Ortalık Yerde Kesilen Kurbanlar

Lyd_____

Hiç Umudum Kalmadı.
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
657
2
26
Ankara
iyi bayramlar hanımlar
ben bu ortalık yerde kurban kesimi yapanları anlamıyorum,o kadar iğrenç bi görüntü var ki yollardan kan gidiyor.
belediyenin kurduğu kesim yerlerini neden kullanmıyolar anlamıyorum ben
çocuklarıda oturmuş başlarında onları izliyo
pencereden bi baktım midem fena oldu,herkes kasaplığa soyunmuş
niye buna bi ceza vermiyolar güya yasaktı..kesenlere ceza verilseydi bu bi daha yapılmazdı ama yok.

Çoçukken kurban bayramında köye gitmiştik.
Bahçeye gittim kurbanın tam kanı akıtılan anını gördüm psikolojim bozuldu.
Aradan kaç yıl geçti kurban eti hayatta yiyemiyorum.
Herşeyden önce çoçukları düşünmeleri lazım.
Her yıl aynı mesele yol ağzında kesilmeler, kurbana acı çektirmeler.
Adabıyla yapamıyorlar.
Haberlerde gene kasaplığa özenip kendini yaralayan insanları, denize akan kanı, yol kenarında yapılan kesimleri gösterirlerse hiç şaşırmam.

belediyenin ayırdığı yerlerde kurban sırası bekleniyormuş sanırım, sıra gelmesini beklemek ve o soğuktan dolayı tercih etmiyorlar gibi geliyor. geçmiş senelerde babam sabahtan gidip akşam 8-9 gibi gelmişti ve o kadar kötü hasta olmuştu ki. o günden beri de kendimiz kesmiyoruz sosyal kurumlardan birine vekalet veriyoruz.

2-3 saat önce tam evin önünde sokakta kurban kesti komşumuz.Hayret bişey.Yer yok sanki.

tek kelime ile iğrenç !
sabah bayram oldugunu unutup kahvaltılık almaya çıktım (herhangi bir tatil gibi geldi)
manzara dehşetti, midem bulana bulana geri döndüm

her sene aynı manzara

böyle yapılan kurbanın ne anlamı kalır kı, memleket kan gölüne dönüyor resmen

yazıktır, küçük bebelerı götürüyorlar bırde yanlarında, o ınsanlara ne demelı

Kurban Bayramında küçükken ben kendim izlemek isterdim şuan izleyemiyorum .artık bilmiyorum çocukken daha mı güçlüydüm yada olayların iğrneç değil güzel taraflaırnı mı görürdüm . bu olayların kurban bayramını gölgesine almasına izin vermemek laızm .umarım herkes kurbanın nerde nasıl keislmesi gerektiğine önem verir .

Sırayla yapılıyor ya bekleyebiliyorlar baya orada, babaannem de çok beklemiş bugün.
Yine de dışarıda yapmak hiç etik değil. Sağlıklı değil.
Hem görüntü kirliliği hem de bu konuda hassas olan insanlar etkilenebilir.
Ben de başımı eğip yürüyorum sağa sola bakmadan :26:

bu aksam haberlerde gosterdi hayvanlara resmen iskence etmisler ayaklarından halatla baglamıslar oyle kesiyorlar eziyet ederek yapılcak seymi bu bende boyle gorunce yiyemem kurban etini insanı cok tuhaf hissettiriyor denize oldugu gibi kanlar akıtılmıs sanırsınki katliam yasanmıs gidip dogru duzgun bu isi bilen insanlara yaptırmıyorlar coluguna cocuguna izlettirenlerde ayrı bir olay zaten

Rabbim affetsin, kurban bayramında sokağa çıkmıyorum, haberleri izlemiyorum,gazete okumuyorum ve kurban eti yiyemiyorum. Hatta bu bayram için çizilmiş karikatürlere bile bakamıyorum. Hayvanlara zaafım çok ama Allah'ın emridir asla isyanım yok. Ama ülkemizde bu ibadetin bilinmediğine ve doğru yapılmadığına eminim.

Bu işi o kadar iğrençleştiriyorlar ki, ben bu ibadetin doğru yapıldığına ve yerine ulaştığına asla inanmıyorum.

