sistem oluşturulmamış..
bakalım ne olacak..
ayşecikten haberler
-ilk kelimesini söyledi dede. sürekli de-de-de-de diyip duruyor..
ne olur ne olmaz diye videoya aldım, bununla dededen iyi bi harçlık koparmayı umuyoruz
-yüzüstü geri geri gidiyor, önüne bi şey koyuyorum, ileri gelsin diye.. yine geri geri gidiyor :111:
arada bi totoşu kaldırıp kendini ileri de ittiriyor ama dizlerin üzerinde dayanmayı hala keşfedemedi
-artık daha uzun süre devrilmeden desteksiz oturabiliyor
Günaydın kızlar geçmişi şöyle bir okuyuverdim ama yazamadım hepinize çok tşk ederim hafta sonu girip bişey yazamadım dediğim gibi eda nın ağız yaralarıyla uğraştım hala var ama en azından yemek yemeğe başladı kuzum çok şükür dün hava çok güzeldi deniz kenarına gittik kızım hava alsın diye güzel bir hafta sonu geçirdik
günaydın kızlarr sabaha kadar agladı uykusunda kafayı yiycem yaaa uyumuyor uyutmuyor aralıksız aglıyor dflor ne canım agrısını alırmıki bu akşam yatmadan önce agrı kesici şurubundan versemmiki sizin bebişler diş çıkarırken bölemidi siz verdnzmi agrı kesici bi tavsiye verin nolurrrr
Herkese günaydınnnn. Mutlu ve huzurlu bir hafta olsun inşallah :)
Gunaydin kizlaaaaar biz geldiiikk cok ozledik sizleri ama tatil de iyi gelmedi diyemeyiz hani) bizde hala dis yok ama keyfimiz yerinde elhamdulillah sizlerde ne var ne yok bakmak icin hemen gecmisi okucaz simdik
Günaydın tatlı annecikleerr....
Kız yüzü aynı teletabilere benziyo ne bilim ben:)
Yuppiii! Biri daha kurtardı. Hadi gözünüz aydın..
canım benimmm, gözünüz aydın..
ne çok seviniyor, duygulanıyor di mi insan?..
ben de ilk gördüğümde gözlerim doldu, sonra baktım şarkı söyleyip dans ediyorum..:124:
sanırsın kızım şampiyon olmuş
delüüüüüüüüü
gece gece güldürdün beni..
bu da işin başka bi boyutu..
ben annemi sadece 11 gün emmişim.. bundan 28 sene önce aptamil milupa mamayla büyümüşüm.
annem 9 ay sadece mama yedin, sonra yemek vermeye başladım diyor.
ben de gayet sağlıklı bi insanım, bilirsiniz yaa:76:
ömür de ayşecik gibi babasının portatifi
bak gecenin 5 inde yazıyom ben de, iyi geceler canımcııımmm
canım dflor calpol gibi ağrı kesici ateş düşürücü calpol fayda ediyor benimkide bazı geceler uyurken inliyor acıdan calpol veriyorum rahatlıyor doktor zararı olmaz dedi sık sık verebilirsin dedi ama ben günde 1 den fazla vermiyorum oda çok kötüyse acısı bence sende calpolu dene ağrısını hafifletir kuzunun bide kv eczanede bir ampül satılıyor dişi kolay çıkartan ben bebeklerimde kullanmıştım diş acısı çekmediler falan die anlatıyor ama güvenemedim doğal yoldan çıkarması dururken niye ilaçla hızlandırıyımki saçma geldi
günaydın canlar
born, hoşgeldiniz canımcım, pozitif enerji yüklenmişsin, belli
ah canım benim.. ayşecikte de huzursuzluk olmuştu, mızıldamalar falan.
ama öyle uzun ağlamaları ve uykusuzlukları pek olmamıştı.. :26:
hani şu jeller var ya, onlardan denedin mi?:44:
ayşecikten haberler
-ilk kelimesini söyledi dede. sürekli de-de-de-de diyip duruyor..
