• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak ev almak !

Bunları niye hatırlatmadın o bitarafını sıkıp anca bu evi alabildiuse ve sen şimdi daha iyi bir ev istiyorsan. Kardeşinin ne özelligi önceligi var da onun lüksleri için yine siz bitarafınızı sıkacaksınız?
Çocugun yanında huzursuzluk olmasın diye bi şey diyemedimki bide ödeyemezsek arabayı satarız deyince iice kalakaldım salak kafam işte sıcagı sıcagına konşmlydım aslnda

Çok tatlısınız :)
Eşim o bölgeden ev almayı çok istiyordu şimdi hazır bulmuşken alyım diyor heralde ama bu şklde çok saçma, şu kadar insan haksz olamaz dimi
O ev kardeşinin evi olacak onunla bir alakası olmayacak o evin. Sadece kardeşinden ileride 200 bin talep edebilir onun dışında o ev hakkında sanmıyorum kocanıza bir hak verilsin tapu ortak bile olsa düşünün ki şu an oturdugunuz evin ortagı var ve diyor ki benim de bu evde hakkım var. Ne dersiniz? Al sen şu parayı da sus dersiniz en fazla hakkını ödersiniz. Sizde çok tatlısınız ama ah keşke üzülmeseniz. İşler baya bi ilerlemişbu iş olsada olmasa da sizi üzecek gibi görünüyor :(

O ev kardeşinin evi olacak onunla bir alakası olmayacak o evin. Sadece kardeşinden ileride 200 bin talep edebilir onun dışında o ev hakkında sanmıyorum kocanıza bir hak verilsin tapu ortak bile olsa düşünün ki şu an oturdugunuz evin ortagı var ve diyor ki benim de bu evde hakkım var. Ne dersiniz? Al sen şu parayı da sus dersiniz en fazla hakkını ödersiniz. Sizde çok tatlısınız ama ah keşke üzülmeseniz. İşler baya bi ilerlemişbu iş olsada olmasa da sizi üzecek gibi görünüyor :KK43:
Aynen canım onunda al şu parayı dycek gücü yokki, o evde oturur ömür billah ne anladık bu işten

Kesinlikle ziyan olacak ablacım, baksana şimdiden dünya para akıtacaklar dünya malına.. bir de bunun içinin yapımı eşyası var.. gün gelecek " eee hadi bakalım evi boluselim" denildiği zaman ortada ne kardeşlik kalacak ne akrabalık hepsi yalan olacak...
Oz ablam bana evlendin artik borclar sifirlandi dedi dusun kurus vermem ben olsam

Tapu ortak olsa ne olur ki omur billah cikmayacaklar o evden. Hangi sehirdesiniz istanbulda degilseniz 200 bine de ev bulurlar. Istanbulsa zor ama...
Ne yapin edin ortak olun. Yarin benim kardesime de ev alicak miyiz evlenirken diyin.

Bence esinle otur tekrar ac konuyu 'Ya ben düsündümde biz 200bin kredi cekicez bize bi yarari olmucakki, hadi kardesin kiradan kurtarcak ama biz bosuna borca giriyoz bence. Madem ev istiyo 200binlik ev baksinlar, yada bi süre kirada otursunlar ben iki tarafada esit kâr getirmeyecek ortaklik istemiyorum' deyin.

Birde iyi niyetli olmakla enayi olmak arasinda ince bi cizgi var diyin dicemde orasi kalsin en iyisi.

Valla ciddi konusun kavga etmeden ayrica az parami canim biz 100 bin cekip almaya korkuyoruz ev.kiradayiz 200 bin buyuk para bastir sonuna kadar vazgecirmek icin
Konuşcam canım kavga çıkcak muhtemelen ama napim artık, ilerde satıp bölüşürüz diye düşünüo saf satarmı adam ya niye satsın içi yapılacak yeri iyi kız istemez bi kere

Sakın ortaklık isine girmeyin gidin yabancıyla girin kardeşle girmeyin derim size hatta sizinki ortaklık degil direk onlara ev almak gibi oluyor.
Benim eşimde kardesine cok düşkündü dügününde ve öncesinde herseyine eşim koşturdu dügün olana kadar abi diye pesinde kosturdu kardesi eşimin hatta abi dügünden sonra ortak is yapalim falan demeler ki oda kendi cıkarınaydı çünkü hem para hem çevre eşimde var neyse uzatmıyım dügünün ertesi günü bizimki bi döndü bana iftira atmalar abisine küfürler saymalar daha birsuru şey eşime ben ve arkadaslarimiz hep daha öncede diyoduk emegin bosa cıkıcak diye ki öylede oldu eşim o aksam eve geldi ve dedi ki allah korudu ben bununla ortak is yapmadım.
Yani insallah sizinki bizimki gibi çıkarcı degildirde emeginiz bosa cikmaz ama para isini araya hic katmayin ne yapip edip sadece dugune yardim ediyosaniz edin gerisine karismayin

Arkadaşlar benim babam banka müdürüydü annem de memurdu. Durumları iyiydi. Ama hiç bir zaman ev almaya cesaret edemediler. Ya çocuklarımın hayat kalitesinden çalarsam, ya istedikleri bir şeyi alamazsam, ya rızklarından kesersem, ya ödeyemezsem diye. Bakın babam banka müdürü! Yıllar yıllar sonra alabildiler ev. Rahat ödeyebileceklerine inandıklarında. Ben liseyi yeni bitirmiştim.

