Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Sonunda bugün "aramızda bebek var" filmini izledik eşim evdeydi bütün gün;burda kar yağdı hafiften.
ben filmi beğendim ama eşim biraz sıkıldı doğal olarak:) çünkü kadının doğumla değişen hayatı ,bunalması ,şaşkınlığa düşmesi,eşiyle değişen ilişkisi..hep bizim yaşadığımız şeyler.
yine de iyi oldu, çünkü "demek bu süreci her çift yaşıyormuş " dedi eşim.
akşama da beraber yoğurtlu adana yaptık ,yedik. şimdi çikolatalı puding kaşıkliycaaaz:16:

Sonunda bugün "aramızda bebek var" filmini izledik eşim evdeydi bütün gün;burda kar yağdı hafiften.
ben filmi beğendim ama eşim biraz sıkıldı doğal olarak:) çünkü kadının doğumla değişen hayatı ,bunalması ,şaşkınlığa düşmesi,eşiyle değişen ilişkisi..hep bizim yaşadığımız şeyler.
akşama da beraber yoğurtlu adana yaptık ,yedik. şimdi çikolatalı puding kaşıkliycaaaz:16:

Canım eşinle nasıl izledin o filmi yaa... :26:Ben izleyemezdim...:17:

haber vermeden ve müsait olup olmadığını sormadan çat kapımı geliyorlar. bende öyle çatkapı gelene çok sinir olurum. belki evim müsait değil, belki ben müsait değilim bu nasıl iştir yaaa. bide kalkmayı bilmediler diyorsun. ilginç yani biryere gideceğini bile bile de kalkmamak olmaz yani. arkadaşlarını da memeleket dönüşü kabul edebileceğini söyleseydin keşşke bunca telaşın arasında zor tabi ya..
Canım zaten biz arkadaşlarımla plan yapmıştık onlarla görüşmeye dünden hazırım araya salça olan o kadınlar çook ama çok sinirliyim eşimle papaz olduk o değil çünkü müsait olmadığımızı söyle demiştim ben tanımıyorum eşlerle haber göndermişler !!!
Bende sinir olurdum senin yerinde olsaydım... Hiç sevmem öyle emrivaki yapan insanları... :19:
Bennn deeee geçmişi bile okuyamıyorum sinirden öylece bakıyorum ekrana :53:
işe bak ya sinirlenmeyecek gibi değil
oo memlekete sık gitmeye başladın kızzz:1:

:1:

evet yaa ulaşamadım kimseye
canım keremi cuma doktora götürdüm 1 hafta olmuştu antibiyotiğe başlayalı .tam geçmemiş 10 güne tamamla dedi.bugün 10.gündü yarın tekrar gideceğim ama öksürüğü geçti sağol canım

Canım öncelikle hoşgeldin ve çok geçmiş olsun mesaj attım gördün mü bilmiyorum...
Memleket dediğimde kocaeli 2 saatlik mesafe daha da sık gideceğim...
Gezeceğimmmmm görürsün sana neler edeceğimmmm hobaaaa :52::51:

fırında sütlaçı da 2 hafdtadır niyetleniyorum sütlaçı da 1,5 ay felan önce aldım haa :9:

neyse garnitürü yaptım Allahtan :9:

geceye doruda sütlaç inşallah :37:

köfteye süt katmak. evet mantıklı bencede. ama 1 bardak fazla değilmi ona görede iç katmak lazım yani cıvık olmazmı.

biraz büyüsün bende makarnayı koycam önüne eliyle yesin diye. yeme alışkanlığı gelişiyormuş.

annenin yerini ne tutarki. anne sevilir,özlenir. seni özlüyor bence nazı ondan.

libyanacım bu uykusuzluk hali hepimizde var canım. bir araya gelsek hepimizin bakışları aynı olur inan.

Canım bana bu tarifi veren kişi iki bardak koyuyormuş ben cesaret edemeyip bir bardak koyuyorum. Cıvık olmuyo dediğin gibi malzemeleri ona göre koymak lazım.

bende isterim bende bendee.

