yaptıııım! sonunda başardıııım.
evi süpürdüm ve bulaşık makinesini çalıştırdım
afiyet olsun..
eşim aradı program varmış, geç gelicem dedi.
yemek de üstümden düştüüü![]()
ohh yirttin yani kendin bir şey yemiyormusun

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yaptıııım! sonunda başardıııım.
evi süpürdüm ve bulaşık makinesini çalıştırdım
afiyet olsun..
eşim aradı program varmış, geç gelicem dedi.
yemek de üstümden düştüüü![]()
Yulaf ezmesi ile çorba yapan var mııı? Aldım ama ne yapacağımı bilmiyorum?
kendime kahvaltı hazırlamıştım.
2 yumurtayla omlet yaptım. ayşecike de verdim öyle güzel yediki şaşırdım, çok da mutlu oldum.
haşlanmış yumurtayı da zor yiyor.
pekmeze karıştırıp veriyordum, az önce omleti öyle yiyince çok hoşuma gitti.
sadece sarısını, az tereyağıyla yapıp versem olur mu?:44:
aranızda omlet veren var mı bacılar?
Ben dün çiğ köfte verdim:))) gıkı çıkmadı. Urfalıyız da haberim mi yok aceba?
Kızlar ben bebeğime ferrum vermiyorum epeydir,kabızlık sıkıntısı yaşadığı için,onun yerine sabah aç karnına bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi veriyorum.siz ne yapıyosunuz bu konuda?
Bir de benim kızımın başı çok terliyo,çok sıkı da giydirmiyorum ama kafası hep ateş gibi oluyo,elleri ise genelde soğuk.aranızda bebeği böyle olan var mı?
Bi de gece gündüz uyuyup uyandığında göz kapakları inanılmaz şişiyo,sizce neden olabilir?
Eşim epeydir çok yoğun çalıştığı için doktora götüremedim,bulunduğum şehirde yalnızım çünkü,eşim olmadan da gidemiyorum.bi fikriniz var mı merak ettim.
ferrumu vermeyip çok pişman olan 13 aylık bi bebek annesinin yazısını okudum geçen. şu an şurup kullanmak zorunda kaldığını üstelik ferrumdan çok daha kötü tadı olduğunu yazmış. 1 yaşından sonra demir depoları çok azalcak, o zamana kadar doldurmamız gerek arkadaşlar. bu, demir eksikliği yaşayan bebeklere verilen bi tedavi değil demir depolarını doldurmak, ileride eksikliğini yaşamaması için bi tedbir. pekmez rengi dolayısıyla kan deposu gibi zannedilse de içindeki demir oranı oldukça düşük üstelik emilimi sağlanması güç olanlardanmış. 6 aylıkken kan sayımı yapmıştık 12 çıkmıştı iyiydi yani, dr kullanmasanız da olur demişti ama 9 aydan sonra başlattı bu aydan sonra düşermiş. ben meyvesine 10 damla damlatıyorum (kilo başına 1damla) C vitamini demir emilimini hızlandırdığı için, hem de arada gidiyo. şişlik neden acaba hiç bi fikrim yok bi dr'a sorsan mı fırsat bulup:26:
GÜNAYDIN HATUNLAR GERÇİ İZ GÜNE 7DE BAŞLADIK GEÇ OLDU
bu arda bi çorba yaptım ilk defa ocakta bürüksel lahana 2 tane yeşil fasulye mercimek patates soğan havuç kaynatıyorum bakalım ne olcak![]()
aynen söylediklerine katılıyorum.
hac için o yüzden çok cesur davranamıyorum.
dönünce aynı hayat, aynı hatalar, aynı günahlar..
bir kere oraya gidenin içine o aşk düşüyor, artık bedeni olmasa da ruhu aklı orada kalıyor..
inş annen de isteyen herkese de Rabbim nasip etsin. tabi bize de..
ben de çocuğumla oralara gitmek isterim. dediğin gibi 4-5 hatta 6 yaş civarı olursa aklında kalır.
muhabbeti ona da işler
bu arada tarifi deneyeceğim, teşekkür ederim canımmmm
tünaydın
bu çorbayı sen mi uydurduntadı nasıl merak ediyorum.
birkaç gündür üstümde bi hal var, hiç yemek yapasım yok.
ne pişireceğimi bilmiyorum, düşünmek de istemiyorum.
eşime söyleyeyim, varsa balık alsın. yoksa köfte patates. ya da mantı yapıcam akşam
bulaşık ve çamaşır makinesi dolmuş, bi düğmeye basmak gerekiyor ona bile üşeniyorum.
