Önerilerinizi bekliyorum

Ona soylemeden eve yardimci tutun bence. Birseyleri yapmasanizda evdeki is yine size kalabilir bu sefer daha fazla is yapmak zorunda kalirsiniz. Yardimciya niye karsi cikiyor.
Neden karsi ciktigini bilmiyorum o da buna cevap veremiyor. Ne var bu evde yap yavas yavas diyor

Merhaba arkadaslar. Yeni uyeyim bu da benim ilk konum.
Evliyim ve kucuk bir bebegim var ayni zamanda calisan bir anneyim. Derdim esimin ev islerinde bana yardimci olmamasi. Sıfır yardimla her ise yetismeye calisiyorum. Yardim istedigimde ters tepiyor. Eve yardimci almama da karisiyor. Simdi ben ne yapsam da esimi ikna etsem bana yardimci olsa uzerimdeki yukun bir kismini alsa. Cunku iyilikle de soylesem yuksek sesle de soylesem beni anlamiyor. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Yapmayacaksınız, evi b*k götürecek. Yıkamayın pis donunu , yıkamayın bulaşığını. Ne demek yapmıyor? Kendini çocuğu doyur geç

Adamın içinde yok..
Salataliktan vişne suyu çıkmaz 🤷
Çok zor ama imkansız değil bence. Yetişme tarzlarından kaynaklı içselleştirilmiş roller bunlar bir yandan da düşünsenize ben de erkek olsam bu konforu kaybetmek istemezdim🙈 mantığı devre dışı bırakıp kültürel hurafelere sarılıyorlar.
Oğullarına hizmet etmeyi hâlâ görev bilen bir kayınvalidem var ve ben yaklaşık 10 yıl boyunca çok fazla inada bindirmeden ince ince işledim. Evliliğin başında “bu evin hanımı sensin bunlardan sen sorumlusun” diyen adam “ev çok dağılmış hadi ikimiz de girişelim” kıvamına geldi. Ben evde yokken evdeyse “mutfak dağınık ama toplayamadım üşendim” demişliği bile oldu🙈
Deseniz ki çok mu düzenli bir iş bölümümüz var hayır ama zihniyet değişti o bana yeter şimdilik. İş yaşamı çok bunaltıcı olduğu için adamcağızı ellemiyorum ama ben iş yaparken mutlaka bişeyler delege ediyorum hatta çoğu zaman o benden daha tezcanlı olduğu için o başlatıyor.

Eve yardımcı almak için neden eşinize soruyorsunuz? özellikle çalışan kadınların bu konuda eşlerinden neden izin aldığını anlamakta çok zorluk çekiyorum ben. aylık 300 liralık masraf için izne ne gerek var?

Canim istemiyor ben bekarken annem yapiyordu diyor konuyu kapatiyor

Valla benim de canım istemiyor ama bu işlerin yapılması gerekiyor, benimki de can diceksiniz. Ben artık yapmıyorum, kendi ütünü kendi çamaşırını kendin yapcaksın bulaşıklar da sana bakar yemekten sonra diceksiniz :halay:

Hasta oldugumda ev islerinin geri kaldigi oldu. Ev ne kadarda pislendi of cok pis bu ev dedi ve uzerime yikti tum isleri. Hastaydim kalkamadim dedigimde tamam simdi temizlersin dedi bir kenara cekildi
Vicdansızmış, çok üzgünüm.
Yardımcı arkadaş ayarlayın, kendisinden izin almanıza gerek yok.

Eve yardımcı almak için neden eşinize soruyorsunuz? özellikle çalışan kadınların bu konuda eşlerinden neden izin aldığını anlamakta çok zorluk çekiyorum ben. aylık 300 liralık masraf için izne ne gerek var?
Maalesef temizlik konusunun ihtiyaç olduğunu hiç kimse anlamıyor.

Neden karsi ciktigini bilmiyorum o da buna cevap veremiyor. Ne var bu evde yap yavas yavas diyor
Madem birsey yok bugun sen yap isleri diyin. Karsi cikmasinda hakli hic bir sebep yok yardimciyi tutun kendi kazandiginiz paradan verin esinizede para veriyorsaniz artik vermeyin.

Hasta oldugumda ev islerinin geri kaldigi oldu. Ev ne kadarda pislendi of cok pis bu ev dedi ve uzerime yikti tum isleri. Hastaydim kalkamadim dedigimde tamam simdi temizlersin dedi bir kenara cekildi
Ya çok özür dilerim çok kaba olacak ama bu artık ataerki değil direkt dümdüz tertemiz öküzlük, hödüklük ve bilumum sığırlıklar bütünü. Hasta olmanıza rağmen nasıl böyle konuşabilir? Beceriksizliği bilgisizliği anlarım ama eşiniz sizi ve annesini hatta tüm kadınları hizmetçi olarak görüyor. Ben evde çalışan abla hastayken bile iş yaptırmam bu nasıl bir zihniyet?

