Önce Spor, Sonra Diyet!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
hepimiz oturduğumuz yerden diyetle kilo verme peşindeyiz.
neden kimse sporla ilgili birşey yazmıyor? aranızda hiç spor yapan yokmu? günde 30 dakika yapılan egzersiz (ama hergün düzenli bir şekilde) vücudunuza , kalp sağlığınıza iyi geliyor. hangimizin günde kendine ayıracak 30 yada 15 20 dakikası yok?çoğumuz üşengeçliğimizden hiç birşey yapmıyoruz sanırım.hem yaptığınız diyetleri sporla desteklerseniz daha kalıcı, sağlıklı ve hızlı sonuç alırsınız hem ter atmanın birsürü yararı var. günde 50 mekik çekmek sizin 5 6 dakikanızı bile almaz.
isterseniz buraya herkes gün içinde ne kadar egzersiz yaptığını, hangi egzersizi yaptığını falan yazsın, belki birbirimizi tetikleriz.mesela ben dün 100 mekik çektim bugünde 100 tane çekicem.illa mekik de olmayabilir,fazla kalori harcamanızı sağlayacak şeylerde yapabilirsiniz, evde kimse yokken açın müziği bir saat hızlı dansedin, hatta yüksek sesle şarkı söylediğiniz zaman susan insana göre daha çok kalori harcıyorsunuz:)
ve ben yine eminimki kimse buraya birşey yazmayacak ben bugün şunu bunu yaptım diye,çünkü kimse yapmayacak boşuna yazıyorum sanırım.olsun ben içimdekini yazdım yinede,kimse dansetmesede olur(((((

Son düzenleyen: Moderatör:
ayy kiyamam..canim benim spor pek ragbet gormuyor:))ama herkeste biliyor spor yapmadan saglikli bir sekilde zayiflanmayacagini..ben cook onceleri yazmistim..oradan biliyomm..sahsen hergun tempolu yuruyus yaparim,vakit buldukca spor salonuna gidiyorum gidemedigimde evde yapiyorum,bir tane saglik topum var..ayrica 100 tane mekik cekmek faydali degil..amator bir fitnessci olarak tavsiye etmem.spor yapmak onemli ama ne kadar degil nasil yaptigin onemli.seni kast ederek yazmiyorum genel olarak deli danalar gibi hoplayip ziplayip kosusturunca sadece yoruluyorsunuz elbette bir yag yakimi oluyordur ama olmasi gerekenin cok cok altinda.belki biliyorsundur ben yinede bilmeyen vardir diye yazayim..oncelikle 20 dk kadar vucudunuzun tumunu isitin..daha sonrada 3'erli setten 12 adet karninizi kasarak yarim mekik cekin..yani dizlerinizi bukeceksiniz cok dik olmayacak.her mekik arasinda 30 sn mola verin..sonrada karninizi gerin..alt karin kaslari icinde sirt ustu yere uzanin ve ellerini kalcalarinizin altina koyup bacaklarinizi bukmeden yukari kaldirin bu hareketi yaparken ayaklarinizi karin kaslarinizla kaldirin.ayaklari cok yavasca yere dogru indirin ama yere koymayin:))..cok zor ama br o kadar etkili..bunuda 3'erli setten 8 kere yapin..her aralikta en fazla 2 dk mola verin.sonra karninizi gerin..eger bunlari yapacak olan olursa kolay gelsin 2 hafta sonra ne kadar fark ettiginizi goreceksiniz.hee unutmadan son bir tiyo spor yapmadan yarim saat once ilik bir nescafe icin sekersiz,sutsuz..yag yakiminda cok fayadasi olacaktir.

