önce kendiniz mi yoksa önce esiniz mi?

eflatun81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
694
37
118
İstanbul
Gurbetteyim 2 kucuk cocugum var..4 ve 2 bucuk yaslarinda..ustelik hamileyim...eltim sehir disindan gezmeye gelecekmis bize..15 gun duracakmis 2 oglu var liseli unv li..ben memlekete gittigimde onun ikramini görmüyorum hic kizlar kuru caydan baska..6 yillik evliyim bikere yrmegini yemedim...bundan 4 sene once yine gelmislerdi tatile tabima ..yine hamileydim..cok misafirperver davrandim buna ragmen ben memlekete gidince kuru cay veriyor...ustelik benim bulundugum sehirde ablasida var ayni zamanda eltisi...kocasi yüzüme biz sende rahat ettik kardesimde degil demisti ..o halde neden beni agirlamiyorsunuz haketmedim mi 1 kere bile...gelelim sadede...esime dedim ki...ben hamileyim kendi cocuklarima zor bakiyorum...hamileligi zor geçiyor de gelmesinler dedim...esim cok üzüldü..o uzulunce ben de üzüldüm. ..fakat hep esimi mutlu etmek icin ailesine yaptigim fedakarliklarin karsiligini göremiyorum. ..sanki mecburum onun ailesine hizmet etmeye...ne diyorsunuz eltim ayni fedakarligi yapmasada esim icin kabul mü edeyim yoksa önce kendi rahatimi mi dusuneyim...akil verin nolur. ..buarada eltim kocasi ile degil iki çocuğuyla gelecek..

eşini üzmemek için hassas davranıyor onun hatırına kabul etmek istiyorsun ama eşinin tarafından bakarsak eşin de senin hamile halinle yorulmaman için sana karşı hassas davranmalı ve sen kabul etmek istemediğini söyleyince sana anlayış göstermeliydi bence. sonuçta sen hamilesin ve eltin sana senin ona davrandığın gibi misafirperver olmuyor....

Degil mi?herşey karşılıklı olmali. ..haklisin saol yorumun icin...eltimi anlatsam bu insani nasil cekeceksin dersin...

Degil mi?herşey karşılıklı olmali. ..haklisin saol yorumun icin...eltimi anlatsam bu insani nasil cekeceksin dersin...

rica ederim, tahmin edebiliyorum eltini allah kolaylık versin, hamile olmasan bir bahanen olmazdı ama hamilesin eşinin sana anlayış göstermesi gerek.

Herkes misafirperver değildir.
Karşılık beklenmez yapılan ikramlarda.
Ama sizi böylesi yoran insanlara bakmaya da kimse sizi zorlayamaz.
Onların evinize gelmesini istememeniz sizin ve eşinizin tercihidir.
Çok da makul sebepleriniz var.
İki küçük çocuk ve hamilelik.
Kırılan kırılsın.
Zaten bu zihniyetteki insanlar biraz arsız olurlar.
Boşverin kim ne derse desin..
Ama eşiniz de arada kalmasın reddederken...

Bende bana çaya deseler bile böreğimi kekimi kurabiyemi tuzlumu yaparım
Hatta yemeğe gelseler daha kolay derim
Baktım ben çaya gittiğimde bakkaldan ıvır zıvırlar bisküviler
Bende arık kendimi yormuyorum kim beni nasıl ağırlarsa bende öyle yapıyorum
Canıma yazık
Kesinlikle kabul etme

İkram kişinin kendi adabından olan bir şey.
Sen yaptıysan senin misafirseverliğini gösterir bu. o da yapmazsa onun için olumsuz bir yön olarak görünür.
Yani buna çok takılma.

