Önce kendi günahlarını temizle diyen yakın arkadaş

Sizin uyarınız gereksiz ve hadsiz, lüzum yok cidden herkes neyin ne olduğunu anlayabiliyor; arkadaşınızın da konuyu özelde halletmeyip başkalarının bulunduğu bir anda gündeme getirerek size çıkış yapması da ayrı bir şov, rezillik. Özelde konuşulup halledilebilecek bir meseleyi başkalarının yanında dile getirip sündürmek, arkadaşlık sıfatına uygun bir hareket değil benim için ve oldukça kalitesiz bir davranış. Yüzüme sövse arkadaşım yadırgamam da milletin içinde, konuyla alakası olmayanların ortasında bana parmak sallasa o arkadaşlığı bitiririm. Siz de bitirin.

ben de uyarılmaktan hoşlanmam, profil benim profilim yani, zorla takip etmiyor kimse kimseyi, ama yakın arkadaşım bana böyle bir uyarıda bulunsa onu terslemektense potansiyel olarak beim profilime bakıp canı bir şeyler çekebilecek kişiler için 'ay onlar da çok bakmak istemiyorlarsa engellesinler, banane' derdim. tepkisi abartı olmuş bence. çok da iletişimde kalmazdım ben olsam.

maddi durumum iyi cok sukur ama yurtdisinda yasiyorum ve her seyin kolay bulunmadigi bir bolgedeyim. sosyal medyaya bazen kuru bir simit koysalar gozum kaliyor. bazen basit bir bakkal abur cuburu.. bazen bir tulumba tatlisi.. gunah mi bilemem ama eminim ki Allah katinda bir karsiligi vardir bu ozendirme durumunun.

ikincisi de hatasinin soylenmesinden hoslanmayan insandan uzak durmak lazim. elestiriye gelememis.. ilk gerginlikte de hemen kopruleri yakip yikma derecesine getiren insandan da korkarim ben. samimi sekilde dogruyu yanlisi soyleyemezsin hemen geri donulmez sekilde kotu olurlar insanla.

Yemek fotolarina asiri mi asiri sinir oluyorum , hele yurtdisinda yasamaya basladigimdan beri iyice nefret eder oldum çünkü gercekten canim cekiyor :kızgın::kızgın: ama kimseyi de uyarmam , cok rahatsiz oluyorsam takipten cikarim olur biter
İlk hatayı siz yapmissiniz ama arkadasinizin tepkisi de yersiz ve gereksi olmus , once konusmayi deneyin hala sizi anlamiyorsa mesafe koyun iliskinize

Kendini sorgulamayan, ben bilirimci, eleştiri kabul etmeyen insandan bana göre arkadaş olmaz. Tavrı tutumu yetişkin tavrı değil. Ben olsam buz gibi soğurum böyle kalitede konuşan bir insan ile arkadaşlık kurmam.

Ben de sinir olurum yaptığım herşeye günah diyen insana. Ben oruç tutmuyorum. Ben oruç tutana saygı duyuyorsam karşımdaki tutmadığıma saygı duyacak. Yok yemek paylaşma,şurada su içme,Erzurum'da sigara içen kadına hakaretler,Karaman'da oruç tutmayan adama dayak. Bu ne yani?
Geçen seneki ramazanda masterchefteki şeflerden birinin hesabına birisi yazmış "şefim ramazanda yemek paylaşmayın canımız çekiyor". Takip etme o zaman

Yapı olarak asla bana karışılmasına tahammül edemem. Ama öte yandan 10 yıllık arkadasınız gibi saçma tepki de vermem.

