Onu nasıl etkilerim

Merhaba arkadaşlar 2 aydır tanıştığım bir bey var ve bu beyle 4 kez görüştük kendisinden iyi elektrik alıyorum ama evlilikten sohbet açılınca evlenmeyi düşünmediğini söyledi bende evlenmeyi düşünmediğimi söyledim ve o bana hiç mi düşünmüyorsun dedi karşındakine bağlı deyince ben evlenmeyi düşünmüyorum dedi.En son pazar görüştük ve gayet hoş vakit geçiriyoruz yemek yedik hesapları hep o ödedi bende teklif etmeme rağmen kabul etmedi benim istediklerimi yapıyor yani benim tercihlerimi ama flört durumunda gibiyiz gün içi mesajlaşmıyoruz yazmıyor o yazmayınca bende yazmıyorum sizce ne kadar daha süre bekleyeyim bir şeylerin netleşmesi için yoksa zamana mı bırakayım fikirlerinizi istiyorum
Zamana bırak... Aceleye gerek yok. Biraz zaman geçsin hareket gelmezse sen birşeyleri oldurmaya çalış. Yine olmazsa nasip değil der geçersin

Bunu öyle yaptığım için yanlış olduğunu anladım ama hayatımı şu baharında evlilik düşünmüyorum ama karşımdaki insana bağlı dedim onun bana vereceği hislere onu derken zaten sana bağlı dedim binevi o da ben evlilik düşünmüyorum dedi ama anı yaratmak istemem zaten bağlanmamayım diye yazmıyorum fikirlerimi açacak kadar tanımıyorum açıkcası
Bu da hoş bir cevap değil ki.
Sanki senin fikrin yok da adam takılalım dese takılacak, evlenelim derse evleneceksin
İyi de sen kimsin? Senin fikrin,zikrin, kendi hayatına dair bir görüşün yok mu
"Evliliği düşünmüyorum"
"Hiç mi?"
"Karşıdakine bağlı"
"Ben düşünmüyorum"
"Ben de düşünmüyorum o zaman"
bende evlenmeyi düşünmediğimi söyledim ve o bana hiç mi düşünmüyorsun dedi karşındakine bağlı deyince ben evlenmeyi düşünmüyorum dedi.
Bence bazı konularda net ol. İnan ki karşı taraf sana daha çok saygı duyacaktır, sen ne istediğini bilirsen.
Mesela evlilik için şey diyebilirdin
"Neden olmasın? Tabii ki düzgün biriyle ömrümü geçirmek isterim. Ama her konuştuğum insanla evliliği dusunemem. Bazı kırmızı çizgilerim var,onlara uymayan biriyle aşkımdan ölsem bile evlenmem . Bu büyük bir karar" .

Bi anda evlilik konusuna geldi konu yani karşımdaki insana bağlı tabi yani onun yaklaşımı tarzı hoşuma gitmesi bu cümlenin ucu açık yani evlenmeyeceğim demek gibi kati kesinlik kimsede yoktur bence
Bu da hoş bir cevap değil ki.
Sanki senin fikrin yok da adam takılalım dese takılacak, evlenelim derse evleneceksin
İyi de sen kimsin? Senin fikrin,zikrin, kendi hayatına dair bir görüşün yok mu
"Evliliği düşünmüyorum"
"Hiç mi?"
"Karşıdakine bağlı"
"Ben düşünmüyorum"
"Ben de düşünmüyorum o zaman"

Bence bazı konularda net ol. İnan ki karşı taraf sana daha çok saygı duyacaktır, sen ne istediğini bilirsen.
Mesela evlilik için şey diyebilirdin
"Neden olmasın? Tabii ki düzgün biriyle ömrümü geçirmek isterim. Ama her konuştuğum insanla evliliği dusunemem. Bazı kırmızı çizgilerim var,onlara uymayan biriyle aşkımdan ölsem bile evlenmem . Bu büyük bir karar" .

