En güzeli ilgisiz olması zaten. Büyüdüklerinde nasılsa izlerler.Canım biz açıyorux ama bakmıyor. Babytv açıyorum ona da bakmıyor. 5-6 aylıkken çok ilgisini çekiyordu kesinlikle izletmiyodum ve kapatıyordum; sanırım o yüzden şimdi ilgisiz.
Aman gayet de güzel olmuş. Hapsolmayın eve anacıımdöndü döndüüü
bebekle pek ala pazara gidiliyormuş. metro durağından pazara epey yol var ama olsun, alışveriş aşkına dağlar aşılır
hava kapalı ve rüzgarlıydı. iyiki bastonun yağmurluğunu almışız, çok işe yaradı valla..
ayşecik de etrafı izleye izleye gezdi, ama sonlara doğru mızıldadı. uykusu gelmişti.. uyuyakaldı zaten..
12yi geçiyordu çıkıtığımızda, eve tam 4. te döndük.
kızı doyurup apar topar yemeğe giriştim, evi toparladım.
ucu ucuna eşim geldi yani.. söylemedim tabi pazara gittiğimi..
ne demişler, doğruyu söyle ama her doğruyu da her yerde söyleme..
dönüşte metroya binmeden, bastonun ön tekerlerinden biri çıktı..
Allah dedim, gitti araba. kaldık yolda, taksi çeviriyordum. sonra bi bakayıYaw bu kız uyurken kaka yapmış sanırım. Şimdi gel de uyandırmadan değiştirm dedim.
biraz kurcaladım taktım, sonra yine çıktı. bi aksilik var anlamadım:44:
eşime de söylemedim tabi, yarın olsun akşama söylerim..
aman 3-4 parça bi şey aldım.
biri bana kalan ayşeciğe.. bebek arabası olunca tezgahları altüst etmek mümkün değil.
bir elim hep arabada.. bi zeval olmadan gidip geldik, birkaç parça aldım, gözüm gönlüm de açıldı..
artık salılar benimmm
ben de gideceğim yeri söylerim..Nfk başardın helal olsun :))
ben eşime nereye gideceğimi söylemeden asla evden çıkmam ;beni orda biri görüp eşime söylese güveni sarsılır diye düşünürüm tabi eşin bunu önemsemiyorsa sorun yok:)
Cinsellikle ilgili söylediklerine şok oldum işimiz zor ama ben de fitil atmanın ve bezini değiştirirken çok dokunmanın zararlı olduğunu duymuştum
Bazen kv , oğlumun bezini değiştirdiğimde eliyle şeyini tutuyor gülüyor oynuyo güya illet oluyorum ; kırılmasın diye bişey demiyorum bezini yanında değiştirmemeye çalışıyorum ama bi gün diycem sonunda
ah canım benimmm, acıyordur şimdi :26: geçmiş olsun.Bu arada kızlar kızım pişik olmuş. Poposu değil de ön taafı:18: sudocrem var sürüyorum, bir de bübchen. Ama geçmiyor. Ne tavsiye edersiniz?
Konuşsan iyi olur. Sadece kızlar değil, erkekler de risk altında.. Üzücü bu konular ama bilgi sahibi olmalıyız ve çevremizdekileri de uyarmalıyız. Şimdi küçük belki ama asla zorla sevilmemeli. Çocuk öpülmek istemiyorsa öpülmeyecek. Sen bile anne olarak ondan izin almalısın ki çocuk öğrenilmiş çaresizlik dediğimiz duruma düşmesin ilerde. Bir gün hepimiz keşke tek derdimiz gazı, ek gıdası olsaydı derken bulacağız kendimizi sanırımNfk başardın helal olsun :))
ben eşime nereye gideceğimi söylemeden asla evden çıkmam ;beni orda biri görüp eşime söylese güveni sarsılır diye düşünürüm tabi eşin bunu önemsemiyorsa sorun yok:)
Cinsellikle ilgili söylediklerine şok oldum işimiz zor ama ben de fitil atmanın ve bezini değiştirirken çok dokunmanın zararlı olduğunu duymuştum
Bazen kv , oğlumun bezini değiştirdiğimde eliyle şeyini tutuyor gülüyor oynuyo güya illet oluyorum ; kırılmasın diye bişey demiyorum bezini yanında değiştirmemeye çalışıyorum ama bi gün diycem sonunda
Ben pazar market gibi yerleri söylemem. Gittiysem gitmişimdirben de gideceğim yeri söylerim..
