Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ya kızlar size yine bişey sorcam. sizin bebişler ayaklarının üstüne bastığında dimdik duruyorlar mı? benimki ayaklarının üstüne basıyor ama popoyu geri atıyor öyle duruyor, hoppalaya koyduğumda dimdik durmuyor böyle ön tepsinin üstüne yaslanıyor. beş buçuk aylıkken falan gittiğimiz bir doktora sormuştum o da beni bebek daha beş buçuk aylık ne yapmasını bekliyosun diye beni terslemişti. ben yinede size sormak istiyorum sizde de var mı bu durum?

kızlar benim bebişim bu sıralar ek gıda yemez oldu,hazırladığım şeyleri hep dökmek zorunda kalıyorum.o kadar uğraşıyoruz ziyan oluyor valla.Birşey soracağım bizim kilomuz az olduğu için (sütüm az) doktor birde devam sütü içirmemi söylemişti kaşıkla.Ben aptamil aldım fakat benimki ne kaşıkla ne de biberonla içiyor.Sonradan devam sütüne başlayan oldumu ve ne marka kullanıyorsunuz acaba?

selam canım ,
benım kızım 4. ayından berı sadece ben işteyken anne sutunun yanında mılupa nın devam sutunu alıyor biberonla. yaklaşık 1o gundur de 1 öğün meyve, akşamda milupa nın sütlü tahıllı mamasını kaşıkla veriyorum.

libyanacımm, hoşgeldin..
kupaas, özlemcr, dilanaz, tuğçe, feyza, libyana.. ve diğerleri.. teşekkür ederim kızlar..

bir haftadır yıkanmamıştı, kalorifer cayır cayır yandığı halde, klimayı da çalıştırdım.
öyle yıkadım kızı.. sonra da dikkat ettim ama buna rağmen üşüttüm demek çocuğu:14:
şimdi uyuyor, uyansın emziricem.. inş tekrar kusmaz.. :26:

bütün çamaşırları yıkadım, astım..
ama şimdi ben çok kötüyüm.. bırakın kızı kucağıma almayı,
eğilemiyorum doğrulamıyorum, oturduğum yerde namaz kıldım.
kendimi taşıyıp yürüyemiyorum bile..:59:
iyice tutuldu belim.. blmyrm, ne olacak?:25:
ayşeciğe de , sana da çok ok geçmiş olsun. umarım hemn toparlarsınız...
havalar o kadar soğukkı bu aralar. çok dıkat etmemiiz lazım. allah hepimizin bebişleirini korusun.

denze benim oğlumda son 1 aydır geceleri 2*180 ml milupa aptamil mama içiyor. Gündüzleri sadece anne sütü ve ek gıdaya yeni geçtik muhallebi ve yarından itibaren sebze

libyanacımm, hoşgeldin..
kupaas, özlemcr, dilanaz, tuğçe, feyza, libyana.. ve diğerleri.. teşekkür ederim kızlar..

bir haftadır yıkanmamıştı, kalorifer cayır cayır yandığı halde, klimayı da çalıştırdım.
öyle yıkadım kızı.. sonra da dikkat ettim ama buna rağmen üşüttüm demek çocuğu:14:

Canım sen önce kendini toparlamaya çalış ki ayşeciğe de faydan dokunsun. Isıtıcı krem falan sürüp korse takabilirsin. Geçen bende de olmuştu bel tutulması. Kızımı fazla taşımaktan vede temizlikten. Belimi kavrayacak bir korse ile 2 günde toparlayabildim. Sende hemen toparlarsın umarım. İkinize de geçmişler olsun....
Çok gecmis olsun biz de bugün aynı sekildeyiz üstelik 38,5 derece de ateşimiz var doktora gittik doktor diş semptomları ile grip çok benzer bu yüzden ateş düşürücü ve serum fizyolojik verdi. Bebeklerimizi Allah korusun
Ateşi çokmuş. Dişten olma ihtimali yüksek. Bi an önce çıksa şu inciler de kurtulsak. Geçmiş olsun canım.
kızlar benim bebişim bu sıralar ek gıda yemez oldu,hazırladığım şeyleri hep dökmek zorunda kalıyorum.o kadar uğraşıyoruz ziyan oluyor valla.Birşey soracağım bizim kilomuz az olduğu için (sütüm az) doktor birde devam sütü içirmemi söylemişti kaşıkla.Ben aptamil aldım fakat benimki ne kaşıkla ne de biberonla içiyor.Sonradan devam sütüne başlayan oldumu ve ne marka kullanıyorsunuz acaba?
Bende de bi ara öyle olmuştu. Bende 4-5 gün kadar vermedim ek gıda. Sonra en sevdiği seyden başladım ( yoğurt) azar azar şimdi tekrar normale döndü canım.
ya kızlar size yine bişey sorcam. sizin bebişler ayaklarının üstüne bastığında dimdik duruyorlar mı? benimki ayaklarının üstüne basıyor ama popoyu geri atıyor öyle duruyor, hoppalaya koyduğumda dimdik durmuyor böyle ön tepsinin üstüne yaslanıyor. beş buçuk aylıkken falan gittiğimiz bir doktora sormuştum o da beni bebek daha beş buçuk aylık ne yapmasını bekliyosun diye beni terslemişti. ben yinede size sormak istiyorum sizde de var mı bu durum?

