- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.421
- 298
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
[/COLOR]
inanın konuyu okuduğumda bunu düşünüyordum. dini inanca göre bunun sınırını gerçekten öğrenmek istiyorum ben.
yani,elele tutuşunca günah olmuyor. sarılıncada ama öpüşüncemi günah.
gerçekten ciddi soruyorum bunu.
yada oda günah buda ama günahın derecelerimi var. elele tutuşurum günah işlerim onu artık kabul ettim,ama öpüşürsem daha günah. o yüzden yapmam düşüncesimi. yani bu derece derece ayrılmışmı.
bu daha günah,bu daha az günah gibi.:26:
Canım seni çok iyi anlıyorum. Ben eski erkek ark. müsveddesiyle el ele tutuştuğum için vicdan azabı çektim hala çekiyorum... Ben de istemiştim o an ama o kadar pişmanım ki. Bana dokunmasına izin verdiğim için. Ben namuslu bir eşim olsun istiyorum yani öyle gönül eğlendirmemiş, yatıp kalkmamış. Buna hakkım var ama kimsenin elini tutmamış olsun diyemiyorum çünkü ben de yaptım o hatayı. Keşke bekleseydim, 16 yaşındaki sevgiliden ne hayır gelirdi...
kızın sevgilisi sadece öpüşmek istemiş diye çocuğu bi sapık yapmadığınız kalmış gerçekten.. hatta çoğunuz yapmış bile. Pes diyorum ben gerçekten başka da bşy demiyorum....![]()
peki dinini yaşamaya çalışan insanlara gerici diyen siz çok ileri avrupalı arkadaşlara ne diyelim. pes diyelim mi size de?
ben de mezzo ile aynı fikirdeyim fakat bir yanlışınız var... Biz diyoruz ki, konu sahibi inancı gereği kendince haklıdır. Ama sevgilisi de kendince haklı. Bu konu sahibesini gerici, sevgilisini de sapık yapmaz. Konu sahibi kendi inanç derecesinin örtüştüğü biriyle sevgili olsaydı böyle sıkıntılar yaşamazdı.
bu karakter meselesi -insanin kendini baskalarina olmadigi gibi göstermesi- sadece türbanlilarda degil türbanli
olmayanlardada mevcut olan bisey, onlardanda nefret ediyormusunuz yoksa bu nefret özellikle türbanli olanlarami?
yorumunuz konuya biraz alakasiz olmusta nefretinizi baska biryerlerde dile getirebilirsiniz burasi dogru yer degil
-
konu sahibi sanada diyecek bisey bulamadim dogrusu, mutluluklar ikinizede
ha bide şu var gerçekten inancın gereği yapmıyosan neden böyle bi konu açma gereği duydu arkadaş anlamış değilim inancını yoksay yaşamı diyelim ne dememizi bekliyo kendinden çok eminsen kararında netsen neden bunu sorun ediyosun?
bence erkek arkadaşın inancın gereği yaşamadığını düşünmüyo o buna inansa senden böyle bişey istemez saygı duyar................
ben de mezzo ile aynı fikirdeyim fakat bir yanlışınız var... Biz diyoruz ki, konu sahibi inancı gereği kendince haklıdır. Ama sevgilisi de kendince haklı. Bu konu sahibesini gerici, sevgilisini de sapık yapmaz. Konu sahibi kendi inanç derecesinin örtüştüğü biriyle sevgili olsaydı böyle sıkıntılar yaşamazdı.
iyi de diğer arkadaş direk gerici diye yaftaladı bu tarz yaşayan insanları saygı filan duymadı
sorun ordan çıkıyo
yoksa isteyen istediğini yapmakta özgür
sevgilisine sapık diyenler olduysa yanlış tabi
ben de sevgilimle öpüşüyorum mesela ama öpüşmeyenleri de küçümsemem bu şekilde
zaten ben konu sahibinin inançtan dolayı öpüşmediğini de sanmıyorum sanki sadece çekiniyo gibi geldi bana
çünkü nişanlı olsak öpüşürüm gibi bi yorum yazmıştı
nişanlısı da o yüzden ısrar ediyo heralde
ha ben zaten konu sahibine bişey demedim inançtan ve bişeylerden bahsedildi bende kafamda uyandırdığı ilk şeyi paylaştım türbanlısın sanırım sana çok dounmuş gibi davrandığına göre ben iki yüzlü herkesten nefret ederim türbanlı türbansız farketmez ayrıca neden sana açıklama yapmak zorundayım onuda anlamadım istediğim yerde düşüncemi paylaşırım
Hanımlar,
lütfen konuyu türbana, dine vb getirmeyin ve polemiğe girmeyin.
arkadaşım herşeyine saygı duyarım dının geregı opusmemenıde ama nısanlanınca ne değişiyo o zamanda opusmemelısın sebebı su kı nahmahrem o zamanda nahmaremdır nısan bır boyut degıstırmez evlenene nıhanına gırene kadar yanı sana helal olana kadar opusmemen lazım kı bu soylemıne gore vıcdanın rahat olsun aksını dusunuyosanda ınancı bahane ettıgını dusunurum bu konuyu kendı ıcınde bır ırdele...gercekten erkek arkadasına karsı guvensızlıkte beslıyor olabılırsın sayet nısanlanınca opusmenın dogal oldugunu dusunuyosan3 yildir cikiyoruz hic opusmedik diyor ya. Beni biliyor zaten ben nisan falan olmadan opusmek istemiyorum.simdiye kadarda opusmedim kimseyle.bena geri kafalisin diye bilirsiniz belki ama yapim boyle.( aslinda bazen kendimi tuhaf hiss ediyorum ben neden yasitlarim gibi diilim? Aslinda koty bisey yok opusmekde ama eminim ki opusursem vicdan azabi duyarim.rahatsiz olurum