onlarda anne değilmi?

İşte önyargı kuzucum...buyrunnnnnnnnn
Bende de var aynısı..
Şimdi kayınvalide kelimesini duyasım, göresim yok!
Hak savunmak güzel hem de çok güzel!
Bu yüzden kendi aileme çok kırgın ve kızgınım ya,büyüklere cevap verilmez ayıplmaz: diye yetiştirildim ben! Kadının beddualarına amin demiş oldum sustukça...:1closedeyes:
Amaaan nereden girdim bu konuya,sigara da içemiyim zati...

bende buna benzer bişeyler yaşadım. hatta benim namusuma iftira attılar. görümcem düğün günümde babamla kavga etmiş ama ailem üzülmesin diye söylememişti bana sonradna öğrendim. keşke o anda söyleseydinizde hepsini ortalıkta bıraksaydım demiştim. ne kadar görmek istemesekte görüyoruz ama eşimizin hatırına hala susuyoruz ne yapalım. allah bilsin

Aynen.
Bunlar ufak sorunlar mı?
O zaman herkes evlenirken bir anahtar da ailesine yaptırsın.
Böyle bir kural nerede var.
Nedense bu kurallar bir tek erkek ailesi için geçerli.
Kız evladını sokakta buldukları için.
Kız evladı büyürken hiç emek verilmiyor, o yüzden onlar anahtar filan haketmiyor.
Erkek annesi olunca başka birşey tabi.
Yine diyorum ki,bu sıkınrıların hepsi erkek evladına yüklenen misyondan ve aşırı değerden kaynaklanıyor. Erkek olunca ne oluyorsa.

Yeni üyeyim ama 1 yıldır takipçisiyim bu bölümün,derdini açanlar hepsi değil ama genelde girişi şu şekilde yapıyor, benim ailem görgülü bilgili, kültürlü, her zaman arkamızdan olur maddi manevi,ama eşimin ailesi yanlış anlamayın cahil bilgisiz kültürsüz insanlar hiçbir zaman destek çıkmadılar. Oturduğun evi kim yaptı,eşini kim büyütüp meslek sahibi yaptı,düğününü kim yaptı tabiki eşinin ailesi
Sana göre eşinin ailesi cahil bilgisiz sen neye göre bu kararı veriyorsun,belkide sen onlara göre böylesin..herkes için değil yorumum arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın....
:1closedeyes:

Şu 1 yıl içinde başımıza gelmeyen kalmadı, önce ben ameliyat oldum, sonra 8 yaşındaki kızım uzun tedavilerden sonra ameliyat masasına yattı, bu sadece son yaşananlar...öncesine kalem çektim hadi, büyüklük bende kalsın...
Ama gelmek şöyle dursun bir telefonda bile aramadılar, üstelikde torunları, ama bugünlerde vızır vızır aranıyoruz, neden?? Çünki kredi kartı gibi görülüyoruz, ihtiyaçları varda ondan..
İnanın bütün iyi niyetim bitti, bende vicdan kalmadı artık, eşime diyorumki annendir onun hatrına gereken neyse yapacağız, ama artık içimde kırıla kırıla birşey kalmadı artık....
İnanın yaşadıklarımın sadece birini anlatsam taa en baştan resti çekerdi başkası olsa,
Peki biz gelinler neyiz???Bizi ne olarak görüyorlar acaba??
İnsan olarak görselerdi eminim vicdanlarının bir köşesi sızlardı belkide,
Sanırım oğullarını kaptırdıkları bir düşman olmaktan öteye gidemedik...

Bir de başlık çok ilginç..
Onlar da anne değil mi?
He anne! Peki bizimkiler neci?ohaoldumsmile
Sanki ben evimin anahtarını anneme vermişim,her Allahın günü evde annemin 54 yaşındaki(yarın doğumgünü de bir anda aklıma geldi) arkadaşları ile parti yapıyorum da..
Eeee oğlanın annesi ne olacak mafoldumben modu!!!
Klasik kayınvalidem ya,ona da yıllarca anlatamadım anlatamadım.. Demek ki yine olsa anlamayacakmış..

yazmayım demim ama olmadı...Görgü meselesini kültür meselesini bilmem, ama oturduğum evi yapma, oğullarını okutma, düğünümü yapma zahmetinde bulundukları için kimmseye minnet duyamayacağım...
oturduğum evi yapma sorumluluğu da, düğünümü yapma görevi de kocam olacak adamındır...eğer o sorumluluklarını görevlerini hyerine getirmedi diye ya da ailesi bunları üstlendi diye onlara minnet duymam gerektiğini iddia ediyorsanız çok beklersiniz...
okumak sadece aile tarafından yaptırılan bişey değildir...bireyin içinde olur okumöa isteği, aile de görevini yerine getirerek okutur evladını...bu kadar basit...
herkes yerini haddini bilirse sorun yok...

Biliyormusun benim eşimi dedesi ve babanesi okutup evlendirdi,
Evimizi ve neyimiz varsa bunu ikimiz yaptık,
Meslek sahibi olmaksa, bunu bana ailemde yaptı emek harcadı,
Fakat biz rahata çıkınca aile olduklarını idda ediyorlar her nedense bilmiyorumkismile
Ailem tabiiki iyidir, çünki laf değil çözüm üretti ve..
Ne zaman yardıma ihtiyacımız olsa maddi manevi yanımızda oldular,
11 sene iyi niyet bekledikten sonra inanın artık taştım,
Hiçbir zaman yüzlerine terbiyesizlik yapmadım ama artık herkesin yolu açık olsun.

