Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bu arada cumanız mübarek olsun kızlar.Birşey soracağım moralim bozuk olunca benim süt hemen azalıyor sizdede bu durum oluyormu? Kızımıda biberona alıştıramıyorum bir türlü 3 tane biberon var evde hiçbirinden içemiyor sonra kaşıkla vermek zorunda kalıyorum.ayda bir iki defa biborana alışsın diye mama veriyorum ama nafile benim süt pek uzun ömürlü gözükmüyor çünkü.

bende öyle yapıyorum ki ben ışıkta uyumaktan nefret ederim:19: ama kızım için açık tutuyordum.. napsam ki şimdi bilemedim..:44:

bnde sizin gibi düşünüodm hem gece kalktgmda rahat görürüm diyordum ama korkmuolar alışıolar biraz perdesini aralayın istersenz dışarının ışığı yeter bnce..sonuçta gelişimleri için önemli bi ayrıntı.

Hayirli cumalar aman bebislr hasta olmasin cok uzuluyorum simdiye kadar elif hasta olmadi cok sukur havalarda fena gitmio gecen sene kis daha soguk gecmisti sanki ben oyle hatirliyorum ben karda buzda duserim diye kisin pek cikamamistim. Kendime hic dikkat edemiyorum bazen bi ekmek arasi peynir domates yiyorum ayak ustu bi daha aksama kadar sadece su iciyorum.sanirim bunyem zayifladi dunde iyi degildim bi kirginlik vucut agrisi vardi vicks surduk sirtima Ve zencefili balla karistirip yuttum bugun daha iyiyim. Siz ozel bisey yapiyor musunuz kendiniz icon ben artik her gun balli zencefil ve cayini yapip icicem cok yorgun hissediorum kendimi :(

günaydınlar arkadaşlar oğluşum kucağımda sizi okuduk :1:
herkesler iyidir inşallah. bu sabah buraya kar yağdı ama uzunderenin erzurumdan çok büyük
farkı var o da kar tutmuyo hemencik eridi.
bu arada benim bebeğim ceee yapınca gülüyo nasıl tatlı yaa siz de var mı gelişmeler :8:?
ve cumamız hayırlı olsun inşallah

Son düzenleme:
Hayirli cumalar aman bebislr hasta olmasin cok uzuluyorum simdiye kadar elif hasta olmadi cok sukur havalarda fena gitmio gecen sene kis daha soguk gecmisti sanki ben oyle hatirliyorum ben karda buzda duserim diye kisin pek cikamamistim. Kendime hic dikkat edemiyorum bazen bi ekmek arasi peynir domates yiyorum ayak ustu bi daha aksama kadar sadece su iciyorum.sanirim bunyem zayifladi dunde iyi degildim bi kirginlik vucut agrisi vardi vicks surduk sirtima Ve zencefili balla karistirip yuttum bugun daha iyiyim. Siz ozel bisey yapiyor musunuz kendiniz icon ben artik her gun balli zencefil ve cayini yapip icicem cok yorgun hissediorum kendimi :(

geçmiş olsun ben sabahları genelde çay yerine ıhlamur içiyorum arada oğluma da veriyorum koruyo bence :46:

aa inanmıyorum benim eşime sorayım ne yedin zaten hiç bir şey yemediği için bulur :9:
oww öğrenci evinde pat yum derler bilirmisin bayılırız :1: eşime 5 yumurta haşla yağla tuz baharatt ohh mis yer :9:
organik kalmışmıııı :53: seni kandırıkçı senii :21:
bi pastırmalı yumurta yap da yesin bakalım :9: bazenmi ayşecik yer inşallah :16:
patatesli yumurta di miii?
biz de bazen bir iki gün kalmaya öğrenci evine giderdik, sabah kahvaltıda special :56:
inş ayşecik bu konuda bana benzer.. ama diğer konularda eşime benzesin..
ben süt içmem, ben tereyağı yemem, ben kaymak yemem, ben ciğer yemem.. ben... ben..:1:

bakın siz şu işe
gazete manşetlerine çıkıyordum az daha ...yan dairemdeki birlikte yaşayan adam ve kadın korıdorda kavga ediyorlar ama ne kavga ..
benımde canım sıkıldı kapının gözesinden canlı yayın kalıtesiyle adamla kadını izliyorum ( kendimi eşrefle kınıyorum :9:)
haytt böle işe bi nda öksürdüm ... adam demez mi kapı arkasından dinleme sende gel sana da 3-5 tane geçireyim dedi ..
bende kapıyı açıp hahayyy sen ancak karşındaki kedi yavrusuna geçirirsin ayıı dedim şakkk kapattımmm ..

