Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ben polis üniforması için memur oluyorum hayır destek vermem :22: :35::9::9:

polis üniforması hakkında bişey duymadım canım
daha çok başörtüsü özgürlüğü için
tabii destek verip vermemek senin tercihin:40:

Benim de 18 günüm kaldı.İçim daralıyor.Yarım gün çalışacağım diye seviniyordum.Sabah müdürümle konuştum.Bir gün tam çalışmam gerekecek.Öğle arasında eve geleceğim.Çalışan anne olmak çok zor.Sırf ikinciye bu yüzden mesafeliyim.Allah yardımcımız olsun.

bende aynıyım yaa senin branşın neydi canım

karakız çoook tatlı bu yaaa istiyorum ben oğlumaa:55::55:
bebeğin hasta hali bile tatlı yaa
Rabbim nasıl güzel yaratmış maşallah tüm bebişlerimize:nazar:

barbarino canım Allah kolaylık versin yaa
ağlayınca dayanmak en zoru di mi yaa
:2::2:

yaa kızlar var yaa ben mutfağa girdim sizde kaynatmışsınız burda maşallah
kurabiyemi yaptım pastamı yaptım patatesli poğaçamı yaptım
1 tepsi peynirli 1tepsi kıymalı börek yapıcam bi de en kolayı makarna salatası kaldı
ve evi toplamak
oğlum dursa 1 saatlik iş
ama onunla 3 saate anca:1::1:
olsun annesinin aşkı iyi olsun gülsün bana :46::46:
ayy keşke sizde gelseniz yerdik ne güzel
ama o kadar uğraştım resim çekicem koyucam buraya banane:23::1::21:

1 tepsi peynirli 1tepsi kıymalı börek yapıcam bi de en kolayı makarna salatası kaldı
ve evi toplamak
oğlum dursa 1 saatlik iş

Amaa biz resimle doymayız kiiiiiiii:(((

biz ancak uyuyabildik oğluş da babamız da uyudu ben de gündüz pek bakamadım bugün şimdi gireyim dedim...kızlar biz eşimle çocuk uyumuyorsa hala aynı sofrada yemek yiyemiyoruz yani bu en basiti tabi yerde yuvarlanmaz oyuncaklarla ilgilenmez koccaman oldu hala sürekli kucak istiyor kucakta da tek bi kişide durmaz ondan ona ondan ona oyun mu sanıyo ne anlamadım :44: sonra uyuduğunda da hiçbir iş yapamazsın bulaşıkları bile makinaya atsan tak uyanır mübalağsız söylüyorum laminantların çıtırdama sesinden uyanıyor o derece...:53: şunu da ekliyim en başından beri sese falan çok alışkındır aslında kvlerle altlı üstlü oturduğumuzdan zaten ses hep mevcut o olmasa dahi ben evdeyken hep bi ses ararım ya tv ya pc.de müzik hiç olmadı kendim çalar kendim oynarım :33: ama bu çocuk ha 40ınde değişir ha 3 ay ha 5 - 6 derken...gündüz hummalı bir temizlik yaptım o arada eşim ilgilenmese hayatta durmaz ama o şekilde de durmuyo zaten...yapmadığı şebeklik kalmadı sürekli bir doyumsuzluk var...neyse sadete geleyim mesela siz burda yazıyosunuz ya bebişler varken tonla iş yapıyosunuz temizliktir mamalardır işte ben oğlum uyanıkken hayatta yapamam ya tam anlatamıyorum ama çocuk sürekli mız mız doğduğunda zaten ilk 3 ay sürekli ağladı biyografi de vereyim de kafanızda öyle bi şekil oluşsun 4 aydan sonra anca gülmüştür kolikti benim bebeğim acaba onun etkileri mi diyorum saçmalıyor olabilirim ama artık hiçbir işe yetemiyorum geçen yıl okula gidip gelirken ( ki hergün 6 saatim yolda geçerdi :37: ) herşeye çok daha fazla yeterdim ütü temizlik yemek hep çok rayındaydı tabiiki bebekle herşeyin aynı olmasını beklemiyorum ama benim oğlam her saniye yanında olayım istiyo yere de battaniye sarıp bırakkıyorum etrafı oyuncaklarla dolu 2 saniye oynuyo sonra hop başlıyo :84::84::84::84::84: :40: işin özü kendi kendine vakit geçirmesini nasıl sağlayabilirim sizce :44:

amma da yazdım bee :51:

Canım ben şöyle yapıyorum.Yere iki katlı yorgan serdim, biraz onda oyalıyorum.Bu genellikle uyanınca oluyor.Çünkü en keyifli zamanı.Yoksa pek durmaz.Biraz yuvarlanıyor, oyuncaklara oek ilgisi yok ama oyun falan yapıyorum.Ondan sıkılırsa biraz oturtup oyalıyorum, bu en fazla 5-10 dakika sürüyor ama olsun.O kadarı da kardır diyorum.Yürüteç benim açımdan kurtarıcı.Hiç bir yerde durmazsa yürütece koyuyorum.Zararlı falan diyorlar ama bence kucağa alışmasından iyidir.En azından enerjisini boşaltıyor.Ayrıca çoooook mutlu oluyor.Uyku konusunda benimki de seninkiyle aynı.En ufak sese uyanır.Buz de baştan beri sese alıştırmaya çalıştık ama o tamamen yapısıyla alakalı olmadı.Biz günümüzü böyle geçiriyoruz.

arkadaşlar bende şu bebek çizelgelerinden yapmaya çalışıyorum.

bir türlü olmuyor:50: hata veriyor sürekli yardımcı olurmusunuz:44:

canım ben bu tarafları pek bilmiyorum da..:17: ne zaman istersen buyur gel canım kapım açık..:42:

teşekkür ederim canım misafirperverliğin için inşallah bir gün kısmet olur:34:

Eki Görüntüle 612841

kızım çok hasta teyzoşları :2:

:nazar::nazar::nazar: yaa kız bunun resmini koyma böyle yaa valla nazarımız değecek çocuğa diye ben korkuyorum :18:

Ben de maltepedeyim ben deeeeee beni de unutmayın:(

Ben imzamı verdim valla özgürlük herkesin hakkı

tamam canım herkes maltepe de oturuyormuş demekki :1:

yerım ben senı yerımmmmmm. maşallah ne tatlısın sen..
çoooook geçmş olsun...

ben de yay burcuyummm....

ben kızım 1,5 aylık oldugundan berı calısıyorum. gunde ıkı defa sagıyorum. her seferıınde yaklasık 150 cc kadar cıkıyor. ıyı mı dıye sorna arkadaş gayet ıyı bence...

bır de buyudukce bebısler sanıırm calısmak daha zor gelıyor. onceden pek anlamzıd kızım ama yaklsık 10 gundur ben ısten eve gelınce bana bakıpğ guluıyor, kucağıma almam için elelrını bana doğru uzatıyor...
allah tan cuma gunu yarı yıl tatılı baslıyıor. kzıımla 15 gun bas basayız...

canım benim yaa çok şanlısın sen valla böyle bir mesleğin olduğu için ne güzel aralarda hep kızınla beraber olabiliyorsun:43:

başladım canım :((( çokk zormuss senı hep takıp ettım yazılarını.ama yasamayınca anlamıyomus ınsan.benı gorunce ve ben cıkarken aglıyoyaa canımdan can gıdıyo ama olmuyo kuzum çalışmadan yaaa.oğluşuma sureklı bıseyler alıyorum ve esıme agır gelsın ıstemıyorum esım bırak dıyo ama 4 yıllık ıyı bı ısım var ve cok rahatım calısma saatım az.kurumsal bı fırma. süt ıznımı haftalık 1 gun kullanıyorum yanı 2 gun evdeyım sutumu rahat sağabıılıyorum bı anne daha ne ıster ama gelgörkı alısamadım sızde durumlar nasıl

ayy canım demi yaşamadan tam olarak anlaşılmıyor davulun sesi uzaktan hoş gelir derler doğruymuş:14:
aynen ya çalışmak birazda onlar için geleceği için her gördüğümüzü almak istiyoruz :34:

Öğle paydosunda biraz bal kabağı,biraz taze bezelye, biraz havuç,1-2 tane kuru fasülye, 1 kuşbaşı büyüklüğünde tavuk göğüs, 1 yemek kaşığı kadar arpa şehriye, bir kuru incirin 5 te 1 ini koyup çorba yaptım. Biraz atmasyon oldu ama tadı güzeldi. Bakalım yiyecekmi tosbaaaa

bunları hangi öğlen paydosunda yaptın sen çalışıyormuydun?

ve evi toplamak
oğlum dursa 1 saatlik iş

ellerine sağlık canım yemiş kadar oldum ben kendi adıma:56::40:
ama resimlerini de görsek fena olmaz yani

sağol teyzoşu grip + öksürük dikkat edin :2:
Aman Allah korusun tüm bebişleri:nazar:bizde yeni atlattık cnm

ve evi toplamak
oğlum dursa 1 saatlik iş

Maşallah şekerim pek hamaratsın, sen bu pastaları yaparken oğlan ne yapıyor?? Ben beceremiyorum heralde yaaa:18: ancak akşamki yemeği yapmaya fırsat oluyor o da tek çeşit bilemedin 2.
Dün annem vardı oğlanla ilgilendide bir kurabiye yapabildim valla ben.

ben kendim destek verdim yetmedi etrafımdakilere de söylüyorum sürekli ama inancım kalmadı artık ben önceden ihl.de çalışıyodum şimdi imam hatip ortaokuluna geçtim ama ne olacak hiç bilmiyorum çocuklara kıyafet serbestliği yaptılar biz hala ayazdayız !!!

ve evi toplamak
oğlum dursa 1 saatlik iş
maşallah diyorum birsürüüüüüü merakla bekliyoruzz :56:
Canım ben şöyle yapıyorum.Yere iki katlı yorgan serdim, biraz onda oyalıyorum.Bu genellikle uyanınca oluyor.Çünkü en keyifli zamanı.Yoksa pek durmaz.Biraz yuvarlanıyor, oyuncaklara oek ilgisi yok ama oyun falan yapıyorum.Ondan sıkılırsa biraz oturtup oyalıyorum, bu en fazla 5-10 dakika sürüyor ama olsun.O kadarı da kardır diyorum.Yürüteç benim açımdan kurtarıcı.Hiç bir yerde durmazsa yürütece koyuyorum.Zararlı falan diyorlar ama bence kucağa alışmasından iyidir.En azından enerjisini boşaltıyor.Ayrıca çoooook mutlu oluyor.Uyku konusunda benimki de seninkiyle aynı.En ufak sese uyanır.Buz de baştan beri sese alıştırmaya çalıştık ama o tamamen yapısıyla alakalı olmadı.Biz günümüzü böyle geçiriyoruz.
demekki biz de materyal eksikliği var çünkü genel kanı çocuk hoppala yürüteç mama sandalyesi gibi şeylerde oyalandığı yönünde ben de gidip ogillerden birşeyler bakayım bari babiş gelsin de okuldan gidelim inşallah ben de artık yarara zarara bakamıyorum günü kurtarmak derdindeyim şu an için :50:
Yoooook canım ya nerdeeeee...Yaklaşık 1,5 ay önce bir bab bab ba ba demişti.Sevinçten çıldırdık.:52::52:Sonra tık yok.Ama çoğumuzunki demiyor, o zaman normal.Bazı çocukların gelişimi gerçekten hızlı oluyor.Bazen baba, anne, dede falan diyorum.Yüzüme bakıp gülüyor sıpa.:9:Ben de gülmeyeceksin, dediklerimi söyleyeceksin kızım diyorum.Yine gülüyor.:9:
ayy çok güldümmm :52: benimki anneye benzer bi ses çıkardığında ben de hemen eşime diyorum gördün mü bak ilk anne dedi diye onu inandırmaya çalışıyorum o yokkken baba derse bile söylemicem banane :20::20:

Kızlar herkese ayrı ayrı yazmayayım bari direk tarifi paylaşayım..

