Onsuz mu dışarı çıksak?

Benim annem de böyleydi. Kırk yılda bir pikniğe giderdik. Evden çıkarken birşeye takılırdı yol boyunca surat asardi-babam konu açmak için çırpınır / komiklik yapmaya çalışırdı.
Eve misafir gelirdi öncesinde deli gibi panik yapar terör estirirdi.
Onun yüzünden gezmeyi de misafiri de sevmediğimi zannettim yıllarca. Oysa sonra anladım ki gergin insan sevmiyorum :))
Boşver konu sahibi. Kimsenin huysuzlugunu çekmek zorunda değilsin. İnan çocuğun da böyle daha mutlu değil.
Ayın 3 haftasi kendin cik gez cocugunla ,eğlen...bir haftası da kocana bırak baba oğul zaman gecirip kaynassinlar, sen de keyfine bak.
Bence üçünüz de bu durumdan daha keyif alırsınız. Bazen babam annem olmadan bizi Taksim'e falan götürürdü. Hala hatırlarım o günleri. Sıfır gerginlikle güle oynaya gezerdik.
Bence çocuğa bu lazim

Ailesini bir arada gormesi iyi de adam cocuguna resmen zarar veriyor.

Arada cocuksuz cikiyor musunuz?
Biz mesela cocukla kahvaltiya hic gitmeyiz. Bilirim ki durmaz. Kendine izdirap bize iskence olur.
Dün sabah esimle basbasa kahvaltiya gittik. Yan masadaki cocugun krizi bize bile yetti. Sonra oglani alip hayvanat bahcesine gittik. Krizsiz bir gündü.

Esiniz nerden tutsak elde kalir. Ama daha cocuga uygun, cocugun pürüzsüz vakit gecirecegi seyler deneyebilirsiniz. Esiniz de anlasilan henüz oturtamamis bu surecleri.

Dışarıyı cok önemsiyor.. israf edilecek peçeteler,yere dökülen su,çocuk bağırtısından rahatsız olan elalem onu depresyona sokmaya yetiyor.. konuşunca etkileniyor aksine davranmaya çalışıyor ama o anlık,kalıcı olamıyor

Aynı benim eşim ://

Aynı benim eşim ://

Sıkıntılı bir durum bence, ya eşinizi ciddi anlamda uyarın sürekli baskılamasın, doğru dürüst iletişim kursun ya da sohbet bile edemiyorsanız gelip telefonuyla takılacaksa evde otursun. Ayrı ayrı ebeveyn zamanları ayarlayın.

Eşim kızımla gülüp eğlenmese, koşup oynamasa onunla çıkmazdım ben olsam.

Dışardaki durumundan bahsediyorum evde böyle davranmıyor, yani şu boşanıncılar nerde diyö merak ediyordum ben de..
Hanfendi ben avukatım bir sürü boşanma dosyası geliyor önüme,inanın sebepler bunlardan çok daha çetrefilli ve ona rağmen kurtarmak için uğraşıyor bir taraf..
Ben konuyu sordum başlık belli konu belli insanlar boşanıp boşanmayacağına bir zahmet kendileri karar versin.

Sadece disarda olunca çoçugun özgüveni zedelenmiyormu? Adam çoçuga bakmiyor bile, eline almis cep telefonunu, hep surati asikmis.

Hatta çoçuk bir siseyi atti diye adam apar topar gitti. Bu çoçukta yaratacagi travmayi hiç düsündünmü sen?

Disarda bu sekilde davranan adam, evde melek olduguna asla inanmam bu arada.

Ne tavsiyeler bekliyordun bu arada? Olsun canim, olur öyle erkeklerde. Sen yaninda "olur pasam" "evet beyim" deyip dur. Konusmaya gerek yok. Yeterki evli kal. Bu mu daha iyi tavsiye olarak?

Ha durumlar çetrefilliyken halen bosanmak istemeyen kadinlar, toplum baskisindan dolayi istemiyor. Dogru oldugundan dolayi degil. Toplum kadinlara her türlü mutsuzlukta bile mecburen çoçuklar için evli kalmayi ögütlüyor, kadini suçlu duruma düsürüyor çünkü.

