lalecim bilirim sen kayınvalidelerden nefret edersin, ondan almıyom zati seni oğluma:hulya:
benim dediğim farklı bişe. daha kaynanayı tanımadan, (kaynanaya adı nasıl olsa) dediğim bu tepkileri veren insanlara lafım.Kaynanaya insan olarak değilde öcü gözüyle bakanlara.
Kaynanalarında kabahatlisi, kadir kıymet bilmezi, uyuzu, art niyetlisi yok mu, elbetteki var, onlarıda Allaha havale etmek lazım. yada hakkını savunacaksın, ezdirmeyeceksin kendini.
Bazı gelınlerde var,
ınceden ınceye sokulan laflara susar hep.
aman kotu olmayalım dıye susar, saf oldugundan degıl.
Etrafta kayınvalıdesınden 'annem' dıye bahseder,
bazen fotograflarına bakar kayınvalıdesının, ıcı cız eder,
'ozlemısım annemı' der, kayınvalıdesını arar, 'anne senı cok ozledım' der.
Gunler boyle akıp gıderken, gorumcelerden bırının haksızlıklarına maruz kalır.
Gorumce dovmeye kalkar, ıftıra atar, hakaret eder.
Gelın yıne kalkıp, esının annesıne gıder,
olanları kendı agzından duysun ıster.
ama gıttıgınde ne yuzune bakarlar, ne de hosgeldın derler.
Bırakın bunu, evden kovarlar, kufur ederler, dovmeseler de el kaldırırlar.
Cunku kızlarına ınanmıslardır.
Boyle olunca gelının acıklama yapmasına fırsat dahı vermezler.
Sımdı gelın bu kayınvalıdeyı gormek ıstemıyor,
gorumcelerı ıse kesınlıkle gormek ıstemıyor.
Kayınvalıdeyı belkı affeder, nede olsa esının annesı.
Ama dıgerlerını asla affetmeyı dusunmuyor!
Bu gelın abartıyor mu?
Kotu mu yapıyor esının annesını gormek ıstememekle?
Yapmayın gözünüzü seveyim..
Eşimin annesi tüm fedakarlıklarla oğlunu büyüttü diye neden evimin anahtarını vereyim,neden onun misafirlerini ağırlamak zorunda kalayım?
Bende bir adet anne ve bir adet babaya sahibim çok şükür onlar da beni kolaylıkla bugünlere getirmediler,o zaman bir anahtar da onlara vermek şart de mi?
Artık haftasonu,gece,tatil vs. gelen giden ohhh ne güzel. Burada bir ev varmış
bir yuva varmış kimin umrunda ki? Artık kocemle havlet de olamayacağımız için kardeş kardeş yaşarız büyükler de git gel yapmaktan yorulmasın hep beraber yaşayalım..
Cennet analarımızın altında mı üstünde mi ben bilmem..
Herkes haddini ve yerini bilecek..
Kendi evladın da olsa onun da ayrı bir dünyası olduğunu kabul edecekler..
Anlamıyorum anlamıycem de nedir bu oğlumun evi sevdası!!!
Bitmedi gitmedi!!!!
Oğlunun evi yaa,ben de hizmetçisi!
Tövbe Yarabbim!!!
Aynen.
Bunlar ufak sorunlar mı?
O zaman herkes evlenirken bir anahtar da ailesine yaptırsın.
Böyle bir kural nerede var.
Nedense bu kurallar bir tek erkek ailesi için geçerli.
Kız evladını sokakta buldukları için.
Kız evladı büyürken hiç emek verilmiyor, o yüzden onlar anahtar filan haketmiyor.
Erkek annesi olunca başka birşey tabi.
Yine diyorum ki,bu sıkınrıların hepsi erkek evladına yüklenen misyondan ve aşırı değerden kaynaklanıyor. Erkek olunca ne oluyorsa.