Ben işe yürüyerek gidip geldiğim için zaten 30 dakka sürüyor dönüşte 30 dakka zaman zaman mesai saatlerinde de biryerlere gidiyorum artık eve gittikten sonra yada haftasonlarıda spor yapıyım biraz diyecek halim kalmıyor,ama yürüyüş gibisi yok bir yıl içinde gözle görülür farklar oluyor ayrıca kendinizi çok fit hissediyorsunuz.

valla ben uzun süredir her gün en az 3 km yürüyorum ama bi değişiklik yok bende

hiç aksatmadan yürüyüş en faydalı spor .havayı bahane ederseniz mutlaka merdiven inip çıkın .muntazam yaparsanız diyete gerek kalmadığını göreceksiniz spor yapmıyanlar için.millet olarak spor yapmaya üşeniyoruz diyorsanız,hadi kalkıp yürüyün.

ben aerobik ve oryantal hocalığı yaptım ilkokuldan beri sporla uğraşıyorum sporsuz bir hayat kesinlikle düşünemiyorum şu an 39 yaşındayım ve yaşımı hiç göstermem ben bunu spora borçluyum sağlıklı zayıflamak isteyenler ve yine sağlıklı bir uzun ömür yaşamak isteyenler kesinlikle spor yapmalıdır

sporun da aşırısı zararlıymış ama
dozunu nasıl kestiricez

ben hamileyken çok yürüdüm.hemde doğum yapacağım gün bile o kadar çok yürüdüm ki anlatamam size..ve nemi oldu çok kolay bi normal doğum yaptım.neye mi borçluyum..tabiki çook yürümeye...

bende evime spor aleti aldım.yürüyüş yapar gibi günde 1000-1500 adım atıyorum.aynı zamanda diyet de yapıyorum.1 ayda 4 kilo verdim.evet düzenli yapılsa daha da etklili olacak ama bazen olmuyor işte...sağlılkı yaşam için mutlaka SPOR yapmak şart..

Yaklasik 1,5 aydir kisisel spor ve diyet uyguluyorum. Su ana kadar 4 kilo verdim. Ama benim fizyoterapistim hergun spor yapmanin iyi birsey olmadigini soyluyor. Ki ben de zaten oyle bilirim. Biz haftada 3 gun yapiyoruz. pzt., carsamba ve cuma gunleri. Gun asiri diyebiliriz. Inceltme donemi oldugu icin biraz agir geciyor tabii ki. Ama ilerde sabitlesme donemi daha kolay olacak. Hele bi de bunun yavaslatma donemi var ki en kolay bolum... Basarilar...

yaklaşık iki ay tam bir buçuk saat ki bunun yarım saati dik bir yokuştu hızlı tempo yürüdüm ama ancak bir kilo falan verebildim.fakat bacaklarım kas yaptı.kilo vermesemde görünüşte bir incelme sıkılaşma oldu.ama tartıda aynı olduktan sonra netcem ben sahte incelmeyi:-( zaten sporu bıraktığın an eski haline geri dönüyosun.beslenme alışkanlıklarını değiştirmek en önemlisi.

İlk doğumumdan sonra rejim yapmadan sadece sporla ( yürüyüş, mekik, tae bo ) 1. 5 ayda 15 kilo verdim, daha sonra 1 ay stepe gittim 6 kilo da öyle verdim, günde 100 mekik çekiyordum, karın falan kalmamıştı, taa ki yeniden hamile kalana kadar:1yes2:
Lidaya başladım , kısmetse bu pazartesi aynı tempoyla sporuma da yeniden başlayacağım artık zayıflama vaktim geldi..