Herkese merhaba.
10 yıllık çok samimi bir arkadaşım var. Eşi de arkadaşım liseden arkadasiz.
Şimdi size geçen gün yasadigimiz olayı anlatacağım ve objektif yorumlar yapmanızı istiyorum.
Bu arkadaşım sosyal medyada çok çok fazla yemek fotoğrafı paylaşıyor aklınıza gelebilecek her şeyi.
Ben de ramazanda kuzum bari ramazanda paylaşma günah diye diyorum hamiledir çıkamaz canı çeker vs sana günah olur dedim o da günah benim dedi. Ben de peki o zaman dedim.
Aradan 4 gün geçti başka yakın arkadaşlarımızın olduğu grupta konuşurken bu konuyu acti. İşte benim yaptığım günah değil de nerde yaziyor günah oldugu vs . Benim orada anlatmak istediğim günah sevap olayı değil zaten yanlış bir şey olmasıydı onu anlatmaya calismistim. Seni yakın gördüğüm için uyarmak istedim bu kadar bir şey yok dedim. Sonra başladı bu sen beni uyaramazsin yargı dagitacagina önce kendi gunahlarini temizle dedi. Ben de ben günahsız oldugumu iddia etmiyorum ki zaten dedim ama ben hep bu üslupla konusuyorum. Bu yine devam etti herkes kendine baksın ben sana he diyip geçmem beni başkasıyla karıştırma vs dedi. Bende üslubun yanlış ama bak dedim o da yok yanlış değil vs dedi. Ben bu arkadaşımın 10 yıldır her şeyde yanındaydım. He karakteri böyle tartışırken herkese ağır konuşur ama 10 yıl sonunda bu kadar ağır konusmasi bana çok fazla geldi. Yani arkadaşlık yakınlık böyle olmamalı . Hep pofpoflayinca her şey güzel ilk elestiride her şeyi silecek şekilde konuşulmamali. Genelde onlarda toplanirdik hep artık mesafe koymayı düşünüyorum çünkü çok kırıldım. Bu zamana kadar demek ki hep ben iyi yaklastigim hiçbir şeyini elestirmedigim için böyle devam edebilmısiz. Siz olsanız ne düşünürsünüz ?
Mesafe koy.Sende onun stres topu degilsin

Konu sahibi haklı haksız olayına girmeden naçizane tavsiyem olacak lütfen kimsenin işine karışmayın. Tüm iyi niyetinizle söyleseniz dahi şu hayatta en itici bulduğum kesim millete ders vermeye çalışan tipler. (Sizi tenzih ediyorum) 10 yıllık 20 yıllık fark etmez kimseye günah sevap doğru yanlış dersi paylaştığı fotoğraf üzerinden verilmez veya Ramazan belki sizin idrak ettiğiniz gibi edilmiyor olabilir. İnstagramın yarısı yemek videosu fotoğrafı dolu her kullananın önüne çıkıyordur zaten. O şahıstan görünce canı çekenin diğer yerlerde zaten karşısına çıkıyor ki 😊 Ben 6 yıldır İnstagram kullanıyorum tek kare yemek paylaşmadım ama paylaşana da karışmadım. Ramazan’da oruç tuttum ama içkisini yudumlayan arkadaşıma da ultimatom vermedim. Ben İnsanların hoşuna giden şeyleri özgürce yapması taraftarıyım. Bu bir kusur veya hata değil ki. İnsanız hepimizin doğruları yanlışları farklı. O sebeple karışmamak en iyisi.

Ya ters bir anina denk geldi yada cok idare etmissin. Mesafe iyidir. Iyi ol az gör

Arkadaşınızın sizle teketek tartışmak yerine arkadaş WhatsApp grubunda saydırdığını okuyana kadar sizi hatalı buluyordum. Bu size bir işaret. Suyuna giderken, pohpohlarken iyi de; en ufak eleştiride, minicik bir hatada bile sizi linç etsinler diye eşe dosta yayın yapan bir arkadaştan hayır gelmez.

Kendinizce yanlış bulduğunuz bir konuda uyarabilirsiniz ama arkadaşlıkta bu kadar didaktik bir tavrı,müdahaleyi doğru bulmuyorum ben.

Sosyal medyada yemek temalı bir hesap olmadığı sürece sürekli sürekli yemek paylaşanları ben de itici buluyorum ama sonuçta insanların gönderilerine de her şeyle karşılaşabileceğimi bilerek bakıyorum. Benim yurtdışına çıkamadığım bir dönem yurtdışına giden arkadaşım da tatil fotoğrafını paylaşmasın o zaman, ya da benim alamadığım bir markadan giyinen arkadaşım giydikleriyle fotoğrafını paylaşmasın gözüm kalır. Böyle bir mantık yok ki.

Ama bütün bunlar arkadaşınızın çiğliğini örtmüyor. Hırsını alamadıysa 3 4 gün sonra yine özelden yazsaydı size. Sinir oldum söylediklerine haksızsın deseydi. Basbayağı destek alacağını düşünerek kendine göre haklılığını ispatlamaya çalışmış size. Çok saçma bir hareket. Haklıyken haksız duruma düşmüş fena halde.

Bana sorarsanız büyük terbiyesizlik etmiş. Böyle insanları gördüğün yerde bozacaksın ve haddini bildireceksin. Bende hemen hemen aynısını yaşadım böyle bir olayın ve bu insanlardan ne dost oluyor ne arkadaş. Kesinlikle karakterlerini gizliyorlar. Bırakın kendi pisliğinde boğılsun. Size de kendi gğnahkarını temizle demiş. Ben eminim ki sizin mahrem bir sırrınız olsa kendisinde insanlarla paylaşmaktan hiç çekinmez. Uzak durun lütfen

Ramazanda da her yedigini paylasan görgüsüzun önde gidenidir.Hele ki ,bu günlerde.Olmayanin canı çekmesi olayı falan umru değil baksanıza.Böyle duyarsız oldugu için de sizin yargı dağıttığınızi düşünüyor doğal olarak.Mesafelenin.

