Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Canım biz açıyorux ama bakmıyor. Babytv açıyorum ona da bakmıyor. 5-6 aylıkken çok ilgisini çekiyordu kesinlikle izletmiyodum ve kapatıyordum; sanırım o yüzden şimdi ilgisiz.
En güzeli ilgisiz olması zaten. Büyüdüklerinde nasılsa izlerler.

Aman gayet de güzel olmuş. Hapsolmayın eve anacıım
Puset yağmurluğu çok işe yarıyor, bir de tekerleğiniz bozulmasaymış iyiymiş.
Bu arada tabii ki de her doğru her yerde söylenmez

Nfk başardın helal olsun :))
ben eşime nereye gideceğimi söylemeden asla evden çıkmam ;beni orda biri görüp eşime söylese güveni sarsılır diye düşünürüm tabi eşin bunu önemsemiyorsa sorun yok:)
Cinsellikle ilgili söylediklerine şok oldum işimiz zor ama ben de fitil atmanın ve bezini değiştirirken çok dokunmanın zararlı olduğunu duymuştum
Bazen kv , oğlumun bezini değiştirdiğimde eliyle şeyini tutuyor gülüyor oynuyo güya illet oluyorum ; kırılmasın diye bişey demiyorum bezini yanında değiştirmemeye çalışıyorum ama bi gün diycem sonunda

Kızı uyutayım diye odaya girdim ama hanım uyumuyor. Az daha takılsın bakalım.
Bu arada kızlar kızım pişik olmuş. Poposu değil de ön taafı:18: sudocrem var sürüyorum, bir de bübchen. Ama geçmiyor. Ne tavsiye edersiniz?

ben de gideceğim yeri söylerim..
ama bu sefer söylemedim, çocukla pazarda ne işin var diyecek çünkü..
hatta azar bile duyabilirim. belki çok keyifli olduğu bi anda

annem bana tembihlemişti, kimsenin yanında alt açma diye.. hakikaten bi bildiği var..
ama erkek bebek olunca biliyorsun ufak bi et parçasından şeklinden uzunluğundan
insanlar gurur malzemesi yapıp saçma sapan hareketlerde bulunabiliyor..

Bu arada kızlar kızım pişik olmuş. Poposu değil de ön taafı:18: sudocrem var sürüyorum, bir de bübchen. Ama geçmiyor. Ne tavsiye edersiniz?
ah canım benimmm, acıyordur şimdi :26: geçmiş olsun.
hametan dı sanırım bi ilaç duydum nette. bi de desitin.
bende bepantol var ama öyle çok da etkili olduğunu söyleyemicem

Son düzenleme:
Konuşsan iyi olur. Sadece kızlar değil, erkekler de risk altında.. Üzücü bu konular ama bilgi sahibi olmalıyız ve çevremizdekileri de uyarmalıyız. Şimdi küçük belki ama asla zorla sevilmemeli. Çocuk öpülmek istemiyorsa öpülmeyecek. Sen bile anne olarak ondan izin almalısın ki çocuk öğrenilmiş çaresizlik dediğimiz duruma düşmesin ilerde. Bir gün hepimiz keşke tek derdimiz gazı, ek gıdası olsaydı derken bulacağız kendimizi sanırım

Ben pazar market gibi yerleri söylemem. Gittiysem gitmişimdir
Annenin nasihatı çok doğru. Benim annem de dikkat eder. Eskilerin kesinlikle bir bildiği var.
Desinin duymuştum ben de, yarın eczaneye sorayım canım. Ya o bölgeyi temizletmiyor. Bezleme zaten çileydi, durmayan totosu yüzünden. Şimdi çarpı 2 oldu.

Hem tv hem de çocuklarda cinsel farkındalık konusu açılmışken, nfk'nın bahsettiği şeylerin arkasında reklamlardaki abuk sabuk imajların, tv' deki aşırı açık saçıklığın da etkisi var bence. Çocukların ne izlediğine çok dikkat edin. Bu tarz görüntüler çocuklarda bazı duyguların erken açılmasına sebep olabiliyor. Şimdi küçükler diyeceksiniz ama reklamlar her yerde. Tv de sokakta, radyoda orada burada. Acayip bir görüntü kirliliği..

nfk bizde salı pazarına gittik bacım.

pazara çok yakınım daha yeni yeni çıkmaya başladım.

benim kız çok seviyor.hava yağmurlu olduğu için toparlanmaya başlamışlardı.

sonra market,mağaza gezdik.yağmur tekrar başlayınca eşimi aradım geldi bizi aldı.

ben nereye gidersem mutlaka eşime söylüyorum.eskidende anneme söylerdim.

mümkünü yok gizleyemem.bu arada oğluşum kırmızı boya kalemi ile salon halımı çizmiş

yarın halı silinecek.

