evet canım gaz çıkartıyorsa bağırsak hareketleri normal demektir.eğer gaz da çıkarmıyorsa bağırsak hareketlerinde birsorun olabilir.İnş. hiç bir sorun yoktur da...
Aynen canım bizde yalnızız ve bende aynen dediklerini yapıyorum. Ama şarkı ve ninni harika bişey dün oğlum durduk yere ağlama krizine girdi hemde avaz avaz. Kucağıma aldım yok pışpışladım yok gezdirdim yok susmuyo çocuk bende onun sesini bastıracak şekilde BİR KÜÇÜCÜK ASLANCIK VARMIŞ şarkısını söyledim ve sustuAltını açınca göbüşünü öpüyorum okşuyorum. çoraplarını çıkarıp ayaklarını öpüyorum çok tatlı gülüyo hoşuna gidiyo. Tensel iletişim çok önemli bence.. Dediğin gibi kocişin yolunu dört gözle bekliyorum Bu arada oğlum kuru fasulye yemiş gibi zortturu zortturu gaz çıkarıyo nerde depoluyo bu kadar gazı bilmem
kesinlikle ninniler işe yarıyor
şimdi neyse de büyüdükçe nasıl çocuğa ayak uyduracağız bilmiyorum.sürekli oyun oynamak isteyecekler. bir an önce kardeş mi yapsak birbirleriyle oynarlar ama gözüm kesmiyor
Canım bizde evde ana oğul takılıyoruz,bu yaptıklarını yapıyorum harfi harfine.Sohbet ediyoruz bol bol.Onun dısında arabasına koyup,yürüyüşümü yapıp geliyorum bir kaç gündür,cok keyifli oluyor bebisim icinde.Arabasını cok seviyor,etrafa bakiniyor, bende yürüyüşümü.Bugün babası oynarken ilk defa kahkahasını duyduk,herseye bedel...
aynen canım bende çoğunlukla yanlızım kızımla çıngırakları var onlarla oynuyoruz ona şarkılar söylüyorum konuşuyorum birde yedim seni diye öpücük yağmuruna tutuyorum acayip hoşuna gidiyor kıkır kıkır gülüyor bayılıyorum. Ama bazen bende yoruluyorum o aralarda yanlız kalıyor ve başlıyor parmağını emmeye tv konusuna gelince can sıkıntısından açıyorum ama kızım ekrana bakıyor resmen izliyor izlememesini istiyorum ama ben bakınca oda bakıyor. Ben dün tinylove tekmele jimnastik oyun halısı aldım bugün geldi siparişim kızım çok sevdi içine yatırdım önce şaşkın şaşkın baktı sonra kikirdedi ayaklarını kaldırıp indirdi zevkten mest oldu üstteki çıngırağa vurdum bikaç kez pür dikkat baktı sonra çıngırağa yakın koydum bi baktım oda elini kaldırdı çıngırağa dokunup ses çıkarıyor. Ben acaba oynarmı diye düşünürken kızım çok sevdi iyiki almışım
80 günlük felanız işte 3 aylık diyelim bebeğim başını bayağı dik tutuyor ama şu sağa sola dönme meselesini anlamıyorum benmkinde öle bişey yok
birde kızımm diyorum şu bu yok bakmıyor
ama babasını giderken arkasından şu bu takip ediyor
0 4 Ay Bebeklerde Beyin Geliştirici Aktiviteler
Bebeğinizi kucaklayın ve sevgi dolu sözler söyleyin. Bebeğinizle sık sık konuşun. Konuşurken gözlerine bakın. Bebeğinizi ismi ile çağırın. Bebeğinize obje resimleri gösterin, bu yaşlarda bebekler dünyayı keşfederken daha çok görme duyusunu kullanır.Bebeğinizin görüş alanı içinde ilginç obje veya oyuncakları hareket ettirin. Hareket onun ilgisini çekecektir. El ve ayak parmakları ile oynayın
, özelllikle sayı sayarken. Onun yüzünüzü elleri ile araştırmasına izin verin. Tekerleme ve ninniler söyleyin. Bebekler tekrardan hoşlanırlar. Farklı şeyler görebilmesi için bebeğinizi yürüyüşe çıkarın ve gördüğünüz şeyleri ona anlatın. Bebeğinizi aynanın önüne götürüp yüzünde değişik bölgeleri gösterin. Abartılı mimikler yapın, eğlenceli sesler çıkarın.Bebeğinizin oyuncakları ve diğer objeleri eline almasına ve yere atmasına izin verin. Bu, onun farklı sesleri, düşme kavramını ve ellerini kontrol etmesini öğrenmesini sağlar. Tahta kaşıklar veya başka basit aletlerle ritmik sesler çıkarın. Bebeğinizi de yapması için cesaretlendirin. Bir kutunun içine sallayınca ses çıkaracak malzemeler koyun. Bunların içinde ne olduğunu sorun ve objenin adını söylerken bebeğinizin dokunmasına izin verin.
