Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

''bu size neden abes geliyor sizde saygı olmadığı için olabilir'' sizce yanlış anlamamdan mı ibaret ?
ama ben hala bu yazıyı okuyabiliyorum , siz ne yazdığınızın farkında değilsiniz sanırım
yoo farkındayım orada kişisel konuştuğumun da farkındayım hatta yukarsında da yazmışım yüzde yetmişe değilsize söylüyorum diye bilmem anlatabildim mi

yoo farkındayım orada kişisel konuştuğumun da farkındayım hatta yukarsında da yazmışım yüzde yetmişe değilsize söylüyorum diye bilmem anlatabildim mi

%70 demişsinizde , %30 dediğiniz kim peki , %30u da o bayanı mı kapsıyor , yoksa %30'luk diliminde kişisel olarak yazmadığınız açık insanlara mı yazıyorsunuz?
Kimse size hakaret etmediği sürece siz kalkıpta onun görüşü ile ilgili bu şekilde saygısız diyemezsiniz. Fikirlerinizi sunacaksanız polemik yaratmadan , kişisel çizgiyi aşmadan yapın.

Muhalefet bile "Yaw konumuz başörtüsü değil, olamaz, bırakın başörtüsünü de bu ülke savaşa gidiyor!" diyemedikten sonra KK üyelerinden de bunu beklemiyorum doğrusu...

keşke yazdığımız yazının nelere gideceğini ve insanları kıracağını düşünerek yazsak.
çıplaklık başı açıklık değildir. bunu size bir kere daha yazdım bu konuda. ama siz hep aynı şeyi yapıyorsunuz.
artık anladım. istediğiniz kadar hayır desenizde düşünceniz bu.

% 70 lik örneğini ben vermedim saraylım verdi lütfen okuyun

ya arkadaşlar ben kendimi ifade edemiyorum galiba ben o kelimeleri ona hitaben yazdım çünkü kendisi söyledi ben kendimi böyle mutlu hissdiyorum diye olabilir de
ama iki taraf için olmayınca
bende fikrimi söylerim

Valla bizim apartmanda sadece iki tane kapali aile vardi. Haci dedigimiz adami yonetici yaptik apartmani dolandirdi, hic de birsey yapamadik, inkar etti, evsahibi diye herkes yutmak zorunda kaldi olayi kapattik oyle.. Digeri de zavalli kapiciyi kendine kefil edip batti, kapici hala onun borcunu odemekle mesgul zavalli. Kapiciyi artik kapisindan kovuyor parasini isterse.. Benim onlarla deneyimim bu kadar... On senedir yurtdisindayim, eskiden cevremde fazla kapali olmadigindan onlarla tesrik-i mesaim de bu kadarla kalmisti.

yanlış anlamıyorum. hata bir kere yapılır ikincisinde hata olmaz.

İsteyen başını açsın,isteyen kapatsın,hatta farklı dinlere inananlarda kendi inandıkları şekilde okula gelebilsin.din dersi seçmeli olsun,yani kimseye bişeyler dayatılmasın tek istediğim bu.Dayatmak çok ilkelce ve bencilce birşey kim için olursa olsun.Kapalı olanlar sokakta isterse rengarenk,dar,islama uygun olmayan şekilde giyinsin kime ne ? Açık olanda ister dekolte giysin ister daha mutahassıp,yine kime ne ?

Ayrıca şu "okula kapalı gidilirse açık olanlara kötü bakılır,yanlış anlaşılır" mantığıda bana çok saçma geliyor.O zaman herkes başı kapalı gitsin,nasıl olur ? Hah işte herkes başı açık gitmeli derkende aynı dayatma mevcut aslında.Sadece kimisinin sorunu olmadığı için umrunda değil,işin o kısmıyla hiç ilgilenmiyor.

