Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Arkadaşlar benim kızım doğduğundan beri kafasını dik tutuyor ama 5 ay 20 günlük olmasına rağmen benim yardımım olmadan dönemiyor ben elinden hafifçe tutuyorum öyle dönüyor bi sıkıntımı var herkezin bebeği döndü sanırım. ' hafta önce oturtmaya çalıştık o sırada küt çıt arası bi ses geldi o günden sonra yatırıp kaldırırken yan dönerken o ses çıkıyor endişe edecek bir durummudur acaba??? doktor sormayı unuttum

evet kan ilacındanmış dimi dedim ben aynısı bizdede var çünkü allahım o ne renk o ne koku tadını düşünmek bile istemiyorum ben içemiyordum kuzum nasıl içiyor ya ilaç yerine pekmz versek olmazmı bir kaşık şartmı bu meret

evet canım rengi demir ilacından ama mukuslu yapısı ondan değil ben kızıma meyve suyuna karıştırıp veriyorum. Pekmez onun yerini tutmaz zaten 1 su bardağı içeceksinki bir demir ilacına eşit olsun :))

merhabalar bizde bu gün 6 aylık olduk:70::71:

resim yükleyemiyorum bende:50:

Arkadaşlar benim kızım doğduğundan beri kafasını dik tutuyor ama 5 ay 20 günlük olmasına rağmen benim yardımım olmadan dönemiyor ben elinden hafifçe tutuyorum öyle dönüyor bi sıkıntımı var herkezin bebeği döndü sanırım. ' hafta önce oturtmaya çalıştık o sırada küt çıt arası bi ses geldi o günden sonra yatırıp kaldırırken yan dönerken o ses çıkıyor endişe edecek bir durummudur acaba??? doktor sormayı unuttum

benimki 5 ay 27 günlük hala dönmüyor, tam dönmeyi geçtim yana bile dönmüyor :53: bazen çok üzülüyorum niye dönmüyo bi sorun mu var diye ama galiba ben daha çok yere bırakmalıyım. yatakta beceremiyor sanırsam, yere de bırakamıyorum ki çok, ya mutfakta mama sandalyesinde bişeyler yiyo, yada onun dışında hep kucakta gezmek istiyor, napcam şaşırdım. yerde oynamak cazip gelsin diye geç olmasına rağmen bu ayında oyun halısı sipariş ettim netten bakalım işe yarayacak mı :50:

sen yerde çok vakit geçirtiyor musun?

forumla kimse ilgilenmıo:9:bende gidimde yemegimin yanına pilavımı yapim hazır paşamda uyuo:16:
ben nöbeti devraldım bacım..:10:
sen gidip işini gör:9:

Ayy deme öyle kızz utandım şimdi..:78::78: Bende buraya girip sizle sohbet edemeyince kendimi eksik hissediyorum çok alışmışım buraya.. :17:
Bu arada Zeynep hanım yok..
:44: Kayıplara karıştı..:20:
öyle valla:78:
zeynebi ben de merak ediyorum.. inş iyidir ömürcük..:61:

ben özleyerek geçiriyorum :43::43::43::43::43::43::43::43:
saatte bir sesini duyuyorum kuzum alışmış annemin telefonu her çaldığında heyecanlanıyormuş başka ses duydummu ağlıyor
allah yardımcımız olsun oğlumunda benimde çok zor ama napalım rabbim daha büyük dert vermesin alışıcaz şükürki annem var emin ellerde tek tesellim o
sizi okudukça nasıl hevesleniyorum çok şanslısınız ben oğlumun ilk dişlerinin haberini bile annemden alıcam belkide :43::43::43:
kız mahfettin beni yaa:14:
ne güzel şanslısın ama,, bakıcı elinde değil..
ya ona mecbur kalsaydın.. en emin kişide bebeğin..
sana baktığı gibi bakar bebeğine:79:
görüyor musun anneyi,, kendininkini büyütüyor..
sonra büyüttüğünün bebeğini de büyütüyor..
nasıl hak ödenir:43:

canımcım, önemli olan kafayı dik tutması..
en mühim nörolojik gelişme bu.. haricen doktora gidince, dr dönüyor mu diye sormuyor bile..
yüzüstü çevirip bakıyor, kafasını kaldırıyor mu, ellerinden destek alıp dik duruyor mu diye..

dönmesi an meselesidir emin ol..
haziran topiğinde okumuştum, 5-6. aylarda hiç dönmeyen, dönme çabası da olmayan bebeler var..
sen gözünü dört aç:34:

dizlerden gelen çıt sesini de okumuştum, dr normal demiş anneye.. endişelenme..
yine de gidince sen de sorarsın..

Ayyy bir şey oldu ne alıntı ile cevap verebiliyorum ne de konuya cevap ver kısmından yazabiliyorum.Bakalım bu yazdıklarım çıkacak mı?