ama bu sefer söylemedim, çocukla pazarda ne işin var diyecek çünkü..
hatta azar bile duyabilirim. belki çok keyifli olduğu bi anda
annem bana tembihlemişti, kimsenin yanında alt açma diye.. hakikaten bi bildiği var..
ama erkek bebek olunca biliyorsun ufak bi et parçasından şeklinden uzunluğundan
insanlar gurur malzemesi yapıp saçma sapan hareketlerde bulunabiliyor..
ah canım benimmm, acıyordur şimdi :26: geçmiş olsun.
hametan dı sanırım bi ilaç duydum nette. bi de desitin.
bende bepantol var ama öyle çok da etkili olduğunu söyleyemicem
bir sene anaokulu öğretmenliği yaptım.
çocuklarda kendi kendini tatmin görülür normal bi şey..
büyüklerde pek yoktu hani 6 yaş civarı.
ama ben 4 yaş grubundaydım birkaç ay,,
yere yatıp, şekilden şekile giren öğrencim vardı.
bir yaşın altında böyle bi şey olacağını sanmam.
bir akrabamız vardı, kızı 2,5 yaşındaydı.
şu ikeanın mama sandalyesinde otururken, ıkınıyor kıpkırmızı oluyor, kıvrılıyordu.
resmen gözünün önünde tatmin oluyor bebek.
annesine söyledim gerekmedikçe sandalyeye oturtma,
böyle bi hali farkettiğinde hemen ilgisini başka bi yöne çek, dikkatini dağıt diye.
kendi cinsiyetini tanıma 2 yaş civarında başlıyor..
bunlar normal şeyler..
Ben de duyuyordum ama popu ile ilk kez duydum.Öğrendiğim iyi oldu.Allah'ım ya bebek daha.Ne zor bir durum.Gerçekten iyi gözlemlemek gerek.
evet yaa reklam klip çizgifilm gibi şeylerde çok bu 25.kare dedikleri olay çocukların cinsel duygularının erken yaşta depreşmesine neden oluyomuş hatta sapık bir nesil olmalarına ALLAH muhafaza çok ürkütücü şeyler bunlar inş güzel ahlaklı bir şekilde yetiştirebiliriz çocuklarımızıHem tv hem de çocuklarda cinsel farkındalık konusu açılmışken, nfk'nın bahsettiği şeylerin arkasında reklamlardaki abuk sabuk imajların, tv' deki aşırı açık saçıklığın da etkisi var bence. Çocukların ne izlediğine çok dikkat edin. Bu tarz görüntüler çocuklarda bazı duyguların erken açılmasına sebep olabiliyor. Şimdi küçükler diyeceksiniz ama reklamlar her yerde. Tv de sokakta, radyoda orada burada. Acayip bir görüntü kirliliği..
25. Kare, subliminal mesaj ... Okuduğun zaman bunları tüylerin diken diken oluyor. Hem nesil hem de biz, herkes tehlike altında. Allah sonumuzu hayretsin.evet yaa reklam klip çizgifilm gibi şeylerde çok bu 25.kare dedikleri olay çocukların cinsel duygularının erken yaşta depreşmesine neden oluyomuş hatta sapık bir nesil olmalarına ALLAH muhafaza çok ürkütücü şeyler bunlar inş güzel ahlaklı bir şekilde yetiştirebiliriz çocuklarımızı
Canım sık sık belden aşağısını sabunlu suyla yıka ve kremleri sürmeye devam et geçerKızı uyutayım diye odaya girdim ama hanım uyumuyor. Az daha takılsın bakalım.
Bu arada kızlar kızım pişik olmuş. Poposu değil de ön taafı:18: sudocrem var sürüyorum, bir de bübchen. Ama geçmiyor. Ne tavsiye edersiniz?
