Öncü Biber Salçası

bende 4-5 senedir öncü domares ve biber salçasını kullanıyorum.çok memenunum.tadında bozulma ve küflenme oluyor.öncünün salçaları ev tipi kaynatılmış.o yüzden uzun süre bozulmuyor.eskiden annemeler kendi kaynatırdı.öncüden sonra bıraktı.tavsiye ederim.

kızlar kardeşim olca marka salçayı çok övdü, aynı ev salçası tadında dedi,
deneyeniniz varmı.

Olca salça henüz Türkiye piyasasına çıkmamış Tokat'ın Niksar ilçesinde üretilen bir markasıydı.Tokat'ta 21 sene kaldık.orada hep bu marka tercih edilirdi.Tokat'ın batını yapanların evinde bu salçadan ayrıca olurdu.çünkü çok güzel kırmızı yapıyor.kısırlara da kullanırdık.Şimdi Olca salça Türkiye'ye yayılıyor.bence çok güzel bir ilerleme.Şimdi Amasya'da ailem,orada da kullanıyoruz.

Öncü salçaya marketlerde rastlıyorum.Ben de alayım bakalım.Genelde Bimden alıyoruz.en küçük boy teneke salça bile bize 2 ay gidiyor :) ama benimki küfleniyor.neden acaba?

normal de salca birsüre sonra küflenir.. birsey neden küflenmez? içinde kimyasal çoktur.. haaa bende kullanıyomuyum evet ama gercek bu

normal de salca birsüre sonra küflenir.. birsey neden küflenmez? içinde kimyasal çoktur.. haaa bende kullanıyomuyum evet ama gercek bu

Salça tuzsuzsa çabucak küflenir mesela hazır domates salçaları tuzsuz oluyor hiç dayanmıyor ama mesela evde yaptıgımız tuzlu salça olursa uzun süre gidiyo hiç bişey olmuyo bazı hazır salçalarda öyle öncü salçada tuzlu oldugu için bozulmuyo katkı herşeyde var tabi ama uzun süre bozulmaması tuzlu olmasından kaynaklanıyo.

Bende öncü kullanıyorum hiç küflenmedi ama salçaya kuru kaşık kullanmak lazım ıslak yada başka şeyin içine soktugun kaşıgı soktuysan ondan küflenmiş olabilir.

bende olca kullanıyorum hem tuzlu hem küflenmiyor hemde tadı güzel tavsiye ederim öncüden daha çok seviyorum ben.

arkadaşlar salçanın küfleneni iyidir diye duydum tv de küflenmemesi içinde koruyucu olduğu anlamına gelir yoğurdun dolapta günlerce durup ekşimemesi gibi

arkadaşlar salçanın küfleneni iyidir diye duydum tv de küflenmemesi içinde koruyucu olduğu anlamına gelir yoğurdun dolapta günlerce durup ekşimemesi gibi

Canım markette satılan kavanoz vs. herşeyde koruyucu var ona bişey yapamayız ancak kendi salçamızı evde kendimiz yapmamız lazım. Ama salçayı koruyan en önemli madde tuzudur. Bazı salçalar tuzsuz oluyor dolaptada hemen küfleniyor ama tuzluysa kolay kolay bozulmaz salça.

öncü marka salça kullandım ama içindekileri katkı maddelerini okuduktan sonra almadım bir daha..
tat katkısız köy salçası kullanıyorum.hem cam kavanozda...tuzlu olduğu için kolay küflenmiyor..
bir de mesela soğanı kavurdun bir kaşıkla,aynı kaşığı salça kavanozuna daldırırsan küflenir salça

Ben genelde tat ya da tamek marka salça kullanıyorum ama öncüyü o kadar met ettiniz ki kızlar bi daha ki sefere denicem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…