Canım zamanla döner.Kardeşimin kızı 5,5 aylıkken döndü.Bizim yapmamızla olmuyor.Onlar zamanı gelince dönùyor, yürüyor, konuşuyor.

merhabalar bizde bu gün 6 aylık olduk:70::71:
resim yükleyemiyorum bende:50:
yarı yaşınız kutlu olsuuuuun:46:

benimki 5 ay 27 günlük hala dönmüyor, tam dönmeyi geçtim yana bile dönmüyor :53: bazen çok üzülüyorum niye dönmüyo bi sorun mu var diye ama galiba ben daha çok yere bırakmalıyım. yatakta beceremiyor sanırsam, yere de bırakamıyorum ki çok, ya mutfakta mama sandalyesinde bişeyler yiyo, yada onun dışında hep kucakta gezmek istiyor, napcam şaşırdım. yerde oynamak cazip gelsin diye geç olmasına rağmen bu ayında oyun halısı sipariş ettim netten bakalım işe yarayacak mı :50:
kızlar diyorum, an meselesi.. bizimkisi ayaklarını bi keşfetti..
renkli çorapları vardı, onlara dokunmaya çalışırken, dizleri kendine yaklaştırdı, yakaladı..
öyle ayaklardan tutarak sağa sola yatmaya başladı.. yuvarlanır gibi..
ama ben çok uzun zamandan beri evde hep yerde tutuyorum onu..
dediğim gibi seriyorum 4 kat kalın battaniyeyi.. etrafına oyuncaklar koyuyorum..
yattığı yerden eliyle uzaktaki oyuncağa uzanıyor, alıyor.. bence zor olan bi şey bu..
yoksa uzatılan şeyi zaten alıyor..
sonra oyun yapıyorum ona.. kendim evirip çeviriyorum..
kollarını ayaklarını egzersiz yapar gibi açıp kapatıyorum..
yüzüstünden sırtüstüne, sırtüstünden yüzüstüne çeviriyorum..
hiç kaldırmadan tek hareketimle..
bence bu gibi şeylerin de etkisi vardır..
yani keşfetmediyse bile bazı şeyleri, öğrenebilir:34:

kızlar neler yapıosunuz bakalım..minnikler napıo .gün içinde miniklerle nasıl vakit geciriosunuz neler yapıosunuz:34::55:
ayşecik yatıyor.. ben acıktım yemek yiceeeeeem şimdii:56:
yukarıda anlattım ayşecikle nasıl zaman geçirdiğimi.. çok ağlamadığı ve özellikle gözümün içine bakıp içlenmediği zamanlarda, aşka gelip sevip mıncıklamayacaksam, yattığı yerde oynuyorum ben kızımla..:1:
hiç yalnız değil.. hiçbirşey yapmasam bile yanında yatıyorum.. ana kucağına artık hiç koymuyorum desem yalan olmaz yani..

Son düzenleme:
ayy cena çok alemsin vala :9: ben güldüm alah senide güldürsün kızzz:9:pilavımı koydum geldm bi baktım tontik uyanmış ne çok uyudun paşam dedim offf dinlenemedim gene:52:

kızlar bir sorum olcak geceleri bebeğiniz kendi odasında yatıyor mu benimki alıştı emerek uyumaya hep yanımızda yatıyor odasına alıştırmak istiyorum uyuyunca beşiğine koyuyorum anlıyo herhalde ağlıyo yine yanıma alıyorum :(

kız mahfettin beni yaa:14:
ne güzel şanslısın ama,, bakıcı elinde değil..
ya ona mecbur kalsaydın.. en emin kişide bebeğin..
sana baktığı gibi bakar bebeğine:79:
görüyor musun anneyi,, kendininkini büyütüyor..
nasıl hak ödenir:43:

canımcım, önemli olan kafayı dik tutması..
en mühim nörolojik gelişme bu.. haricen doktora gidince, dr dönüyor mu diye sormuyor bile..
yüzüstü çevirip bakıyor, kafasını kaldırıyor mu, ellerinden destek alıp dik duruyor mu diye..

dönmesi an meselesidir emin ol..
haziran topiğinde okumuştum, 5-6. aylarda hiç dönmeyen, dönme çabası da olmayan bebeler var..
sen gözünü dört aç:34:

dizlerden gelen çıt sesini de okumuştum, dr normal demiş anneye.. endişelenme..
yine de gidince sen de sorarsın..
canımmmm ne güzel yazmıssın görüyor musun anneyi,, kendininkini büyütüyor..
nasıl hak ödenir kesınlıkle çok doğru çağanımada annecim bakıcak
büyüttüğünün bebeğini de seve seve büyütüyolar gözüm hiç arkada kalmıcak
canının canı sonuçta....
hiç ağlatmam bıle ben onu dıyo bana annecim.
tek derdı annemın biberona alıştır dıyor anne sutunü bol bol alması için alışması şart
kaşıkla verırım vermesıne yulafla bırlıkte ama
bıberonla daha çok alır dıyor offf napcammm bu bıberon ışini
oğlan dişini kaşıyo bıberonun uç kısmıyla ağzında gevelıyor süt gıtmesıne gıdıyor ağzına geveleye geveleye ama bı çok hava yutuyo ve sonra gelsın gazlar zaten gazlıyız :(
bıberon arastırıyorum medela calma biberon varmıs anneyı emer gibi ucu varmıs
onumu alsam acaba bıberon almayan bebekler bu bıberonu alıyomus
Comportamento di suzione: Seno e Medela Calma - YouTube