delüüüü :9:
şaka bi yana Allah korumuş, öyle heriflerin ne yapacağı belli olmaz..
ömürün annesi dikkat et kendine..:34:

yağmur gece uyumuyor ana kız takılıyoruz
ayşecik ve annesinin geceleri uyumayanlar için kurdukları
''gece kuşları'' grubuna hoşgeldiniz :9:

Bi suredir yazamadim yine offff bu aralar cok dertliyim galiba sutum yetmiyo ozellikle geceleri ya da atak mi geciriyoruz acaba gecede7-8 kez uyaniyo deli olcam goguslerim de cok aciyo. Benzer bi durum yasayan var mi? Pazartesi dr kontrolumuz var herhalde ek gidaya baslariz. O da ayri bi muamma meyveyle mi sebzeyle mi baslamali her sey sorun cok bunaldim bu aralar ben ya
benim kıza da bi şey oldu.. 3-4 kez kalkan kız, sanki şimdi daha çok kalkıyor..
ama sorun kalkmasından ziyade az emmesi, yani uyanıyor, normalde 10 dakika net emerdi..
şimdi 3-4 dakika ağzının ucuyla emiyor, uykusuna devam...

doğumdan sonra ilk kez birkaç gündür süren kahverengi akıntılardan sonra evveeeet adetim gelmeye başladı bukadar sevincegm aklıma gelmezdi umarım artık daha kolay zayıflarım ve şişkinlğim gider:32::32:
ay darısı başımızaa:31:

günaydınn kızlar.cumanız mübarek olsunn. kızım biraz ii artık. idrar kültürü yapmıştı dr. oda iii çıktı. 2 gündür öksürük ilacı içiyo öksürügü hafifladi. tek sorunumuz kaldıı gündüzleri çok az emiyooo .:5:

Gunaydın canım.. Hepınızın cuması mubarek olsun.. Gecmıs olsun benım kızda 2 gundur oksuruyor sesı hafıf kısıldı doktor pedıtus verdı sesı bugun ıyı ama dun gece belkı 20 defa kalkmısımdır ıyı saglıklı olsunlarda gerısı onemlı degıl.. Benım kızım sadece gecelerı emıyor gunduz hıcbır sekılde almıyor memeyı bende mama verıyorum cok sukur uslandı kızım mamaya cok karsıydım ama Allah senmısın dedı basıma geldı kotu bıseyde degılmıs onu anladım cok sukur doyuyor kızım ve mutlu arada gun ıcınde mama takvıyesı yap bence canım gerılemesın yavrun
gece emmeleri daha faydalı ve besleyiciymiş..
en azından gece emiyor.. dediğin gibi herşeyin çaresi var, gündüz de mama yesin, ne olurki..
zaten 5. ayı geride bırakıyoruz, bundan sonra başka besinler de vereceğiz..

Hayırlı sabahlar hatunlar.:51:. Cumamız Mübarek Olsun..:16:. hepinizi öpüyorum...:54:
öğle oldu ama, senin de sizin de gününüz aydın olsun..
cumanız mübarek olsun..
hakkınızda hayırlı olacak dualarınız kabul olsun.. :16:

bende öyle yapıyorum ki ben ışıkta uyumaktan nefret ederim:19: ama kızım için açık tutuyordum.. napsam ki şimdi bilemedim..:44:
benim alışkanlığım kolidorun lambasını açık bırakırım..
sabah namazdan sonra da kapatırım..

bu arada ayşecikin gözlerinden hiçbirşey kaçmıyor ya..
akşamüstü salonda uyuyor, ben de mutfakta iş yapıyorum,
uyandı içeri girdim, ama ışığı açmadan.. ben onun gözlerini zor görüyorum..
zilli beni gözleriyle takip ediyor o karanlıkta :1:
şaştım kaldım, karanlıkken bu kadar iyi görebilmesi, ilginç

ben mandalina, portakala yüklenmiş durumdayım, hergün birkaç tane yiyorum..
haftada bir iki annem haricinde bu ara hiçbir yere de gitmiyorum, dün arkadaş davet verdi,beni de çağırdı..
havalar malum, çok insan olacak, hastası hasta olmak üzere olanı.. kızı onların içine sokmak istemiyorum..
kusura bakma gelemiyeceğim..
bi de öyle kalabalık yerlerde millet tek tek çocuğu kucağına almak sevmek öpmek istiyor.. çocuklar da oynamak istiyor..
çoluk çocuktan da koruyacağım diye anam ağlıyor.. :19:
sen de iyi yapıyorsun, haricen ıhlamur, nane limon iç sürekli.. meyveyi de aksatma derim.. tabi yemeklerine de dikkat et..
inş şu günleri hastalıksız geçirelim..
bi şey olursa da, şöyle derler.. bütün sorumluluk anne de yaa
''bakamadı, çocuk hasta oldu..'':53::47:

