Yulaf ezmesi ile çorba yapan var mııı? Aldım ama ne yapacağımı bilmiyorum?
kahvaltilarda kullanabilirsiniz, mahallelerine katabilirsin corba olarak bilmiyorum ne yapılır:26:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yulaf ezmesi ile çorba yapan var mııı? Aldım ama ne yapacağımı bilmiyorum?
Kalemine sağlık canım :) sana katılıyorum söylediklerinde. Biz annemle gitmiştik ki çok güzel geçti. Medinede namaz vaktini beklerken dua edip namaz kılıyorduk bir baktık yan tarafta gelen kafiledekiler sohbete, dedikoduya dalmışlar hemen uzaklaştık ordan. Şok oldum ben. Yani oraya gelmişin yapma bari. Yani dediğin gibi en iyisi az insan olsun öz insan olsun![]()
inş canım.. inş..ne çoğu canım ya gayet guzel yazmışsınız ve çok mantıklı gerçekten cocuklar büyüdükten sonra anneme bırakıp gideceğiz bizde Allah nasip ederse.. hele o alışveriş kesinlikle katılıyorum:13:
kendime kahvaltı hazırlamıştım.
2 yumurtayla omlet yaptım. ayşecike de verdim öyle güzel yediki şaşırdım, çok da mutlu oldum.
haşlanmış yumurtayı da zor yiyor.
pekmeze karıştırıp veriyordum, az önce omleti öyle yiyince çok hoşuma gitti.
sadece sarısını, az tereyağıyla yapıp versem olur mu?:44:
aranızda omlet veren var mı bacılar?
2 yumurtayla omlet yaptım. ayşecike de verdim öyle güzel yediki şaşırdım, çok da mutlu oldum.
a hahh!!Ben dün çiğ köfte verdim:))) gıkı çıkmadı. Urfalıyız da haberim mi yok aceba?
ben de bir kez ferrum verdim. her gün yaklaşık iki tatlı kaşığı pekmez veriyorum.Kızlar ben bebeğime ferrum vermiyorum epeydir,kabızlık sıkıntısı yaşadığı için,onun yerine sabah aç karnına bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi veriyorum.siz ne yapıyosunuz bu konuda?
Bir de benim kızımın başı çok terliyo,çok sıkı da giydirmiyorum ama kafası hep ateş gibi oluyo,elleri ise genelde soğuk.aranızda bebeği böyle olan var mı?
Bi de gece gündüz uyuyup uyandığında göz kapakları inanılmaz şişiyo,sizce neden olabilir?
Eşim epeydir çok yoğun çalıştığı için doktora götüremedim,bulunduğum şehirde yalnızım çünkü,eşim olmadan da gidemiyorum.bi fikriniz var mı merak ettim.
Kızlar ben bebeğime ferrum vermiyorum epeydir,kabızlık sıkıntısı yaşadığı için,onun yerine sabah aç karnına bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi veriyorum.siz ne yapıyosunuz bu konuda?
Bir de benim kızımın başı çok terliyo,çok sıkı da giydirmiyorum ama kafası hep ateş gibi oluyo,elleri ise genelde soğuk.aranızda bebeği böyle olan var mı?
Bi de gece gündüz uyuyup uyandığında göz kapakları inanılmaz şişiyo,sizce neden olabilir?
Eşim epeydir çok yoğun çalıştığı için doktora götüremedim,bulunduğum şehirde yalnızım çünkü,eşim olmadan da gidemiyorum.bi fikriniz var mı merak ettim.
pes! herkes oraya gitme imkanına sahip olabilir ama gidenler daha iyi biliyo şekil 1-A'da görüldüğü gibi:) herkes hakkıyla yapamıyo, gerçekten hacı olamıyo. demek ki daha bulunduğu mekanın kıymetinin bilincinde değil o derece! gidip-gelip eski günahlara aynen devam ettikten sonra bi de, çok kıymeti yok bence. annem oraya ilk kez geçen yıl gitti hacılık çıktığı için, kadının dünyası değişti resmen. bedeni burda ama aklı ruhu komple oralarda. sürekli ağlamaya yer arıyo, elinde değil aklına oralar gelince gözleri doluyo. tv'de devamlı Mekke'yi canlı gösteren kanal açık. her sene umreye gitcem diye tutturuyo:) bu sene gitti de, onu artık zaptetmek zor. yemez içmez parayı denkleştirir. bu yıl 15 tatilde annem-teyzemler-kardeşim-dayımlar süper bi kadro gittiler umreye biz tabii aklımızdan bile geçiremedik. çünkü ben biraz da oğlumun hatırlamasını istiyorum. o yüzden en az 4-5 yaşını beklicem. farkında olmasa bile hatırasına yerleşmesi çok önemli bence.
yeşil kubbenin altındayız. hz peygamberi ziyaret sırası bekliyoruz.
insanlar millet millet ayrılmış. türkler, hintliler, iranlılar..
düşün peygamberin ayak ucundasın seni görüyor, duyuyor
kadın diğerine anlatıyor..
aaaay, ben 20 sene kaynanama baktım, şöyle hizmet ettim. ama öyle illettiki. rahmetli öldü de, o da rahat etti biz de.
