• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

günaydın arkidişleeer :3:
uykusuz ve yorgun geçen son 3 günün aksine dün gecemiz rahat geçti. elhamdülillah:16:
ve bugün sabah güneşe uyandım, bilmiyorum sizin oralarda hava nasıl.
inş haftasonuna doğru mevsim normallerine dönecekmiş sıcaklık..
öğleden sonra kuzenime gitmeyi düşünüyorum. bakalım :31:

veeee, rabiş öğleden sonra evinde olacaaaak :66::62:

bu arada yogurdu ogun olarakmı ara ogun olarakmı vermek gerekıyor doktor yılma yogurt konusudna dedı
bebe bıskuvısı ıle dene dedı yogurda doktorlar takmış durumda.
sahı soluyosun aktıf yazanlar nerelerde yaa bebısler hareketlendıler de ondamı yazmıyolar bende merak ettım cok eksılen var degılmı
ara öğün olarak veriliyor yoğurt.
ama bizimki hiçbir şekilde yemiyor. muzu çok sever muzla da denedim yok,
bebe bisküvisiyle de. hayır, yemiyor, anında öğürmeye başlıyor. bilmiyorum ne olacak :26:
busmai, nasıl olacak bu iş? bi pazar geliyorsun öbür pazar gidiyorsun:50:
ne yapalım sen söyle bacım?
hullus, lohusayken anlattıklarını hatırlıyorum. Allah kolaylık versin.
şimdiden seni stresi aldı tahmin ediyorum ama inş düşündüğün gibi geçmez bu misafirlik.
dediğin gibi toruna sararlar, da sana zaman kalmaz, sen iyi düşün, iyi olsun :34:

Sen artık 9 aylık deneyimli bir annesin (ilk çocuğun olduğunu düşünerekten :) ). Söyledikleri vız gelir tırıs gider artık :) ben artık kocam her uyuzluk yaptığında bi kenara 1tl atmayı düşünüyorum. Böylece kendime biçok(!) şey alıp anıları ölümsüzleştiricem!! Sen de kv her uyuzluk yaptığında aynısını yap bak birikim olur :)))) kocama sinir olduğum belli oldu mu mesajımda???? ;)
kııız, sabah sabah yine güldürdün beni.. Allah da seni güldürsün :1:
kocan ne yaptı da seni böyle sinir etti, çok merak ediyorum :30:

Son düzenleme:
Sen artık 9 aylık deneyimli bir annesin (ilk çocuğun olduğunu düşünerekten :) ). Söyledikleri vız gelir tırıs gider artık :) ben artık kocam her uyuzluk yaptığında bi kenara 1tl atmayı düşünüyorum. Böylece kendime biçok(!) şey alıp anıları ölümsüzleştiricem!! Sen de kv her uyuzluk yaptığında aynısını yap bak birikim olur :)))) kocama sinir olduğum belli oldu mu mesajımda???? ;)

Valla bende iyi güldüm:))

Günaydınnnnnn hanımlar...

Soru sorup sorup kaçıyorum hep ya,alıntı yapıp cevap yazayım diyorum bir isim çıkıyor geliyorum bakıyorum sayfalar uçmuş :) herkese teşekkürler cevap ve ilginiz icin...

Bende bebeğime omlet veriyorum tereyağında ama tussuz,bazen icine kiyma,patates,peynir değişik değişik koyuyorum.Haslanmis yemiyor,ben hiç yedim mı hayir yemedim sadece beyaz kısmını yerim kendimi bildim bileli.Birde mama tepsisine bırakıyorum kendi alıp yemesi cok hosuna gidiyor bazı seyleri ornegin muz :) portakal kivi...birde doyunca atma huyu olmasa sandalyeden aşağı süper olur.Böyle iste...

Ya bende bebislerinizi gelip minciklamak istiyorum sunu 4 Mayıs Cumartesi yapsak sanırım bircok kisiye uyar :)

Bugün buralardan normal keçi sütü aldım kızıma içiricem bakalım içecek mi?

Nfk cim lohusalıktan sonra da kurban bayramında epeyce sıkıntı yaşadım aslını istersen.ama haklısın en iyisi boşvermek,gelip gidecekler diye düşüneyim bu sefer de delip geçecekler diye değil :)

Son düzenleme:
Haftada 2-3 gün 1 öğün sulandırarark vermeyi düşnüyorum. Kalanıda yoğurt yapıp vericem.

canım benım doktorum hıc onermıyor o sekılde devam sutu ver demıstı ama maddı acıdan alamıyorsanız tabııkı sulandırıp verebılırsın dıye eklemıstı. keçi sütü anne sutune yakınmıs o nedenle yoğurdu kecı sutunden yap bulabılıyorsan demıstı. eger zorunlulugun yoksa yogur yapıp yedir bence

canım benım doktorum hıc onermıyor o sekılde devam sutu ver demıstı ama maddı acıdan alamıyorsanız tabııkı sulandırıp verebılırsın dıye eklemıstı. keçi sütü anne sutune yakınmıs o nedenle yoğurdu kecı sutunden yap bulabılıyorsan demıstı. eger zorunlulugun yoksa yogur yapıp yedir bence
İnek sütünü mü önermiyor yoksa keçi sütünü içmeyi mi canım?