Açığım ve böyle memnunum hayatımdan , kapanmak aklımdan geçmiyor değil inancıma göre. Benim ailem ,sülalem kapalı ve hiç bir zaman bir engelle karşılaşmadılar , kimse onlara siz neden kapalısınız demediler , onlarda mutlular.
Açıklık dinsizlik değildir , kapalılıkta iyi bir insan olduğunun göstergesi değildir. Türban da dini bir simge değildir. İlkokulda türban siyasetin silahıdır, iç çatışmadır, ayrımcılıktır, milli birlik ve beraberliği zedeleyen baş unsurdur, devletin yarattığı kutuplaşmanın sonu savaştır , ölümdür , kandır.
Memleketimiz elden gidiyor , topraklarımız yağmalanıyor , biri askerimize taş atıyor , diğeri çocuklarımıza tecavüz ediyor, kapılarımız katile hırsıza açık tutuluyor, sonumuz hüsran, çok büyük oyunlar dönüyor, askerde türk e diyorlar ki 'savaş çıksa sizi ilk vuran biz oluruz' , biz burda ne yapıyoruz peki ? Onların kurmuş olduğu kumpasa geliyoruz , ab gözünü dikmiş vatanımıza biz açık kapalı diyoruz ... Yeter Artık , çıkıp da biri bişeyler yapalım demiyor ki !
rte yol yapsın , havalimanı yapsın , sizde (oy verenler) rte yokken şöyleydi böyleydi diyin , şu muhalefetde bunu yapıyordu diyinnn , mesele burda muhalefet partilerin maşalığını yapmak değil , sorunumuz MHP-CHP-AKP çatışması hiç değil, akp nin yani rte nin ülkemize çekmiş olduğu peşkeşlerdir , çözümlenemeyen türkiye gerçekleridir anlayın artık bunu. Bize bu insanlar , yollar , havalimanları, alışveriş merkezleri lazım değil bize önce vatan lazım , Türkiye elden giderse geriye hiçbir şeyimiz kalmayacak zaten ...

tamda bu şekilde düşünüyorum

benim çevrem kapalı insanalrla dolu değil annem kapalı teyzem halam yani büüyklerim kapalı yaşıtlarım değil yada nadir
bende evlendikten sonra kapandım
kimse açık diye ahlaksız değildir yada kapalı diye yobaz
çift taraflı düşünmek lazımdır
kapandıktan sonra kimse beni dıslamadı kapandım diye çevremde ama burada neden böyle anlamadım
hatta bir fabrikanın muhasebesine başladım 5 ay önce eşim iş başvurusuna gelirken almazlar belki dedi ama saolsunlar sorun bile etmediler ki kapalı insan olmadığı halde burada çaycısı dahi açık
halimden memnunum açıkkende aklıma gelince kalkar namazımı hemen kılardım şimdide
orucumu o zaman da bırakmazdım şimdide
aile yetiştirmesiyle alaka lı birşey o yüzden türban yasak olsun serbest olsun herşey aile de bitiyor

''isteyen başını açsın,isteyen kapatsın,hatta farklı dinlere inananlarda kendi inandıkları şekilde okula gelebilsin'' demişsin ya işte bu , öğretimi tek bir çatı altında toplamak birlik düzeni sağlamak amacı ile öğrenimde tek düzelik getirilir ve içeride bir ayrımcılık yaşamaz. Sen kapalılığı serbest bıraktıysan ki bu ülke de farkı din görüşlerinin de kısıtlanmaması gerekir.
''Ayrıca şu "okula kapalı gidilirse açık olanlara kötü bakılır,yanlış anlaşılır" mantığıda bana çok saçma geliyor'' sana öyle geliyor olabilir ama dediğim gibi bu ülke de tek bir din üzerinde yaşamıyoruz , tamam başörtüsünü taktı okula peki sonra noldu okul içerisinde kutuplaşma oldu , onun ailesi açık ve farklı görüşlere farklı inanışa sahip , kapalı ailenin çocuğu da inançlarına bağlı diğeriyle farklı görüşe sahip. Bunlar 2 guruba ayrılacaklar ve hiç bir konuda birbirleriyle bağdaşamayacaklar, öğretmenlerde belki kişisel görüşlerine göre davranış sergileyip çocukları ayırdım edecek ,
örn. bizim apartmandaki çarşaflı komşu mesela anneme gelip alevi komşumuzla yanyana oturmamasını söylemiş onu kötülemiş inancı bakımından aynı bunun gibi olacak okuldada.
Peki 18yaşından küçük çocuk sizce iradesi ve kendini tanıyabilmiş bir olgunlukta mıdır ? tabi ki de hayır . 18yaşından küçük çocuk eğer ki kapalıysa bunun %90ı aile baskısı sonucundan dolayıdır. Sizce bu mantıklı mıdır? Sen ona dini eğitimini verirsin o içinden geldiği gibi davranır, inancı olmayan içinden gelmeyerek kapanan insanların kişilikleri küçük yaşlarda baskılanıyor ve bu ileride çok büyük kişilik sorunları doğuruyor. Dini bakımından ailenin taşıdığı sorumluluklar var ama biliyorsunuz ki kişi kendinden sorumlu ve dinde zorlama yoktur.