Amin. 25.kareyle ilgili ben de okumuştum korkunç birşey ama bunu neden yaparlar anlamıyorum? Çizgifilmlerde bile varevet yaa reklam klip çizgifilm gibi şeylerde çok bu 25.kare dedikleri olay çocukların cinsel duygularının erken yaşta depreşmesine neden oluyomuş hatta sapık bir nesil olmalarına ALLAH muhafaza çok ürkütücü şeyler bunlar inş güzel ahlaklı bir şekilde yetiştirebiliriz çocuklarımızı
Konuşsan iyi olur. Sadece kızlar değil, erkekler de risk altında.. Üzücü bu konular ama bilgi sahibi olmalıyız ve çevremizdekileri de uyarmalıyız. Şimdi küçük belki ama asla zorla sevilmemeli. Çocuk öpülmek istemiyorsa öpülmeyecek. Sen bile anne olarak ondan izin almalısın ki çocuk öğrenilmiş çaresizlik dediğimiz duruma düşmesin ilerde. Bir gün hepimiz keşke tek derdimiz gazı, ek gıdası olsaydı derken bulacağız kendimizi sanırım
ben de gideceğim yeri söylerim..
ama bu sefer söylemedim, çocukla pazarda ne işin var diyecek çünkü..
hatta azar bile duyabilirim. belki çok keyifli olduğu bi anda
annem bana tembihlemişti, kimsenin yanında alt açma diye.. hakikaten bi bildiği var..
ama erkek bebek olunca biliyorsun ufak bi et parçasından şeklinden uzunluğundan
insanlar gurur malzemesi yapıp saçma sapan hareketlerde bulunabiliyor..
ah canım benimmm, acıyordur şimdi :26: geçmiş olsun.
hametan dı sanırım bi ilaç duydum nette. bi de desitin.
bende bepantol var ama öyle çok da etkili olduğunu söyleyemicem
ya ben popo sandım ama cinsel organıda olabilir anlaşılmıyoki sadece kıvralanıyo kucağımda.poposudur kaşınıyodur diyerek kendi kendime ihtimal vermemek için uğraşıyodum
Evet ya çok doğru.Ben kızımın altını benden başkasının değiştirmesini istemiyorum ama ben olmayınca mecburen başkaları da değiştiriyor.Pedagoji derneği sitesinden alıntı:
"Küçük yaştan itibaren çocukları başkalarının yanında giydirmemek, altlarını değiştirirken bile bir başka odaya götürmek çocuğun mahremiyetine saygıyı gösterir. Daha küçük diye düşünerek çocuğu iç çamaşırına varıncaya kadar başkalarının önünde soyup giydirmek doğru değildir. Özellikle dört-beş yaşından sonra çocuğu iç çamaşırı ile yıkamak, iç çamaşırı çıkarırken ve temizlerken gözleri kısarak ya da başı hafif yana çevirerek o alana saygı gösterdiğimizi hissettirmek çocuklarda mahremiyet duygusunun gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yedi yaşından sonra banyoda çocukların kendi mahrem alanlarını kendi temizlemelerine fırsat tanımak da mahremiyet duygusunun gelişimi açısından güzel olacaktır. Yine kardeşleri dört-beş yaşından sonra birlikte banyoya sokmamak, sokulması zorunlu olan durumlarda ise onları iç çamaşırları ile yıkamak gerekmektedir. Sağlıklı bir mahremiyet duygusu açısından çocuğun başkalarının önünde elbiselerini çıkarmaması, giyinip soyunmaması gerektiği ayda birkaç defa tekrar edilerek çocuğa hatırlatılmalıdır. Tabi ki anne-babanın da çocuğun görmeyeceği bir alanda giyinip-soyunması da çocuğun bütüncül bir mahremiyet duygusu geliştirmesi açısından önemlidir."
Günaydın.Bir de hayırlısıyla sonu gelseydi.Canım, ıslak keke çikolata sosu döküyorum demişsin.Ben tarife göre yapmıştım.Sen sosu sütü döktükten sonra mı döküyorsun yoksa süt yerine mi?Günaydın kızlarrrrrr. Oğlum yine sürekli uyandıçok uykum varrrrrrrrrrrrrrr. Neyseki haftanın ortası geldi :) güzel bir gün olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?