Son düzenleme:
patatesli yumurta di miii?
biz de bazen bir iki gün kalmaya öğrenci evine giderdik, sabah kahvaltıda special :56:
inş ayşecik bu konuda bana benzer.. ama diğer konularda eşime benzesin..
ben süt içmem, ben tereyağı yemem, ben kaymak yemem, ben ciğer yemem.. ben... ben..:1:

delüüüü :9:
şaka bi yana Allah korumuş, öyle heriflerin ne yapacağı belli olmaz..
ömürün annesi dikkat et kendine..:34:

ayşecik ve annesinin geceleri uyumayanlar için kurdukları
''gece kuşları'' grubuna hoşgeldiniz :9:

benim kıza da bi şey oldu.. 3-4 kez kalkan kız, sanki şimdi daha çok kalkıyor..
ama sorun kalkmasından ziyade az emmesi, yani uyanıyor, normalde 10 dakika net emerdi..
şimdi 3-4 dakika ağzının ucuyla emiyor, uykusuna devam...

ay darısı başımızaa:31:

gece emmeleri daha faydalı ve besleyiciymiş..
en azından gece emiyor.. dediğin gibi herşeyin çaresi var, gündüz de mama yesin, ne olurki..
zaten 5. ayı geride bırakıyoruz, bundan sonra başka besinler de vereceğiz..

öğle oldu ama, senin de sizin de gününüz aydın olsun..
cumanız mübarek olsun..
hakkınızda hayırlı olacak dualarınız kabul olsun.. :16:

benim alışkanlığım kolidorun lambasını açık bırakırım..
sabah namazdan sonra da kapatırım..

bu arada ayşecikin gözlerinden hiçbirşey kaçmıyor ya..
akşamüstü salonda uyuyor, ben de mutfakta iş yapıyorum,
uyandı içeri girdim, ama ışığı açmadan.. ben onun gözlerini zor görüyorum..
zilli beni gözleriyle takip ediyor o karanlıkta :1:
şaştım kaldım, karanlıkken bu kadar iyi görebilmesi, ilginç

ben mandalina, portakala yüklenmiş durumdayım, hergün birkaç tane yiyorum..
haftada bir iki annem haricinde bu ara hiçbir yere de gitmiyorum, dün arkadaş davet verdi,beni de çağırdı..
havalar malum, çok insan olacak, hastası hasta olmak üzere olanı.. kızı onların içine sokmak istemiyorum..
kusura bakma gelemiyeceğim..
bi de öyle kalabalık yerlerde millet tek tek çocuğu kucağına almak sevmek öpmek istiyor.. çocuklar da oynamak istiyor..
çoluk çocuktan da koruyacağım diye anam ağlıyor.. :19:
sen de iyi yapıyorsun, haricen ıhlamur, nane limon iç sürekli.. meyveyi de aksatma derim.. tabi yemeklerine de dikkat et..
inş şu günleri hastalıksız geçirelim..
bi şey olursa da, şöyle derler.. bütün sorumluluk anne de yaa
''bakamadı, çocuk hasta oldu..'':53::47:
aman iyi öğlen olsun bakalım... :33:
amin İnşaallah.. :16:

bende ciğer sevmem. et sevmem.. tavuk zor yerim...Ebrar da bana benzerse yandık..:9:

haklısın aman onlar hasta falan olmasın..kasıtlı hasta etmişiz gibi suçlanıyoruz..:19: bizim kız hapşursun eşim hemen bu kızı üşütmüşsün diyor.:53:. ki kat kat giydiriyorum..

ben de hasta oldum ishal mide bulantısı baş ağrısı..haftasonu istanbula uçmuştuk üşüttüm heralde..allahtan bebeğim iyi ama onun da uyku düzeni bozuldu gece 11 de yatardı şimdi 2 ye kadar uyanıktı delirtti beni
Allahtan annem geldi bugun dinleniyorum karnım çok ağrıyo gurul gurul:5:
herkesler iyidir inşallah. bu sabah buraya kar yağdı ama uzunderenin erzurumdan çok büyük
bu arada benim bebeğim ceee yapınca gülüyo nasıl tatlı yaa siz de var mı gelişmeler :8:?

