Rabbim affetsin, kurban bayramında sokağa çıkmıyorum, haberleri izlemiyorum,gazete okumuyorum ve kurban eti yiyemiyorum. Hatta bu bayram için çizilmiş karikatürlere bile bakamıyorum. Hayvanlara zaafım çok ama Allah'ın emridir asla isyanım yok. Ama ülkemizde bu ibadetin bilinmediğine ve doğru yapılmadığına eminim.
Bu işi o kadar iğrençleştiriyorlar ki, ben bu ibadetin doğru yapıldığına ve yerine ulaştığına asla inanmıyorum.
Maksadın anlaşıldığına da emin değilim, dünden beri komşular birbirlerine et dağıtıyor, yani ihtiyaç sahibine ulaşan birşey yok, dostlar alış-verişte görsün, buzlukta kışlık et olsun hesabına geliyor. Kendi kendine kasaplığa soyunanları zaten Allah'a havale ediyorum. Yaptıkları eziyetin zaten hesabını verecekler buna inancım tam. Müslüman olanın ömründe bir kez kurban kesmesi yeterli iken, hiç bir ibadeti yapmayan, namaz kılmayan,oruç tutmayan, zekat vermeyen, tüm farzlardan bi haber yaşayan herkes kurbana koşuyor. Ben çevremde yapılan bu gösterişvari zalimliğe ibadet gözüyle bakamıyorum. Oturduğum sitede de var yol üstlerinde kurban kesenler, çoluk çocuk başında, bir patırtı gürültü, hayvanın aklı oynamış korkudan nasıl bir rezilliktir anlamak mümkün değil, arifeden alış verişimi yapıyorum ve 3. güne kadar sokağa çıkmıyorum. Yapacak başka bir şeyim yok, Allah bunları ıslah etsin.
Ben kurban bayramlarını Allahın gücüne gitmesin ama sevemiyorum.
Allah'ın emri ama insanlar bunu ibabetten çıkarıyor.
Keselim de yeter diyorlar ama kestikleri kurbanda can taşıyor.Hayvanları çok severim acı çektirerek kesenleri kınıyorum ya içim gidiyor.
Televizyonlarda bir kaç yıl önce yol kenarında kesilen kurbanların artıklarını toplayan fakir kesimi göstermişlerdi.
Kurbanın üçte birinin fakire, durumu olmayana, et alamayana dağıtılması gerekir.
Bayramın asıl amacı açları doyurmaktır ama insanlar gözlerini doyuruyorsa ben ne yapayım öyle ibadeti?
Sevaptan çok günaha giriyorlar.
herhalde günlük hayatta hiç et yemiyorsunuz
tabi öyle olunca insana biraz garip gelebilir, kasaptan aldığımız etler de toprakta yetişmiyor
tabi öyle olunca insana biraz garip gelebilir, kasaptan aldığımız etler de toprakta yetişmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?