Son düzenleme:

canım ben kızımı çoğunlukla ana kucağında yatırıyordum ama artık mızırdanmaya başlayınca yere battaniyesini seriyorum üzerinede ince bir minder koyup üzerine yatırıyorum.. kendi kendine oyalanıyor.. ayağını yakalamaya çalışıyor.. bence sende yere yatır artık.. benim kızda dönemiyordu.. şimdi maşaallah top gibi yuvarlanıyor..:9::9:

çok utandımmm... :17::17:seni ve burdaki herkesi çok seviyorum..:16: İyiki sizi tanımışım...:54::54::13:

ayy cena çok alemsin vala :9: ben güldüm alah senide güldürsün kızzz:9:pilavımı koydum geldm bi baktım tontik uyanmış ne çok uyudun paşam dedim offf dinlenemedim gene:52:
amiiiin..:1: cümlemizi güldürsün:34:

kızlar bir sorum olcak geceleri bebeğiniz kendi odasında yatıyor mu benimki alıştı emerek uyumaya hep yanımızda yatıyor odasına alıştırmak istiyorum uyuyunca beşiğine koyuyorum anlıyo herhalde ağlıyo yine yanıma alıyorum :(
kızım yatak odamızda kendi yatağında uyuyor..
bence yatağını ayırmak için erken...
1 yaşından önce düşünmüyorum.

senin sorunun odadan ziyade sanırım seninle beraber uyumaya alışmış olması..:44:
öncelikle yatağında uyumaya alışmalı..
oda sonraki mevzu ve benim düşünceme göre henüz erken..

belki öncelikle yatarak emziriyorsan, kucağında emzir..
gazını çıkardıktan sonra.. nasıl uyutuyorsun bilmiyorum o rutini yatakta yapmalısın..

yatağına koyunca uyanıyor diyorsun ya..tam dalmadığı için oluyordur..
uyuduğunu düşündüğünde bi 10-15 dk bekle.
iyice dalsın. sonra yatağına koy..
ve her mızıldadığında alma, yattığı yerde varlığını ona hissettir..
hafifçe salla, sırtını okşa, ellerini tut..

oda meselesine gelince, zaten diş çıkarma zamanı..
huzursuzluğu daha fazla,, gece uyanmaları da arttı..
o yüzden anneden ayrılma için uygun bi zaman değil..
sanırım uzmanlar da önermiyor bu kadar erken..

canımmmm ne güzel yazmıssın görüyor musun anneyi,, kendininkini büyütüyor..
nasıl hak ödenir kesınlıkle çok doğru çağanımada annecim bakıcak
büyüttüğünün bebeğini de seve seve büyütüyolar gözüm hiç arkada kalmıcak
canının canı sonuçta....
hiç ağlatmam bıle ben onu dıyo bana annecim.
tek derdı annemın biberona alıştır dıyor anne sutunü bol bol alması için alışması şart
kaşıkla verırım vermesıne yulafla bırlıkte ama
bıberonla daha çok alır dıyor offf napcammm bu bıberon ışini
oğlan dişini kaşıyo bıberonun uç kısmıyla ağzında gevelıyor süt gıtmesıne gıdıyor ağzına geveleye geveleye ama bı çok hava yutuyo ve sonra gelsın gazlar zaten gazlıyız :(
bıberon arastırıyorum medela calma biberon varmıs anneyı emer gibi ucu varmıs
onumu alsam acaba bıberon almayan bebekler bu bıberonu alıyomus
Comportamento di suzione: Seno e Medela Calma - YouTube

sana yardımcı olmak isterim ama bu konuda pek bi şey bilmiyorum..
şanssızlığın çalışmaya başladığın dönemde aynı zamanda diş sıkıntılarının başlaması..

bana kalırsa biberona alışmasında bi kötülük yok..
ilk altı ay sadece anne sütü verilecek..zaten 6. ayın içindeyiz..
öte yandan yavaştan ek gıdaya da giriş yaptınız.
bende dr brown doğal akış bironu var..
hiç kullanmadım ama tecrübelerde iyi bahsedilmiş..
hem anne memesine yakın bi yapıda (çabalamadan çekmeden süt akmıyor)
hem de hava yutmasını engelleyen teknik bi yapısı var..

$13892D~1.webp$13892D~1.webp

ben resimdeki gibi biberon ucu kullanıyorum ilk başta aventin yuvarlak uçlu biberon ucu vardı almıyordu alsada ağzının kenarlarından akıyordu içemiyordu sütü sonra bunu denedim şükür 3 aydır alıştı sıkıntı olmuyor bu hafta orta akış biberon ucu aldım daha geniş delikli daha severek içiyor şimdi

Back
X