Ama hamilelik ve iki küçük çocukla kimseyi zaten ağırlayamazsın. Bahane değil, gerçek bu.
Senin sağlığın, çocuklarına bakımın ve ilgin misafirden ve eşinin gönlünden daha kıymetli.
Sonuçta insan evliliğinin mutluluğu için eşinin gönlünü hoş tutmalı, sen zamanında eşinin akrabalarına güleryüz göstererek eşinin gönlün ü nasıl yaptıysan, o da senin bu zor zamanlarından bir şeye zorlamayıp senin gönlünü yapmalı.

Senin bu halinle tabiki öncelik sensin.Hamilesin ve 2 çocuğun var daha ne olacak.
15 günyatılı misafir ağırlayacak durumda değilsin.Çok uzun bir süre bu çok yorulurusun.
Gerek te yok ayrıca.
Misafirperverlik karşılık bekleyerek yapılmaz ama karşındaki insanın sana kıymet verip vermediğini gösterir
çoğu zaman.
Valla hiç üzerinde durup düşünme bile.Eşin söylesin eşim rahatsız zor geçiyor hamileliği diye.
Kimse kimse için kendini üzmüyor da yıpratmıyor da bu devirde.
Şartların müsade etmediği zaman şartları zorlamanın alemi yok.
Yani bu halinle iyi olacağım ,misafir ağırlayacağım diye yıpratma kendini,asıl eşinin ve ailesinin seni düşünmeleri lazım

Hamile degildim onlarin buraya gelecegini duyduğum zaman..esimde cok seviyor yegenlerini eltime ragmen buyursunlar dedim esime ki mutlu olsun diye..simdi hamileyim onlar geldiginde 4 aylik olacak...esim ben nasil gelme derim diyor

Hamile degildim onlarin buraya gelecegini duyduğum zaman..esimde cok seviyor yegenlerini eltime ragmen buyursunlar dedim esime ki mutlu olsun diye..simdi hamileyim onlar geldiginde 4 aylik olacak...esim ben nasil gelme derim diyor

Gelme diyemez de mesela sen eltinle konuşunca ya da eşin abisiyle konuşunca 'Ayy napalım, Eflatun hamile ya, evde iki çocuk perişan olduk valla.' gibi cümleler sıkıştırsanız araya.

Ben birine gidecek olsam ve bunları duysam rahatsızlık vermemek için gitmem.

Haklisin kimse kimse icin kendini yipratmiyor..ablasi da guya gelininin yanina gelmisti istanbula ...gelini arkadasim hasta yanindayim diyerek kapiyi kilitleyip kacmis koymamis evine..esim gitti aldi geldi 2 hafta bizde kaldilar ozaman yine hamileydim..hizmet edip durdum guler yuzden taviz vermedim ..dr rapor vermisti evde dinlen diye düşünün. ..o ablasi gelinim koyymafi sen agirladin dedi yüzüme. .sonra neymis efendim bayramlarda aramamisiz diye gonul koydu dogumdan sonra bir tl bile etmedi gözün aydin diye hala tirip atiyor bize...anlamiyorum yaa ben de mi bir hata var...esimin ailesi ile aram hep böyle. ..kendimi elestirmek istiyorum duzelteyim hatalarimi diye...inanin onlari agirlamaktan baska bisey yapmamisim

Gelme denmez elbette ki.
Ama bizim de bir planımız olabilir denir.
Eşimin sağlık sorunları var dinlenmesi gerekiyor denebilir.
Müsait olursak biz size haber veririz denebilir.
Birkaç kez geri çevrilince bir daha teklif etmeye utanırlar sanırım.
Az önce de dediğim gibi eğer utanmıyorlarsa bundan zaten sizin açıkça gelme demenizden de alınmazlar..

Eltim beni muhatap almiyor ki..
edimden duyuyorum buraya geleceklerini..sanmiyorum canim onlarin beni dusuneceklerini..onceki gelmelerinde 3 aylik hamileydim..10 gun beklediler basimda ablasinda da 3 gün durup gittiler..beni düşünen olmadi

Esimin acikca hamileligi zor geciyor kudura bakmasin demesinden baska care yok gibi duruyor...bakalim esim ne dicek bana..dün aksam soyledim..aglayacak gibi bakti..nasil derim gelme diye empati kur dedi..tirip yapip yatti konusamadik..kesin tartisicaz ilerleyen gunlerde

O empati kursun. Kardımda bebek, evde iki çocuk. Yemek, temizlik, ütü. Bir de üstüne pervasız misafir.