Bizde de durum aynı ama bence henüz normal böyle olması.

bayanlar geçen gün bir doktor mamalardaki melamin tehlikesinden bahsetti haberiniz varmı.

bu melamin denilen şey mamalardaki proteinin fazla olduğunu gösteriyormus fakat durum gerçekte böyle değilmiş

detaylarını bilmiyorum, bir araştırın derim

arkadaşımın eşi gıda mühendisi ve milupa da çalışıyor.milupa nın her şeyini güvenle yedirebileceğimizi söyledi. hatta kavanozdaki meyveleri bile organikmiş. ben meyvelerden kullanmıyorum ama milupa ya güveniyprum.

bende bebeğimi bakıcıya bırakıcam
maalesef ama senin dediğin gibi yapmayı düşünüyorum herşeyini
kendim yapmak istiyorum
gerçi senin mesleğin ne bilmiyyorum ama ben öğretmenim sadece
6 saat ayrı kalıcam oğlumdan
bu arada bakıcıya bırakan bi sen varsın bi de ben galibaa:14::14:

cnm ben mühendisim tam gün çalışıyorum, havalar güzelken öğle arası gidebiliyordum eve ama şimdi çok kar var gidemiyorum :43: İlk kez bu kadar ayrı kalıyorum oğlumdan ve çoook özlüyorum:2:

merhabalar.. bebeğini bakıcıya bırakıp işe başlayan ve başlayacak olan arkadaşlar; ben de 1 şubatta işe başlayacağım ve bebeğim bakıcıyla kalacak, salona kamera koymak istiyorum. bununla ilgili herhangi birşey yapan var mı? ayrıca bakıcınızı seçerken hangi kriterlere dikkat ettiniz, ücret konusunda nasıl anlaştınız. araştırma içerisindeyim, tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacım varrr.....

Kızlar dün para yatırmak icin bankaya gittim. Orada bankacım yeni uygulamaya giren bir sistemden bahsetti.Şöyle ki; alt limit 107 tl olan parayı her ay yatırıyoruz devlette üstüne% 25 daha veriyormuş aynı zamanda bu para normal faiz gibi durduğu yerde degerleniyormus.10 yıl sonra emekli olunuyor istediğin anda paranı alıp çıkabilirsiniz 107 tl bulamadığım ay duraklatabilirsin ya da fazla para geçti elineartirabilirsin.Bence çok iyibir sistem kim kime verdigiparanin % 25 ini verirki normal vadeli hesap bile % 9 getiriyor.şimdi bu sistembenim:42: aklıma yattı neye vermiyoruz 100 tl .Bu yüzden kızımın adına bu emekliliği başlattım.Kismetse 10 yaşında bizizorlamayacak şekilde birikmiş parası olacak minik kuşumun:34: yanlış anlamayın sakın ben bankacı falan değilim öğretmenim. Ben kizim icin başlattım maaşımdan otomatik ödeme talimatı verdim.belki benim gibi daha önceden duymayipta yararlanmak isteyenlerler olur diye paylaşmak istedim.

canım hangi banka bu ?