Bende disarida cocuklarla hic rahat edemiyorum
Iki cocugum var,onlarla yemege gidince agzimdan burnumdan geliyor,yedigimi anlamiyorum o yuzden eve soyluyoruz yemegi disaridan yiyeceksek.
Onun disinda ailece disari cikarsak bu park bahce oluyor,oyle avm gezmek, kapali oyun parklari vs esim icinde benim icinde eziyet.
Haftada bir cocuklu arkadaslarimi oturmaya cagiriyorum, zaten haftaici ikisi de kreste, evde sIkilmiyorlar yani.
Benim su dikkatimi cekti, ben ortadayken esim cocuklarla aktif iletisime gecme hevesinde degil,ben olmayinca ise cok guzel ilgileniyor

Eşinizi gözlemleyin, bir şans verin, belki sizinle ebeveyn olarak değil yalnız zaman geçirmek istiyor olabilir. Bir süre hem ailecek hem de haftada t flört eder gibi çift olarak çıkın. Çocuk konusunda daha fazla sorumluluk almasını sağlayın. Misafir gibi değil ama baba olarak çocuğuna yaklaşmayı öğrenmesi gerekir. Ebeveyn olarak çocuğun disiplin vs de öğrenmesi gerekir ve belki siz sürekli etrafta koruyucu olduğunuzdan aradaki iletişim gelişememiştir. Annelik çok bambaşka bir durum. Umarım düzelir.

Benim eşim sizin ki gibi değil çocuğa bağırmaz ama biz eşimle farklı sebeplerden boşanma aşamasındayız bugün çıktık oğlumla önce tiyatroya sonra yemek yedik sonra biraz deniz kenarında yürüduk inanın çok güzel bir gün geçirdik oglusumla arada yapmanızı tavsiye ederim arada eşinizle arada oglusunuzla takılın

Atomun nasıl parçalandığını mi konuşacakmışsınız?

benim annemde böyleydi ya birşeye takardı tatili falan burnumuzdan getirirdi.bizde babamla giderdik tek o gelmezdi zaten istesek bile siz gidin ben sevmiyorum derdi.böyle kadınlar neden çocuk yapıp evleniyor ki?hiçbirşeyi paylaşmayacaklarsa.

Cocugun ne gunahi var ki suratsiz nevale olan esiniz ???

Bence esinizi evde birakip cocugu gezdirin niye bu herife yaranmaya bu kadar ugrasiyorsunuz ki?

neden konuşacak konu yok?tek taraflı çaba harcamanız bir fayda getirmez.fatmaya falan saracağınıza en iyisi onu boşverip çocuğa ve ortama odaklanın.hatta ben olsam arada tek çıkardım çocuğu bırakıp veya çocuğuda alır giderdim.madem ortamı geriyor size çocuğa bir faydası yok.benimde annem böyle suratsız suratsız takılırdı,sürekli birşeye takardı,huzur vermezdi.insan bütün ailesi birarada olsun istiyor ama böyleleri mutsuz ediyor işte.

4 yaş aslında birlikte bir şeyler yapmak için iyi bir yaş. Çocuksu yaramazlıklar yanında baya katılım da sağlayabilir anne babaya..
Öncesinde biz de gerilirdik ama eşiniz gibi birbirimize uzun süre nemrutluk yapmazdık tabi..

Oğlum 3,5 yaşında bir kaç aydır daha rahatız. Daha bugün sorunsuz keyifli kahvaltı yaptık. Sonrasında onunla oynadık.

Anlaşılan eşiniz çocukla vakit geçirmeyi bilmiyor. Çocuğun beklentisinden, neye ilgi duyacağından habersiz. Ebeveyn olmayı bilmiyor. Nasıl öğrenir bilmem? Ben sonradan öğrenen görmedim..

Mesela bu akşam sakin anında oturup konuşun. Bununla ilgili makaleler bulun gönderin okusun.
Mutlu bir çocuk yetiştirmek için mutlu bir anne baba olmanız gerekiyor..

Baba olmaması gereken biri baba olmuş ne yazık ki..
Çocuktur diyerek her taşkınlığa, şımarıklığa sabretmek bana göre bir şey de değil ancak
abartı olmayacak kadar çocukluk getirisi yaramazlıkları hoşgörmeyecek insan anne baba olmamalı kesinlikle..

Böyle olacaksa onsuz gezin daha iyi evet.
Ama bu şekilde de mutlu olamayacaksınız, bir zaman sonra neden evliyiz peki,
onun hayatımızdaki rolü ne o zaman diye sorgulamaya geçeceksiniz maalesef.

Ara sira cocugu birakip bas basa vakit gecirmek iyi gekicektir size sinra cocukla cikmak kendiside ister

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…