Kim daha mağdurmuş?

Sinir oldum bak şimdi. Sen de gelirlerse girerim yatağa, hastayım der çıkmam odamdan de.

Misafirperverlik için bir şey diyemem yapmıyorsa onun ayıbıdır olumsuz yanıdır yapıyorsanız sizin misafirperverliğinizdendir ama hamilesiniz ve çocuklarınız var bu sene gelmesinler oldukça zor olur sizin için derim kırmadan karşı tarafı söylenebilir güzel ağırlayamayız oldukça zor geçiyor hamilelik bu sene mazur görün bizi gibi eşiniz sizin davrandığınız gibi bir hassasiyetin içerisine girmeli düşünmeli sizi

Ya kizlar eltilerle iliskimi anlatsam hepsi olumsuz..demekki sende hata diye dusunebilirsiniz..inanin hicbiri ile agiz dalasim yok resmiyim ve misafirperver davraniyorum daha ne olsun anlamadim ki..ama ayni hassasiyeti goremiyorum onlardan..aklım almıyor. .dogum yapali 3 hafta olmustu lohusayim ve sinüzit idim bas agrisi cekiyordum..ustelik bebegimin yanisira 1 bucuk yasinda bir bebegim daha vardi..buyuk eltim geldi göz aydina..2 kizi kocasi da var..ailem yardimcim yokki yardim etsin...onlerine cayin yaninda doyurucu seyler koydumki yesin gitsinler..onlar geldimi 1 gun kaliyor bende 3 öğün yemek yapiyorim aliskinlar hizmetime...ya lohusayim anlayisli olunsana hem yediler hem de esim geldi yemek yap ben abimleri şu akrabama gezmeye götüreceğim geldiğimizde yeriz dedi...ya ben nasil yapayim agri kesicilerle ayaktayim ustelik kanamam var salakmisin dedim...geldiler gezmeden efendim esim çiğ kofte yapti..yedi ictiler sofrayi toplamadan defoldu gittiler 2 kizida genc kiz benim kadarlar....arkadaslar soyleyin bende mi hata...lohusanin evinde bu kadar durulur mu..onlarda izmitte oturuyo..ayda bir gidiyoz bir kere dahi yemege davet etmediler..ben onlarin her gelisibde yemek yapiyorum..iftara davet ediyorum..salak miyim ben....akil verin ya

Empati kurmaya gerek yok.
Örnek var zaten, yaşanmışlıklar var.
Gerginliğe lüzum yok.
Birilerini mutlu etmek için, üstelik de size nezaket göstermeyen birilerini huzurunuzu kaçırmadan savuşturun..
Ya da..
Eşiniz üzülmesin diye siz de bir 15 gün dişinizi sıkın.
Söylenmeden yapın, içinizden kötü şeyler geçirmeyin.
O da sizin hayrınız olsun..

Tabiki ben magdurum .fakat o sen kardesine gelme diyebilirmisin dedi..gelme derdim ben..ayrica kardesim bana geliyosa sadece yardima geliyo..gezmeye bile deil..ama onun ailesi yeyip icmeye geliyo farki bu...sonradan benim kardeslerimin evime gelmesini istemedin diye cikiyor karsima...esimi seviyorum sevdigim icin fedakarlik yaptim fakat ayni fedakarligi onun ailesi bana yapmiyor böyle bir gercek var

hoşlanmadığın insanı evine davet etmek zorunda değilsin orası ikinizin de evi. insan ilgi görmediği bi insana neden ilgi göstermek istesin ben olsam ben de gelmesini istemem. he eşin yine de çağırdı mı sen de bi hazırlık yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…