Bu bilgiyi netten buldum ve faydalı olduğunu düşündüğüm için sizlerle paylaşmak istedim
Gunaydin kizlar
Normalde kusma problemimiz olmadigi icin oglum kustugunda cok telaslaniyorum. Bu sabah ikinci defa basimiza geldi. Sutunu icti(sagarak biberonla veriyorum). Ondan sonra yatagimizda keyif yapiyorduk. Sonra bogazina birsey kacmis gibi yutkundu,bende biraz sirtini kaldirdim. Sonra nerdeyse ictigi sutun hepsini kustu, agzindan musluk gibi akti resmen. Gecen haftada ayni olayi yasamistik. Endise etmem gereken bir durum mu sizce?? Genelde duydugum kadariyla kusma problemi olan cocuklar cok daha fazla kusarlarmis, bizim iki kere basimiza geldi anormal bir durum degildir heralde.
Bu arada bugun ne kadar soguk gecede oyleydi bebekleri usutmemek lazim gece klimayi actik isittik odayi yoksa tum gece donardik bebisle beraber
Kardeş miiiiii!Benim de gözüm hiç kesmiyor.Çıkardığım birtakım dersler var.Öncelikle çocuk mu istiyorsun ailen yanında olacak.Yoksa bütün yük sana kalıyor.Şimdi de öyle.En azından annem gelirdi evimi temizlerdi, yemeğimi yapardı gibi gibi.Çocuk büyünce de biz giderdik anneme, akrabalara.Çocuk da evde sıkılmazdı.Ne güzel olurdu.Ahhhhhh ahhhhhhh.Eşime evlenirken çocuk büyüyene kadar benim memleketimde oturma şartı sunmadım da yanarımmmmmm kızlar buna yanarımmmmmmm.
canım benım 7 sınde 3 aylık oldu bır suredır donmek cabası içinde yan donmeyı basardı ama henuz yuz usatu donemıyor gercı arada yan donmeye calısırken de beceremıyo sınır oluyor baslıyo dırlanmaya ben yardımcı oluyorum hafıf donuyo ve buyuk ıs basarmıscasına gulucukler atıyor bende zevkten erıyorum resmen. ben seslendıgımde bana da bakmıyor ama yanındna kım gecerse onu takıp edıyor. ay bazen konusuyorum kendısıneresmen basını saga sola cevırıyo durmadan susu dercesıne :)
kızlar neden 2 farklı konu başlığında konusuluyor. herkesin zaten kısıtlı zamanı vardır bir şeyler paylaşmak için bi bu komuya bide temmuz anneleri konusuna yazmak ,okumak ,bakmak sıkıntılı oluyor.birde sanki grup oluşmuş gibi bu konular birleştirilse de tek bir yerden devam edilse sayın editörler veya konuya yazan arkadaşlar bir yere taşınsak nasıl olur????
Canım bana cok endişelenecek bir durum gibi gelmedi benim oğlumda bazen fazla gelince çıkarıyor.ama kusmalari artarsa bir doktorunuza danışın birde sütunu icince bir sure anakucaginda yatir bebeğini sindirimi daha iyi yolur düz zemine yatması refluye neden olabilir
Bu arada 3aylik kontrolumuzu yaptırdık 6600 gr 62 cm olmuş oglusumbu ay bir kilo almış
oncelikle masallah senin bebisede:)
Kusmasi cok olmadigi icin zaten rahatim ama bir yandanda kafamda neden kustuki acaba diye dusunuyorum. Sutunu icirdikten sonra zaten bir sure kucagimda dik pozisyonda tutuyorum. Artmasinda insallah ara sira olsun idare ediyoruz:)
Kızlar biz 15 günlükten beridir d vit kullanıyorduk.Günde 3 damla.Geçen doktorumuz onun yerine multivitamin ACD verdi.Eczacıya da sormayı unuttum kullanan var mı ? Bu da günde 3 damla mı ?
Kızlar biz 15 günlükten beridir d vit kullanıyorduk.Günde 3 damla.Geçen doktorumuz onun yerine multivitamin ACD verdi.Eczacıya da sormayı unuttum kullanan var mı ? Bu da günde 3 damla mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?