İnek sütünü mü önermiyor yoksa keçi sütünü içmeyi mi canım?

canım içmek için normal sütü önermiyor. acıkcası inekmi keçi mi diye sormadım . yoğurt dada keçiyi öneriyor ama illa da keçi demiyor tabii.

Günaydınnnnnn hanımlar...
Soru sorup sorup kaçıyorum hep ya,alıntı yapıp cevap yazayım diyorum bir isim çıkıyor geliyorum bakıyorum sayfalar uçmuş :) herkese teşekkürler cevap ve ilginiz icin...

Bende bebeğime omlet veriyorum tereyağında ama tussuz,bazen icine kiyma,patates,peynir değişik değişik koyuyorum.Haslanmis yemiyor,ben hiç yedim mı hayir yemedim sadece beyaz kısmını yerim kendimi bildim bileli.Birde mama tepsisine bırakıyorum kendi alıp yemesi cok hosuna gidiyor bazı seyleri ornegin muz :) portakal kivi...birde doyunca atma huyu olmasa sandalyeden aşağı süper olur.Böyle iste...

Ya bende bebislerinizi gelip minciklamak istiyorum sunu 4 Mayıs Cumartesi yapsak sanırım bircok kisiye uyar :)
tamam kızlar. resmen soruyorum. özellikle çalışan annişler.
canderin, şeker portakalımm, cincon ve diğerleri

buluşmayı 4 mayıs cumartesiye alsak, nasıl olur?
kestane kebaaaap, acele cevaaaap:24:

ayşeciğin de önüne koyuyorum bazen. alıp yemeyi öğrensin diye. cok da hoşuna gidiyor :1:
ama doyunca, oynamaya başlamıyor mu? kayısıyı aşağı atıyor. bi de mama sandalyesinin yanından bakıyor, nasıl düşüyor diye.
ben veriyorum, o atıyor, ben veriyorum o atıyor :27:
sonra ben onu alıp atıyorum mama sandalyesinden oyun köşesine :9:

Bugün buralardan normal keçi sütü aldım kızıma içiricem bakalım içecek mi?
bir yaşından önce önermiyorlar ama şu zamana dek hep inek sütü veriliyordu bebeklere.
artık ne kadar iştah açıcı bi pastaysa, reklamlarını görüyoruz, 3 yaşına kadar devam sütü diye..
hadi bir yaş tamam da, 3 yaş ne demek ya.. koca çocuk olacaklar, hala devam sütü :19:
9 aylık oldular, ben muhallebisini 1/3 oranında su katıp sütle yapıyorum artık.

naragacı, raporsuz devamsızlık yapıyorsun.
bak sınıfta kalıcan!!!:105:

ayşeciğin de önüne koyuyorum bazen. alıp yemeyi öğrensin diye. cok da hoşuna gidiyor :1:
ama doyunca, oynamaya başlamıyor mu? kayısıyı aşağı atıyor. bi de mama sandalyesinin yanından bakıyor, nasıl düşüyor diye.

bir yaşından önce önermiyorlar ama şu zamana dek hep inek sütü veriliyordu bebeklere.
artık ne kadar iştah açıcı bi pastaysa, reklamlarını görüyoruz, 3 yaşına kadar devam sütü diye..
hadi bir yaş tamam da, 3 yaş ne demek ya.. koca çocuk olacaklar, hala devam sütü :19:

günaydınnnnn,
bana her tarih uyar...

canım içmek için normal sütü önermiyor. acıkcası inekmi keçi mi diye sormadım . yoğurt dada keçiyi öneriyor ama illa da keçi demiyor tabii.
Anladım canım.ben keçi sütünden bahsediyorum kızlar. Normal derkende pastorize olmayan demek istedim. Bende zaten haftada 1-2 kere 1-1 sulandırarark vericem kalanını da yoğurt yapıcam. Dr lar da bu şekilde tavsiye ediyorlar. Anlata anlata bitirememişler keçi sütünü. O yüzden bi deneyeceğim. Sonucunu paylaşırım sizinle de;)
http://4.bp.blogspot.com/-2xvx8qpcgrg/TacSIw_rm4I/AAAAAAAABv8/MMSyNEIova8/s1600/kecisutu_boy.jpg

Son düzenleme:
Sanırsam cinconda Cumartesi uyar demişti :) yeni isinde tatilmis.Okudum okudum kahkahayı patlattım :) atma annesi yazık aysecige...ne guzel oluyorlar di mi,gercekten soyledinde fark ettim,attıgı yere bakıyor,fizik kuralı hesaplama falan yapıyorlar herhalde...:)

NFK inek sütü ayşeciği cırcır yapmadı mı? Bizde acayip bi etkisi oldu her bez doluyodu. Cırcır gb de değil ama sanırım metabolizmasını acayip hızlandırdı. En sonunda pes ettim hiç vermiyorum. Üstelik bende sadece bebe bisküvisini ezmek için yada kahvaltısını sulandırmak için kullanıyordum.

Back
X