Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

aay, senin eşin de mi balıkçı
al seninkini vur şeker portakalıyla benimkinee
ben de mi alsam yoksa hediyee

bence hamak lazım bi şey.. hele de bebek olduktan sonra ehemmiyeti benim için bir kat daha arttı
Balıkçıları dörtleyinn:)))benimki de
rabişin herkese selamı vaaaaar
Aleykümselam
Nfkcım hem de ne girişme :) toplamda 7 gömlek 10tshirt ütüledim bize. Ufaklığa ise sayamadımmmmmmm. Sonra da dışardaki banka işleri yemek vs derkennnn şimdi oturdum :)
Ütü yapamıyorum ben oğlumla sen nası yaptın
Ben de heveslenmiştim pazar günü piknik yaptık ama eşim sürekli bıdı bıdı edicek bişeyler buldu "yerde oturmayalım burası soğuk burası sıcak burası kalabalık " :)

Eşin öyle deyince cevap vermedin mi? Ben olsam kendimi odaya kilitlerdim gene :)))
Sakın pes etme çekirdek aile candır
Güzel günlerde kullan canım
Bana da bugün annem anne olmam şerefine altın küpe yüzük kolye set aldı
Kızına geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun
Güle güle giy inşallah

Evet bagaja veriliyor poşete sarıp verebilirsin

Son düzenleme:
Neyneyse sünnetle ilgili yazmadın?
Eşim bugün dr u aradı
Bence ettirmeyin enfeksiyon kapıyorlar sonra, bezden çıkınca ettirin demiş .deli mi ne

Son düzenleme:
Neyneyse sünnetle ilgili yazmadın?
Eşim bugün dr u aradı
Bence ettirmeyin enfeksiyon kapıyorlar sonra, bezden çıkınca ettirin demiş .deli mi ne

Nerden enfeksiyon kapacak yahu tam tersine idrarı ile iyileşiyor. Bizim cerrah bize sürmemiz için bişi bile vermemişti. İlginç. Zten doktorların birbiri ile çelişmesinden nefret ediyorum :/

Ütü yapmak için oğlumun uyumasını bekledim tabiki :) sağolsun büyük bir kısmında uyudu 1 saate yakın. Kalanı da bitirinceye kadar onu oyuncakları ile yatağına koydum ki ütüyü onun yatağının karşısına kurmuştum zaten üstümden yük kalktı valla.

Günaydın kızlarrrrrrrrrr :)
Bu haftanın bir gününün eksik olması mikemmel bir motivasyon sağladı bana :) umarım herkesin işleri güzel gider ve hafta sonu hemen gelir. Öpüldünüzzzzz

Amanınnnnn ikizler burcu geliyor :/ :) sağlıkla inşallah. Kız mıydı erkek mi??

dun kontrolumuz guzel gecti bir sorun yok cok sukur 10 gun sonra yine gidecegiz.. dr tuplerini baglayalim istersen dedi.. hic düşünmemiştim biraz radikal bir karar ama benim icinde sart sanirim 4. ameliyat benim icin sıkıntı olurmus zaten baska cocuk dusunmuyoruz dini acidan bi sakincasi varmi ki bilen varmi?

günaydın güzel hatunlar ve onların baldan dadlu bebişleriiii
sabahın 7si gelmeden uyandırdı ayşecik bizi..
şuan oturduğum sandalyenin arkasındaki raptiyeleri ısırmaya çalışıyor
akşama dolma, barbunya, mercimek çorbasına devam..
veeee bugün salı!.
eşimden de bütçe aldım.. ama bütçenin salı pazarı için olduğunu bilmiyor
bakalım, kv bu sefer beni şaşırtacak mı?

ayyy dun gece haram oldu bize. kendı kendıme nazar degdırdım sanırım. gece 2.30 da uyandı ve yanıma ortamıza alana kadar uyumadı. ortamızda sabah kadar mışıl mışıl uyudu...
valla doğrudur canım.
bunu yapabilen aramızdaki ender kişilerdensin.
ama sen becerdin bu işi, yine de söylemesen daha iyi olacak belliki

ben onun peşine düşer, gerek totosundan gerek tontiş parnaklarından öper ısırırımmm

senin gibi tatlı dilli olcaksa...

bazen anlamıyom işte, özellikle içinde patates olan yemekleri
ama hiiç süt içmem, midemi bulandırır. sanırım bu az emdiğimden.
annem 9 ay sadece mama vermiş. sonra ek gıdaya geçmiş. ve öyle biberonla da süt hiç vermemiş.:44:

rabişşş, okuyorsun di miii?

Son düzenleme:
Son düzenleme:
ahah, bi balıkçı dahaa

uzatmadım, ama ciddi ciddi plan yapmaya başlarsa, ne düşünüyorsam açık açık söyleyeceğim

oo, annenin gönlüne sağlık kesesine bereket.
ne güzel düşünmüş. keremin doğumunu hatırlatacak bunlar sana..
güzel günlerde kullan inş..

sagol canim 3. linki tikladim orda anne icin risk iceriyorsa ornekte vermis 3. cocuktan sonra yapilabilir demis iyice arastirmak lazım

