Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Düdüklü tencerenin emniyet sübabı ile kurduğun benzetme çok mantıklı valla bayıldım ;)

Dr brownsın alıştırma bardağını kullanıyordum. Baya bir çaba gerektiriyo o; oğluş bu yüzden buna bayıldı sanırım ;)

Tatile giden herkesten duyduğum bir şekilde sağda solda emzirdikleri. Bu durumda biz odaya mı taşınacağız hep :((??

Kocamı seviyom ya. Çoğu kez boğasım geliyo o ayrı ;)

Pazartesi olmazsa internette kestirdiğim bi tarif var deniyim ;)

izmirdenlezzetler: Tepside İçli Köfte

İşin komiği ben acaip sabırsız bir insanımdır!! Ama oğluma kıyamıyorum. Sonuöta ne yaptığını bilmiyor safcan diye düşünüp avutuyorum kendimi :)

İğrenç bir geceydi!! Ama çok şükür bitti. Sabah onun gülen yüzünü görünce insan unutuyor herşeyi :))
Dr browns'dan 1 yudum almak için çocuğun çok enerji sarfetmesi lazım :)) hayat şişe ona sebil gibi gelmiştir:)
Niye odaya taşınasın, geniş bir havluyu eşin dışardan tutsun. Emzirme atleti de kullanırsan, belin açılmaz. Günde kaç defa emiyor? 1 emmeyi odadan çıkarken denk getirsen o efeyi bir müddet götürür. Bir de ben emziriyorum gerektiğinde. Çok mücadele ediyoruz, Feyza açıyor ben kapatıyorum ama sonuçta çocuk huzursuzlanacaksa emziririm. Hiç başka bakışları düşünemem.
Ben de soğuk veriyorum yemeğini bazen, her zaman sıcak tutamam ki. Bir yer sonra gezer gelir, bir daha yer. Hanımın yeme stili bu:)
Valla unutuyor, annelik bambaşka:)
Gunaydin kizlar
Yahyaninda dogum gunu kutlu olsun dtkcim
Bu inek sutunu bende ilk vericem sulandirma orani nasil vericem ?
Su karıştırmana gerek yok. Direk verebilirsin. Sütü biraz soğuğa yakın verirsen daha çok hoşlarına gidiyor. Hele de bu sıcakta.

karakız 2222222222222222222222 :D :D :1: 1:

kuzum sonra birlikte çıkdık zaten bizim sorunumuz evde kapıya çıkınca bitiyor :1::9::9:

teşekkür ederim mankenlikden eser kalmadı dur sana şarkı arman edeyim hemen :27:

[video=youtube;KK91vv8eE5w]http://www.youtube.com/watch?v=KK91vv8eE5w[/video]

O eski halimden eser yok simdi
Izdirap icinde yorgunum simdi
Yalnizim dostlarim yalnizim yalniz :24::24::24::24:

öyle yaptık kuzum beraber gittik. düdüklü tenceremi kız şimdi klipsolar var :1::1::9:

ay çok güldüm Allah seni napmasın :9::29:SD
İlahi:9: klipso ha:))
Sen o kocanın hakkından çok rahat gelirsin kızım:)))
ecoaş tartıya çık diyorum elimle işaret ettim çıktı 9700 gelyor geçen 9900 dü çıldiriciğim boyuda hiç uzamıyro 75 cm de kaldı sanırım 75 bile olabilir :43::26:
Hiç şikayet etme kızın gayet iyi. :emir_bebek:

Ben hiç süt vermedim birden ağır gelirmiki diye düşündüm
Yok gelmez, artık 1 yaşına yaklaştı. 5-6 aylıkken ağır gelebilirdi.

İlk defa kızı bu saate kadar aç bıraktım! Açlığın ne demek olduğunu bile bilmiyordu. Yeter artık canıma tak dedi! Vermeyeceğim o benim peşimde mamma diye dolalana kadar! Alışkanlık haline getirdi öbür türlü. Bundan sonra böyle. Yemek saati falan yok. Arya saati var. Ne zaman gelir ister o zaman mama var. Bıktım ya!!!! İnşallah bu kararlılıkta giderim, doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama:44:

İlk defa kızı bu saate kadar aç bıraktım! Açlığın ne demek olduğunu bile bilmiyordu. Yeter artık canıma tak dedi! Vermeyeceğim o benim peşimde mamma diye dolalana kadar! Alışkanlık haline getirdi öbür türlü. Bundan sonra böyle. Yemek saati falan yok. Arya saati var. Ne zaman gelir ister o zaman mama var. Bıktım ya!!!! İnşallah bu kararlılıkta giderim, doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama:44:

Saate bağlı olmak doğru değil zaten. Bence doğru yapıyorsun. Anne olarak dayanamıyoruz ama çocuğa verebileceğin en güzel hasletlerden biri acıkınca yemek yemek, bir de yemek hayat memat meselesi değil. Ama yeme bozukluğu hayat memat meselesi, zorlarsan, kendi kendini çok yıpratırsan o zaman sorun olur.

GEÇİCİ DÖNEMDİR BELKİ bence sabret yemezse yemesin

Bugün Adenkuşun doğum günü dimi??? Nice mutlu yıllaraaaaaaaa :)

Günaydın kızlar...EVETTTTTT, bugün Adişkuşumun doğum günü.Teşekkür ederiz teyzesi.Sabah sabah hazırlıklara başladık.Bizimki daha çok yemek ağırlıklı bir doğum günü.:9::9::9::9:
Geçen yıl 11de bebişim doğmuştu.Ben de kiraz kiraz diyerek ayılmıştım.:9::9::9:Hepsi rüya gibi şimdi.

Bu bebekler hep mi tok doğmuş ne?Aden de aynı.

adişin doğum günü kutlu olsun :16: dtk canım doğum gününüz kutlu olsun nice mutlu yıllara :16:

way be geçen sene doğum yapmak için saıyorduk :27:

benim hafıza aynen şu şekil
$1069897_408691569251058_1840568460_n.webp hiç birşey aklımda kalmıyor :26: 1 yıldır konuşuyoruz inanın kim kimin çocuğu kimin adı isimler var ama profiller karışı kkafamda :27:

ilerde de kilo olur diye yemez bu kuzular.:9::9:

Günaydın kızlar...EVETTTTTT, bugün Adişkuşumun doğum günü.Teşekkür ederiz teyzesi.Sabah sabah hazırlıklara başladık.Bizimki daha çok yemek ağırlıklı bir doğum günü.:9::9::9::9:
Geçen yıl 11de bebişim doğmuştu.Ben de kiraz kiraz diyerek ayılmıştım.:9::9::9:Hepsi rüya gibi şimdi.

Doğumgünü kutlu olsun
İnşallah güzel geçer kutlamaları

Adene mutlu yıllar, sağlıklı bir ömür dilerim sevdikleriyle

ben çoğu zaman mızıldanmaya başlayana kadar yedirmiyorum. açlık ne demek nasıl bir his,bunu bilmeli çocuk bence. kesinlikle doğru yapıyorsun, ara sıra tıkıştırırsın ağzına ama diğer zamanlarda bırak o istesin

karakız 2222222222222222222222 :D :D :1: 1:

kuzum sonra birlikte çıkdık zaten bizim sorunumuz evde kapıya çıkınca bitiyor :1::9::9:

teşekkür ederim mankenlikden eser kalmadı dur sana şarkı arman edeyim hemen :27:

[video=youtube;KK91vv8eE5w]http://www.youtube.com/watch?v=KK91vv8eE5w[/video]

O eski halimden eser yok simdi
Izdirap icinde yorgunum simdi
Yalnizim dostlarim yalnizim yalniz :24::24::24::24:

öyle yaptık kuzum beraber gittik. düdüklü tenceremi kız şimdi klipsolar var :1::1::9:

ay çok güldüm Allah seni napmasın :9::29:SD
kız sen neşelenince neşe geliyo topiğe:1:
tam 1 ay sürdü kızımda diş patladı ağzını açmaya başladı. inanamıyordum ama 1 ay aptamil içti tozunu fazla koydum doyurucu olsun diye...15 gündür tekrar yapmıştı ve dün yine ağzını açmaya başladı ve ben yine inanamıyorum yemeyi unutacak sanıyorum. gerçekten hepsi geçiyor artık tasalanmıyorum yemediği öğünü atlıyorum alternatif yapmıyorum sonraki öğün iyi yiyor...bir de çubuk kraker çok sevdi
benimki de çubuk krakeri çok seviyor ama elinde pek dolaştırmıyorum tehlikeli gibi
Herkese günaydınnnn....
Biz hala anannedeyiz, yazamasamda takipteyim;)
Busmaicim keremin doğum günü kutlu olsun...
Dtk yahyanın doğum günü kutlu olsun...
Bugün zannediyorum iftara tekrar geçeriz kv lere.