Maksadın anlaşıldığına da emin değilim, dünden beri komşular birbirlerine et dağıtıyor, yani ihtiyaç sahibine ulaşan birşey yok, dostlar alış-verişte görsün, buzlukta kışlık et olsun hesabına geliyor. Kendi kendine kasaplığa soyunanları zaten Allah'a havale ediyorum. Yaptıkları eziyetin zaten hesabını verecekler buna inancım tam. Müslüman olanın ömründe bir kez kurban kesmesi yeterli iken, hiç bir ibadeti yapmayan, namaz kılmayan,oruç tutmayan, zekat vermeyen, tüm farzlardan bi haber yaşayan herkes kurbana koşuyor. Ben çevremde yapılan bu gösterişvari zalimliğe ibadet gözüyle bakamıyorum. Oturduğum sitede de var yol üstlerinde kurban kesenler, çoluk çocuk başında, bir patırtı gürültü, hayvanın aklı oynamış korkudan nasıl bir rezilliktir anlamak mümkün değil, arifeden alış verişimi yapıyorum ve 3. güne kadar sokağa çıkmıyorum. Yapacak başka bir şeyim yok, Allah bunları ıslah etsin.

Yazdıklarınıza o kadar katılıyorum ki resmen insanlar bir yıl boyunca deepfrizelerinde saklamak için kurban kesiyorlar fakire fukaraya dağıtan çok az. Böyle ibadeti de nasıl bu hale getirdik biz insanlar olarak benim aklım almıyor Allah affetsin diyebiliyorum sadece. Adabıyla düzgün de kesemiyoruz dediğinz gibi hayvana eziyet et, çevreyi pislet hani temizlik imandandı sen kan gölüne çevir her yeri sonra ibadetimi yaptım de. Allah bir an önce akıl fikir versin bu zihniyette insanlara.

inşallah biz insanlara doğrusunu öğreticez böyle şikayet etmekle hiç birşey elde edemeyiz .gidip uyarıcaz gördüğümüz yerde . yapılan yanlışa sessiz kalmak ona destek olmaktır benim görüşümde . hayvanlara eziyet edenlerin kurbanı zaten ALLAH katında iyi yöne bir değeri olmuyor .bu gördüğümüz görüntüler ibretlik işte .benim olduğum yerde mahalle kasabına (bilen bir kasap tabiki) onun tuttuğu bir yerde kestirdik biz.sokakta kesen var mıydı evet tabiki kocaman boş bir arsamız var oraya naylonu serdiler tertemiz ve hayvana eziyet etmeden kestiler .

Kızlar malesef ne yapsak da bu görüntüyle her kurban bayramında karşılaşacağız sanırım.
Ben de kurbana işkence ederek kesenleri görünce çok acıyorum hayvana. Kaçırıyorlar kovalıyorlar yakalamak için silahla vuruyorlar içim gidiyor. Tabi ki Allah'ın emridir kesilecek ama zarar vermeden hayvana eziyet etmeden kesse herkes ne iyi olur.

Ben kurban bayramlarını Allahın gücüne gitmesin ama sevemiyorum.
Allah'ın emri ama insanlar bunu ibabetten çıkarıyor.
Keselim de yeter diyorlar ama kestikleri kurbanda can taşıyor.Hayvanları çok severim acı çektirerek kesenleri kınıyorum ya içim gidiyor.
Televizyonlarda bir kaç yıl önce yol kenarında kesilen kurbanların artıklarını toplayan fakir kesimi göstermişlerdi.
Kurbanın üçte birinin fakire, durumu olmayana, et alamayana dağıtılması gerekir.
Bayramın asıl amacı açları doyurmaktır ama insanlar gözlerini doyuruyorsa ben ne yapayım öyle ibadeti?
Sevaptan çok günaha giriyorlar.