Tabi hemen yollayalım :) bu soğukta donmazsa tabi.

sorma yaa millet bi acayip
iyiyiz canım sen de yoktun bayadır koşturmaca devam:)
benimki 2 kere döktü halıya ,halı da açık pembe renk ,keşke koyu renk alsaymışım mutfak halısını.insan bugünleri düşünemiyo:9:
oğlum tam emeklemeye ve oturmaya başladı.şimdi de koltuğun kenarlarına tutunarak ayağa kalkmaya çalışıyo defalarca devrilse de yılmadan devam ediyor ter içinde kalıyor çok azimli maşallah:nazar:

mapus günleri iyiydi yaa oğlum ve eşim memnun olmuştur bu duruma internete pek girmedim tabi yazdıklarınızı okuyup çıkıyordum seviyorum ben de seni, cinconumu cenamı karakızımı libyanamı pembe hippopotamımı miracle83ümü nkolik minita borntobemother aryamm dilanaz elifnaz pediastrum fatmaazra asude pinkprinces sekerportakalı zeynepp hapsuu hullus tugce barbarino fame breakday delii dtk eylul.yn ..herkessss.. buluşma planlıyordunuz son durum ne? ben de istanbulda olursam katılacağım sık sık gelip gidiyorum çünkü

nasıl pkk lıların arasında kaldı kızz Allaha emanet olsunlar
dersler başladı mı

evet tatlım gördüm sorduğunu çok sağol :16:yanlış yazmış, o topiğe hiç girmedim ben. valla kız biz de şikayet edelim milleti:47:

oh oh maşallah ona nasıl da yemiş demek ki bıktılar verdiğimiz pürelerden haşlamalardan:1:
senin çok güzel olmuş bekletmemiş bebeğin;ben baya bekledim bebek için. 1 sene doğal yoldan bir sene tedaviyle geçti ,ama sonunda tedaviye ara vermişken gene doğal yoldan hiç beklemediğim bir anda teşrif etti beyefendi:)

ne yediriyorsun canım ? sebze, zeytinyağı ağırlıklı ver

Canım biz zaten 9 yıllık evliydik bi de o bekletseydi halimiz harap olurdu :)

canımm yaa walla çok güldüm. ama hata ömürün değil canım malesef, senin. bu bebelerin herşeyi oyuncak gözüyle gördüğünü bilmezmisin. ben asla bırakmam kaseyi orda çünki yere atacağı kesin bişey. birde mama sandalyesinin tepsiside yokk. evet bu biraz düşündürücü. aman dikkat et kendini de atmasın.

kırk yılda bir yaparım oda burnumdan gelir. şu bizim sal....lak ergenler gelip alacaklı gibi kapıyı çalmasalardı. zilin üstüne yazı yapıştırdım koca harflerle;''lütfen zile basmayın çocuk uyuyor'' e zile bassa daha az ses çıkardı. deli oluyorum yaa zor uyuyor zaten. bu sebze olayı. evet aslında bende öyle kendime yaptığımdan yedirmek isterimde illaki biraz ufaltmak lazım eti yiyemez, yutamaz gibi geliyor, daha 7.5 aylık bir süre daha böyle gitsinde bende dediğin gibi yaparım. yoğurt çorbasını taneli yiyor aslında ona alıştı. off bende çok döküyorum az yapayım diyorum şu sebzeyi hepsinden biraz katınca çok oluyor. en fazla 2 gün yiyor. Pembecim sen mercimek çorbası veriyormusun.

Mercimek çorbası verdim kendimize yaptığımdan ama sevmedi. Domates çorbasını sevdi ki ben sırf salça ile yaparım. Ya diyorum ya benim psikolojim bozuldu ona ayrı yemek yapıp yememsinden. Şimdi hiç değilse pişmiş olanı yediriyorum diye rahatım. Bi de doktorumuz dedi ki 9 aylık olunca evde pişenlerden yiyebilir özel bir şeye gerek yok. Ama tabi az tuzlu ve yağlı olacak. Ben de 8,5 aylık diyerekten olaya girdim :)

hem uygun hemde çok güzelmiş. bende çok beğendim ama ben eşşek istiyorum kadife eşşek.

sankim çok açık verdim gibi takipteysem kesin anlaşılmıştır. aslında değiştirirsem kv artık ondan da bahsetmem. yani kendimi tutabilirsem. yani sanmıyorumda. aslında bu tür bilgilri yine herkesin görebileceği ama üye olmayanların göremeyeceği bir yer olsaydı diyorum. ziyaretçiler alınmasın sözüm size değil. başka ziyaretçilere. siz anladınız.