beni bu havalar kötü etti.
spordan geldim şimdi, ev almış başını gidiyor, ben de buraya yazıyom, düşünün yani![]()
ivitohh yirttin yani kendin bir şey yemiyormusun![]()
haklısın canım ama bu doktorlar tombiş bebek ıstıyolar nedense hemde devletın doktoru.barbarino, canım, doktora bakma sen. neredeyse 9 buçuk kilo bence iyi durumu.
her ay kilo alıyor mu ona bak sen.. zaten şimdi en hareketli zamanı.
her bebek de etli butlu olmaz yaa
çalışmana rağmen hala emziriyorsun ve mönüsü de gayet besleyici.
maşallah herşeyleri yiyormuş oğluşun. daha ne olsun.
kızım bi mercimek çorbasından içiyor. o da yarım çay bardağı. bi de yayla çorbası.
haricinde yemek yüzüne bakmıyor, yoğurt kesinlikle yemiyor.
nacizane tavsiyem meyvesini artık rendeleyip verme.
ben çatalla eziyorum. ufak parçalar halinde veriyorum.
sen de emzirebilidiğin sürece emzir. bu onu hastalıklardan korur.
merak etmedim değil, ara ara okuduğunu görüyorum. ama bu ara bahardan mıdır bilmem
aktif yazanlar bile görünmüyor ortalarda. ismen anmadıysam bile nerede bu kız diye düşündüm yani..
öyle düşünme lütfen..![]()
Gitmişsindir diye düşündüm de gene de söliyim dedim, yaza şurda ne kaldı cnm sık dişini. Yaz tatili daha iyiiiiGünaydıınn tatlı annişleer...iyisiniz inş bugün canlar...
Kapadokyayı ezberledik artık canım ya. Yakın, gidilebilecek yerleri tükettik:) zaten mantıklı gelmedi kendimi yaza saklasam daha iyi olacak.
Verebilirsin tbi cnm omlet. Ben tereyağında peynirli yapıyorum, sebzeli cevizli her türlü yapabilirsinkendime kahvaltı hazırlamıştım.
2 yumurtayla omlet yaptım. ayşecike de verdim öyle güzel yediki şaşırdım, çok da mutlu oldum.
Ayyy neresi zayıfmış cnm ya doktora bak gayette normal, yiyormuş da daha ne yesin çocuk. Her ay düzenli kilo alıyorsa tamam, benim oğlum daha zayıf ama doktor brgün bile kilosu az demedi. Ee çocuk yiyor görüyorumda, hareketten bizimki kilo tutmuor vallaherkese selam kızlar nasılsınz bebısler nasıl bakalım ara ara okumaya calısıyorum ama tumuyle takıp etmem ımkansız.
şöle gezdım işe başlayanlar epey çoğalmış ne güzel...
çağan 9 kılo 200 gram boyuda 73 cm doktor boyu ıyı ama kılosu az dedı uzuldum sağlık olsun dedım
iişe gıtmeden once emzırıyorum anneme teslım edıyorum onu 2.5 yada 3 saat goturuyormus
sonra annem kahvaltısını verıyor mılupa ballı 8 tahıllıyı suyla degılde anne sütüyle hazırlayıp yumurta sarısı pekmez labne peynırı ceviz bulamaç yapıp yedırıyor annem bi 3 saat daha goturuyor onu sonra uyandıktan sonra 2 güne bır degısık çorba yapıyorum oğluşuma.
yaptıgım çorbayı annem 2 gun ıcıne cıcıbebe bebek kızarmıs ekmegı ufalayarak yedırıyor
balkabagı corbası...tarhanaçorbası...pırınclı tavuk corbası..balık çorbası...telşehrıye çorbası yayla çorbası sebze çorbası yapıyorumm
mutlaka çorbalara yağı çekilmiş dana kıyma koyuyorum
yıyor ve 3 saat onu goturuyor benım ısten gelme zamanım yaklasıyor hemen gelınce emzırıyorum gece emzırıyorum
ben ısten gelınce akşam emzırdıkten sonra elma armut puresı cam rendede yapıp verıyorum
yoğurdu pek severek yemıyor çorbalara bayılıyorrrr :)
ek gıda durumumuz bu sekılde kızlarr.sızlerı cok ozledım ama okudukca gordumkı sızlerr benı hıc merak etmemıssınız üzüldüm
opuyorum hepınızıııı....
haklısın canım ama bu doktorlar tombiş bebek ıstıyolar nedense hemde devletın doktoru.
banada kılousu gayet ıyı gıbı gelıyo
cam rendeyı bılmıyodum hala kullanıyodum haklısın yutmayı ogrenmesı gerek bugunden ıtıbaren çattala vermelıyım
emzırmeye bakalım ne kadar devam edecegım ısyerınde sağıyorum
allah nasıp ederse hedefım 1 yaş bakalım....
