Onsuz mu dışarı çıksak?

Teşekkür ederim, yıkmayan, üreten destekleyen kadın arkadaşım!!

Şu erkeklerdeki triplerden tiksiniyorum. Çocuk sanki damdan dusmus gibi davraniyorlar. Benim eskisi de ilk hamilelik gunlerimde, hormonal ve bulantı sorunlarından ağlarken tuvalet başında gelip abartiyorsun sen anne olmaya uygun değilsin, hak etmiyorsun demişti. Sonra da kontroller icin maaşımı cekemedigim için para istemiştim vermemis arkadaşlarıyla konsere gitmisti o gun terk ettim adamı. Bana doğmamış çocuk için beni terk etmeye deger mi demişti. Icimdeki benim canim sen 26 yil hayatımda yoktun dedim kestirdim attim

En çok da o istiyordu çocuk sahibi olmayı, çok da seviyor ama dedim ya dışarda tahammülü yok

Hayatımdan yeterince mutlu, kendime karşı da yeterince özgüvenliyim, asıl siz o kadar derdiniz arasında beni düşünmeyin :) Sevilmediğim, değer görmediğim yerde asla durmam mesela, size de tavsiye ederim.
Hele de çocuğumu sürekli azarlayan, mutlu geçirmesi gerektiği anları bile burnundan getiren, en ufak şeyde o ekşimik suratını çekmek zorunda kaldığım, benimle sohbet bile etmeyen, ben etmeye çalıştığımda sohbetimle dalga geçen, koca olmayı da, baba olmayı da, aile olmayı da beceremeyen, becermeye de gönlü olmayan birini çekmemek benim için en doğrusu en güzeli. Ama dediğim gibi siz burada olduğu gibi kendi hayatınızda da ağlana ağlana ömür geçirmeyi tercih edebilirsiniz bu da kendinize verdiğiniz değerle ilgili. Ben özgür bir platformda özgürce fikrimi yazıyorum, sizin de herkese yazdığınız gibi.
Ayrıca tümor metaforunuz da gözlerimi ve aklımı kanattı. Kaldı ki eğer kafamızda 'tümör' varsa ve kötü huyluysa tek çare tümörden kurtulmak oluyor. Ama bunu sizin komik örneğinizdeki gibi kafamızı (yani hayatımızı) kopartarak yapmıyoruz elbette bunu o 'tümörü' kafamızdan (hayatımızdan) uzaklaştırarak, yok ederek yapıyor ve iyileşiyoruz o tümör büyüyüp bizi yavaş yavaş öldürmesin diye biz ondan kurtuluyoruz. Sizin dilinizden anlatmaya çalıştım bilmem anlatabildim mi :)

Son düzenleme:
Bizim de öyle, eşim dışarıdaki imajını çok önemser o yüzden her çıkışımız problem
Evdeyken sorun yok

Aile sevgisi yok adamda hatta bıkmış gibi. Arkadaş farkında değil bana kalırsa.
Yok dışarıdaki 'imajını' düşünüyormuş (!) Halbuki özverili, sabırlı, sevecen bir baba olmak çok daha güzel imaj çiziyor, ille de imaja bu kadar meraklıysa.
Kadın dışarıda yakasına meme meme diye yapışan çocuğuna karşı imaj diyemiyor ama, hiç bir şeye karşı bahane sunamıyor. Evde ilgili olup dışarıda 'imajım sarsılacahhh' diye ilgilenmese, bir de üzerine paso çocuğu azarlasa en başta o baba tarafından taşlanır halbuki.
Kadınlar bunu kendine ve çocuğuna reva görüyorsa biz ne diyelim tabi. Ben kendi adıma çekmezdim. Çifte standartın her türlüsüyle sonuna kadar savaşacağım.

Ne imajı yahu. Sevgisizliğin adı imaj mı olmuş. Cool olmaya çalışan ergenler geldi aklıma :) Karınla konuşma, tersle, çocuğuna karşı tahammülsüz ol, katlanama ve sebebini imajını düşünmek olarak açıkla... Buna inanan insan sadece gerçekleri görmüyordur. Dediğiniz gibi zaten düzgün ilgilensen o çocuk da ona göre tepki verir. Kendini bekar sanıyor ama sanırım. Kadın çocuk baksın, sussun, beyimiz rahat rahat kahve yudumlasın. Öyle adamla hayat geçirmeye meraklı olmazdım ben de.