Son düzenleme:

herhalde günlük hayatta hiç et yemiyorsunuz
tabi öyle olunca insana biraz garip gelebilir, kasaptan aldığımız etler de toprakta yetişmiyor

tabi öyle olunca insana biraz garip gelebilir, kasaptan aldığımız etler de toprakta yetişmiyor

Kasaptan et almak baska birsey , gozununuzun onunde bir hayvanin caninin cikisina sahit olmak , kafasi kesildikten sonra vucudunun cirpinislarini gormek daha fazla. Ayrica yolda yururken her tarafa sacilmis, bagirsak,kafa,kan vb... gormek de cabasi.Kasaplar deneyimli ama kurban bayraminda eline bicagi alan kurbana girisiyor. Aci cekmemeleri imkansiz

Son düzenleme:

Kimse etlerin toprakta yetiştiğini düşünmüyor ! Allah rızası adı altında bir vahşetten söz ediyoruz. Bir hayvanı yerlerde sürüyerek, korkutarak, canını yakarak, yaralayarak, vahşice katlederek yapılan iş ibadet değildir diyoruz. Bu ibadeti yaparken, işinin ehli kasaplar, usulünce yapsın, hayvana eziyet edilmesin, ibadette güzellikle yerine getirilsin, vahşete dönmesin diyoruz.

Besi hayvanları zaten yenmek üzere yetiştiriliyor, Allah onları insanların ihtiyacını karşılamak için yaratmış ,kimse onları pet hayvanı gibi beslemiyor ama bu da işkence görmelerini gerektirmiyor. Can taşıyorlar, bu gördükleri eziyet reva değil. Bayram haricinde mezhabalar vs yerlerde yapılan uygulamaları da görüyoruz zaman zaman, işkencenin her türlüsü var, hatırlarsanız bir et kombinasında hamile bir hayvanın katledilişi ifşa edilmişti, hayvanı döve döve kesip, karnını yarıp, bebeğini de öldürmüşlerdi, bu doğru bir iş midir şimdi. Hangi insanlığa sığar ? Hangi imana sığar ? Bizim derdimiz bu işler insani olsun. İhtiyaç karşılamak başka şey, psikopat duygularla katliam yapmak başka şey

Ha bir de buna çocukları ortak etmek facianın daha büyüğü ...

Son düzenleme:

Allah kurbanları insanlar etinden, sütünden, gübresinden yararlansın diye yarattığını herkes biliyor.
Benim demek istediğim kurbanlar kesilmesin değildi.
Kasapta satılan etlerin toprakta yetişmediğini söyleyerek beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim zira bilmiyordum aydınlanmış oldum.
Eziyet edilerek kurban edilen hayvanlar acı çekiyor.
Allah kurbanlıkları yarattı diye insanlıktan çıkıp hayvana acı çektirmeye kimsenin hakkı yok.
Bilmiyorlar ise kasaplığa özenmeden bilen birine usülüne göre yaptıracaklar ki hem kurban acı çekmesin hem de ibadetin anlamı olsun.
Demek istediğim buydu.

Berlinde, hayvanlar üzerinde yapilan bir arastirmada, büyükbas hayvanlari ölcüm aletlerine baglayarak, sirayla birer hayvani, önce kursunla, sonra elektirikle sonrada keserek öldürüyorlar ve ölcümler sonucunda hayvanin, vurulma ve elektirik verilmesi sirasinda büyük bir aci cektigi, bogazinin kesilmesi sirasinda ise, hayvanin derin bir uykuya daliyormus gibi tepki verdigi ve aci seviyesinin diger yöntemlere göre cok düsük oldugu, bogaz kesildikten sonra kalp atmaya devam ettigi icin, hayvanin vücüdunda bulunan ve ette bakteri olusumuna neden olacak bütün kanin bogazdaki ana damarlardan ciktigi ve etin saglikli bir hale geldigi gözleniyor ve en iyi yöntemin hayvanin kesilerek öldürülmesi olduguna karar veriliyor.

Aslinda Yüce ALLAH yarattigi hayvani aci cektirmeden nasil öldürebilecegimizin yolunu ögretmis bize lakin insanlarin gerek sabirsizliklari, gerek aymazliklari gerekse ibadeti hakkiyla yerine getirmenin dini yönden önemini bilmemeleri sonucu böylesi manzaralarla karsilasiliyor.

Kurban bayrami bosuna 4 gün degildir.
Kesimhanelerde sira olabilir ama beklemek ve sira gelince o hayvana aci cektirmeden, ibadeti hakkiyla en güzel sekilde yerine getirmek hem insanlik hemde din geregidir.
Umarim en kisa zamanda bu tür görüntüler son bulur..

Herkesin Kurban Bayrami Mübarek Olsun...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…