Az önce eşimle aynı işyerinde çalışan ortak bir arkadaşımız aradı.2dk sendeyiz diye elim ayağım birbirine girdi acil ulaştıkları makineye doldurduk evin hali içler acisi allahtan kızımı uyutmustum.mercimek çorbası ve firinda makarna yapmıştım yanındadır kola vardı.dedikleri gibi tam 2 dk içinde kapidalardi. Ben soklardayim tabi ayşecik sordu uyuyor dedim yatak odasına daldı hizlica bi bakışım diye sonra mutfaga geldi yardım edeyim diye arkasından oturma odasında yemegivyedik ben yasemin odasını bi geleyim dedi sizin anlayacağınız kadin yarım saatliğine geldi ama bütün evimi gördü gitti
Hep diyorum daha düzenli olucam diye ama bir türlü olmuyor temiz olmasına trmixim ama her yer anında dagiliveriyor mesela mutfak bir anda her yer tencere kap kacak oluyor tam düzeni bir türlü anlayamıyorum bir de böyle çatladı misafir geliveriyor gelmesine gelişimde bütün evi gezmesi sartmi?
Kızlar sizin evi derli toplu tutmada pratik yontemleriniz varmı,şunu hemencecik yerine kaldırırim ya da şunu asla yapmam gibi?![]()
benim evde bi aralar öyleydiii canım baktım olmayacak cat kapı misafirim cok gelir benimde oturma odası yaptım 2 çekyat bi tv köşesi birde küçük sehpa emiralinin elimin altında olması gereken herseyini o sehpaya koydum salonum böylece herdaim toplu ve temiz kalıyor. yatak odamı eşim işe gtmeden topluyorum yatak örtüsünü seriyorum kendim uyumaya devam ediceksem bile yatakta değil cekyatta devam ediyorum.orasıda sabah erkenden toplanmıs oluyor.mutfakta gece hiçbişey bırakmıyorum emirali uyanık olsa bile babası idare ediyor ben mutfagı topluyorum bulaşık makinamı sürekli boş bırakıyorum gün içinde elimde hiç yıkamam ve birikmez dışarda cıkan bulaşıgı makinaya koyuyorum akşam yemeginden sonra calıştırıp gece yatmadan da temizleri yerine kaldırıyorumki sabaha yine boş kalsın.birde ben mutfak tezgahımın üzerinde hiçbişi bırakmam bomboştur orda cok karışıklık ıvır zıvır oldumuda dağınık görünüyor.wc ve banyoyuda hafta sonları yıkıyorum 2 tane wc olunca misafirlerin kullanacagı temiz kalıyor banyoyaada 3 tane camasırlık koydum 2 büyük bi küçük küçük olan oğlumun kıyafteleri için çıkan çamasırı mı (benim oğlum da kocamda oğlumun kusmalarından dolayı bende cok camasır kirletiyoruz ) sepetine atıyorum ortada camasır döküntüsü de kalmıyor . annem senden ev hanımı olmaz senin evine girilmez diyordu ben üniversitdyken odamı görünce :) şimdi şaşırıyor aslında temizlikten titizlikten değil sadece sistem kurdum.hııı bide acil drumlar için ben herzaman buzlugumda milföy hamuru sarılmıs sigara böreği ve hiç olmazsa şerbetlenecek tatlı bulundururum bi köşede misafir gelecegi zaman büyük kolaylık oluyor ..