Çok uzun yazmışsınız vaktiniz bol heralde okumadım sorry
Bana kendinizi ispat etmeye çalışmayın, iyiyseniz ancak memnun olurum,hayatınızda başarılar lütfen başlıklarıma gelmeyin, bakış açılarımız uymuyor..

Başlığım ve konum anlaşılamadı sanırm.
Sadece dışarda tahammülsüz evde gayet iyiler..
Evet bizim sohbet edememe sorunumuz var ama..

Bıkkınlık olduğunu ben de düşünüyorum.
Çocuğundan ve benden bıktığını bilerek, kabullenerek hala kendimi zorla sevdirmeye, ilgilendirmeye çalışmak evet benim bakış açıma çok çok zıt bir durum.
Okuyamamanıza da şaşırmadım malum tek başına ebeveynlik yapmaya çalışan yoğun birisiniz. Umarım kendine değer veren bir insan olup çocuğunuzu da öyle yetiştirebilirsiniz. Mutluluklar benden de.

çocuğuda muhabbete ortak edin.
biz eşimle muhabbet edemıyoruz.
çünkü hep dinlememiz gereken ,herşeye minik burnunu sokan ve herşeyde bir fikri olan bir bireyimiz var susmayan.4 yaşında.
eşinizle keyif alamıyorsanız çocuğunuzla özgürce takılın . çocuk çocukluğunu elbette yapacak. eli dursa ayağı durmaz ayağı dursa eli durmaz. ne bekliyor ki öylece oturan bir çocuk çocuk mu. tahammülü yoksa otursun evde telefona baksın.

2 çocukla geziyoruz. Biri bir yana öteki diğer yana gidiyor. Arada atışıp birbirlerini ağlatıyorlar falan ama yine de moralimizi bozamıyorlar.
Tabi ki geriliyoruz ama çocuk bunlar, onlardan kocaman insan gibi oturmalarını beklemek saçma. Oldukları gibi kabullenmek gerek.
Ben olsam eşimi evde bırakır çıkardım sanırım,otursun evde internette mi takılacak ne yapacaksa yapsın yani.

Burda mutsuz bir kadın grubu var hele bir kaç üye var ki biri evliliğinder bahsetse de saldırsak diyen.. onları ciddiye almıyorum. Üzülüyorum sadece..
Siz mutlu olduğunuzu mu sanıyorsunuz? Mutlu olsaydınız bu konuyu açmaya gerek bile duymazdınız. Bazı insanlar iletişim kuramadığı biriyle evli kalmayı istemeyebilir ve o yönde yorum yapar; bazısı da alttan al der. Her türlü yoruma teşekkür edip geçersiniz. Siz de agresif bir insansınız, yorumlarınızdan çok belli oluyor.

Bir de bunu deneyeceğim

Birine boşanıp boşanma deme hakkını kimseye vermiyorum, bir başkası için de kendimde bu hakkı bulmuyorum. sorum da boşanayım mı değil zaten! Evlilik sorunları çözebilme sanatıdır ben burda yol aramaya geldim, akıl akıldan üstündür, tavsiye arıyorum bunu nasıl çözerim diye. boşanacak olsam adliyeye giderim. Gerçekten ne değişik insanlarsınız, agresifim mutluyum oldu mu?
İnsanlar konu açmaya korkuyor sizin gibi saldırgan boşanma meraklıları yüzünden, ben iyi niyetli yorumları dikkate alıyorum, diğerlerine de geldikleri gibi karşılık veriyorum. Pamuk şeker olamayacağım.

Aynen öyle oluyor, zaten eşimle konuşmaya kalksak, meslektaş olduğumuz icin mesleki konular oluyor genellikle bu, acaip huzursuzlanıyor çocuk ve konuyu dağıtıyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…