Günaydın hanımlar
Dün yazmayı cok istedim ama yazma fırsatı yakalayamadim tam olarak sayfalarida okuyamadım.cenacim oncelikle cok gecmis olsun.bugun asımız var öğleden sonra tekrar yazılanları okuyup yorumlarimla katılacağım inşallah öptüm sizi bu arada dua edin bize aşıdan korkuyorum inşallah gunu sorunsuz atlatiriz.

libyanacımm, hoşgeldin..

canım çok geçmiş olsun aman allah acil şifalar versin hafta sonu eşinde evdedir herhalde ayşeye biraz o baksın sende biraz dinlen bitki çayı meyve falan yapda çabucak iyileşiver :34:

selam canım ,
benım kızım 4. ayından berı sadece ben işteyken anne sutunun yanında mılupa nın devam sutunu alıyor biberonla. yaklaşık 1o gundur de 1 öğün meyve, akşamda milupa nın sütlü tahıllı mamasını kaşıkla veriyorum.

denze benim oğlumda son 1 aydır geceleri 2*180 ml milupa aptamil mama içiyor. Gündüzleri sadece anne sütü ve ek gıdaya yeni geçtik muhallebi ve yarından itibaren sebze

cevaplarınız için çok teşekkür ederim kızlar.Peki birşey soracağım biberona alıştırırken zorlanmadılarmı,yada siz nasıl bir taktik izlediniz? benim kızım biberondan içmiyor dr.browns,chicconun anne göğsüne benziyen ve basit bir biberon denedim ama almıyor :(

Gunaydin herkese biz kabus gibi bir gece gecirdik abartisiz yarim saatte bir uyandi ve ben hic uyuyamadim sabah ezanindan sonra iki saat kadar uyuyabildik hastaydi elif zaten surekli burnu tikandi serum fizyolojik hic ise yaramiyor mu ya? bugunde istahi yok

Gunaydin herkese biz kabus gibi bir gece gecirdik abartisiz yarim saatte bir uyandi ve ben hic uyuyamadim sabah ezanindan sonra iki saat kadar uyuyabildik hastaydi elif zaten surekli burnu tikandi serum fizyolojik hic ise yaramiyor mu ya? bugunde istahi yok

Çok geçmiş olsun canım.Uykusuz çocuk bakmasıda çok zor yaa,hele bide hastaysa.Geçenlerde bizde hastaydık,doktorumuz bize naso drill diye bir sprey aldırmıştı.Buda termal sulardan elde ediliyormuş,devlet karşılamıyor.Bize iyi gelmişti bu sprey canım.

libyanacımm, hoşgeldin..

canım çok geçmiş olsun yaa ayşecikde
hasta şimdi. :50:

allahallah
banyoyu ne zaman yaptırdın canım akşamdan yaptırınca soğuk oluyor hep gündüz yaptırıyorum ben.inşallah sürmez:(
pürenin dokunduğunu sanmıyorum midesi boş mu şu anda ? su içirmeye çalış en azından.
vücuttan hastalığı atmanın en iyi yolu su içirmektir

yürüteç 8.aydan önce kullanılmamalıdır ortopedi prof.uyla konuştum..ben burda çok yazdım. parmağımda tüy bitti:9:

anlatsana nasıl geçti:) hoşgeldin

of ya ben de aklı ermeden yaptırmak istiyorum ama eşim erteliyor:5:işleri çok yoğun,ne var sanki

ben de haftada 1 yaptırıyorum korkudan
ama haftada 2 kere yaptırmak gerekirmiş sağlık için vücuttan mikropların uzaklaşması için önemliymiş

biz de yaptıracağız inşallah
ama eşim istanbul işine iyi bakmadı burada olacak sanırım :ssz:
bende haftada 2 kere banyo yaptırıyorum oğluma

Çok gecmis olsun biz de bugün aynı sekildeyiz üstelik 38,5 derece de ateşimiz var doktora gittik doktor diş semptomları ile grip çok benzer bu yüzden ateş düşürücü ve serum fizyolojik verdi. Bebeklerimizi Allah korusun
çok geçmiş olsun şimdi iyidir inşallah

merhaba ben de erzurumun horasan ilçesinde çalışıyorum. erzurum da hangi çocuk doktoruna götürüyorsun acaba?

cena çokk geçmiş olsun. kıyamam ben ayseciğe

bi de bireysel emeklilik konuşulmuş. biz de kızım doğmadan 1 ay önce yaptırmıştık. eşim ve ben de faiz konusunda oldukça hassasız. o yüzden iyice araştırmıştık. bu para bankaya değil devletin bütçesine gittiği için faiz olmuyormuş yani para bankada değerlenmiyor bankalar sadece aracı kurum olarak çalışıyor.

ben şifa hastanesinde bahadır beye götürüyorum canım
çook memnunum orada doğum yaptım zaten ilk günden itibaren o ilgilendi.
çok ilgili bi doktor. tavsiye ederim.
bende uzundere de çalışıyorum horasanda çalışan arkadaşım var
öğretmen misin sende ?

