Çok iyi fikirÇocuklu aileler yok mu çevrenizde mesela çocuğu çok hareketli bir arkadaşını akşam misafirliğe davet et.
Dışarıyı cok önemsiyor.. israf edilecek peçeteler,yere dökülen su,çocuk bağırtısından rahatsız olan elalem onu depresyona sokmaya yetiyor.. konuşunca etkileniyor aksine davranmaya çalışıyor ama o anlık,kalıcı olamıyorBirarada olunca çocuğa surat asıp üstüne azarlıyormuş zaten.
Konuşuyor musunuz bu konuyu eşinizle? Dışarda böyle d evde melek değildir bu adam.
Genel olarak çocuğa tahammülsüz size karşı ilgisizse beraber dışarı çıkmamak değil çözümünüz.
Aynı benim eşim ://Bebeğim 18 aylık, genelde güleryüzlü bir insan olduğum için biraz yüzüm asılsa gelip tuhaf tuhaf bakmaya başlıyor yüzüme.
Çocukların algıları çok açık gerçekten kesinlikle anlıyorlar hissediyorlar ortamdaki gerilimi.
Sürekli kendisini baskılayan, eleştiren bir babayla dolaşmak çocuğun özgüvenini çok etkiler diye düşünüyorum.
Benim eşim de çok paniktir, korkar birşey olacak diye sürekli baskı altında tutmaya çalışıyor, çocuk parkta koşarken bile 2 adım önünde kendisi gidiyor.
Dün söyledim artık rahat bırak çocuğu git kenarda otur bekle diye.
Kedi sevmeye çalışıyor kızım aman tırmalar diye çekmeye çalışıyor.
Ay cidden anne baba olarak ortak düşüncelere sahip değilseniz evlilik çok zor
Aynı benim eşim ://
Dışardaki durumundan bahsediyorum evde böyle davranmıyor, yani şu boşanıncılar nerde diyö merak ediyordum ben de..Konuşamadiğin, sürekli moreli bozuk olan ve çocuğuna bağiran bir adam ile neden berabersin halen? Boşanmak diye birşey var.
Cocuğun bu şekilde özgüveni zedelenir. Ayirten annenin mutsuzluğu, gerginliğini oda his ediyor. Babanin sevkat ile ona yaklaşmamasi,..
Yani o kadar sorun var fakat sence tek sorun beraber gezememek öyle mi?
Dışardaki durumundan bahsediyorum evde böyle davranmıyor, yani şu boşanıncılar nerde diyö merak ediyordum ben de..
Hanfendi ben avukatım bir sürü boşanma dosyası geliyor önüme,inanın sebepler bunlardan çok daha çetrefilli ve ona rağmen kurtarmak için uğraşıyor bir taraf..
Ben konuyu sordum başlık belli konu belli insanlar boşanıp boşanmayacağına bir zahmet kendileri karar versin.
Dışardaki durumundan bahsediyorum evde böyle davranmıyor, yani şu boşanıncılar nerde diyö merak ediyordum ben de..
Hanfendi ben avukatım bir sürü boşanma dosyası geliyor önüme,inanın sebepler bunlardan çok daha çetrefilli ve ona rağmen kurtarmak için uğraşıyor bir taraf..
Ben konuyu sordum başlık belli konu belli insanlar boşanıp boşanmayacağına bir zahmet kendileri karar versin.
Benim eşim sizin ki gibi değil çocuğa bağırmaz ama biz eşimle farklı sebeplerden boşanma aşamasındayız bugün çıktık oğlumla önce tiyatroya sonra yemek yedik sonra biraz deniz kenarında yürüduk inanın çok güzel bir gün geçirdik oglusumla arada yapmanızı tavsiye ederim arada eşinizle arada oglusunuzla takılınMerhabalar herkese,öncelikle kadınlar ğünümüz kutlu olsun..
Bir konuda fikrinizi almak isterim..
Eşim ben ve çocuğumuz(4 yaş) birlikte dışarda bir şeyler yaptığımızda eşim sürekli sinirli ve gergin oluyor. Çocuğun yaşının normal seyrinde yaptığı çocukluğuna verilecek tüm davranışları onu azarlayarak surat yaparak karşılıyor.. zatan yüzü hep asık zorla getirilmiş gibi ama gidelim çıkalım diyen de kendisi aslında..
Mesela bugünkü olayı anlatayım. Sabah gittik bir yerde kahvaltı yaptık,kahvaltı boyunca hiç konuşmadı,ben artık konuşacak konu bulmaktan bir yerde saçmalamaya başladım.. çocuk oyun alanına geçti,eşim hemen telefonunu çıkardı öyle bakınıyor internete.. “ sohbetine doyum olmuyor” dedim. “Napıyım fatma nın dedikodusunu mu yapayım” dedi alaycı gülerek.. ben de konu olsun diye konuşiyorum fatma yı başka şeyler de konuşabilirsin dedim..
Tanımadığım biriyle bile sohbet edecek daha çok şey buluyorum.. bununla böyle..
