Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

İnsan sevgiden ne dediğini bilmiyor
Canımın canııı
Karakızım kara kızım bi çuval para kızım ( kızım bunı cok seviyor)
Aşk balı
Meleğim
Masumum
Prensesim
Ball lokman
Lokumum
Tostosum
Babasının aybalası
Süzme balımmm
Babasının/ annesinin nazlı kuzusu
Babasıda prensesimin prensesi der:17:

Bu liste böyle uzar gider:3:

Kızlar ben çok şükür 36 bedenime kavuştum:46:
Göğüsler emzirme dönemi bittikten sonra eski boyutuna döner mi

anneleeer size bişi sormam lazım.. dün oğluma biberon aldım aventin küçük olanlardan doğumdan sonra sütüm gelmezse ne kadar mama vermem lazım bebegıme.. magazada ki kadın çok az dedi 30 ml kadar.. o kadarcıkla doyar mı ? birde bugün acayip akıntım ve kasıklarımdan ara ara giren sancım var :( sizce nedeen

ilk 4 hafta için hiç anne sütü almayan bebekler, günde 6-8 defa olmak üzere 60 cc mama yerler. ancak, anladığım kadarıyla siz zaten emziriyorsunuz. dolayısıyla sadece mama yemeyecek bebeğiniz (umarım gerek de kalmaz) sütünüzün olmadığı zaman 30 cc bebeğiniz için yetecektir. ancak unutmayın her 4 haftada bu miktar 2 katına çıkar

selamlar güzel anneler.1 haftadır giremedim.geçen çarşamba oğlumu emzirirken elime bir kitle geldi.nasıl korktum anlatamam.akşam boyunca ağladım kötü birşey diye.ertesi sabah hemen oğlumu kontrole götürdüğüm hastaneye genel cerraha gittim.muayene etti doktor göğsümü.iyi huylu birşeye benziyor bir de ultrason isteyelim dedi. yukarı çıkıp gün alacaksın dedi.ben de eğer bugün ultrasonu çektirip sonucu size göstermezsem ölürüm korkudan ve meraktan dedim. sağolsun adam hemen beni ultrason bölümüne gönderdi.1 saat beklemeden sonra ultrason çekildi. Allahıma şükürler olsun içi sıvı dolu basit kist çıktı.doktor dedi ki bunların kansere çevirme ihtimalleri, yok gibi bişey, için rahat olsun.3 ay sonra tekrar kontrole gel.eğer ağrın çok olursa şırıngayla çekerim rahatlarsın dedi. deriiin bir nefes aldım.Allah kimseye dermansız dert vermesin.

anneleeer size bişi sormam lazım.. dün oğluma biberon aldım aventin küçük olanlardan doğumdan sonra sütüm gelmezse ne kadar mama vermem lazım bebegıme.. magazada ki kadın çok az dedi 30 ml kadar.. o kadarcıkla doyar mı ? birde bugün acayip akıntım ve kasıklarımdan ara ara giren sancım var :( sizce nedeen
pardon, henüz anne olmamışsınız anladığım kadarıyla. "doğumdan sonra sütüm gelmezse" diye endişe etmeyin, ne kadar olumlu düşünürseniz ve bu tarz olumsuzlukları düşünmezseniz o kadar iyi olur. ben şahsen doğumdan sonra ya sütüm gelmezse diye hiç düşünmemiştim, sebil gibi sütüm olmuştu. biraz yorucu ama çok sık emzirmekle ancak süt oluşuyor. endişe etmeyin