Biscotti Tarifi
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 cup toz şeker (180 gr)
3 cup un (360 gr)
10 gr kabartma tozu
10 gr karbonat
küçük doğranmış kuru kayısı, ceviz.

Yapılışı:
1- Yumurta ve toz şekeri krema gibi oluncaya kadar yüksek devirde çırpın.
2- Un, kabartma tozu ve karbonatı birlikte eleyin.
3- Kabaran yumurta akına un karışımının yarısını ilave ederek alttan yukarıya doğru karıştırın. Biraz toparlanmaya başlayınca karışımı mutfak tezgahına alın.
4- Kuruyemişleri hamura ekleyin ve kalan un karışımını yavaş yavaş yoğurarak ilave edin.
5- Tüm unu biscotti hamuruna yedirince hamuru iki eşit parçaya bölün.
6- Böldüğünüz iki hamur parçasını kullanacağınız tepsinin boyu kadar rulo haline getirin.
7- Hafifçe yağladığınız fırın tepsisine hamurları biraz aralık bırakarak yerleştirin.
8- 150 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
9- Biscottileri fırından alır almaz sıcakken dilimleyin ve dilimlediğiniz yüzü yukarı gelecek şekilde tekrar tepsiye dizin.
10- 150 derece fırında 10 dakika daha fırınlayın. Oda sıcaklığına gelince servis yapın.

Devamı için: Biscotti Tarifi | Mutfak Sırları - Yemek Tarifleri

kızlar cup dediği su bardağı oluyor kafanız karışmasın..
:34: Tarif için mutfak sırlarına teşekkür ederim..:16: bu arada ben tarifte biraz değişiklik yaptım.. üzerine bazı tariflerde yumurta beyazı sürülüyordu.. bende sürdüm.. ama bu tarifte yok.. :31:

Son düzenleme:
kızlarr ne zamandır giremiyordum. malum cuma günü sünnet oldu oğluşum. bizi ameliyathaneye almadılar.hemşire götürürken çok ağladı yavrum.ameliyattan çıkıp getirdiklerinde hala uyuyordu.nasıl kızmışsa hemşireye bir asık suratla uyumuş ki sormayın.10 dk. sonra uyandı kuzum.beni görünce nasıl gülücükler atıyor.neyse eve geldik. uyudu bir güzel oğlum.2 saat sonra uyuşukluk geçince yıktı ortalığı.hemen ağrı kesici falan verdik. yarım saate sakinleşti.ama ilk gün her çiş yapışında ağladı.ertesi günü bişeyi kalmadı ama:46: dün kontrolümüz vardı.doktor iyi buldu.kantaron yağı süreceksiniz hem acısını alır hem yarayı çabuk iyileştirir dedi doktor. biz de sürüyoruz bol bol.Allaha şükür atlattık zor kısmını.bu hafta da aşılarını bir olsaydı yavrum.sonra yarıyıl tatili. ohhhh oğluşumla 2 hafta:46:

kızlarr ne zamandır giremiyordum. malum cuma günü sünnet oldu oğluşum. bizi ameliyathaneye almadılar.hemşire götürürken çok ağladı yavrum.ameliyattan çıkıp getirdiklerinde hala uyuyordu.nasıl kızmışsa hemşireye bir asık suratla uyumuş ki sormayın.10 dk. sonra uyandı kuzum.beni görünce nasıl gülücükler atıyor.neyse eve geldik. uyudu bir güzel oğlum.2 saat sonra uyuşukluk geçince yıktı ortalığı.hemen ağrı kesici falan verdik. yarım saate sakinleşti.ama ilk gün her çiş yapışında ağladı.ertesi günü bişeyi kalmadı ama:46: dün kontrolümüz vardı.doktor iyi buldu.kantaron yağı süreceksiniz hem acısını alır hem yarayı çabuk iyileştirir dedi doktor. biz de sürüyoruz bol bol.Allaha şükür atlattık zor kısmını.bu hafta da aşılarını bir olsaydı yavrum.sonra yarıyıl tatili. ohhhh oğluşumla 2 hafta:46:

maşaallah oğluşun adam olmuş artık... :16: ağrısız sorunsuz atlatmışsınız ne güzel..:31:

Amaa biz resimle doymayız kiiiiiiii:(((
canım yaa.
sana da yaparım tatlım:1:

Aman Allah korusun tüm bebişleri:nazar:bizde yeni atlattık cnm

Maşallah şekerim pek hamaratsın, sen bu pastaları yaparken oğlan ne yapıyor?? Ben beceremiyorum heralde yaaa:18: ancak akşamki yemeği yapmaya fırsat oluyor o da tek çeşit bilemedin 2.
Dün annem vardı oğlanla ilgilendide bir kurabiye yapabildim valla ben.
ilk başta şunu söyleyeyim ki 4-5 aylıkken falan
bunları hiç yapamıyodum yalnız durmuyodu yeni yeni alıştışöyle canım
oğlumla 10 dk da yapılacak iş 1 saate çıkıyo bu birincisi
ikincisi biraz mama sandalyesine oturttum beni izledi
sıkılınca eline oyucak verdim bi kaç tane
ondan da sıkılınca küçük bi havuç verdim
sonra artık onu mama sandalyesinde tutmak imkansız
hale gelince
oturma odasına gelip biraz oynadım
sonra onu yalnız bıraktım orada yuvarlandı
sonra sütünü içirdim uyuttum uyanınca tekrar aynı döngü
yani parça parça yaptım ama bitti sonundaa
sadece evi toparlamak kaldı
7 de gelecekleri için ona da bol bol vaktim var.:4::32:

ayy hayırlı uğurlu olsun:nazar:
genel anestezi olmuş anladığım kadarıyla
sen nerdeydin canım özelde mi yaptırdın?
darısı başımıza inşallah

Son düzenleme:
canım yaa.
sana da yaparım tatlım:1:

ilk başta şunu söyleyeyim ki 4-5 aylıkken falan
bunları hiç yapamıyodum yalnız durmuyodu yeni yeni alıştışöyle canım
oğlumla 10 dk da yapılacak iş 1 saate çıkıyo bu birincisi
ikincisi biraz mama sandalyesine oturttum beni izledi
sıkılınca eline oyucak verdim bi kaç tane
ondan da sıkılınca küçük bi havuç verdim
sonra artık onu mama sandalyesinde tutmak imkansız
hale gelince
oturma odasına gelip biraz oynadım
sonra onu yalnız bıraktım orada yuvarlandı
sonra sütünü içirdim uyuttum uyanınca tekrar aynı döngü
yani parça parça yaptım ama bitti sonundaa
sadece evi toparlamak kaldı
7 de gelecekleri için ona da bol bol vaktim var.:4::32:

ayy hayırlı uğurlu olsun:nazar:
genel anestezi olmuş anladığım kadarıyla
sen nerdeydin canım özelde mi yaptırdın?
darısı başımıza inşallah

Hani resimler nerde.... :52::52:

FEYZA bu bana yapilirmi, diyetteyim bennn:56::39:

Cenaa nerdesin kuzum:44:

Libyana tarifi haftasonu denicem ama daha oncede yapmistim icindeki kurukayidilardan dolayi kesmesi zor ilmustu dagilabiliyo bakalum insallah bu guzel olur, tesekkurler:23:

Aksam kocisle sinemaya gidicez, celal ile ceren:29::4:

selamm :)

ben de sizler gibi temmuz 2012 annesiyim,Allah'a çok şükür dünyalar güzeli bi kızım var..
hamile olduğumu öğrendiğim günden beri takip ediyorum temmuz annelerini üye olmak bugüne kısmetmiş.
annelik konusunda sizlerden çok şey öğrendim umarım ben de sizlere faydalı olabilirim :)

Back
X