Canim istemiyor ben bekarken annem yapiyordu diyor konuyu kapatiyor
Bekardin ve ananın evindeydin, şuan evlisin ve buradasın bunlar senin sorumluluğun diyin mecbursun yapmaya, onun utusunu onu ilgilendiren doğrudan şeyleri yapmayin kalsın herşeyi paranızı da vermeyin benim param vermek zorunda değilim, benim canım senin pisliğini temizlemek zorunda değilim canım istemiyor diye bilirsiniz, ve evet gerçekten de paranızı vermek zorunda değilsiniz, eve sen bakmak zorundasın maddiyat erkekte diyip işten cikabilirsiniz

Öncelikle kendinizi değiştirmelisiniz adamın bu yaşta değişebileceğini düşünmeniz ztn hata. Değişmeyi geçtim sorgulanması gereken sevgi ve merhamet yada herseye şart olan saygı var
Yapabildiğiniz kdr yapin kendi işlerine elinizi sürmeyin sonra da kendimi çok hırpalanmış hissediyorum ben kıymet bilmezsem sen ztn bilmezsin diyip susturun
Ayrıca eve 1 kuruş harcamayın ve evi gecindirmek erkeğin görevi diyin
Çok rahatsız olursanız robot alın yardımcı alın parayı kazanmayı biliyorsunuz bunlar için eşinizden neden izin alıyorsunuz?

Ben evli değilim. Ne kadar objektif yorum olur bilemiyorum o yüzden ama ben olsam ev işlerinden elimi çekerdim. Para muhabbetine ilk etapta girmek istemezdim. Ama evi afedersiniz şey götürsün çöp eve dönüşsün yine de toparlamazdım. Tabii bunu yaparken de bir şeyleri göze almak gerek sanırım..

Valla iyi dayanıyorsunuz. Bir de bu adamı baba yapmışsınız.

Sırf bu konu benim için boşanma sebebidir. Evi geçindirmek için para kazanacağım, bütün ev ve çocuk sorumluluğu bende olacak. E bu adam neci? Benimle hayatı omuzlamak yerine sırtıma yük olanı taşımam, çok net.

Kac yıllık evlisiniz? Soruyorum çünkü ne kadar erken o kadar iyi.
Ben çalışmıyorum. Çalışmadığım halde eşimle, haftasonu sonu işleri beraber yapardık. Cocuklar küçüktü o zaman. Şimdi büyüdüler ama haftasonalari kahvaltı hazırlar, evdeysek yemek yapar.
Ailesi öyle alıştırmadi, evlenince alıştı. Çünkü kayinvalidem onlara gittiğimizde beni bile mutfağa,bulaşığı sokmaz. Pirpir kadındır.
Bebeğiniz var ve çalışıyorsunuz. Başta yardım gibi isteyin. Sonra bunlar ikimizin sorumluluğu deyin. Yetisemiyorum, ya yardımcı alalim yada birlikte yapalim☺️

Onun işlerini yapmamakla başlayın
ve paranızı kesin.. arkadaşlar da bir dünya öneri vermiş bunları yapın

sakın ailesine pis ütüsüz kıyafetlerle gider de rezil olurum diye düşünmeyin kv falan bişey söylerse verin cevabını

elalem ne derden uzaklaşmak lazım en önce

Maalesef temizlik konusunun ihtiyaç olduğunu hiç kimse anlamıyor.
ben onunla ilgilenmiyorum ki. anlasın anlamasın. kadının çağırır, temizletirim eşimin haberi bile olmaz. neden izin alındığını, sorulduğunu algılayamıyorum. hani eşinden para isteyecek olsa anlarım ama var maaşı. ayırsın köşeye 300-400, adamın odunluğu zaten ayrı mesela ama bunun için de izin almak garip.

Bence elini hiç bir şeye sürme. Bebekle çalışmak zaten yeterince yorucu. Benim eşim de akşam yemeklerini bazen hazırlıyor hayat müşterek diye ama o mutfaktan çıkınca ben 2 saat mutfakta kalıyorum toparla temizle derken. İlk evlendiğimizde ben de ütüsüz gitmesin bakımlı olsun diye didiniyordum baktım giden bende gidiyor bıraktım. Eve robot süpürge aldık haftada sadece birkaç saatimi ayırıyorum. Umrumda da değil Bazen işten gelince gidip uyumak da işe yarıyor yorgunum hastayım diye ama sen de bebek var şimdi o biraz zor olur haliyle. Bence çamaşır sepetindekileri yıka atmamışsa kirli kalsın boşver bebeği de doyur sen de kendine birşeyler hazırla yese oturup yesn yoksa yemesin boşver bence

Back
X