Benim demek istediğim kayınvalide evini,oğlunun düğününü yapıo gözükmüyor ama kendi annesi evlendikten sonra kontör yüklese annem destek çıktı oluyor,bunu hiç anlamadım anlamayacağım da, madem eşinin ailesinin yaptıklarını görmüyorsun kendi aileninkinide görmeyeceksin

anne anneliğini, evlat evlatlığını, gelin gelinliğini bilecek. anne gibi davransalar zaten herşey yapılır anahtarda verilir, ama onlar odaların hepsini karıştırırlarsa anahtarmı verilir. vallahi ben balayındayken ehryeri karıştırmışlar bizde anahtarları çektik aldık sonra kurcalanmış ve kilit bozulmuş garantiliydi allahtan değiştirdik ve bir daha kimseye anahtar vermedik. bir yere gidecek olunca eşim seninkilere verelim onlar kurcalamaz dedilerse bizimkiler istemedi aman yanınızda dursun anahtarınız dediler.

Kendim için yazmam gerekirse, oğullarını okutmasalardı gelinleri olmazdım...bu kadar net...Hiç kirada oturmadım ki zaten, düğünüme gelince, berbat da olsa kusursuz da olsa düğün olayının gereksizliğine inanırım...
he ben kayınvalidesiyle sorun yaşamamış bir gelinim...İyi bir kayınvalidem var, eğitimli, benim tavrım nettir, eşimin annesidir saygı duyarım, oğlunun eşiyim saygı gösterir, annem değildir, kızı değilim...Dolayısıyla annemle ilişkimle kıyaslanamaz kayınvalidemle ilişkim...ama asla da saygısızlık yapmam...

Bizde maalesef o dediğin kayınvalidelerden yok canım :hulya:

tamam...ben de diyorum ki gözükmesini bekleyecekse, minnet duymamı umacaksa, yapmasın...bu kadar basit...

Benim annemin yerinide tabiki kimse tutmaz,ben sadece kendi ailesini yüceltirken eşinin ailesinin yerden yere vurulmasını adil bulmuyorum:umursamaz:

Benim annemin yerinide tabiki kimse tutmaz,ben sadece kendi ailesini yüceltirken eşinin ailesinin yerden yere vurulmasını adil bulmuyorum:umursamaz:

eşinin ailesini yerden yere vurmaktan kastınız onları beğenmemek aşşağılamaksa haklısınız...
bu kadar beğenmediğin insanların oğluyla evlenmeyeceksin, soyadlarını taşımayacaksın...
ama kötülükse kastınız benim açımdan herşeyin karşılığı vardır...

Balik bastan kokar!Biraz aklini kullanirsan kime nasil davranacagini anlarsin.1 olur 2 olur sana ders olur.
Ama sen halen koru korune inadina devam ediyorsan uzuntu yasarsin.Once tanimaya calis.Kim nasil ne istiyor neden hozlaniyor;is yerinde yeni bir insani nasil tanir ve ona gore yaklasirsin yani ben oyleyim;aynen oyle.Cok kolay cozmek-zaten annenden babandan gordugunu yapicaksin kayinvalide ve kayinpederine-
Ben benimkileri cozdum,Evet Allah dagina gore kar veriyor.Ben 1 adim atiyorum onlar 1 adim geri geliyorlar.Ben birlikte olaim birlikte zaman gecirelim diyorum onlar kendi cocuklarindan kaciyor.Garip.
Kayinvalidem bana bardak tasittirmaz.Cok garip.Yemegim onume gelir bulasigim yikanir.Misafirim yani.Bunu bil diyor bana,Ama kiminize gore benim yasadigim daha iyi degil mi?Ben onlar yokken gidiyim evini temizleyim istiyorum''hayir biz yokken olmaz '' diyorlar.Birtuhaf geliyor;annemden oyle gormedim cunku-ama cogu kadin benim yerimde olmak ister-Herseyin bir dozaji olmali.Ben halen misafirirm arkadaslar birde bu yonden bakin duruma

Oğlunun düğününü yapmak ne zamandan beridir evlada iyilik oluyor ki?:roflol:
Mürrüvetini görmek derler bizde..
Anne baba için şandır,şereftir ayol..:1hug:
Telefonum da kontürlü değil bu arada..hihoyyyt

balımnur

söylediklerine sonuna kadar katılıyorum

asilcariye

nikahımızıda eşimle yaptık evimizde kira kendimiz ödüyoruz
beyaz eşyalarımızıda kendimiz aldık
hatta eşimle görüşmeye başlayalı 1 ay olmuştu
kayınvalidem gelin beyaz eşya bakalım dedi beğendi hepsini
sonra eşimin üzerine senet yaptı ödersiniz ikiniz dedi:)
yani daha görüşmeye başlayalı 1ay olmuştu biz eşimle maaşlarımızı birleştirip beyaz eşyalarımızı ödemeye başladık?????
gelinliğimide, nişan kıyafetlerimide (hani sözde nişanda erkek tarafının aldığı takım elbise) alyanlarımızıda, kuaför parasınıda, mobilyalarımızıda eşimle ikimiz ödedik
kayınpeder mobilyacı yatak odasını parayla satın aldı annem:)

yani cancazım:) keşke o kadar kolay olsa büyütüyo olsakta bu kadar kafaya takmayıp
huzurlu olabilsek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…