Ben uzun zaman yürüyüş ve egzersiz yaptımm işin ilginci egzersiz yaptıgım dönemlerde zayıflıyamadımm, ama biliyorum sağlık içinn faydalı oldugunu ama bi değişiklik oldumuu yokk olmadıııııbendemi tuhaflık
(ürüyüş 10 dakıka falan değil 1 saatimi alıyodu)

katılıyorum arkadasa ama herkesede bole olcagını sanmıyorum ben 9 ay boyunnca evımle dersanem arası 5 km gıt gel gunde 10 km eder arkadaslarla yuruyerek gıdıyorduk eger beslenme alısakanlıgımı degıstırseydım verebılırdım ama onemlı olan beslenme alıskanlıgı okadar yuru yuru sonrada tabır i caızse ceyrek ökuz ye ama bı yere gelemıyorsun neyse dersane bıttı yazın mekık cektım gunde yarım mekık 50 baslayıp kendımı hazır hısettıkce artırdı 200 kadar ama hareketlerde yaptım bacaklarımı yatarak yere deydırmeden kaldırıp ındırme fln onla bacaklarım ınceldı 4 kılo verdımve az yedım ama mekıkden dolayı belımde agrılar basladı dr devam etmemı soledı daha hafıf hareketler yap egılıp kalkma dedı bende ole yaptım ama dersane baslayınca o yeme duzenım bozuldu tabı hazıra basladık arkadaslarda kazanıp gıdınce yuruyecek adam kalmadı ve o verdım kılonun ustune o verdımle beraber 9 kılo aaldım sımdıde vermeye calısyorum eger baslıyorsanız bırakmayın ve yemenıze dıkkat edın bence spor herzaman saglıklıdır

bende 10 yıldır düzenli her sabah yürüyordum hamileliklerimde dahil. fakat şimdi henüz 1 yaşında olan kızım geldiğnden beri yapamıyorum. ancak son bir haftadır akşamları 40 dk ile başladım yavaş yavaş arttırıp 1 saate tamamlayacağım.ayrıca gelince de yarım mekik çekiyorum. ama en kötüsü alt karın kaslarını toplayamıyorum. çünkü 1-sen in bahsettiği hareketi yapamıyorum. ama önümüzdeki hafta onu da denemeye başlayacağım inşallah. eğer buraya yaptığımız hareketleri yazalım diyorsanız bende akşam yaptıklarımı yazarım zevkle.

zaten spora pirim verilmemesinin sebebi sabırsızlığımızdan kaynaklanıyor. kiloları cart die bi kerede verip hemen zayıflamak istediğimizden spor ise uzun vadede işe yaradığından kimse oralı olmuyor. oysa uzun vadede ciddi yararları var vücut sıkılaşıyor ve diyetlerden sonra bile dikakt edildiğinde hemen kilo alınmamasını sağlıyor

yaklaşık 1 aydır haftanın 3 günü 15-20 dk evde spor yapıyorum , tabi bu arada yediklerimede dikkat ediyorum , 3 kilo verdim ayrıca çook sinir olduğum sırtımda katlanan yağlar gitti , inanın sırf onlar için spor yaptım ve şu anda inanamıyorıum baktığımda yoklar isteyince oluyor kızlar

valla ben uzun süredir her gün en az 3 km yürüyorum ama bi değişiklik yok bende

nasıl olur yaaaaa:1shok:3 km az bir yol değil kesinlikle farketmesi lazım.:uhm:
yemeklerinlemi ilgili bi sorun var,yada troid testi yaptırdınmı?metabolizmandamı sorun var acaba,yoksa mümkün değil kilo vermemen 3 km ile.tatlicadiarzu

spor mu oda ne hayatımda ole bı kelıme duymadım. saka bı yana hergun spor cok zor gelıyorıkı tane cocugum var ıkı dakıka oturdugumu kar sayıyorum ama 9 kıloda fazlam var elbettekı spor tek care bırcok kez spora basladım ve yarım kaldı bıkere sporla zayıflasam devamı gelecek ama zayıflamaya baslamadan sporu bırakıyorum

arkadaşlar
sorunum bacakalrın üst kısmı ve basenler
hele şu bacakalrın iç kısımları yok mu
bunlar için areket yapıyorum yürüyorum
ama
bildiği daha iyi ya da özel bi yöntem olan varsa
paylaşabilir mi
yani ne tip hereket yaptığını
ya da bi link verseniz
egzersiz video falan
şimidedn teşekkrüler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…