Son düzenleme:

ya evet benim kuzenimde öyleydi baya zor unutturdular ona o yüzden korktum zaten nasıl unuttururum bilmiyorum inş bunu huy edinmez

Ben de duyuyordum ama popu ile ilk kez duydum.Öğrendiğim iyi oldu.Allah'ım ya bebek daha.Ne zor bir durum.Gerçekten iyi gözlemlemek gerek.

ya ben popo sandım ama cinsel organıda olabilir anlaşılmıyoki sadece kıvralanıyo kucağımda.poposudur kaşınıyodur diyerek kendi kendime ihtimal vermemek için uğraşıyodum

evet yaa reklam klip çizgifilm gibi şeylerde çok bu 25.kare dedikleri olay çocukların cinsel duygularının erken yaşta depreşmesine neden oluyomuş hatta sapık bir nesil olmalarına ALLAH muhafaza çok ürkütücü şeyler bunlar inş güzel ahlaklı bir şekilde yetiştirebiliriz çocuklarımızı

25. Kare, subliminal mesaj ... Okuduğun zaman bunları tüylerin diken diken oluyor. Hem nesil hem de biz, herkes tehlike altında. Allah sonumuzu hayretsin.

Canım sık sık belden aşağısını sabunlu suyla yıka ve kremleri sürmeye devam et geçer
Amin. 25.kareyle ilgili ben de okumuştum korkunç birşey ama bunu neden yaparlar anlamıyorum? Çizgifilmlerde bile var
evet ben bi kere söyledim
Çocuğu o şekilde sözler söyleyerek sevmek".. ni yerim" gibi, ilerde çocuk istismarcısı bir sapık ona bunu söylerse ; adamın onu sevdiğini düşünmesine ondan korkması kaçması gerektiğini anlamamasına sebep oluyormuş diye bahsettim. Allah korusun falan dediler neyse o espriler bitti.
Eşime diyorum "kız olsa aynı esprileri yapabilir miydi insanlar?" O zaman yoook!

Zorla öpülme boyutunu hiç düşünmemiştim ya, gerçekten mantıklı; ama öptürmezlerse ölelim mi hasrettennnn:)

Çok da kızmıyo demek ki valla ben korkudan yapamam kızdı mı fena kızar :))

ya ben popo sandım ama cinsel organıda olabilir anlaşılmıyoki sadece kıvralanıyo kucağımda.poposudur kaşınıyodur diyerek kendi kendime ihtimal vermemek için uğraşıyodum

Kaşınıyordur o sen korkma daha şimdiden olmaz o duygular

Pedagoji derneği sitesinden alıntı:

"Küçük yaştan itibaren çocukları başkalarının yanında giydirmemek, altlarını değiştirirken bile bir başka odaya götürmek çocuğun mahremiyetine saygıyı gösterir. ”Daha küçük” diye düşünerek çocuğu iç çamaşırına varıncaya kadar başkalarının önünde soyup giydirmek doğru değildir. Özellikle dört-beş yaşından sonra çocuğu iç çamaşırı ile yıkamak, iç çamaşırı çıkarırken ve temizlerken gözleri kısarak ya da başı hafif yana çevirerek o alana saygı gösterdiğimizi hissettirmek çocuklarda mahremiyet duygusunun gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yedi yaşından sonra banyoda çocukların kendi mahrem alanlarını kendi temizlemelerine fırsat tanımak da mahremiyet duygusunun gelişimi açısından güzel olacaktır. Yine kardeşleri dört-beş yaşından sonra birlikte banyoya sokmamak, sokulması zorunlu olan durumlarda ise onları iç çamaşırları ile yıkamak gerekmektedir. Sağlıklı bir mahremiyet duygusu açısından çocuğun başkalarının önünde elbiselerini çıkarmaması, giyinip soyunmaması gerektiği ayda birkaç defa tekrar edilerek çocuğa hatırlatılmalıdır. Tabi ki anne-babanın da çocuğun görmeyeceği bir alanda giyinip-soyunması da çocuğun bütüncül bir mahremiyet duygusu geliştirmesi açısından önemlidir."

Anaam topiğin delisi ben oldum bu gece :) ben de yatayım bari Allah rahatlık versin herkese

Günaydın kızlarrrrrr. Oğlum yine sürekli uyandı çok uykum varrrrrrrrrrrrrrr. Neyseki haftanın ortası geldi :) güzel bir gün olsun inşallah

Evet ya çok doğru.Ben kızımın altını benden başkasının değiştirmesini istemiyorum ama ben olmayınca mecburen başkaları da değiştiriyor.

Günaydın kızlarrrrrr. Oğlum yine sürekli uyandı çok uykum varrrrrrrrrrrrrrr. Neyseki haftanın ortası geldi :) güzel bir gün olsun inşallah
Günaydın.Bir de hayırlısıyla sonu gelseydi.Canım, ıslak keke çikolata sosu döküyorum demişsin.Ben tarife göre yapmıştım.Sen sosu sütü döktükten sonra mı döküyorsun yoksa süt yerine mi?

Hadi bakalım ben okula gidiyorum.Herkese kolay bir gün olsun.Bu arada pembişim uyku konusundaki düşüncene katılıyorum.Bir ay kalkmadan uyumak istiyorum.Uyusam,uyusam yine uyusam.Kalksam yemek yesem yine uyusam.A.Haşim'im akşam akşam yine akşam dizelerine benzedi ama neyse...Hadi görüşürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…