Ben şaşırıyorum şimdi insanlara... Evlenelim ama hiç birşey yapmayalım sürekli kredi ödeyip kendimizden çalalım, gençliğimiz bitene kadar kredi ödeyelim ama ev alalım kafasını benim aklım almıyor. Gençken gezip tozup hayatı yaşayıp, çocuklarına harcayıp yatırım yapıp mutlu olacaklarına alacakları bir ekmeğin hesabını yapan insanlar görüp üzülüyorum. İlerde mutlaka olur. İlerde maaşlara artar iki kişi de çalışırsa her şey olur.

Hele hele kardeşin de olsa beraber bir ev almayı aklım almıyor benim. 400 binlik ev! Kendinden 200 bin çıkması boş yere ne demek! Eşinden çocuklarından çalmak demek. Kirada otursun kaynınız çok mu dert! İmkanın yoksa oturursun kirada nedir yani. Herkes oturuyor çoğu insanın evi barkı yok. Herkes imkanına göre yaşasa herkes daha mutlu olur. Tamam yardım et döşe evi, düğün yap eyvallah falan ama ev almak ne demek. Trilyoner değilseniz ne gereği var.

Ben bilmiyorum anlayamıyorum insanları. Gerçekten mantıksızlık denizinde yüzüyormuşsunuz gibi geliyor bana. Hayret ediyorum. Pes diyorum! Yarın öbür gün batacak bu size. Sağlık olur gerekir, ameliyat olur, ilaç olur ona tamam akıtsın parayı yardıma koşsun ona tamam. Ama bu keyfi harcama kimse kusura bakmasın. Çocuklarımın kendimin, geleceğimin rızkını kimseye ellerimle vermezdim.

Eşiniz kardeşine düşkünse bunun sonu gelmeyecektir bilesiniz. İleride size çok güzel kazıklar olarak geri dönecektir. Kardeşi sevmek ayrı aile babası olmak apayrı birşey. Çok sinirliyim şu an.

Aynen canım onunda al şu parayı dycek gücü yokki, o evde oturur ömür billah ne anladık bu işten
Aklıma ne geldi kocanı şu şekilde ayartabilirmisin acaba. Ben seni çok iyi anlıyorum o senin canın cigerin evet ama bak yardım etmek ev almakla olmaz biz yardım etmesek de o evini alabiliyor zaten. Kendi evimizi nasıl zor aldık hatırlasana. Kardeşin kendine yetebilmeyi ögrenmeli elindekiyle yetinmeye çalışmalı. Hem bak aslında sen o bölgeden ev istiyorsun ben de evi degiştirmek istiyorum. Birbirimizi üzmesek biraz zaman geçtikten sonra bu konu unutulduktan sonra bu evi satıp biz istedigimiz evi alsak. Tamam sen o bölgede bir evin olsun istiyorsun da senin evin olmayacak ki o. En azından kendimize alalım öyle bir ev şimdi bu borç bize çok fazla. Ama kardeşine her konuda yardım edelim arkasında dag gibi duralım. Anneler babalar bile çocuklarını evlendirirken ev almıyorlar her konuda yardımcı oluruz yanında oluruz Falan filan yok kabul etmezse delir cazgırlaşş :)

Kızlar slm, birkaç gündür kafama takılan bir konu var benmi yanlış düşünüyorum fikirlerinizi almak istiyorum.
Eşimin kardeşi evlenecek yalnız evleneceği kızı ailesi istemediği için şu an biz destek oluyoruz isteme işlerine falan beraber gidilecek. Çocugun şu an bi evi yok geçici olarak bizde kalıyor evini alıp eşyalarıda tamamlayıp dediğim gibi istemeye gidilecek. Bütçesine uygun doğru düzgün bir ev bulamadığından eşimle ortak almaya karar vermişler, evin bedeli 400 bin 200 eşim verecek 200 kendisi.. şimdi ben şöyle düşünüyorum bu evin bize hiç bi katkısı olmayacak hani normalde 200 binlik bi ev alsan kiraya versen gelen para azda olsa banka kredisini kapatır, satmak istesen satamazsın çocuk evlenecek içinde oturacak, kendi evimiz güzel ama yeri çok iyi degil burayı satıp üstne para ekleyip daha iyi bi yere taşınma planımız vardı böyle olursa onuda yapamayız.. ya benmi saçma düşünüyorum, anlıyorum kardeşine destek olmak istiyor ama ne bilim eşyasına ol düğününe ol bu çok fazla degilmi, tapuda ortak olacak ama bana para hiç olckmş gibi gelio
Elbette kardeşine yardım etsin ama bu biraz düşünmeden verilen bir karar olmuş. Kardeşi alınan evin içerisinde oturacaksa adam zaten kira niyetine ev parası ödeyecek demektir. Siz yoktan bir taksit ödeyeceksiniz. Maddi anlamda durumunuz buna müsaitse sorun etmeyin derim aylık 2000 TL gibi bir rakam sizi etkilemeyecekse kendi eviniz varsa vs.
Eşinizin size danışmadan böyle birşeye karar vermesi de normal değil bence. Alın karşınıza konuşun derim.

Konuşcam canım kavga çıkcak muhtemelen ama napim artık, ilerde satıp bölüşürüz diye düşünüo saf satarmı adam ya niye satsın içi yapılacak yeri iyi kız istemez bi kere
Yok kardesim kavga etme sen kotu olma.tatli tatli anlat bebek istedigini o paraya kucuk bir ev alip kiraya verebilecegini ek gelir kapisi olacagini artik bir aile oldugunuzu kendi geleceginizi dusunmeniz gerektigini boyle guzel guzel bagirmadan huzurunuzu kacirmayin

Back
X