sağol canım :)eksikliğini hissediyoruzz

adişin doğum günü kutlu olsun :16: dtk canım doğum gününüz kutlu olsun nice mutlu yıllara :16:

way be geçen sene doğum yapmak için saıyorduk :27:

benim hafıza aynen şu şekil
Eki Görüntüle 761030 hiç birşey aklımda kalmıyor :26: 1 yıldır konuşuyoruz inanın kim kimin çocuğu kimin adı isimler var ama profiller karışı kkafamda :27:

Teşekkür ederiz teyzesi.
Hahaaaa, ilahi kız:9::9::9::9:Unutkanlık az çok hepimizde var artık.

Saate bağlı olmak doğru değil zaten. Bence doğru yapıyorsun. Anne olarak dayanamıyoruz ama çocuğa verebileceğin en güzel hasletlerden biri acıkınca yemek yemek, bir de yemek hayat memat meselesi değil. Ama yeme bozukluğu hayat memat meselesi, zorlarsan, kendi kendini çok yıpratırsan o zaman sorun olur.

canım bişey sorcam sana, ben kendi yesin istiyorum yemeğini
sence ne zaman başlar bu işe

Alıştırma zamanı bu aralar. Bebişler için çatal, kaşık setleri var. Onlardan al bir tane. Bu arada tutuşuna dikkat et. Bizde Abi'den kalan yamuk tutma yerli 1 tane çatal var, fotosunu makineden çıkınca koyayım:) Feyza onu çok rahat tutuyor. Neyse, önüne çatalla yenecekleri parçala koy. İlk zamanlarda çatala batırmasına yardım et, zamanla çözer. Kaşık için sabırlı olmalısın. Fazla duru olmayan çorbayı az da olsa önüne koy ve döke saça yemesine izin ver. Başta oyun gibi gelecek ama böyle alışır. Ellerini kullanması konusunda da rahat ol. Şimdi sabreder alıştırırsan rahat edersin. Yok çocuğa ben yedirecem diye kaşığı çatalı vermezsen çocuk da ilgisini kaybeder. Bir süre sonra da annenin yeditmesinin kolay olduğunu anlar bu köftehorlar:)

Alıştırma zamanı bu aralar. Bebişler için çatal, kaşık setleri var. Onlardan al bir tane. Bu arada tutuşuna dikkat et. Bizde Abi'den kalan yamuk tutma yerli 1 tane çatal var, fotosunu makineden çıkınca koyayım:) Feyza onu çok rahat tutuyor. Neyse, önüne çatalla yenecekleri parçala koy. İlk zamanlarda çatala batırmasına yardım et, zamanla çözer. Kaşık için sabırlı olmalısın. Fazla duru olmayan çorbayı az da olsa önüne koy ve döke saça yemesine izin ver. Başta oyun gibi gelecek ama böyle alışır. Ellerini kullanması konusunda da rahat ol. Şimdi sabreder alıştırırsan rahat edersin. Yok çocuğa ben yedirecem diye kaşığı çatalı vermezsen çocuk da ilgisini kaybeder. Bir süre sonra da annenin yeditmesinin kolay olduğunu anlar bu köftehorlar:)
Bu sıralar diyosun yani aman kaçırmayayım hemen çatal alayım sağol canım senin oğlun kendi yiyor mu?
çok güzel canım bu resim copy paste yapiciim ben de memlekete gidince :)

Adeeen iyki doğduun :119:

Yap canım yalnız kum işi berbat hazırlıklı git her yerden kum çıkıyo hala
Senin parti de tam organizasyon oldu ama hakettiniz bunu yasir paşayı bir yaşına getirmek hiç kolay birşey değildi:) gerçekten anne olmak için doğmuşsun ,ben de baba :37:

slm canlar..
dün annemlerin yazlığındaydık, akşam da geç döndük.
ayşecik gece gece çıldırdı. banyo yaptıkdım, uyuduğunda saat 1i geçiyordu.
yat, bi daha sahura kalk, namazı kıl, aralarda yat kalk emzir.. yine sabahın 7sinde ayaklanınca
ben de sinirler tavan yaptı. eşim çocuğu benden kaçırır gibi babaannesine vereyim dedi.
kahvaltısını yaptırdım gönderdim.. ama hala agresif ve asık suratlıyım, kii bu halim beni bile iğreti ediyoo:25:

emir, yahya, aden, elif ebrar ve busmai-elifnazın keremlerii
yaşınız kutlu olsun, sağlıkla mutlulukla nice yıllara bebeleriiiim!!:16:

Eki Görüntüle 759995 :9::9::9::9::9::9::9: yanındaki de sözünü ettiğim görümcem, yani halası:)
Allahıııım, tipe bakın..
dikkatle baktım, başındaki peruk sandığım için. ama orciinalmiş :1:
maşallah, bayağı da etli butlu.. annesine inanmam artık, gelsin de ayşeciği görsün :30:

Eki Görüntüle 760012
ilerde başımıza neler gelecek bakalım...yaptıkları yapacaklarının garantisi gül kızım gülsümüm
gülsüm tırmanışta:9:
ben tv ünitemin önüne koltuğun sırt minderini koydum, sürekli orada duruyor.
bazen üstüne tırmanmaya çalışsa da beceremiyor :37:

Adam soruyor niye ağlıyor , sonra çözdüler mama istiyormuş:9:
Ya ses yalıtımı berbat. Oturduğum yerden her şeyi duyuyorum.:(
Oğlanmış şimdi duydum:9:
Oğlanlar gazlı olur bilgisinden habersizler mi acaba:))
isabet olmuş, sen gibi komşuyu arasalar bulamazlar.. tecrübeli annee:1:

"Tebrikler! çocuğunuzun yorucu ve zor ilk yılını muhteşem bir şekilde tamamladınız.

Düşünün, kıymetli yavrunuzla ilk tanışmanızdan beri ne kadar yol katettiniz..
Günde 10 bez değiştirmenizi, her saat beslemek için uyanmanızı, her büyüme atağında endişelenmenizi hatırlıyor musunuz? Mağazada hızlı bir gezinti ,nasıl da tuhaf ve ürkütücü bir olaydı?
Bu günler geride kaldı, artık bir profesyonelsiniz.
Bebeğinizin ilk yılını ve ne kadar büyüdüğünü kutlarken, durup bir an düşünün.. Siz gerçekten de büyük bir başarı gösterdiniz.
Eğlence asıl şimdi başlıyor! "
eğlence şimdi başlıyoor?!:111:

busumai esim evde bile makyaj yaptirmiyo goz kalemi filan disarda suruyorum ama ruj allik turu seylerden nefret ediyo surme suslenme ben susu sevmiyorum diyo bigun cebine koymus mkyaj mazemelerimi yanimda sokaga atti yolun ortasina hemde nasil agladim nasil ama su an ilk yillara gore yol katettik goz makyaji serbest;]]]]]]

eşin psikolojik şiddet uygulamış sana amaa:20:

şahsım adına tesettürlü bi bayanın dışarıda full makyajlı dolaşmasına çok takılıyorum. abesle iştigal oluyor.. :19:
ben de göz kalemi kullanırım. evde daha yoğun, dışarıda daha az sürerim.
bazen allığı, eyelineri, parlatıcılı makyajlı oluyorum, çıkacağım zaman hepsini temizliyorum.
silmesem eşim de karışır haliyle..

erkek demeyin bana aerkeklerden nefret ediyordum iyice nefret ediyorum :ssz::19:
topunun ağzını burnunu kırarım
ben de bazen feminik hislerle taşıyorum.
o anıma rastlarsa, sana menniyetle iştirak ederimm:27:

anladigim kadariyla yasiniz daha kucuk esinizle daha idealleriniz hayelleriniz varken en kaninizin kaynadigi yaslarda anne baba olmayi kaldiramamissiniz ama budurumda en gunahsiz kisi bebeginiz insallah hersey duzelir ayri kalmak iyi gelir
katılıyorum. az mesafe ve kısa süreli ayrılıklar hem şarjdır hem deşarj.