Yeni üyeyim ama 1 yıldır takipçisiyim bu bölümün,derdini açanlar hepsi değil ama genelde girişi şu şekilde yapıyor, benim ailem görgülü bilgili, kültürlü, her zaman arkamızdan olur maddi manevi,ama eşimin ailesi yanlış anlamayın cahil bilgisiz kültürsüz insanlar hiçbir zaman destek çıkmadılar. Oturduğun evi kim yaptı,eşini kim büyütüp meslek sahibi yaptı,düğününü kim yaptı tabiki eşinin ailesi
Sana göre eşinin ailesi cahil bilgisiz sen neye göre bu kararı veriyorsun,belkide sen onlara göre böylesin..herkes için değil yorumum arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın.... :1closedeyes:
Yeni üyeyim ama 1 yıldır takipçisiyim bu bölümün,derdini açanlar hepsi değil ama genelde girişi şu şekilde yapıyor, benim ailem görgülü bilgili, kültürlü, her zaman arkamızdan olur maddi manevi,ama eşimin ailesi yanlış anlamayın cahil bilgisiz kültürsüz insanlar hiçbir zaman destek çıkmadılar. Oturduğun evi kim yaptı,eşini kim büyütüp meslek sahibi yaptı,düğününü kim yaptı tabiki eşinin ailesi
Sana göre eşinin ailesi cahil bilgisiz sen neye göre bu kararı veriyorsun,belkide sen onlara göre böylesin..herkes için değil yorumum arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın.... :1closedeyes:
yazmayım demim ama olmadı...Görgü meselesini kültür meselesini bilmem, ama oturduğum evi yapma, oğullarını okutma, düğünümü yapma zahmetinde bulundukları için kimmseye minnet duyamayacağım...
oturduğum evi yapma sorumluluğu da, düğünümü yapma görevi de kocam olacak adamındır...eğer o sorumluluklarını görevlerini hyerine getirmedi diye ya da ailesi bunları üstlendi diye onlara minnet duymam gerektiğini iddia ediyorsanız çok beklersiniz...
okumak sadece aile tarafından yaptırılan bişey değildir...bireyin içinde olur okumöa isteği, aile de görevini yerine getirerek okutur evladını...bu kadar basit...
herkes yerini haddini bilirse sorun yok...
Benim demek istediğim kayınvalide evini,oğlunun düğününü yapıo gözükmüyor ama kendi annesi evlendikten sonra kontör yüklese annem destek çıktı oluyor,bunu hiç anlamadım anlamayacağım da, madem eşinin ailesinin yaptıklarını görmüyorsun kendi aileninkinide görmeyeceksin
Benim demek istediğim kayınvalide evini,oğlunun düğününü yapıo gözükmüyor ama kendi annesi evlendikten sonra kontör yüklese annem destek çıktı oluyor,bunu hiç anlamadım anlamayacağım da, madem eşinin ailesinin yaptıklarını görmüyorsun kendi aileninkinide görmeyeceksin
Bizde maalesef o dediğin kayınvalidelerden yok canım :hulya:
Kendim için yazmam gerekirse, oğullarını okutmasalardı gelinleri olmazdım...bu kadar net...Hiç kirada oturmadım ki zaten, düğünüme gelince, berbat da olsa kusursuz da olsa düğün olayının gereksizliğine inanırım...
he ben kayınvalidesiyle sorun yaşamamış bir gelinim...İyi bir kayınvalidem var, eğitimli, benim tavrım nettir, eşimin annesidir saygı duyarım, oğlunun eşiyim saygı gösterir, annem değildir, kızı değilim...Dolayısıyla annemle ilişkimle kıyaslanamaz kayınvalidemle ilişkim...ama asla da saygısızlık yapmam...
olsa iyi olurdu ama size rast gelmemiş,rast gelipte kıymet bilmeyenlere idi yorumum zatensengözlerimebaksanab
Benim annemin yerinide tabiki kimse tutmaz,ben sadece kendi ailesini yüceltirken eşinin ailesinin yerden yere vurulmasını adil bulmuyorum:umursamaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?