Niye bu konu bu kadar uzatiliyor anlamıyorum. Biz basi acil olanlara kapat demiyorsak bizim başörtü muzle neden ugrasiyorlar anlıyorum. Bati ülkeleri çoğunluğu hristiyan olmasına rağmen söz konusu bile değil herkes özgürce giyimiyle ama müslüman bir ülkede sorun oluyor. Nazi insanların kompleksi var kendini modern gösterme çabası batıya özenti diyebiliriz. Biz batıya değil bati islama ayak uyduracak. Allah in emri çünkü.

Cocuklar Ailelerin zoruyla basortusu takacak demiştiniz. Ben daha 10 yasinda ne çocuklar biliyorum basi acik pencereden kafasini uzatmiyor kendi özgür iradesiyle. Ayrıca basim acik okula gitmek istemiyorum diye hüngür hüngür ağlayan çocuklar biliyorum bunlarda mi aile baskisiyla kapattı basini. Ülkemizdebu durumda kendi özgür iradesiyle bahsini kapatan cok . bence bu konu daha fazla uzamasin tartışmaya acil değil çünkü. Allah emrettikten sonra bize sadece itaat düşer

Baskı değil ama aileden gördüğünü yapıyor diyebiliriz.10 yaşında kim adam akıllı kararlar alabilir ki samimi soruyorum ? Ben de alamam siz de alamazsınız buradaki kimse alamaz.Çünkü çocuktunuz.Ergenliğe bile girmemiş bir çocuktunuz.Lütfen bana özgür irade demeyin bu konuda.

Siz bunu tamamen feminence düşüncelerle yazmışsınız oysa islam kadını baş tacı eder. "Kadınlarınız size Allah'ın emanetidir" diyen Peygamberin ümmetiyiz biz. Ben size sevap sadece tesettürle kazanılır demedim çarpıtmayın olayı. Kapanın veya kapanmayın ama özgürlük nidalarınızı atarken başörtüsü mağdurlarını da az da olsa düşünün elinizi vicdanınıza koyun. Ayrıca bir ayeti inkar ettiğinizi hatta inanmayı reddettiğiniz apaçık o yüzden sizinle tartışamayacağım.

Neyse ben kaciyorum birazdan cübbeli hocamin Lalegül TV de canlı yayin sohbeti var onu izleyeceğiz sizede tavsiye ederim

Valla Islam dininde kadinin kiymeti lafta kalmis ne yazik ki... Musluman ulkelerindeki ve ozellikle de Islam kurallari ile yonetilen ulkelerdeki kadinin hali ortada, gorunen koy kilavuz istemez. Dediginiz gibi bir feminist olarak ikinci sinif vatandas olmayi icime sindiremem. Bir adamin 4 esinden biri olmayi, iki adim gerisinden gelmeyi, isimi, hayatimi onun hakkimda verecegi karara baglamayi, hatta bir erkege emanet olmayi... Dedim ya, ben bir bireyim. Kadin olarak dunyaya gelmis olmam bir erkegin kanadi altinda yasamak zorunda olmam anlamina gelmiyor benim icin. Esit haklardan yanayim. Sonuc olarak basortusu de erkekler tahrik olmasin diye cikarilmis bir kural ise takanlara sabir dilemekten baska diyecegim bir soz olmaz. Sonuc olarak kisitladiklari kendi ozgurlukleri... Benim dedigim bunun ozgurluk neresinde? Aman adamlar sacimi gormesin diye yasamak, sokakta kacmak, plajda kacmak, evde misafir gelse yana yakila basortusu derdine dusmek... Yaz ortasinda uzun kollu, uzun etekli pardesulerle dolasmak zorunda kalmak, kafa siki sikiya kapali.. Benim gozumde takanlar hayata bir sifir maglup basliyor zaten erkek egemenligi altinda, kendi istegi ile takanlar ise coktan erkegin ustunlugunu kabul etmis zaten, tum kadinlik heveslerine zinciri vurmus, farkinda degil. Halbuki cennet veya cehennem, eger var ise, hala benim kadar gitme veya gitmeme sanslari var, isterlerse topuklarini da ortsunler... Bosa caba..

Oo cenneti garantiliyon yani.

ben inanıyorum inşallah gitme şansımız var ama inanmayanların kesin gitmeyeceği belli. herkesin kendi sorunu bu.
bu dünyada 1-0 ise öbür dünyada 0-1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…