Aman bence kimse bişi bilmez çünkü bir sürü kayınvalide var ve çoğu değişik(!) tavırlar içindeler :) seni bulamazlar ;)

Bugün yaptığım minik köstebek pastam...:17::17: (porsiyon şeklinde)
Eki Görüntüle 660067 Eki Görüntüle 660068 Eki Görüntüle 660069 :56::56:

Afiyet bal olsun. Ben de bir arkadşta yiyip bayılmıştım. Ama ona gıcık olduğum için tarifini almamıştım :) neyseki cahidede olduğunu görüp kaydetmiştim telefona ;)

Kızlar çok ama çok gerginim...Dün de davetsiz misafirlerden nefret ettiğimi yazmıştım sanki çok seviyorum demişim gibi offf...
Bugün 2 tane çook uzaklarda olan çocukluk arkadaşım istanbula geldi ve buluşmak için niyetlendik sabah herşey çok güzel başladı ark.ımla kahvaltı falan ettik tam çıkıcaz yasir uyudu neyse namazları kılıp çıkalım dedik bir baktım zil TAM 8 AY SONRA YASİRİ GÖRMEYE BEBEK GÖRMEYE GELMİŞLER hem de karşı apartmandan resmen çıldırdım anlatamam bu dediğim ark.larımla yılda en fazla 1 ya da 2 kez görüşebiliyoruz biri bizde diğerine geçecektik kaldık ayazda kadınlar anladı aslında gideceğimizi ama kalkmak bilmediler delirdim resmen ark.ımıza çok geç geçtik ve orda da sıkıntılar oldu yarın da eski okulumdam ark.larım görmeye gelcek yasiri ama şu anda o kdr sinirliyim ki anlatamam bu cuma memlekete gidicem ve bu sefer dönüş biletimin ucunu açık bıraktırıcam çoook uyuz oldummm çooookkkkkk :20::20::20::20::20::20::20::41::41::41::41::95::95:
Ben yerinde olsam içeri almaz biz tam çıkıyoruz derdim. Çünkü zaten görüşmediğim insanların hayatımı mahvetmesine izin vermem simir bozucu olurdu. Bi de kırılsalar da bana ne derdim. Kötü müyüm?? Bilmemmmm :)

ecrin nisa babasından bana benden babasına giderken bırakıyor 1 2 adım atıyorrr bendende tutunup kalkıyorrr :46::65::65:

ama koltuğa nasıl yetişip kalkcak aklım almıyor :27:

benim ısrarım üzerine bizde o filmi izlemiştik geçen hafta, benim eşimde çok sıkıldı kadın doğuma girmemişti bile. ama ben anne karnında yolculuk diye bir belgesel tarzı film var onu izlettim. bu filmde ona benziyor biraz. doğumdan sonra neler oldu izlemediğim için başka yorum yapamıyorum.

afiyet olsun canım.yarasın. nasıl gidiyor, arabayı kullanıyormusun artık iyice.
ben oğlumu yürüteçten aldım artık bindirmicem. bakıyorum çocuk bir tuhaf yürümeye başladı, parmaklarının ucuna basıyor. önce öyle değildi. birde bugün banyo yaptırırken gördüm beli yanı kızarmış. içim gitti. yürüteçte giderken sağa sola çarpmaya bayılıyor. ses gürültü çıkarınca çok hoşuna gidiyordu. çocuk sağa sola çok atıyor kendini sanırım ondan oldu.
canım eşim puanımı artırdı bugün
iyiye doğru gidiyoruz vites olayını çözdüm şimdi geri vitese çalışıyroum o da iyiye gidiyo
olacak inşallah az kaldı tek başıma kullanmama:8::8:
bize yürüteci kaynanam almıştı daha çocuk doğmadan ve sormadan
ben koymadım koymamaya kararlıyım eşim koyayım dedi 5 dk koyuyo ara sıra 5 dkyı geçmiyo
zaten oğlum da sevmiyo ağlıyo bende "aferin sana annecim" diyorum:9::9:

ecrin nisa babasından bana benden babasına giderken bırakıyor 1 2 adım atıyorrr bendende tutunup kalkıyorrr :46::65::65:

ama koltuğa nasıl yetişip kalkcak aklım almıyor :27:

bizde de eşim adım atsın diye uğraşıyo ama daha dengesini sağlayamıyo
biz elinden tutunca yürüyo koltuklaara hiiiç yanaşmıyo
aynnen bana tutunarak kalkıyo ama koltukta icraat yok
maşallah ecoşaa:nazar::nazar:

Canım zaten biz arkadaşlarımla plan yapmıştık onlarla görüşmeye dünden hazırım araya salça olan o kadınlar çook ama çok sinirliyim eşimle papaz olduk o değil çünkü müsait olmadığımızı söyle demiştim ben tanımıyorum eşlerle haber göndermişler !!!

Bennn deeee geçmişi bile okuyamıyorum sinirden öylece bakıyorum ekrana :53:

Canım öncelikle hoşgeldin ve çok geçmiş olsun mesaj attım gördün mü bilmiyorum...
Memleket dediğimde kocaeli 2 saatlik mesafe daha da sık gideceğim...
Gezeceğimmmmm görürsün sana neler edeceğimmmm hobaaaa :52::51:
walla bişey diyimmi, eşimle yeni evlendik birkaç ay sonra bayram oldu. eşim bayramda da çalıştığı için yoğunluktan dolayı bayramı evde dinlenerek geçirdi tatil olduğu zamanı ve sabahın köründe komşular geldi. zil çaldı ama uyuyorduk ikimizde gecelikliyiz eşim açtı kapıyı. birsürü kafa içeri bakıyor. direk kusura bakmayın şimdi müsait değiliz sonra gelin dedi gönderdi onca insanı ve hiçbirini tanımıyoruzda yani. ilk defa geliyorlar. gittiler saat 11 di yanılmıyorsam yine geldiler. bizde kalkmıştık artık zaten kahvaltımızı yaptık üzerimizi giyindik. bide böyleleri var yani..

iyiye doğru gidiyoruz vites olayını çözdüm şimdi geri vitese çalışıyroum o da iyiye gidiyo
ben koymadım koymamaya kararlıyım eşim koyayım dedi 5 dk koyuyo ara sıra 5 dkyı geçmiyo

harikasın canım. ha gayret kullan canım sende araba. çok zevkli valla. benim arabam yokta eşiminkini arada bir kaçırıyorum. kaçıran kaçırana zaten.
Karakızz maaaşallah ecoşa yürümeyi başarcak valla. yürüyünce anlatırsın artık yaramazlıklarını.

Ayyy yarın yine p.tesi miiiiiiiii????
Kar tatili olaydı iyiydi:p
artık kar tatili bekleme bence. bundan sonra yağan kar atıştırmalık olur. keşke tatil olsaydı sende bebişle başbaşa birazdaha kalsaydın. resmi tatiller yaklaşıyor artık.

Canım bana bu tarifi veren kişi iki bardak koyuyormuş ben cesaret edemeyip bir bardak koyuyorum. Cıvık olmuyo dediğin gibi malzemeleri ona göre koymak lazım.

Tabi hemen yollayalım :) bu soğukta donmazsa tabi.

Canım biz zaten 9 yıllık evliydik bi de o bekletseydi halimiz harap olurdu :)

Mercimek çorbası verdim kendimize yaptığımdan ama sevmedi. Domates çorbasını sevdi ki ben sırf salça ile yaparım. Ya diyorum ya benim psikolojim bozuldu ona ayrı yemek yapıp yememsinden. Şimdi hiç değilse pişmiş olanı yediriyorum diye rahatım. Bi de doktorumuz dedi ki 9 aylık olunca evde pişenlerden yiyebilir özel bir şeye gerek yok. Ama tabi az tuzlu ve yağlı olacak. Ben de 8,5 aylık diyerekten olaya girdim :)