En son olayda şu: çocuk elindeki şişeyi denize attı, tabiki çok üzüldüm ve güzelce izah ettim ama eşimin tepkisi çok düşmancaydı tabi. “Ben daha fazla duramam burda” dedi ve Apar topar kalkmak zorunda kaldık..
Bir aklım artık bu adamla program yapma diyor öte yandan çocuğum ailesini bir arada görmemesi daha büyük kötülük ona diyor..
Gerçek bir önerisi olan var mı?
Atomun nasıl parçalandığını mi konuşacakmışsınız?Merhabalar herkese,öncelikle kadınlar ğünümüz kutlu olsun..
Bir konuda fikrinizi almak isterim..
Eşim ben ve çocuğumuz(4 yaş) birlikte dışarda bir şeyler yaptığımızda eşim sürekli sinirli ve gergin oluyor. Çocuğun yaşının normal seyrinde yaptığı çocukluğuna verilecek tüm davranışları onu azarlayarak surat yaparak karşılıyor.. zatan yüzü hep asık zorla getirilmiş gibi ama gidelim çıkalım diyen de kendisi aslında..
Mesela bugünkü olayı anlatayım. Sabah gittik bir yerde kahvaltı yaptık,kahvaltı boyunca hiç konuşmadı,ben artık konuşacak konu bulmaktan bir yerde saçmalamaya başladım.. çocuk oyun alanına geçti,eşim hemen telefonunu çıkardı öyle bakınıyor internete.. “ sohbetine doyum olmuyor” dedim. “Napıyım fatma nın dedikodusunu mu yapayım” dedi alaycı gülerek.. ben de konu olsun diye konuşiyorum fatma yı başka şeyler de konuşabilirsin dedim..
Tanımadığım biriyle bile sohbet edecek daha çok şey buluyorum.. bununla böyle..
En son olayda şu: çocuk elindeki şişeyi denize attı, tabiki çok üzüldüm ve güzelce izah ettim ama eşimin tepkisi çok düşmancaydı tabi. “Ben daha fazla duramam burda” dedi ve Apar topar kalkmak zorunda kaldık..
Bir aklım artık bu adamla program yapma diyor öte yandan çocuğum ailesini bir arada görmemesi daha büyük kötülük ona diyor..
Gerçek bir önerisi olan var mı?
benim annemde böyleydi ya birşeye takardı tatili falan burnumuzdan getirirdi.bizde babamla giderdik tek o gelmezdi zaten istesek bile siz gidin ben sevmiyorum derdi.böyle kadınlar neden çocuk yapıp evleniyor ki?hiçbirşeyi paylaşmayacaklarsa.Benim annem de böyleydi. Kırk yılda bir pikniğe giderdik. Evden çıkarken birşeye takılırdı yol boyunca surat asardi-babam konu açmak için çırpınır / komiklik yapmaya çalışırdı.
Eve misafir gelirdi öncesinde deli gibi panik yapar terör estirirdi.
Onun yüzünden gezmeyi de misafiri de sevmediğimi zannettim yıllarca. Oysa sonra anladım ki gergin insan sevmiyorum :))
Boşver konu sahibi. Kimsenin huysuzlugunu çekmek zorunda değilsin. İnan çocuğun da böyle daha mutlu değil.
Ayın 3 haftasi kendin cik gez cocugunla ,eğlen...bir haftası da kocana bırak baba oğul zaman gecirip kaynassinlar, sen de keyfine bak.
Bence üçünüz de bu durumdan daha keyif alırsınız. Bazen babam annem olmadan bizi Taksim'e falan götürürdü. Hala hatırlarım o günleri. Sıfır gerginlikle güle oynaya gezerdik.
Bence çocuğa bu lazim
HahahaAtomun nasıl parçalandığını mi konuşacakmışsınız?
Sadece disarda olunca çoçugun özgüveni zedelenmiyormu? Adam çoçuga bakmiyor bile, eline almis cep telefonunu, hep surati asikmis.
Hatta çoçuk bir siseyi atti diye adam apar topar gitti. Bu çoçukta yaratacagi travmayi hiç düsündünmü sen?
Disarda bu sekilde davranan adam, evde melek olduguna asla inanmam bu arada.
Ne tavsiyeler bekliyordun bu arada? Olsun canim, olur öyle erkeklerde. Sen yaninda "olur pasam" "evet beyim" deyip dur. Konusmaya gerek yok. Yeterki evli kal. Bu mu daha iyi tavsiye olarak?
Ha durumlar çetrefilliyken halen bosanmak istemeyen kadinlar, toplum baskisindan dolayi istemiyor. Dogru oldugundan dolayi degil. Toplum kadinlara her türlü mutsuzlukta bile mecburen çoçuklar için evli kalmayi ögütlüyor, kadini suçlu duruma düsürüyor çünkü.
Allah aşkına bu ne agresyon. Siz iyi misiniz??
Boşanmıyorum biraz daha gerilin madem size açıklama yapmak dahi istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?