Ben böyle olanlar var mı onu öğrenmek istedim işte cevap bu ama hoş vakit geçiriyoruz şu an o seçenekten dolayı elemek istemiyorum
Ama sizin kendi bakış açınız önemli.
Yani ben evlenmesek de umursamazdım açıkçası.
Çünkü gerçekten evlenmeyi düşünmüyordum. Eşim de öyle. Hatta arkadaşlarının düğününe gittiğimizde darısı başınıza dediklerinde ikimizde rahatsız olur biz düşünmüyoruz derdik. Bir arkadaşı epeyce patavatsızdır oğlum evlenmeyeceksin düğüne getirip fotoğraflara sokmasaydın şimdi albümden fotoğraf mı ayıklatacaksın demişti 😂😂
Gerçekten güzel vakit geçiren birbiriniz seven ilişkiyi sevenler evlenirler. Ama ben sevgiliyken seviştim de tatile de gittim yani sizden epey farklı bir bakıştaydım. Bu nedenle benim gazıma da gelmeyin siz üzülüp pişman olabilirsiniz

Aynı şey onun içinde geçerli
Ama burda onu etkilemek için konu açan sensin, oysa daha bismillah pat diye ben evlenmeyi düşünmüyorum haberin olsun diye konuşup benimle ilgili kafanda bişey varsa sil onu mesajı veren biri.
Bence duygusal anlamda dikkatli olması gereken taraf sensin.

Merhaba arkadaşlar 2 aydır tanıştığım bir bey var ve bu beyle 4 kez görüştük kendisinden iyi elektrik alıyorum ama evlilikten sohbet açılınca evlenmeyi düşünmediğini söyledi bende evlenmeyi düşünmediğimi söyledim ve o bana hiç mi düşünmüyorsun dedi karşındakine bağlı deyince ben evlenmeyi düşünmüyorum dedi.En son pazar görüştük ve gayet hoş vakit geçiriyoruz yemek yedik hesapları hep o ödedi bende teklif etmeme rağmen kabul etmedi benim istediklerimi yapıyor yani benim tercihlerimi ama flört durumunda gibiyiz gün içi mesajlaşmıyoruz yazmıyor o yazmayınca bende yazmıyorum sizce ne kadar daha süre bekleyeyim bir şeylerin netleşmesi için yoksa zamana mı bırakayım fikirlerinizi istiyorum
Böyle ilişkilere girmeyin bence, sonra adamlar cinsellik isteyince üzülüyorsunuz.

Hesabi ödenen kadina niye bu kadar kiziyorsunuz ya arkadaşlar?
Erkekler kendini yeterince savunabiliyor, başka kadinlarin bu kadar erkek savunmasini anlamiyorum.
İsteyince erkekler kendi hesaplarini bile kadina ödetebiliyorlar, bir sürü örneği var bunun. Adam rahatsiz olsa 2 aydir zorunluluktan hesap ödemez. Kimsenin kimseyle görüşmeye zorunluluğu yok.
🤷
Ben de onceden pedine varana kadar sevgililerine aldiran kadinlara sinir olurdum hala rahatsiz edici geliyor bana ben asla yapmam ama alan adam memnun demek ki. 😁
Hesap bölüşme şeylerini sevmem ama herkesin ilişki şekli, beklentisi farkli.

İşin tuhafı cinsellik için yaklaşımı olmaması
25 yaş üstü bir adamın cinsellik beklentisi olmaması mümkün değil, 3 4 resmi buluşmada bunu tabii ki belli etmez. Size buluşup buluşup sürekli para yedirecek de değil, yakında yakınlaşma denemelerine başlar. Ki çok doğal.

Sorunuza gelecek olursak, bu yaştaki bir erkeği cinsellik olmadan etkileyemezsiniz. Tutkuyla sevişemediği, sabah aynı yatakta kalkmadığı kadınla ergen gibi mesajlaşarak mı ilişki yürütecek?

İyi de böyle diyen sizsiniz.

Şimdi de böyle diyen sizsiniz. Yanınızda değildim sonuçta, ben yazdığınızdan yola çıkarak söyledim. İlk dediğinize göre iki ayda elinizi cebinize artmamissiniz ki bu hoş bir şey değil.
Adam ne yapsın, her çıktığı kızın masraflarini karşılıyorsa araba taksidi ödemeye bütçesi kalmıyordur🙈🙈🙈
Konuya gelince ben şunu anlamadım.
Madem amacınız düzgün bir adamla tanışıp nihayetinde iyice anlaştığınıza emin olunca evlilik sandalına binmek.
O zaman neden