çalışmak cok vakıt alıyor yoksa okuyorum sık sık canım.
bu arada yogurdu ogun olarakmı ara ogun olarakmı vermek gerekıyor doktor yılma yogurt konusudna dedı
bebe bıskuvısı ıle dene dedı yogurda doktorlar takmış durumda.
sahı soluyosun aktıf yazanlar nerelerde yaa bebısler hareketlendıler de ondamı yazmıyolar bende merak ettım cok eksılen var degılmı
Neresi zayıfmış ya? Bizde aynı kilodayız bence gayet iyi hiiiç te takma kafana.herkese selam kızlar nasılsınz bebısler nasıl bakalım ara ara okumaya calısıyorum ama tumuyle takıp etmem ımkansız.
şöle gezdım işe başlayanlar epey çoğalmış ne güzel...
çağan 9 kılo 200 gram boyuda 73 cm doktor boyu ıyı ama kılosu az dedı uzuldum sağlık olsun dedım
iişe gıtmeden once emzırıyorum anneme teslım edıyorum onu 2.5 yada 3 saat goturuyormus
sonra annem kahvaltısını verıyor mılupa ballı 8 tahıllıyı suyla degılde anne sütüyle hazırlayıp yumurta sarısı pekmez labne peynırı ceviz bulamaç yapıp yedırıyor annem bi 3 saat daha goturuyor onu sonra uyandıktan sonra 2 güne bır degısık çorba yapıyorum oğluşuma.
yaptıgım çorbayı annem 2 gun ıcıne cıcıbebe bebek kızarmıs ekmegı ufalayarak yedırıyor
balkabagı corbası...tarhanaçorbası...pırınclı tavuk corbası..balık çorbası...telşehrıye çorbası yayla çorbası sebze çorbası yapıyorumm
mutlaka çorbalara yağı çekilmiş dana kıyma koyuyorum
yıyor ve 3 saat onu goturuyor benım ısten gelme zamanım yaklasıyor hemen gelınce emzırıyorum gece emzırıyorum
ben ısten gelınce akşam emzırdıkten sonra elma armut puresı cam rendede yapıp verıyorum
yoğurdu pek severek yemıyor çorbalara bayılıyorrrr :)
ek gıda durumumuz bu sekılde kızlarr.sızlerı cok ozledım ama okudukca gordumkı sızlerr benı hıc merak etmemıssınız üzüldüm
opuyorum hepınızıııı....
Çok efkarlandım hanımlar,yarın kayınvalidemler geliyo ve doğum zamanı yaşadıklarım film şeridi gibi gözümün önünden geçmeye başladıo kadar yıprandım ki hiç yüzünü göresim yok,ekin daha 3 günlüktü hastaneye yatırıldım yüksek tansiyondan ve doktor tek sebebinin stres olduğunu söylemişti.stresin tek kaynağının kim olduğunu tahmin etmişsinizdir.herşeye müdahale,sürekli bu çocuk aç aç bıraktınız çocuğu siyen bi tip.ben orda doğum yapmışım,oğlum da bu ara çok yoruldu diyen bi insan.off daha neler neler anlatamadığım.
Olabildiğince takmamaya çalışıcam ,geldiği gibi gidecek diye düşünmeye çalışıcam eşimin hatırına ama yine de her gün yıl gibi gelecekbana sabır dileyin...
Ayyyy allah sabır versin canım ya. Uzun süreli mi geliyorlar? Gelme sebeblerine bağlı tabi birazda katlanma durumun. Bebişe bakmak için falan geliyorlarsa tahammülün daha yüksek olacaktır tabi. Tavsiyem olumlu bakmaya çalış, iyi yönlerini görmeye çalış yoksa hem sana geçmez zaman işkenceye dönüşür![]()
Sağol canım,ne kadar kalırlar bilmiyorum ama amacı gezmek tamamen,oğlu gezdirsin diye geliyo bebeği bahane ediyo,lisede oğlu var o yüzden istese de fazla kalamaz heralde.bi de kayınpeder pek kalmaz zaten diye tahmin ediyorum.biraz normal olsalar kalsınlar diycem ama anlatılmaz yaşanır ...