benimki de eliyle ayağını tutmaya başladı top gibi oluyor çok sevimli:1:

karanlıkta büyüme hormonları salgılanıyor gece karanlıkta durması gerek..
kayınvalidemler korkar ışığı açık tut dediler ben hep karanlıkta uyuttum şimdi karanlıkta bile görüyor:1:

cena,cım çok haklısın bende kışın bebekle kalabalığa girme taraftarı değilim.

geçen yan komşum yasin okutuyormuş bnide davaet etti.

zaten oğlanın uyku saatine denk geldi gidemem diye düşünüyordum.

birde kızımı okula göndeirken bi bayan yanında üç çocukla komşuma geldi

:çocuklar hasta olduda okula göndermedim bende buraya getirdim:

demezmi:50::50:nasıl yani???

etraftkilere bulaşşısn diyemi?

cena kzının sık uyanması aç kaldığından olablirmi?

benim oğlumda mamaya başlamadan önce sık sık kalkardı

azcık emer geri uyurdu.gece iki ölçek mama verince daha az kalkar oldu:55:

Son düzenleme:
ben de hasta oldum ishal mide bulantısı baş ağrısı..haftasonu istanbula uçmuştuk üşüttüm heralde..allahtan bebeğim iyi ama onun da uyku düzeni bozuldu gece 11 de yatardı şimdi 2 ye kadar uyanıktı delirtti beni

benimki de eliyle ayağını tutmaya başladı top gibi oluyor çok sevimli:1:

karanlıkta büyüme hormonları salgılanıyor gece karanlıkta durması gerek..
kayınvalidemler korkar ışığı açık tut dediler ben hep karanlıkta uyuttum şimdi karanlıkta bile görüyor:1:

geçmiş olsun canım.. Allah şifa versin İnşaallah..:16: nereleri gezdin bakayım..:23:

tamam bende karanlıkta yatırayım ama emzirirken zor olmazmı?
:26:

aman iyi öğlen olsun bakalım... :33:
amin İnşaallah.. :16:
bende ciğer sevmem. et sevmem.. tavuk zor yerim...Ebrar da bana benzerse yandık..:9:

haklısın aman onlar hasta falan olmasın..kasıtlı hasta etmişiz gibi suçlanıyoruz..:19: bizim kız hapşursun eşim hemen bu kızı üşütmüşsün diyor.:53:. ki kat kat giydiriyorum..
he yaa.. sanki çocuğun zararına uğraşıyoruz..:20:
herkesin ortak tavrı: çocuk hapşırsın... ''aaa, aa hasta oluyor yavruu'':53:
oysa doğduğundan beri neredeyse her gün birkaç kez hapşırıyor.. :19:

geçmiş olsun, anlattıkların üşüttüğünü gösteriyor..
mideye nane limon çok iyi gelir.. kusacak kadarsan, kus rahatlarsın..
anneciğin de gelmiş, bebeğine baktığın gibi size bakar :16:

Bebeğinizin Ağırlık Tablosu

ERKEK ÇOCUK
Yaş Alt Sınır Ortalama Üst Sınır
1 ay 3 4 5
2 ay 3,750 4,850 5,950
3 ay 4,550 5,750 6,950
4 ay 5,150 6,450 7,750
5 ay 5,500 7 8,500
6 ay 6,050 7,600 9,150
1 yaş 7,650 9,750 11,850
18 ay 8,750 11,200 13,650
2 yaş 9,800 12,200 14,600
2,5 yaş 10,650 13,250 15,850
3 yaş 11,400 14,150 16,900
3,5 yaş 12 15 18
4 yaş 12,600 16 19,400
4,5 yaş 13,500 16,900 20,300
5 yaş 14 17,800 21,600

KIZ ÇOCUK
Yaş Alt Sınır Ortalama Üst Sınır
1 ay 2,850 3,750 4,650
2 ay 3,700 4,600 5,500
3 ay 4,350 5,350 6,350
4 ay 4,700 6 7,300
5 ay 5,150 6,600 8,050
6 ay 5,500 7,150 8,750
1 yaş 7,250 9,250 11,250
18 ay 8,400 10,550 12,700
2 yaş 9,400 11,600 13,800
2,5 yaş 10,050 12,650 15,250
3 yaş 10,800 13,600 16,400
3,5 yaş 11,500 14,500 17,500
4 yaş 12,100 15,300 18,650
4,5 yaş 12,800 16,300 19,800
5 yaş 13,500 17,300 21,100

Önceden birkaç kere ceee yaptım bir korktuu içim sızlamıştı resmen:43:
Ama şimdi daha bir anlıyor, oyunlar yapıyoruz gıdıklıyorum konuşuyorum kahkahaları ömre bedel:16::nazar:

Back
X