Onsuz mu dışarı çıksak?

azbiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
888
533
103
Merhabalar herkese,öncelikle kadınlar ğünümüz kutlu olsun..
Bir konuda fikrinizi almak isterim..
Eşim ben ve çocuğumuz(4 yaş) birlikte dışarda bir şeyler yaptığımızda eşim sürekli sinirli ve gergin oluyor. Çocuğun yaşının normal seyrinde yaptığı çocukluğuna verilecek tüm davranışları onu azarlayarak surat yaparak karşılıyor.. zatan yüzü hep asık zorla getirilmiş gibi ama gidelim çıkalım diyen de kendisi aslında..
Mesela bugünkü olayı anlatayım. Sabah gittik bir yerde kahvaltı yaptık,kahvaltı boyunca hiç konuşmadı,ben artık konuşacak konu bulmaktan bir yerde saçmalamaya başladım.. çocuk oyun alanına geçti,eşim hemen telefonunu çıkardı öyle bakınıyor internete.. “ sohbetine doyum olmuyor” dedim. “Napıyım fatma nın dedikodusunu mu yapayım” dedi alaycı gülerek.. ben de konu olsun diye konuşiyorum fatma yı başka şeyler de konuşabilirsin dedim..
Tanımadığım biriyle bile sohbet edecek daha çok şey buluyorum.. bununla böyle..
En son olayda şu: çocuk elindeki şişeyi denize attı, tabiki çok üzüldüm ve güzelce izah ettim ama eşimin tepkisi çok düşmancaydı tabi. “Ben daha fazla duramam burda” dedi ve Apar topar kalkmak zorunda kaldık..
Bir aklım artık bu adamla program yapma diyor öte yandan çocuğum ailesini bir arada görmemesi daha büyük kötülük ona diyor..
Gerçek bir önerisi olan var mı?

Çocuğu adama bırak kendin gez hafta sonu bir gün.

Yeterince gerçek mi bilmem ama size iyi gelir bence. O da azıcık baba olduğunun farkına varsın, sperm bahşetmekle yetinilecek bişey değil babalık sıfatı

Son düzenleme:
Eşiniz cocuklu hayata hala alisamamis galiba. Cocuklar ciddi manada sinir bozucu ve keyif kacirici olabiliyorlar ama neticede kendi cocugu, cekmek zorunda.

Bir de konu olsun diye fatmayi konuşmak yerine dedikodu olmayan genel konular konussaniz daha iyi olir sanki esinizin ilgi alanlari vardir illa

İnanın her konudan konuşmaya çalışıyorum.. monolog oluyor genelde.. bir süre sonra konu bulacağım diye ben de saçmalıyorum işte :))

Belki bu daha da iyi gelir,deneyeceğim:)

Ailesini bir arada görmüyor ki anlattığınız kadarıyla, adam telefonda
Siz çocukla oynuyorsunuz o kendi halinde takılıyor
Küçük hanımın şoförü gibi yanınızda geziyor sadece

Birlikte keyif alıp eğlenmiyorsanız onunla gezmek çok birşey katmaz gibi.

Çocuklu aileler yok mu çevrenizde mesela çocuğu çok hareketli bir arkadaşını akşam misafirliğe davet et.

çocuğun zaten aileyi bu şekilde görmesi daha büyük kötülük.kaldı ki çocuklar hissediyor ortamın gerginliğini, ve 4 yaşında artık sorunun kendinden kaynaklandığını hissedecek.

Belki bu daha da iyi gelir,deneyeceğim:)
Kesin gelir. Kozmetikde acayip indirimler var var mesela, rahat rahat şu zincir mağazaları dolaştıniz mı? Sonra şu odunun ağzından 2 çift laf almak için uğraşmak , onun büzüşük suratına bakmak yerine, rüzgarı yüzünüzde hissedip, denize bakarak çayınızı yudumlasaniz çok daha huzurlu eve dönerdiniz.

Birarada olunca çocuğa surat asıp üstüne azarlıyormuş zaten.
Konuşuyor musunuz bu konuyu eşinizle? Dışarda böyle d evde melek değildir bu adam.
Genel olarak çocuğa tahammülsüz size karşı ilgisizse beraber dışarı çıkmamak değil çözümünüz.

çocuğun zaten aileyi bu şekilde görmesi daha büyük kötülük.kaldı ki çocuklar hissediyor ortamın gerginliğini, ve 4 yaşında artık sorunun kendinden kaynaklandığını hissedecek.

Bebeğim 18 aylık, genelde güleryüzlü bir insan olduğum için biraz yüzüm asılsa gelip tuhaf tuhaf bakmaya başlıyor yüzüme.

Çocukların algıları çok açık gerçekten kesinlikle anlıyorlar hissediyorlar ortamdaki gerilimi.

Sürekli kendisini baskılayan, eleştiren bir babayla dolaşmak çocuğun özgüvenini çok etkiler diye düşünüyorum.

Benim eşim de çok paniktir, korkar birşey olacak diye sürekli baskı altında tutmaya çalışıyor, çocuk parkta koşarken bile 2 adım önünde kendisi gidiyor.

Dün söyledim artık rahat bırak çocuğu git kenarda otur bekle diye.

Kedi sevmeye çalışıyor kızım aman tırmalar diye çekmeye çalışıyor.

Ay cidden anne baba olarak ortak düşüncelere sahip değilseniz evlilik çok zor

Sperm bankasına verseymiş keşke spermlerini aynı şey olurdu....
4 yıldır çocukla yaşama nasıl alışamamış anlayamıyorum...

konuşma konusunda çok bir şey diyemeyeceğim
Sürekli yanyanasınız konu kalmıyor olabilir bırakın hiç çabalamayın

çocuğuyla ilgilense kafi bence siz en azından arkadaşlarınızla vakit geçirirsiniz o çocuğa evde bakarken....

bütün sorumluluğu üstünüze almayın

Ahahah bence de harika bir öneri. Babalık öğrensin hem biraz.

Bence çocuğunuz ortamdaki huzursuzluğu hissedip bunu önlemek adına abuk subuk davranıyor olabilir. Daha çok küçük anlamaz demeyin ben yeğenlerimde bizzat denedim bunu anlıyorlar. Bence böyle huzursuz ortamdansa alın çocuğunuzu kendiniz gezin. Beyefendi belki ben ne yaptımda ortamdan atıldım diye sorar kendine

Evet kesinlikle onsuz çıkın.
Birdahakine eşinizi evde bırakın çocuğunuz ile çıkın.
Biraz daha büyüyünce gelebilirsin bizimle dersiniz ona, sorarsa eğer.

İnanın her konudan konuşmaya çalışıyorum.. monolog oluyor genelde.. bir süre sonra konu bulacağım diye ben de saçmalıyorum işte :))

Konuşamadiğin, sürekli moreli bozuk olan ve çocuğuna bağiran bir adam ile neden berabersin halen? Boşanmak diye birşey var.

Cocuğun bu şekilde özgüveni zedelenir. Ayirten annenin mutsuzluğu, gerginliğini oda his ediyor. Babanin sevkat ile ona yaklaşmamasi,..

Yani o kadar sorun var fakat sence tek sorun beraber gezememek öyle mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…