Bende öyle düşünüyorumTamamen kurtulamasanız bunu biraz dengelemeden yapmayın çocuk. Bence terapinize devam edin.
Doğru, ama çok yalnız olduğumuz için en azından çocuğuma arkadaş olur diye düşündümİstemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın, buna çocuk da dahil. Çocuğunuz için bir kardeş yapmanız çocuğunuzun % 100 faydasına olmayabileceği gibi sizin sırtınıza da ekstra yük getirir. Bu yüzden oğlunuza haksızlık yaptığınızı düşünmeyin. Kardeşi olmayıp mutlu olan milyonlarca insan olduğu gibi on tane kardeşi olup hiçbiriyle görüşmeyen insanlar da var. Kardeş her zaman kötü/iyi bir şey değildir. Kendinizi düşünün ve öyle karar verin.
Evet hep beraberim, 23 yaşına giricem, bazı konular da da yaşıyorum.Yaşlar kaç? Anksiyete sadece ikinci çocuğu düşününce yaşadığınız bir şey mi? İlk çocuğunuzla 7/24 beraber misiniz, her anınız etkinlik mi?
Başka konularda da yaşıyorum ama çoğunluğu çocukKaygın çocukla mı alakalı sadece? Kaybetme korkusu mu? Başka konularda da yaşıyor musun bu hisleri?
Yaşınız ikinci çocuk için zaten çok genç. Birinciyi okula gönderin, biraz kafanızı dinleyin, kendinize zaman ayırın, anksiyete tedavinizi olun... siz dinlenip kendinize gelince düşünürsünüz ikinciyi. Eşiniz kaç yaşında ki hemen ikinci olsun sonra zorlanırız diye zıplıyor. Erkeklere göre hava hoş bu arada onun fikirlerini dikkate almayınEvet hep beraberim, 23 yaşına giricem, bazı konular da da yaşıyorum.
Eşim elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor aslında çocuk konusunda, ben yalnız kalmak istediğimde yada işim olduğunda dışarı çıkarır gezdirir, ev işi yapıyosam çocukla ilgilenir. Eşim pilot evde çok olmuyor, sabaha karşı bile uçuşları oluyor eve geliyor uyuyor uyanınca da ben kıyamıyorum çünkü çok yoruluyor havaalanına da çok uzak evimiz. Ona rağmen çocukla ilgilenen birisi ilgilenmiyor diyemem. Şuan için ev alma planımız var ve kreşler çok pahalı yaşadığım yerde. Göndeririz aslında ama araba kullanmayı bilmiyorum, çocuk 2 buçuk yaşında ve hergün servisle gelip gitmek zorunda kalıcak servislerden çoook korkuyorum çünkü dikkat etmiyor servis öğretmenleri. Eşimin daha sonra zorlanırız dediği çocuklar belli bi yaştan sonra kardeş kıskançlığı yaşamaya başlıyor şu anda da anlıyor herşeyi ama daha kolay adapte olur kardeşi olduğuna diyor. Fakat benim korkularım, kaygılarım var bakabilir miyim diye. Sanırım 1 sene daha ertelemek en doğrusuYaşınız ikinci çocuk için zaten çok genç. Birinciyi okula gönderin, biraz kafanızı dinleyin, kendinize zaman ayırın, anksiyete tedavinizi olun... siz dinlenip kendinize gelince düşünürsünüz ikinciyi. Eşiniz kaç yaşında ki hemen ikinci olsun sonra zorlanırız diye zıplıyor. Erkeklere göre hava hoş bu arada onun fikirlerini dikkate almayın