Evlenmeyi düşünmediğini söyledin ki?
Bence bu kadın olsun erkek olsun bizim türk insanının en saçma huyu bu. Kendine açmayı, kendini anlatmayı eziklik olarak görüyoruz. Adam/kadın ne dediyse katılıyoruz.
Benim flört ettiğim bir çocuk vardı üniversitedeyken. 'Yağmurda yürümeyi çok severim' demiştim, 'ben de bayılırım' demişti. O günden sonra her yağmurda çağırirdim yürümeye. Sonradan sevgili olunca itiraf etti, yağmurda vıcık vıcık yürümekten nefret edermiş, yurda gidince 'yine sicana döndün' diye dalga gecermis arkadaşları.
E sevmiyorsan söyle, sevmiyorum de.
Ben çadır seviyorum,tüm sevgililerim (ömrünce çadırda yatmamislar dahil) çadır sevdalısı oluyor. X partisini sevmiyorum, zamanında oy verenler bile 'x partisi çok bozdu' diyor 😂 evliliği düşünmüyorum diyorsam karşı taraf da düşünmüyor. Kıskançlık boş iş diyorum, eski sevgiliyle onu niye ekledin kavgası yapan adamlar geniş oluyorlar anında🙈
Ben de az çok böyleydim.ne zaman ki hayatıma başka yetiştirilme şeklinde büyümüş insanlar aldim gördüm ki dünyada böyle bir şey yok.
Gayet de insanlar kendi düşündüklerini, kendi hislerini karşı tarafa zıt olma pahasına söyleyebiliyorlar, kimseye yaranmaya çalışmak için kendi olduğu insanı bir kenara atmiyorlar.
Mesela benim yaşım 25ken, daha hayatımın baharında olduğum icin evliliği düşünmüyordum. Aşık olduğum Amerikalı adam "birileriyle güzel anilar yaşayıp yaşayıp ayrılmak benim için hoş bir şey değil, madem sonrasında yolları ayiracagiz neden birbirimizi kesfedelim ,anılar yaratalım ki? Evlenmeye niyetin yoksa/ailen beni kabul etmeyecekse yolun daha başındayken görüşmeyi keselim" derdi. Bunu asla bir türkten duymadım mesela. Niyeti evlenmek bile olsa - benden sonraki ilişkisinde hemencecik evlenmiş bile olsa kız evlilik düşünmüyorsa 'ay ben de düşünmüyorum' modunda oluyorlar.
İyi de neden:)
Keşke siz de açık açık kendi ilişkiye bakışınızi söyleseydiniz. Olursa olur, ona uymazsa bir yerde ilişkinize son verirdiniz.

Takdir ettim adamı.

Modernlik ve özgürlük kavramlarını, bazı insanların yanlış anladığını düşünüyorum.

Özellikle son yıllarda modernlik ve özgürlük adı altında , adamlar ne istediklerini açıkça söylerken ; bazı kadınlar "kezban, tripli vb" gibi sıfatlarla tanımlanmamak için gerçek düşüncelerini söylemekten kaçınıyorlar.

Evlenmek istiyorum diyene, "seninle ve en kısa sürede evlenmek istiyorum" diyormuş gibi davranıldığı ve çoğunlukla "kezban ya" diyerek alay edildiği için , evlilik geri kafalılıkmış gibi davranıldığı için , gerçek düşüncelerinden farklı konuşan ve davranan insanlar oluyor.

Konudaki bazı yorumlarda , "eşim de evlenmek istemiyordu" yorumları mevcut. Ancak o cümlenin öncesinde ve sonrasında ne söylendiği de önemli.

"Evlilik hayatı bana göre değil , ben evlenmeyi düşünmüyorum" la , " Şu aşamada evlilik düşünmüyorum , önce şunu yapmalıyım veya şu olmalı ondan sonra" demek birbirinden farklı oysa ki.

Evlilik aceleniz yoksa ve adam evlenmek istemezse vaktim boşa gitti diye uzulmeyecekseniz güzel vakit geciriyorsaniz devam edin. Ama evlilik umuduyla belki ister diye yaninda kaliyorsaniz uzatmaya gerek yok gibi gorunuyor. 🤷

Ben gorur gormez evlilik dusunuyorum diyen tiplerdense evlilik dusunmeyenini tercih ederdim.
Nabız yoklamak için evlilik düşünmüyorum demiş olabilir. Gerçekten evlilik vs düşünmüyorsan böyle konuşmaya devam et.