Bu arada yasir hala.hastami dye sorulmustu alintilayamadim hem de.cok fena burnu akiyo ve uyurken agzindan nefes aliyo cok da keyifsiz.ins.dogum.gunune.kdr.toparlar
ah canım benimm, geçmiş olsun.
burnunu sürekli temizlemek ve açmak lazım, inş kısa sürede tamamen iyileşir.

nfkkkkk yine kendim yazıp kendim okuyorum :1:
şimdi anladın mı ben olmak nasıl bi şey?:27:

Ben geldim kızlar
Karakız senin halin bana da geçti:/
Baya bi resim çektik güzel pozlar oldu ama kerem beni çok yordu
Sürekli mızmızlandı, eve geldik iftarda da öyle.. Berbat bi haldeyim en son saçımı yolarcasına çekince dayanamadım hüngür hüngür ağladım bakmak istemiyorum ben bunaaaa yoruldummmmm çokkk yoruldummmmm diye haykırınca eşim kızdı aldı onu içeri gitti.
Ben yatakta yatıyorum şu anda:)
Ne pasta ne bişey uyumak istiyorum sessizlik istiyorum.....
böyle günlerde bebeler çıldırıyor.
anneler de böyle yıpranıyor işte..
neyse, canın sıkıldı. ama sonuç güzel. daha sonra fotoğraflara bakarken bunları unutursun:16:

Ha bi de bugün ön barı kırık arabamızla parka gittik. Anam ne işkence ediyomuşum kendimeeeee; onsuz oturtmak çok daha kolaymış!! Eve gelince kocacıma bu durumu anlattım ve eline sağlık aşkım dedim :) neyseki onun da morali düzeldi ;)
bak her şerde bi hayır var.. ne güzel oldu :1:
hoşgörülü pembiş,,
sana bulaşık makinesinde yaptığı muameleden sonra, bu konuda eşine moral vermen takdire şayan :42:

Eki Görüntüle 760680
kakaolu ıslak kurabıye denedınızmı?
denemdıysenız sıddetle tavsıye edeım
kolay brovnı ...
harikaaaa:52:

Tam daldım uyuzcuk kalktı :(
uyuzcuk :86:

Hazır vermiştim denemek için
Şimdi inek sütü veriyorum buzdolabından çıkmış soğuk içince sevdi, ılık olunca içmiyormuş beyefendi :) çözdüm olayı
ağzının tadını bilen kerem :9:

10 yaş yaşlandım hem deee:) denir denir, anlamıyo nasılsa;) gerçi kızarsam çok alınıyor çok kırılgan beyimiz ağlıyor hemen, bazen güzel güzel konuşarak laf sayıyorum en güzel ses tonumla "manyak yavrucuğum.."
:60::60::60:

Ben yemekleri bile ısıtmadan veriyorum daha iyi yiyo. Ne mide varsa ...?
soğuk yemeği daha mı iyi yiyor?:30::27:

Herkese iyi geceler bi kac gundur bi hayli geziyorum pek yazamadim ama arada okudum dun doktor kontrolumuz vardi boyumuz 76 cm kilomuz da 9,25 olmus malesef bi kac aydir kilo almiyoruz :(( beni en cok yipratan yemek sorunu oldu uykusuzluktan yorgunluktan gectim artik kizimda hic cekmedim ikinc i kasigi zor beklerdi o kadar istahliydi bunada takla atiyorum resmen yedirene kadar gecen midafirim gelmisti onun oglu cinar dan 1 ay kucuk cocuk ikinci tabagi bitirdi biz hala yemege ugrasiyoruz imrendim
sen tecrübeli annesin..
yapma, bu kadar kendini yıpratma..
her çocuk bir olmazki, sen bebeğini başka bebeklerle kıyaslıyorsun.

hiç vicdan yapma canım.
biz bu çocuklara daha açlığı anlamadan, acıktığını hissetmeden yemek veriyoruz.
bırakalım anlasınlar, bunda bi şey yok.
biz bile acıkınca ne iştahla lezzetle yiyoruz yemekleri, hiiçbişeycik olmaz..:34:

taneli katı şeyleri zaten kendi yiyor.
kahvaltıda peynirini, karpuz kavun hariç meyvesini, ekmeğini, ne bileyim kuru kayısı incir gibi
şeyleri zaten kendi yiyor. ama henüz çatal kaşık kullanımı olmadığı için yemek verilebilir mi, bilmiyorum :44:

Back
X