Eşinizin olayını anlaıyorum. Benim de eşim yoğun çalıştığı için bütün yük bende. İstemeyerek yardımcı olamıyor evet ancak yardıma istekli olması sonucu değiştirmiyor işte... kardeş kıskançlığını aşmanın yolları var dünyanın en önemli problemi değil. Daha çok gençsiniz. 2.5 yaş da kreş için erken. Beklemeniz en mantıklısı. Böyle iki küçük çocukla tek başınıza on yıl yaşlanırsınız. Çocuğunuz büyüyünce ne demek şstediğimi anlayacaksınızEşimin daha sonra zorlanırız dediği çocuklar belli bi yaştan sonra kardeş kıskançlığı yaşamaya başlıyor şu anda da anlıyor herşeyi ama daha kolay adapte olur kardeşi olduğuna diyor. Fa
Size katılıyorumEşinizin olayını anlaıyorum. Benim de eşim yoğun çalıştığı için bütün yük bende. İstemeyerek yardımcı olamıyor evet ancak yardıma istekli olması sonucu değiştirmiyor işte... kardeş kıskançlığını aşmanın yolları var dünyanın en önemli problemi değil. Daha çok gençsiniz. 2.5 yaş da kreş için erken. Beklemeniz en mantıklısı. Böyle iki küçük çocukla tek başınıza on yıl yaşlanırsınız. Çocuğunuz büyüyünce ne demek şstediğimi anlayacaksınız
23 yaşında 2. çocuk mu yapacaksınız?şok oldumsizin hiç eğitim kurs kişisel beceri vs.gibi istekleriniz yok mu?hayatta ki tüm amacınız çocuk yapmak mı?siz henüz çocukluktan çıkmışsınız zatennEvet hep beraberim, 23 yaşına giricem, bazı konular da da yaşıyorum.
Hadi ya? Bilmiyordum bunuÖnce tedavi olun. Hamileyken anksiyete cok cok artıyor cunku.
Evet malesef daha da arttıkça ilaç da kullanamıycağınız için mecbur daha kötü hissediyosunuz. Zamanınız varsa yaşınız da gençse güzelce tedavinizi olup sağlıkla bir cocuk dünyaya getirirsiniz her sey gönlünüzce olsunHadi ya? Bilmiyordum bunu
Önceliğiniz ehliyet almak olsun o zaman.Eşim elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor aslında çocuk konusunda, ben yalnız kalmak istediğimde yada işim olduğunda dışarı çıkarır gezdirir, ev işi yapıyosam çocukla ilgilenir. Eşim pilot evde çok olmuyor, sabaha karşı bile uçuşları oluyor eve geliyor uyuyor uyanınca da ben kıyamıyorum çünkü çok yoruluyor havaalanına da çok uzak evimiz. Ona rağmen çocukla ilgilenen birisi ilgilenmiyor diyemem. Şuan için ev alma planımız var ve kreşler çok pahalı yaşadığım yerde. Göndeririz aslında ama araba kullanmayı bilmiyorum, çocuk 2 buçuk yaşında ve hergün servisle gelip gitmek zorunda kalıcak servislerden çoook korkuyorum çünkü dikkat etmiyor servis öğretmenleri. Eşimin daha sonra zorlanırız dediği çocuklar belli bi yaştan sonra kardeş kıskançlığı yaşamaya başlıyor şu anda da anlıyor herşeyi ama daha kolay adapte olur kardeşi olduğuna diyor. Fakat benim korkularım, kaygılarım var bakabilir miyim diye. Sanırım 1 sene daha ertelemek en doğrusu
Hayır hayatta ki tüm amacım çocuk yapmak değil, kendi isteğimle çalışmıyorum, kişisel hobilerim var, geziyorum da yeni ülkeler de görüyorum. Bunların hepsini çocuğum ile yapıyorum. 23 yaşındayım 18 yaşında değilim, insanların tercihleri vardır, bunlar illa kurs, güzel bir üniversite, bekarken gezip tozmak olmayabilir. Ben bunların hepsini evli ve çocuğumla da yaşayabiliyorum. Bunlar kişisel tercihler.23 yaşında 2. çocuk mu yapacaksınız?şok oldumsizin hiç eğitim kurs kişisel beceri vs.gibi istekleriniz yok mu?hayatta ki tüm amacınız çocuk yapmak mı?siz henüz çocukluktan çıkmışsınız zatenn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?