ne olur ne olmaz diye videoya aldım, bununla dededen iyi bi harçlık koparmayı umuyoruz
-yüzüstü geri geri gidiyor, önüne bi şey koyuyorum, ileri gelsin diye.. yine geri geri gidiyor :111:
arada bi totoşu kaldırıp kendini ileri de ittiriyor ama dizlerin üzerinde dayanmayı hala keşfedemedi
-artık daha uzun süre devrilmeden desteksiz oturabiliyor
canlarımm günaydıınnnn,
Allahıma binlerce şükürler olsun rahat bi uyku ile mutlu bi sabaha uyandık kuzucumlaaa
iştahsızlığımız halen devam etse de bunun da geçeceğini ümit ediyorum artık..
geçen hafta idrar tahlili yaptırmıştık idrar yolu enf çıktı ama kız bebeklerde olabilen bişey üzülme dedi dr.
amoklavin diye bi şurup verdi 1 hafta kullanın tekrar tahlil yaparız dedi.inşallah hemencik geçerrr..
canancımm diş bugdayı fotolarımla bir iki haftaya burda olcam inşallahhh
canımm Allah yardımcın olsun yaklaşık 2 aydır yaşıyorumm bunlarıı,dişten oluyor maalesef
calpol kullnaabilirsin bebeğine sıkıntı yapacağına her akşam bi çay kaşığı ver iyi geliyo,ben bir de om-xdie bitkisel şurup var onu veriyorum.
inşallah kolaylıkla çıkarr dişiniz tatlımm
inşallahhh hepimize sağlıklı huzurlu bi hafta olsunn,
aramıza hoşgeldinn.
oohhh sefaaanız olsunn..o dişlerrr çıksınn artııııkkkkk
saoooll canımmm çok şükürrr
ayy sorma canımm vallaaa kupa töreni yaptık resmenn
darısı diğer dişsizlerimizin başınaaa
bu arada benim kızım da babasının minyatürüü,üstünde pembe bişey olmazsa dışarda gören herkes erkek sanıyorrr
toka takıyorumm artıkk boyunaa
günaydın kızlarr sabaha kadar agladı uykusunda kafayı yiycem yaaa uyumuyor uyutmuyor aralıksız aglıyor dflor ne canım agrısını alırmıki bu akşam yatmadan önce agrı kesici şurubundan versemmiki sizin bebişler diş çıkarırken bölemidi siz verdnzmi agrı kesici bi tavsiye verin nolurrrr
pamukçuk mu olduu?:26:
geçmiş olsun..
yenidoğan hemşiresi, temiz bi tülbenti karbonatlı suya batır
ağzının içini tek hareketle sil demişti..
canım süt olayını çok ayrıntılı bilmiyorum
devlet bebek ölümlerini azaltmak için 'anne sütü bankası' açacakmış..
gönüllüler süt sağıp verecekmiş, pastörize edilip ihtiyaç halinde hastanelere gönderilecekmiş..
amaç ne kadar güzel, özellikle pramatüre bebekler için kesinlikle çok yararlı ve de sevap olur..
ama, madalyonun bir de diğer tarafı var..
devlet böyle önemli ve kapsamlı bi şeyi nasıl kayıt altına alacak?
binlerce bebek süt kardeşi olacak, eğer aileler birbirleriyle tanışmazlarsa olabilecekleri hayal edebiliyor musunuz?:26::18:
NARAĞACI ÇOK TANIDIK GELİYORSUN KİMSİN ACABA SENHUZUR SOKAĞINDA NAR Ağacıda yıoktu demi
canım süt olayını çok ayrıntılı bilmiyorum
ama bildiğim bişey var süt bahsi çook zor ve karmaşıkmış
ama bişey daha biliyorum süt kardeşi olabilmek için
bebeğin sütünü içtiği kişinin göğsünde ağlarken susması gerekiyo
sağlık bakanlığının uygulamasında anneler birebir emzirmiyo
bana kalırsa süt kardeşi olmuyolar
ama tabii bu konuyu iyice bilenler daha ayrıntılı olarak yorumlayabilir....
evvveeeett kızlaaar dişli bi sabahtan herkeslere günaydıııınnn
eveeet yanlış okumadınız dişşşşli sabahhh
hatta dişlerle sabah
çünküü ekrem talhanınn
iki alt dişi birden patladıııııı
cumartesi günü sağ tarafta beyaz noktayı gördüm
ama emin olamamıştım
bu sabah baktım ki geliyolar tırtıklı tırtıklı:13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?