Ooo iyi bari lisedeki oğlan durumu kurtarmış. Kısa süreli misafirlik. Neyse sende biraz görmezden gelmeye çalışırsın, gönüllerini hoş etmeye çalışırsın. Misafir olma durumları söz konusu olduğu için tabi. Serde misafirperverlik var napalım![]()
canım hepimiz lohusalıkta hemen hemen aynı şeyleri yaşadık. unutmaya çalışmaktan başka çare yok..o da kızının babaannesiÇok efkarlandım hanımlar,yarın kayınvalidemler geliyo ve doğum zamanı yaşadıklarım film şeridi gibi gözümün önünden geçmeye başladıo kadar yıprandım ki hiç yüzünü göresim yok,ekin daha 3 günlüktü hastaneye yatırıldım yüksek tansiyondan ve doktor tek sebebinin stres olduğunu söylemişti.stresin tek kaynağının kim olduğunu tahmin etmişsinizdir.herşeye müdahale,sürekli bu çocuk aç aç bıraktınız çocuğu siyen bi tip.ben orda doğum yapmışım,oğlum da bu ara çok yoruldu diyen bi insan.off daha neler neler anlatamadığım.
Olabildiğince takmamaya çalışıcam ,geldiği gibi gidecek diye düşünmeye çalışıcam eşimin hatırına ama yine de her gün yıl gibi gelecekbana sabır dileyin...
haccı yaşlılığa bırakmak gibi olmasın sonra:)aynen söylediklerine katılıyorum.
hac için o yüzden çok cesur davranamıyorum.
dönünce aynı hayat, aynı hatalar, aynı günahlar..
bir kere oraya gidenin içine o aşk düşüyor, artık bedeni olmasa da ruhu aklı orada kalıyor..
inş annen de isteyen herkese de Rabbim nasip etsin. tabi bize de..
ben de çocuğumla oralara gitmek isterim. dediğin gibi 4-5 hatta 6 yaş civarı olursa aklında kalır.
muhabbeti ona da işler
bu arada tarifi deneyeceğim, teşekkür ederim canımmmm
tünaydın
bu çorbayı sen mi uydurduntadı nasıl merak ediyorum.
birkaç gündür üstümde bi hal var, hiç yemek yapasım yok.
ne pişireceğimi bilmiyorum, düşünmek de istemiyorum.
eşime söyleyeyim, varsa balık alsın. yoksa köfte patates. ya da mantı yapıcam akşam
bulaşık ve çamaşır makinesi dolmuş, bi düğmeye basmak gerekiyor ona bile üşeniyorum.
beni bu havalar kötü etti.
spordan geldim şimdi, ev almış başını gidiyor, ben de buraya yazıyom, düşünün yani![]()
bence bu düşük ihtimal, boşyere demir verme ihtimalimiz de var bilemiyorumferrumu vermeyip çok pişman olan 13 aylık bi bebek annesinin yazısını okudum geçen. şu an şurup kullanmak zorunda kaldığını üstelik ferrumdan çok daha kötü tadı olduğunu yazmış. 1 yaşından sonra demir depoları çok azalcak, o zamana kadar doldurmamız gerek arkadaşlar. bu, demir eksikliği yaşayan bebeklere verilen bi tedavi değil demir depolarını doldurmak, ileride eksikliğini yaşamaması için bi tedbir. pekmez rengi dolayısıyla kan deposu gibi zannedilse de içindeki demir oranı oldukça düşük üstelik emilimi sağlanması güç olanlardanmış. 6 aylıkken kan sayımı yapmıştık 12 çıkmıştı iyiydi yani, dr kullanmasanız da olur demişti ama 9 aydan sonra başlattı bu aydan sonra düşermiş. ben meyvesine 10 damla damlatıyorum (kilo başına 1damla) C vitamini demir emilimini hızlandırdığı için, hem de arada gidiyo. şişlik neden acaba hiç bi fikrim yok bi dr'a sorsan mı fırsat bulup:26:
inşallahpes! herkes oraya gitme imkanına sahip olabilir ama gidenler daha iyi biliyo şekil 1-A'da görüldüğü gibi:) herkes hakkıyla yapamıyo, gerçekten hacı olamıyo. demek ki daha bulunduğu mekanın kıymetinin bilincinde değil o derece! gidip-gelip eski günahlara aynen devam ettikten sonra bi de, çok kıymeti yok bence. annem oraya ilk kez geçen yıl gitti hacılık çıktığı için, kadının dünyası değişti resmen. bedeni burda ama aklı ruhu komple oralarda. sürekli ağlamaya yer arıyo, elinde değil aklına oralar gelince gözleri doluyo. tv'de devamlı Mekke'yi canlı gösteren kanal açık. her sene umreye gitcem diye tutturuyo:) bu sene gitti de, onu artık zaptetmek zor. yemez içmez parayı denkleştirir. bu yıl 15 tatilde annem-teyzemler-kardeşim-dayımlar süper bi kadro gittiler umreye biz tabii aklımızdan bile geçiremedik. çünkü ben biraz da oğlumun hatırlamasını istiyorum. o yüzden en az 4-5 yaşını beklicem. farkında olmasa bile hatırasına yerleşmesi çok önemli bence.
