Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ates26 hayirli olsun sunnetiniz:) bizimkine valla hicbisey koymadilar sargi bezi falanda yoktu hic. Sadece bactroban krem surduk gunde 3-4 kez o kadar. Cabucakda iyilesti, 1 hafta olmamisti iyilesti. Gobegi dusmeden pipisi iyilesmisti yni:)

Kendi cevaplarimida sizin yazilarin icine yazmisim kizlar, bir yandan sagip bir yandan telefondan cevap yazarken karismis isler:))

slm arkadaşlar bir şey soracagım.. benim kızım 1.5 aylık sağlık ocagından damla verdiler (monovit d3) diye 1 aydan sonra ver demişti hemşire ama ben kullanmak istemiyorum. size de verdiler mi kullanıyomusunuz.

Bize de doktorumuz verdi 15 günlükten itibaren 1 yaşına kadar kullan dedi.Neden diye sormak aklıma gelmedi.2 seferdir sağlık ocağına gidiyorum hemşireler d vitamini kullanıyorsunuz değil mi diye soruyor.Geçenlerde kalça çıkıklığı için hastaneye gittik emzirme odasında bir afiş de "ANNE SÜTÜ VE GÜNDE 3 DAMLA D VİTAMİNİ BEBEKLERDE SIK GÖRÜLEN RAŞİTİZM HASTALIĞINI ÖNLÜYOR..." yazıyordu.Hımmm demekki bundan ısrarla kullanın diyorlarmış dedim...Ben de 1-2 haftadır kullanmıyordum tekrar başladım bunu görünce.

anne sütünden geçmeyen tek vitamin d vitaminiymiş o yüzden dışardan takviye olarak veriliyormuş bebeğe bana ebe öle sölemişti....

dün bebeğimi doktora götürdük; kalbini dinlerken hafif üfürüm duydu doktor,çocuk kalp doktoruna göstermemizi söyledi inşallah birşey çıkmaz

alt sınır olarak 600 gr diyor doktorlar..

nasıl her çocuğun doğum kilosu farklıysa, kimi 2000gr kimi 4000 gr doğuyor.
her ay aldığı kilo da farklı olacak.. nasıl her bebeğin 4 kg doğması beklenmiyorsa,
her ay da illa 1 kg alacak diye bi şey yok..

kızım ilk ayda yaklaşık bir kilo almış. bu ay bundan az veya çok alsa da bence önemi yok
mühim olan doktorun, gelişimi normal demesi. netice-i kelam; rakamlara takılmayın kızlar

geçmiş olsun diyeyim. tekrar kan istemişler, bakalım, inş önemli değildir bu yükseklik.
inş iyi haberler alırsın, içindeki şüphe ve korkuyu anlıyorum. ama iyi düşün, dua et, biz de edelim..
Rabbin bebeğini korusun..

slm arkadaşlar bir şey soracagım.. benim kızım 1.5 aylık sağlık ocagından damla verdiler (monovit d3) diye 1 aydan sonra ver demişti hemşire ama ben kullanmak istemiyorum. size de verdiler mi kullanıyomusunuz.
benim kızım da bugün tam 2 aylık oldu
ama toplasan 5-6 kez vermişimdir monoviti. çoğu zaman unutuyorum.
belki de çok önemsemediğim için unutuyorum.
eşime kalsa hiç verme, güneşe çıkar kızı diyo.
ikindiden sonra 10-15 dk pencereye karşı anakucağında güneşlendiriyorum kızımı
d vitamini, bıngıldağın kapanması adına önemli.

ben d vitamini kullanmıyorum ama 1 haftadır bebek arabasıyla saat 5 ten sonra falan dışatı çıkıyoruz. ama sizlerin yorumlarına da hak verdim kullanmaya başlayacagım bu günden ihtibaren.

dün bebeğimi doktora götürdük; kalbini dinlerken hafif üfürüm duydu doktor,çocuk kalp doktoruna göstermemizi söyledi inşallah birşey çıkmaz

cnmm benim bebeğim de doğdugu gün faretti çocuk dr. bizi çocuk kardiyolajisine gönderdi. aynı gün gittik özele. dr. baktı evt var ama mahsum üfürüm dedi 10 gün snr gelin dedi 10 gün sonra gittik 2 yerden geliyodu üfürüm biri kapanmış diğeri tam kapanmamış ama dr bizim korktugumuz delik kapanmış sorun oluşturmuyormuş. ama 3 ay snr gelin bir daha bakalım dedi. kapanmasa bile bu yaşamı boyunca onu etkilemez her şeyi yapabilir dedi.yani bizimki masum üfürümmüş kalpten gelen. ama bunların çok değişik şekilde olanları varmış .

cenacım
camın(pencerenin) d vitaminini geçirmediğini biliyorum ben sadece ışığı ısıyı yansıtıyo yinede bi araştır istersen :18:

Son düzenleme:
Slm kızlar dogumdan sonra adet olanınız var mı ben daha beklemedeyım ama akıntı devam edıyor sızde durumlar nasıl :26:

çok gecmış olsun canım umarım önemli bişey çıkmaz

Annenin yediği içtiğinden bebeğe gaz geçmez süte gaz nasıl geçsin diyen yazı yazan Dr lara benden selam olsun yazılar yayınlandı burda bende bosuna mı yemiyormusum dedim dün sarimsakli cacik yedim kızım bugün sabah 7 den beri uyanık resmen gazdan kivraniyor ağrı kesici zeytin yağ hepsini içirdim sabırla beklemekten başka çarem kalmadı artık inanmayın yazanlara ben inandım kızım çekiyor resmen

Son düzenleme:
Slm kızlar dogumdan sonra adet olanınız var mı ben daha beklemedeyım ama akıntı devam edıyor sızde durumlar nasıl :26:

çok gecmış olsun canım umarım önemli bişey çıkmaz

Ben oldum cnm 42. Gün geldi bugün de 2. Ayın son gunü hiç şaşmadı 28. Gün geldi benimki bide ben sprial taktiracam gittim dün rahim daha iyileşmemiş bu halde takılmaz dediler ilaç fitil verdiler bı dahaki ay gidecem tekrar bakalım takacaklar mı

ayyy ne guzel ımrendım walla adet olmayı dort gozle beklıcegımı hıc dusunmezdım darısı basıma ben taktırdım spıralı doktorum dogumdan sonra kı 8 ıla 12 ıncı haftalarda takıldıgını soyledı 2 hafta oldu bır sıkıntı yok sukur 3 hafta sonra kontrole gıtcem

Sprial adet kanamasını arttırıyormuş benim normalde 7 gün sürüyor son 3 gün damla seklinde bana kesin 12 güne çıkar dediler bende hala kararsızım o yüzden ayın yarısını adetli geçirme fikri sinirlerimi bozuyor

adetı cogaltıyor mu bılmıyorum daha olmadım kı ama takıldıktan sonra kı 4 gun boyunca orta derecede agrı ve kanama oldu canım ama dıger yontemlere gore daha az hasarlı spıral harıcındekı butun yontemlerde hormon var çunku

Bugun 2. Ay asımız için hastaneye gittik bebeğimin kalbinde ufurum olduğunu söyledi kardiyolojiye yönlendirdi yarın sabah gideceğiz çok perişan olduk aglamaktan helak oldum uç gün önce kayınpederimi kalp ameliyatı sırasında kaybettik ne olur bizim için dua edin

Allah korusun cnm iyi dusun iyi olsun bu Arada basınız saolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…