Aman bence kimse bişi bilmez çünkü bir sürü kayınvalide var ve çoğu değişik(!) tavırlar içindeler :) seni bulamazlar ;)

Afiyet bal olsun. Ben de bir arkadşta yiyip bayılmıştım. Ama ona gıcık olduğum için tarifini almamıştım :) neyseki cahidede olduğunu görüp kaydetmiştim telefona ;)

Ben yerinde olsam içeri almaz biz tam çıkıyoruz derdim. Çünkü zaten görüşmediğim insanların hayatımı mahvetmesine izin vermem simir bozucu olurdu. Bi de kırılsalar da bana ne derdim. Kötü müyüm?? Bilmemmmm :)
yaaa bu salça ve domates olayı 1 yaşından sonra değilmi. birazda o yüzden bizimkilerden yedirmiyorum. yemekleri bende çok yağlı yapmam. tuzuda çok kullanmamda salça katmazsam olmuyor. henüz salçalı vermek istemiyorum.

oglum bu ay sadece 200 gr almış yaw :ssz:

çok hareketlendi, hiç durmuyo bi orda bi burda. zaten iştahsız da, yemiyo bişi beni de cok emmiyo.. alamadı tabi kilo piffff

artık kar tatili bekleme bence. bundan sonra yağan kar atıştırmalık olur. keşke tatil olsaydı sende bebişle başbaşa birazdaha kalsaydın. resmi tatiller yaklaşıyor artık.

yaaa bu salça ve domates olayı 1 yaşından sonra değilmi. birazda o yüzden bizimkilerden yedirmiyorum. yemekleri bende çok yağlı yapmam. tuzuda çok kullanmamda salça katmazsam olmuyor. henüz salçalı vermek istemiyorum.

bizimki kendinin değil bizim yemeklerin tadını daha cok begeniyo

benim ısrarım üzerine bizde o filmi izlemiştik geçen hafta, benim eşimde çok sıkıldı kadın doğuma girmemişti bile. ama ben anne karnında yolculuk diye bir belgesel tarzı film var onu izlettim. bu filmde ona benziyor biraz. doğumdan sonra neler oldu izlemediğim için başka yorum yapamıyorum.

doğumdan sonra kadın yorgun, eşine karşı soğuk, bakımsız hale geldi. eşi anlamıyor onu,kızıyor..sonra kavga ettiler evi terketti kadın, annesine gitti. yaa herkesin yaşadığı şeyler güzel noktalar yakalamışlar:)sonu güzel bitti ama

Pembehipopotam sen ne diyosun yaa 9 yıl mı? vay be 9 yıl başbaşaydınız yani ne güzel!
biz de 3 yıl başbaşaydık :31:

Canım eşinle nasıl izledin o filmi yaa... :26:Ben izleyemezdim...:17:

oglum bu ay sadece 200 gr almış yaw :ssz:

çok hareketlendi, hiç durmuyo bi orda bi burda. zaten iştahsız da, yemiyo bişi beni de cok emmiyo.. alamadı tabi kilo piffff
bu aylarda kilo alımı yavaşlıyor diye biliyorum. normaldir seninkide. her geçengün daha hareketliler gerçekten. hızlarına yetişmek zor. özgürlüklerine bir kavuşsalar, kendi başlarına yürüyünce artık bizde onlara ayak uydururuz.

bizimki kendinin değil bizim yemeklerin tadını daha cok begeniyo
evet burdada söylüyorlar pembehipopotamın bebeği,karakızın bebeği normal evde pişen yemekleri yiyorlarmış. valla ben hala sebze haşlayıp püre yapmaya devam ediyorum. et parçacıklarını yutamaz, sebzeler yumuşak olsada yutacağı kıvamda değil diye düşünüyorum. sindirimide kolay olur ne bileyim. yavaştan veriyorum bende ama sadece yoğurtlu çorbayı pirinçli yiyor.

iyi geceler. yavaştan bende yatayım. gece mesaisi başlar birazdan. ne uyursam kar. öpüyorum hepinizi. rahat bir gece geçirin inşallah.

Back
X