ek besinle ilgili soruma kimse yanıt vermeyecekmi:'(
Canım benim bebişe mama takviyesi yapıyoruz. Dr 5. Aya gittiğimizde öğün olarak kaşık mamalarından ver demişti. Diğer yiyeceklerden de ara ara tattırıyordum. Ancak 3-4 gündür(6. Ayımızı bitirdik) şöyle yapıyorum:( yalnız benim kız çok iştahsız sen porsiyonları artırabilirsin.)
Sabah 7.30 150 cc anne sütü ( varsa sağıyorum) yada aptamil
Sabah 10.00 gb kalvaltı ( çeğrek yumurta, biçay kaşığı labne, tuzsuz etimek bugün içine ceviz ve cok az da pekmez kattım) yaklaşık yarım çay bardağı kadar yiyo zorrrlaa
12.00 gb anne sütü yada aptamil 150 cc
15.00 anne sütü yaya aptamil 150 cc
16.30 gb yarım çay bardağı kadar günlük yogurt
18.30 gb 150 cc anne sütü yada aptamil
Bunları hep işkenceyle yediriyorum tabi binbir oyunla.
ÇTıpış Tıpış Bebek Mağazaları - - 0.00 şükür zor bi gecenin ardından 38 lerden 36lari görür olduk..ateş gittide huysuzluk baki kaldı galiba:( benim yavrum aslında nekadar akıllıymis hic yormamis beni düne kadar onu anladim.simdi somurtup duruyor hemen agliyo kucak istio buda geçer dimi kızlar? Bide biz aşımızi dun olmalıydık yarın götüreyim diyorum bi sıkıntı olmaz 3 günden dimi? Hepinizin kuzularini öpüyorum ve haftanin temennisi BEBEKLER HASTA OLMASIN

Olsun o da gecer yarına toparlanır inşallah canım. Bizimki de 2 gündür pek somurtgan ve halsiz. Aşıya gelince acele etme. Bizim normalde gecen çarsambaydı aradım sağlık ocagını asılar gelmedi gelince biz sizi arayacağız dediler. Dün aradım hala gelmemişti. Sıkıntı olmaz mı dedim günü gecti diye takvime baktı subat ayına kadar yani bir ay aralık vermişler bu zaman araşığında herhangi bi zaman vurulması yeterli korkma sıkıntı olmaz dediler. O yüzden bebeğin tamamen toparlanınca git bence asıya acele etme.

Bizimde Selime söylediklerimiz;

Bal bal baaall Seliiiim( bağıra bağıra)
Balküpüm
Balböceğim
Annesinin aşkııııı
Babasınım canııı
Tatlışkom
Nonik( ne demekse bilmiyorum ama made by Minita:10:)
Selocanımmm
Aşkitomm

Vs vs vs :16:

:1::1: evet mecburen doğumdan
sonra oynadım ama pek düzgün olmadı bu oyun:19:
kapalı olduğum için sorun olmadı şimdiye kadar ama
işe başlayacağım için hüsran oldu sonuç
artık saçımı toplayıp idare edicem
Kapalıysan sorun yok zaten cnm:34: idare edersin okula başlayıncada artık, toplarsın saçını
doktora götürüp öğreneceğim artık ne diyecek bakalım gurbette tek basına cocuk büyütmek cok zor:S

İnternetten de bilgi alabilirsin ama doktora sorman daha sağlam olur. Birkaç gün annem gelmedi evde tektim oğlumla hakkaten zor, Allah kolaylık versin

ee çılgın zeynebin oğlunun da adı böyle olur.. :9:
balkabağı çooook güzel.. :16:
erkekim deyince babası alınmıyo bellikii:1:

bal kuşu muuu? yerim seni bal kuşuuu:16:
tutişkooo..:1:
bazen ben de sevgimden garip bi kelime türetiyorum.
kelime bile değil, alakasız hecelerin bi araya gelmiş şekli..
eşim de şaşkın şaşkın bakıyo:9:

ooo, oğlana bak daha totodan haberi yok..
kızlar şarkı yazmış ona:9:

şaka bi yana çok beğendim:31:
bakalım kızımla benim bi şarkımız olacak mı?
annem bana bi şarkı söylerdi.. ismimle aynı adı, o yüzden söyleyemicim burada:1:
şekeroğlan çok dadlu
ama baldudağa bitiiiiiiiiim:52:
kesinlikle bu ismi hakediyor, tam ısırmalık..
benim 2. mahmutun alt dudağı da öyle 2 porsiyon et var, ısırmamak için zor tutuyorum kendimii:27:

bu kış zor geçecek belii:50:
şimdiden başladı öksürmeler..
biraz ıhlamur içirebilirsin belki..:26:
ama cinconun da bahsettiği nişastalı tarif nedir, hiçbir fikrim yok:44:
:21::21::21:oğlumun demin uyutmaya çalısıyor bana eee eee diyor ellerini sallıyor oğlum uyumayacak mısın dedimmm baktı güldü bal kabağım hadi kalk dedım bizim oğlan için harcadıgım 45 dk bosunaymıs bızım oğlan 4 saat uyyumus da uyksuunu almıs gıbı cin cin kalktııı:16::16::16:

selamlar güzel anneler.1 haftadır giremedim.geçen çarşamba oğlumu emzirirken elime bir kitle geldi.nasıl korktum anlatamam.akşam boyunca ağladım kötü birşey diye.ertesi sabah hemen oğlumu kontrole götürdüğüm hastaneye genel cerraha gittim.muayene etti doktor göğsümü.iyi huylu birşeye benziyor bir de ultrason isteyelim dedi. yukarı çıkıp gün alacaksın dedi.ben de eğer bugün ultrasonu çektirip sonucu size göstermezsem ölürüm korkudan ve meraktan dedim. sağolsun adam hemen beni ultrason bölümüne gönderdi.1 saat beklemeden sonra ultrason çekildi. Allahıma şükürler olsun içi sıvı dolu basit kist çıktı.doktor dedi ki bunların kansere çevirme ihtimalleri, yok gibi bişey, için rahat olsun.3 ay sonra tekrar kontrole gel.eğer ağrın çok olursa şırıngayla çekerim rahatlarsın dedi. deriiin bir nefes aldım.Allah kimseye dermansız dert vermesin.

kötü bişey çıkmamasına sevndm canm alah korusun yaa gecmiş olsun dielim

:21::21::21:oğlumun demin uyutmaya çalısıyor bana eee eee diyor ellerini sallıyor oğlum uyumayacak mısın dedimmm baktı güldü bal kabağım hadi kalk dedım bizim oğlan için harcadıgım 45 dk bosunaymıs bızım oğlan 4 saat uyyumus da uyksuunu almıs gıbı cin cin kalktııı:16::16::16:

anacım bunlar niye uyumaz hiçç anlamıorm koca adam gibi hiççç uyumuo bizimkide taş çatlasın yarım saat 2saat uyutmaya ugraşıom bari 1sattini uyuda enerjim olsun demi yokkkk illa kuduracam ben anne diyor bizim sıpa:9::52:

anacım bunlar niye uyumaz hiçç anlamıorm koca adam gibi hiççç uyumuo bizimkide taş çatlasın yarım saat 2saat uyutmaya ugraşıom bari 1sattini uyuda enerjim olsun demi yokkkk illa kuduracam ben anne diyor bizim sıpa:9::52:
:9: bnım oğlum sende olsa kafayı yersın buna emın ol tuğçecimmmmmm ..:9: cocugum uykusunda bile mır mır konusuyo teyzesi bak bu saat oldu 1 lokma yemedım

çok sağol canım. Allah herkesi korusun.
gecmıs olsun arkadasımmmm ...:16: korkuttun bizi

gecmıs olsun arkadasımmmm ...:16: korkuttun bizi[/QUOTE]

tşk ederim canım.ben de nasıl korktum.insan anne olunca herşeyden daha bir korkar oluyor.

:9: bnım oğlum sende olsa kafayı yersın buna emın ol tuğçecimmmmmm ..:9: cocugum uykusunda bile mır mır konusuyo teyzesi bak bu saat oldu 1 lokma yemedım

gecmıs olsun arkadasımmmm ...:16: korkuttun bizi
vayyy yaramaz omürcük ısır totosundan zeynep sen kıyamazsan getir ben ısırim:9: sende ayaküstüde olsa yee bişiler canm bu tempoda dayanamzsn hasta olursn dikkt et bizimkine kurtlu diodum ama hata etmişim desene:9:

var mı böyle iş milupa bana hediye göndermiş 1 ay önce başkası teslim almıs hediyeyi
bana hediye göndermediniz diye mail attımm bana kargonuz tam 1 ay önce teslim edildi denildi ..
ptt y aradım onlarda sıze gelmiş teslim almişssınız dedi
almadım kargo kıme verıldıyse öğrenmek istıyorum dedimmm . arayacaklar sımdı beni var mı böle iş yaaa

ooh, geçmiş olsun tekrar.. inş atlattınız..
hasta olunca insan bedenen olduğundan daha çok zihnen yoruluyor..
gerçekten uslu bu bebikler.. böyle bi durum olunca daha iyi anlıyoruz sanırımm:17:
sen yine de ne derse yap annesi, annesine nazlanıyor bellii:16:

hakikaten melek bu kuzular..:16:

dün akşam düşündüm de, hatta eşime de söyledim..
bak biz bakmaya kıyamıyoruz.. zarar görecek diye içimiz gidiyor..
nice bebekler anne babaları tarafından kapı önüne konuyor, çöpe atılıyor..:14:
ne suçu var o bebenin.. :43:
görünce dayanamıyor insan.. sürüm sürüm sürünsünler diye beddua ediyor..:47:

herşeyde ve her şerde bi hikmet var..
ancak..
harika anne baba olabilecek fıtratta ve nitelikte, bebek isteyen ve sahip olamayan onca insanı görünce
böyle mahlukların çocuk sahibi olabilmeleri o kadar kötü ki..:50:
muhakkak Rabbim, her şeyin en iyisini bilir..
ya cenacım çok haklısın.ben daha beterini gördüm.bi tane akli dengesi bozuk bi hanım vardı bızım buralarda,30 yaşlarında falan.6-7 aydır gormuyordum.gecen gun çarşıya ındım bu kadını gördüm bi baktım hamile,dondum kaldım,aklımın kıvrımlarında bir sürü düşünce belirdi.ama baarız hıssettıgım sey kanımın donmasıydı.
canım akıntın renklıyse doktorunu ara hemen.bebek aşağıya yerleşiyodur ondandır sancı desem daha erken 33. haftadasın.belkı usutmus falan olabılırsın.sancı artı renklı akıntın varsa doktorunu ara derim.benım sutum 5-6 gun gelmemıstı.hastanede bebek hemsıresı 30 cc vermişti mamayı.ve ben kırkı cıkana kadar hep 30 cc verdim,ayrıca sana tavsıyem avent falan almasaydın bıberonu.dr browns dıye bı marka var,doğal akışlı bıberon.ondan al.yoksa aksi takdirde hemen bıberona alısıp senı emmemeye baslar.cunku bu fındıklar bıberona baslayınca daha kolaylarına gelıyor bıberonla emmek.anne memesı daha zahmetlı oluyor onlar ıcın.ama umarım sutun hemen gelır,asla mama vermek durumunda kalmazsın
evet canım oynatıyolar bızı,benımkı de öyle,oyna benle benı uyutma dıyor resmen

canım genel anlamda dünden beri bir sürü şey sordum kimse yanıt vermedi :44:

oğlumun dişi çıktı dedim kimseden tebrikte gelmedi :50:

öksürükle ilgili nişastalı bir tariften söz edilmiş nişasta ne kadar belli değil onun tarifini sormuştum yine yanıt gelmedi :50:

özetle kimse beni sevmiyo

dahası hastayım gribim kaprisliyim mağdurum vs vs vs

neyse ben en iyisi kafamı kuma gömeyim bugün havamda değilim fazla alınganım galiba :25::25::25:

dişiniz mi çıktı canım bebeğinin hayirli olsun darısı bize bende fazla giremiyorum bi yandan toparlanıyorum hafta sonu tanınma var bizimde şu karda kalkar inşallah

canım benım cocugum anne sutu almıyor sadece mama ile beslenıyor ben 3 bucuk aylıktı tattırmaya basladım 4 aylıktı basladım . bbegım 2 gun sonra 6 ayını dolduruyor istediğini sor seni çok öptüm doktora hıcbısey sormuyorum ben anlattım nasıl besledıgımı süper dedi :9:

yok sekerım bız alıskınız anne kucagını devırmeye koltuktan yataktan düşmeye :9: sorun yokkk gayet saglammm

ahh kuzum grip bana da gostercek galiba kendiniiii
off dışarsı kar soguk oğlan huysuz karnım aç kocam işte evde bir sürü iş var amanınnnn
bende fatih ürek'in sarkısını söylüyürummhaydi lililillilili yaaaaa . hade hade hadeee:27:

zeynep seninki tam herif maşallah

var mı böyle iş milupa bana hediye göndermiş 1 ay önce başkası teslim almıs hediyeyi
bana hediye göndermediniz diye mail attımm bana kargonuz tam 1 ay önce teslim edildi denildi ..
ptt y aradım onlarda sıze gelmiş teslim almişssınız dedi
almadım kargo kıme verıldıyse öğrenmek istıyorum dedimmm . arayacaklar sımdı beni var mı böle iş yaaa

İnsanlar ne kadar basit şeylere tenezzül eder oldular

Back
X