merhabalar.. bebeğini bakıcıya bırakıp işe başlayan ve başlayacak olan arkadaşlar; ben de 1 şubatta işe başlayacağım ve bebeğim bakıcıyla kalacak, salona kamera koymak istiyorum. bununla ilgili herhangi birşey yapan var mı? ayrıca bakıcınızı seçerken hangi kriterlere dikkat ettiniz, ücret konusunda nasıl anlaştınız. araştırma içerisindeyim, tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacım varrr.....

merhaba canım..
kamera işini bende düşündüm ama eşim hiç sıcak bakmadı
ayıp olur dedi. kadına söyleyip koysam dedim ama
o da bana pek mantıklı gelmedi
ben küçük yerdeyim burada çok sıkıntı olmaz öyle şeyler diye düşünüyorum
bi de ev sahibim karşı dairemde oturuyo çok iyi biri
onunla konuşucam çat kapı git eve falan diycem

ben bakıcıyı seçerken özellikle anne olmasına dikkat ettim
eve gelen biri olması da seçimimde çok etkili oldu
ben branş öğretmeniyim haftada 3 gün dersim var
3 gün için aylık 250 ye anlaştık.
buranın genel durumuna göre tabii
5 gün bırakan öğretmenler var onlar 300- 350 veriyomuş
bende ona göre oran-orantı yaptım:51:

bu arada herkese hayırlı günlerr nasılsınız bugün bakalım
dün dr kontrolünde dr dişin yolda olduğunu söyledi:27:
var mı diş patlatann bebişlerr

benim dermanım kalmadı artıkkk omzum belim tutulmus durumda bu sıpayı tasımaktan hiç sdurmuyo bugün sürekli ayaktayım kahvaltı bile yaptırmadı odadanda sıkıldı gezmek istiyo hava iyi değil cıkaramıyorum acısını benden cıkarıyo suandada telefonumu yiyo elinden aldıgım an kıyamet kopuyo ne yapcam bilmiyorum

ben şifa hastanesinde bahadır beye götürüyorum canım
çook memnunum orada doğum yaptım zaten ilk günden itibaren o ilgilendi.
çok ilgili bi doktor. tavsiye ederim.
bende uzundere de çalışıyorum horasanda çalışan arkadaşım var
öğretmen misin sende ?

ben de şifa hastanesinde normal doğum yaptım. doktorum fatma aydındı ve kendisinden çok memnundum. yok canım ben horasan devlet hastanesinde göz doktoruyum burda çocuk doktoru şimdilik var ama gidecek gibi duruyor. aklımda olsun istedim sağol cevabın için. uzundere çok güzel bu arada gecen sene 36 haftalık hamile halimle tortum şelalesine gelmiştim o merdivenleri nasıl inip çıktım hayret ediyorum şimdi..

ben de şifa hastanesinde normal doğum yaptım. doktorum fatma aydındı ve kendisinden çok memnundum. yok canım ben horasan devlet hastanesinde göz doktoruyum burda çocuk doktoru şimdilik var ama gidecek gibi duruyor. aklımda olsun istedim sağol cevabın için. uzundere çok güzel bu arada gecen sene 36 haftalık hamile halimle tortum şelalesine gelmiştim o merdivenleri nasıl inip çıktım hayret ediyorum şimdi..

bende fatma hanıma gidiyodum
gebelik zehirlenmesi başlangıcı dedi sezeryanla doğum yaptım
fatma hanım kongreye gidecekmiş hümeyra hanım yaptı.
ama ben de fatma hanımdan çook memnundum.

Selamlar hanımlarrrr, cumartesi geldi topik sessizleştiiiii

cevaplarınız için çok teşekkür ederim kızlar.Peki birşey soracağım biberona alıştırırken zorlanmadılarmı,yada siz nasıl bir taktik izlediniz? benim kızım biberondan içmiyor dr.browns,chicconun anne göğsüne benziyen ve basit bir biberon denedim ama almıyor :(
Benim oğlum dduğundan beri anne sütünü de biberonla içiyor cnm alışık ordan, dr browns kullanıyoruz.

Geçmiş olsun cnm. Bizede doktor okyanus suyu ve iliadin burun spreyi ile serum fizyolojiği karıştırttı eczanede belli oranlarda onları kullanıyoruz. Bizde gece öksürükten uyuyamadık, en sonunda öksürmekten kustu bile kuzucum:50: bugün balgam sökücü şuruba başlıyoruz bzde

Back
X