öbürü cevap veriyor, benim kaynanam da şöyleydi böyleydii
diyorumki, şimdi yer yarılacak içine geçeceğiz :83:
edepsizliğe bakın yahu, kıvranıp durdum yerimde.
uleyyn! bunun yeri mi, sırası mı?
bi şey desen olmaaaz, demesen olmaaaz.. :95:
ama işte diyorum ya, yanında ya kafa dengi biri olacak, ibadetine mani olmayacak, aksine teşvik edecek.
ya da hiçkimse olmayacak. ki diyorum ben ikincisini tercih ederim.
inş canım.. inş..
alışveriş ilginç bi mevzu. insan oraya gidince hediye götürme telaşına düşüyor.
ben biliyorum, kafilede birçok insan saatlerce çarşıda hediye aradı. adam namaz kılıyor, hooop çarşıya.
bi dahaki namaza kadar non stop alışveriş.
ne gereği var. bi de o kadar kalitesiz, ve pahalı ki ürünler.
bi de türkiyede üretilmiş, oradan satın alıyorsun. al sana mekkeden şunu aldım. pöff
en güzel hediye, hurma zemzem. başka şeye lüzum yok.
alışveriş de yapılır tabi, gidiş amacını şaşırmazsan, dengeyi korursan..
ben iki sefer omlet verdim. tarifi gurme bebekten aldım. benimki de sevdi. diğer karışımdan sıkıldı çünkü 3 aydır, farklı geldi hem de lezzetli sonuçta. şu şekilde: tavada tereyağını eritip ayrı bi kapta yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı ceviz, lor veya beyaz peynir karıştırıp tereyağının üzerine dök. iyice pişir. pişmesine yakın üzerine yarım ekmek diliminin içini ufala (tam buğday ekmeği). ekmeğini çok verme ama hemen doyuyo sonra yumurta kalıyo. ben iki güne bir omlet diğer gün pekmezli karışımı veriyorum. gün aşırı yumurta yedikleri için öyle yapıyorum hem de sıkılmamış olurlar.kendime kahvaltı hazırlamıştım.
Kızlar ben bebeğime ferrum vermiyorum epeydir,kabızlık sıkıntısı yaşadığı için,onun yerine sabah aç karnına bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi veriyorum.siz ne yapıyosunuz bu konuda?
aynen söylediklerine katılıyorum.pes! herkes oraya gitme imkanına sahip olabilir ama gidenler daha iyi biliyo şekil 1-A'da görüldüğü gibi:) herkes hakkıyla yapamıyo, gerçekten hacı olamıyo. demek ki daha bulunduğu mekanın kıymetinin bilincinde değil o derece! gidip-gelip eski günahlara aynen devam ettikten sonra bi de, çok kıymeti yok bence. annem oraya ilk kez geçen yıl gitti hacılık çıktığı için, kadının dünyası değişti resmen. bedeni burda ama aklı ruhu komple oralarda. sürekli ağlamaya yer arıyo, elinde değil aklına oralar gelince gözleri doluyo. tv'de devamlı Mekke'yi canlı gösteren kanal açık. her sene umreye gitcem diye tutturuyo:) bu sene gitti de, onu artık zaptetmek zor. yemez içmez parayı denkleştirir. bu yıl 15 tatilde annem-teyzemler-kardeşim-dayımlar süper bi kadro gittiler umreye biz tabii aklımızdan bile geçiremedik. çünkü ben biraz da oğlumun hatırlamasını istiyorum. o yüzden en az 4-5 yaşını beklicem. farkında olmasa bile hatırasına yerleşmesi çok önemli bence.
ben iki sefer omlet verdim. tarifi gurme bebekten aldım. benimki de sevdi. diğer karışımdan sıkıldı çünkü 3 aydır, farklı geldi hem de lezzetli sonuçta. şu şekilde: tavada tereyağını eritip ayrı bi kapta yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı ceviz, lor veya beyaz peynir karıştırıp tereyağının üzerine dök. iyice pişir. pişmesine yakın üzerine yarım ekmek diliminin içini ufala (tam buğday ekmeği). ekmeğini çok verme ama hemen doyuyo sonra yumurta kalıyo. ben iki güne bir omlet diğer gün pekmezli karışımı veriyorum. gün aşırı yumurta yedikleri için öyle yapıyorum hem de sıkılmamış olurlar.
tünaydınGÜNAYDIN HATUNLAR GERÇİ İZ GÜNE 7DE BAŞLADIK GEÇ OLDU
bu arda bi çorba yaptım ilk defa ocakta bürüksel lahana 2 tane yeşil fasulye mercimek patates soğan havuç kaynatıyorum bakalım ne olcak![]()
aynen söylediklerine katılıyorum.
hac için o yüzden çok cesur davranamıyorum.
dönünce aynı hayat, aynı hatalar, aynı günahlar..
bir kere oraya gidenin içine o aşk düşüyor, artık bedeni olmasa da ruhu aklı orada kalıyor..
inş annen de isteyen herkese de Rabbim nasip etsin. tabi bize de..
ben de çocuğumla oralara gitmek isterim. dediğin gibi 4-5 hatta 6 yaş civarı olursa aklında kalır.
muhabbeti ona da işler
bu arada tarifi deneyeceğim, teşekkür ederim canımmmm
tünaydın
bu çorbayı sen mi uydurduntadı nasıl merak ediyorum.
birkaç gündür üstümde bi hal var, hiç yemek yapasım yok.
ne pişireceğimi bilmiyorum, düşünmek de istemiyorum.
eşime söyleyeyim, varsa balık alsın. yoksa köfte patates. ya da mantı yapıcam akşam
bulaşık ve çamaşır makinesi dolmuş, bi düğmeye basmak gerekiyor ona bile üşeniyorum.
beni bu havalar kötü etti.
spordan geldim şimdi, ev almış başını gidiyor, ben de buraya yazıyom, düşünün yani![]()
afiyet olsun..senin menü yine iyiymiş ben tavuk çorbası yapacağım yalancı iskembede deniyor yanına ne yaparım bilmem yapmayabilrim de![]()