4. yü de doğurabilirsin sezaryenle diye biliyorum. Bir yakınımın 4 sezaryenli çocuğu var. Dördüncüyü de yap derim çünkü çocuklarının hepsi ayrı sevimli,ayrı güzel Allah size bağışlasın hayırlı evlat etsin..
Annenin hayatını tehlikeye atacak bir sağlık durumu sözkonusuysa bebeğin kürtajına izin var dinimizde; dolayısıyla senin için yeni bir doğum çok riskliyse bütün doktorların kararı bu yöndeyse tüplerini de bağlatabilirsin diye düşünüyorum. Ama keyfi müdahale caiz değil.
Doğru ya yatağındayken yapılabilir sağol canım :) ütüler fena birikti yapayım biraz
Sağol canım evet sağolsunlar çok özel bi hatıra benim için ;tek kız olmanın güzel yanları :) ayrıca tek gelinim :) o da bazen iyi bazen kötü ama kv hep "eltin olmadığına yat kalk dua et "der
Canım ama sen cevap vermeyince senin onayladığını düşünerek konuyu annesine açarsa artık geri dönüşü olmaz o yüzden önceden tavrını koymalısın yoksa geç olur.

günaydın.

dün tatil olduğu için bugünü pazartesi sanıyorum.

busmai teşekkürler canım.eşin de sana yakında elma dersem çık armut dersem çıkma

diyecek

elifnaz geçen tv. ve radyoda sordular bu soruyu iki farklı hocada caiz olmadığını söylediler.

bazı dr.larda önermiyorlarmış.

İnsanı kısırlaştırmak

Sual: Kadın hastalıklarından ameliyat olan bazı hanımlar, bir daha çocuk olmaması için kordonları bağlatıyorlarmış. Bu iş, dinen caiz midir?
CEVAP
İnsanı kısırlaştırmak haramdır. İbni Âbidin hazretleri buyuruyor ki:
(Kasap hayvanlarını, semizlemeleri için kısırlaştırmak caizdir. Diğer hayvanları ve insanları kısırlaştırmak haramdır.) [c.5, s.249]

Hadika ve Berikada da aynı şekilde yazmaktadır.

Yine İbni Âbidin hazretleri buyuruyor ki:
(Özürsüz, çocuk düşürmek, [çocuk aldırmak] haramdır. Ananın veya süt emen diğer çocuğun ölümüne sebep olan bir özür varsa, uzuvları teşekkül etmeden düşürmek [veya aldırmak] caiz olur.) [c.5, s.276]

Demek ki, sebepsiz kadınları kısırlaştırmak caiz değildir. Salih bir doktor, (Bir daha doğum yaparsa ölür) derse, veya buna benzer bir sebep söylerse, o zaman, çocuk aldırmak veya çocuk olmaya mani olmak için tedbir almak [mesela kadını kısırlaştırmak için kordonlarını bağlatmak] caiz olur.

Sual: Kadını muvakkat [geçici olarak] kısırlaştırmak caiz mi?
CEVAP
Caiz değil, haramdır. dinimiz islam.com

herkese günaydınlar...

elifnaz bence herseyden once kendi sağlıgını düşünüp karar vermen lazım yani tüplerini baplatmanın sana herhangı bır yan etkısı olacakmı onu da bır arastır once. en ıyı korunma yontemini doktorunla karar verer. dini acıdan hiçbir bilgim yok acıkcası ama spral taktırda bilirsin yada hap kullanabılırsın düzenli olarak. bir sürü doğum kontrol yontemlerı var. tüplerini bağlatmayacaksan sipral taktırabılırsın zira emzirecegınden ilaç kullanamazsın.

benim kv, eşimi sezaryenle doğurmuş. 5 sene sonra görümcem normal doğumla.
şimdi yapılmıyor:44:

tek kız, tek gelin.. vuuuuhuuuu
kv eltiden çok çekmiş olmalı
hakikaten eltiler pek anlaşamaz. kıskançlık da oluyor.
bazen düşünüyorum benim 2 eltim olacak, nasıl bi elti olucam diye.
eşime de diyorum, amaaan hiç umurun olmaz, sen takılmazsın onlara, niye düşünüyon diyo

geçen akşam sade lafını etti, hepbirlikte diyince. ben de tek kaşımı kaldırdım, iğneleyici bi ses tonuyla 'hepbirlikteee' dedim..
o da sustu. konu sekteye uğradı

nfk.da alıntı yapmış.

renk renk yazdığından gözümden kaçmış.

bugün pazaretsi ya

dünü pazar zannettim .herkes evde olduğu için.

ee bugünüde pzt.

evet salı ve SALI PAZARI

Bazı dr lar yapıyor canım yakın arkadaşım araştırdı buldu bi doktor, sezaryenden 3 sene sonra normal doğumla doğurdu ikinciyi, epidural bile almadı çok memnun ama ben cesaret edemem.
Tamam o zaman sen eşine tepkini vermişsin ,mesajını almıştır o

Evet keremin teyzesi de yok amcası da:) dayıları ve halaları var çok şükür
günaydın.

dün tatil olduğu için bugünü pazartesi sanıyorum.

busmai teşekkürler canım.eşin de sana yakında elma dersem çık armut dersem çıkma

diyecek

Valla adam sonunda bana dedi ki "ne o öyle ,bi daha çocukça şeyler yapma"

İleide kerem,ide katarsınız.adamda körebe olur evde sizi arar.

yengemin de kızkardeşi yok.
yengeme söyledim, ben yeğenimin teyzesi olayım. bana teyze desin.. inş diyecek
teyze, haladan daha sıcak geliyor bana.. belki benim halalarımdan kaynaklıdır bu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…