Bazı durumkarın sana göre,bana göresi olmaz şu yediğini,içtiğini paylaşmak da görgüsüzlüktür... belli yaşa gelmiş insanların da bunu bilmesi gerekir zaten sizin uyarmanız hata ... bu sayede ondaki kredinizi öğrenmiş oldunuz..arkadaşlığa devam edilecek biri olmadığını anlamışsınızdır

Herkese merhaba.
10 yıllık çok samimi bir arkadaşım var. Eşi de arkadaşım liseden arkadasiz.
Şimdi size geçen gün yasadigimiz olayı anlatacağım ve objektif yorumlar yapmanızı istiyorum.
Bu arkadaşım sosyal medyada çok çok fazla yemek fotoğrafı paylaşıyor aklınıza gelebilecek her şeyi.
Ben de ramazanda kuzum bari ramazanda paylaşma günah diye diyorum hamiledir çıkamaz canı çeker vs sana günah olur dedim o da günah benim dedi. Ben de peki o zaman dedim.
Aradan 4 gün geçti başka yakın arkadaşlarımızın olduğu grupta konuşurken bu konuyu acti. İşte benim yaptığım günah değil de nerde yaziyor günah oldugu vs . Benim orada anlatmak istediğim günah sevap olayı değil zaten yanlış bir şey olmasıydı onu anlatmaya calismistim. Seni yakın gördüğüm için uyarmak istedim bu kadar bir şey yok dedim. Sonra başladı bu sen beni uyaramazsin yargı dagitacagina önce kendi gunahlarini temizle dedi. Ben de ben günahsız oldugumu iddia etmiyorum ki zaten dedim ama ben hep bu üslupla konusuyorum. Bu yine devam etti herkes kendine baksın ben sana he diyip geçmem beni başkasıyla karıştırma vs dedi. Bende üslubun yanlış ama bak dedim o da yok yanlış değil vs dedi. Ben bu arkadaşımın 10 yıldır her şeyde yanındaydım. He karakteri böyle tartışırken herkese ağır konuşur ama 10 yıl sonunda bu kadar ağır konusmasi bana çok fazla geldi. Yani arkadaşlık yakınlık böyle olmamalı . Hep pofpoflayinca her şey güzel ilk elestiride her şeyi silecek şekilde konuşulmamali. Genelde onlarda toplanirdik hep artık mesafe koymayı düşünüyorum çünkü çok kırıldım. Bu zamana kadar demek ki hep ben iyi yaklastigim hiçbir şeyini elestirmedigim için böyle devam edebilmısiz. Siz olsanız ne düşünürsünüz ?

su insanlarin sosyal medya kullanmasina karisanlardan, ne kadar kullandigina karisanlardan, sanki kötü biseymis gibi davrananlardan, paylastiklarina karisanlardan gercekden hic hoslanmiyorum
iyi yapmis arkadasiniz. size mi kaldi günah sevap ölcmek......

Tek taraflı bakmıyorum.. ikinizin de haksız olduğu yerler var. bırakın kim ne yapıyorsa yapsın uyarmanız olmamış görmezden gelin banane diyip geçin. benim bi arkadaşım vardı her şeyde uyarırdı tarzı öyleydi sadece bana değil herkese karşı. o kadar rahatsız edici ki anlatamam.. sonrasında gerekli konuşmayı yaptım. arkadaşınız böyle patladıysa size dolmuş olabilir. evet yemek paylaşılmasını ben de sevmem itici bir durum ve ayrıca size kırıldığında da bunu seviyeli bi şekilde gruptan değil özelden belirtseydi keşke

Siz bi arkadaş olarak samimiyetinize inanarak doğru olan bir adım atmışsınız uyarmışsınız fakat demek ki kendisi sizin ona beslendiğiniz samimiyette size yaklaşmıyor bence de mesafe koymalı ve hiç birşey ine karışmamalısın bu saatten sonra politik davranın

Amacım onu abes bir yanlıştan döndürmekti ve dediğim gibi ilk defa bir eleştiride bulundum ona karsi. Bana göre davranmasını beklemedigim için günah benim dedikten sonra peki o zaman dedim zaten

hala yanlis diyorsunuz. ne yanlis, kime göre yanlis, yanlis oldugunu kim belirliyor?

Back
X