beeen!kendime kahvaltı hazırlamıştım.
muhallebisine çorbasına ek olarak katılıyorYulaf ezmesi ile çorba yapan var mııı? Aldım ama ne yapacağımı bilmiyorum?
bence git canımPembehippom pc acmaya fırsat olmuyor ki şu anda açtım pcyi uzun uzun yazarım artık fırsat olursa o da :)) kızamık aşısında benim oğlan hiç ağlamadı yan etkisi de hiç olmadı diyebilirim bence yap kurtul...
Cinconumun bugün yeni işinde ilk günü umarım iyi geçmiştir canım benim ve mesaj kutunu da en kısa sürede boşaltabilirsen acaba mümkünmüüükiii
Kızlar ne zamandır size bişey soracam telden yazmak zor geliyor...Şimdik bizim evlendiğimizden beri ailecenek umre planımız var hatta evlenmeden önceden beri ben memleketteyken kp demiş çekirdek aile olarak bu yaz 40 günlük ramazan umresi yapalım tüm masraflar benden önce çook çok sevindim çünkü bi süredir hacca yazılıyoruz çıkmadı bu yılda çıkmadığı gün bu haberi alınca birden gözüm parladı annem yasiri bana bırakırsınız diyo ama ben onsuz o kadar vakit duramam bir de memeden kesmek zorunda kalıcam ee götürsem benimkinin nasıl bir tip old. biliyosunuz orda ne hallerde olurum bilmiyorum off kafam karıstı gerçi bi kaç gündür ses kesildi tekrar sorulmadı ama birden açılır konu muhtemelen bende sizin fikirlerini almak istedim sizce ne yapmalıyım oraları görmeyi çook çok istiyorum ama :44::44: gidenler varsa özellikle umreye özellikle ramazan umresi bizimkiler gibi bebeklerle nasıl olur sizcee
28 nisanda ordayım inş ama 5 ine dönmüş olurumbusmai, canımcım belli oldu mu istanbul seyahati tarihi?
biz 5 mayıs diye konuşuyoruz, gelebilecek misin?![]()
bıktım bunaldım 3.dişimizi çıkartıyor ucu çıktı şu 2 ort değilde onun hemen yanındaki diğer dişleride hep şişmiş ne uyku ne bişey sürekli mama diye ağlıyor karnı tok olduğu halde ne istiyor neye mama meme diyor anlamıyorum
vizelerim yaklaştı bavul hazırlancak yemek bile yemeye iştahım yok![]()
Çok efkarlandım hanımlar,yarın kayınvalidemler geliyo ve doğum zamanı yaşadıklarım film şeridi gibi gözümün önünden geçmeye başladıo kadar yıprandım ki hiç yüzünü göresim yok,ekin daha 3 günlüktü hastaneye yatırıldım yüksek tansiyondan ve doktor tek sebebinin stres olduğunu söylemişti.stresin tek kaynağının kim olduğunu tahmin etmişsinizdir.herşeye müdahale,sürekli bu çocuk aç aç bıraktınız çocuğu siyen bi tip.ben orda doğum yapmışım,oğlum da bu ara çok yoruldu diyen bi insan.off daha neler neler anlatamadığım.
Sen artık 9 aylık deneyimli bir annesin (ilk çocuğun olduğunu düşünerekten :) ). Söyledikleri vız gelir tırıs gider artık :) ben artık kocam her uyuzluk yaptığında bi kenara 1tl atmayı düşünüyorum. Böylece kendime biçok(!) şey alıp anıları ölümsüzleştiricem!! Sen de kv her uyuzluk yaptığında aynısını yap bak birikim olur :)))) kocama sinir olduğum belli oldu mu mesajımda????![]()