Kestirip atma bence onun gibi davran. Zamanla fikirleri değişebilir.
Olayı hemen cinselliğe bağlayanlara katılmıyorum.
Evlenen bütün erkekler en başında çok mu istekliydi sanki? Karşısındaki kadına göre duyguları değişip evliliğe sıcak bakan tonla erkek var.

Takdir ettim adamı.

Modernlik ve özgürlük kavramlarını, bazı insanların yanlış anladığını düşünüyorum.

Özellikle son yıllarda modernlik ve özgürlük adı altında , adamlar ne istediklerini açıkça söylerken ; bazı kadınlar "kezban, tripli vb" gibi sıfatlarla tanımlanmamak için gerçek düşüncelerini söylemekten kaçınıyorlar.

Evlenmek istiyorum diyene, "seninle ve en kısa sürede evlenmek istiyorum" diyormuş gibi davranıldığı ve çoğunlukla "kezban ya" diyerek alay edildiği için , evlilik geri kafalılıkmış gibi davranıldığı için , gerçek düşüncelerinden farklı konuşan ve davranan insanlar oluyor.

Konudaki bazı yorumlarda , "eşim de evlenmek istemiyordu" yorumları mevcut. Ancak o cümlenin öncesinde ve sonrasında ne söylendiği de önemli.

"Evlilik hayatı bana göre değil , ben evlenmeyi düşünmüyorum" la , " Şu aşamada evlilik düşünmüyorum , önce şunu yapmalıyım veya şu olmalı ondan sonra" demek birbirinden farklı oysa ki.
Fakat tanımadığı bir erkeğe yada bir kadına direkt evlilik düşünürse devam etmek sığ bir bakış açısı değil mi?
Pek çok ilişkim oldum çoğuyla asla evlenmezdim. Bunu da onlarla o ilişkiyi yapamadan anlayamazdım. Bana da şartlı şurtlu ilişkiye başlamak saçma geliyor. Evlenmek istiyorum bak ciddi değilsen başlamayalım diyorsun da belki en katlanamadığın şey neyse o adam onu yapıyor bunu sevgili olmadan anlayamazsın ki.
Kimse kusura bakmasın ama evet daha en başından paldır küldür evlilik konuşmak kezbanlık yada kamilliktir bana göre. Net bir süresi yok elbette bir senede yada altı ayda da anlarsın evleneceğin insan olduğunu ama daha ilişki bir kaç yemek bir kaç kahveyken evlilik konusunda fikrini sormak falso

‘Karşımdakine bağlı’ demek evlilik düşünüyorum demek açıkça söyleseydiniz keşke dolaylı yoldan olmuş, adam da anlamış zaten. Şu an görüşmeye devam etmeniz ‘ben niyetimi söylelim sorumluluk kabul etmiyorum’ anlamı taşıyor. Sorumluluk almaz, bahsettiğinz an kaçar.

Benim eşim de evlenmeyi düşünmüyordu, 3 yıllık evliyiz :))

Zamana bırakın. Her şey olacağına varır. Evlilik olmasa bile güzel bi ilişki tecrübeniz olur.

Fakat tanımadığı bir erkeğe yada bir kadına direkt evlilik düşünürse devam etmek sığ bir bakış açısı değil mi?
Pek çok ilişkim oldum çoğuyla asla evlenmezdim. Bunu da onlarla o ilişkiyi yapamadan anlayamazdım. Bana da şartlı şurtlu ilişkiye başlamak saçma geliyor. Evlenmek istiyorum bak ciddi değilsen başlamayalım diyorsun da belki en katlanamadığın şey neyse o adam onu yapıyor bunu sevgili olmadan anlayamazsın ki.
Kimse kusura bakmasın ama evet daha en başından paldır küldür evlilik konuşmak kezbanlık yada kamilliktir bana göre. Net bir süresi yok elbette bir senede yada altı ayda da anlarsın evleneceğin insan olduğunu ama daha ilişki bir kaç yemek bir kaç kahveyken evlilik konusunda fikrini sormak falso
Şöyle de bir şey var ama
“ ben evlilik insanı değilim
Hiç evlilik düşünmüyorum. “ ile
“ uygun biri olursa , uyarsak evlilik düşünürüm. “ arasında fark var.
Bunu da baştan belirtirse herkes ona göre yol alır.
Kimse de kimsenin zamanını almaz.

Back
X