- Konu Sahibi AngryPenguin
-
yoo farkındayım orada kişisel konuştuğumun da farkındayım hatta yukarsında da yazmışım yüzde yetmişe değilsize söylüyorum diye bilmem anlatabildim mi''bu size neden abes geliyor sizde saygı olmadığı için olabilir'' sizce yanlış anlamamdan mı ibaret ?
ama ben hala bu yazıyı okuyabiliyorum , siz ne yazdığınızın farkında değilsiniz sanırım
yoo farkındayım orada kişisel konuştuğumun da farkındayım hatta yukarsında da yazmışım yüzde yetmişe değilsize söylüyorum diye bilmem anlatabildim mi
keşke yazdığımız yazının nelere gideceğini ve insanları kıracağını düşünerek yazsak.kendini sergilemek isteyebilirsin bunu istemeyenler için de imkan yaratılmalıdır. özgürlük tam da burasında
sen kendini hekese gösterince mutlu oluryorsun ben sadece tek kişiyle sevdiğimle olunca
bunları ayırt edemezsin sen sanmıyorum mutluluğu çıplaklıkta aramışsın öncek sayfalarda bi söz paylaşmıştım alim söze tamda sana göre
% 70 lik örneğini ben vermedim saraylım verdi lütfen okuyun%70 demişsinizde , %30 dediğiniz kim peki , %30u da o bayanı mı kapsıyor , yoksa %30'luk diliminde kişisel olarak yazmadığınız açık insanlara mı yazıyorsunuz?
Kimse size hakaret etmediği sürece siz kalkıpta onun görüşü ile ilgili bu şekilde saygısız diyemezsiniz. Fikirlerinizi sunacaksanız polemik yaratmadan , kişisel çizgiyi aşmadan yapın.
ya arkadaşlar ben kendimi ifade edemiyorum galiba ben o kelimeleri ona hitaben yazdım çünkü kendisi söyledi ben kendimi böyle mutlu hissdiyorum diye olabilir dekeşke yazdığımız yazının nelere gideceğini ve insanları kıracağını düşünerek yazsak.
çıplaklık başı açıklık değildir. bunu size bir kere daha yazdım bu konuda. ama siz hep aynı şeyi yapıyorsunuz.
artık anladım. istediğiniz kadar hayır desenizde düşünceniz bu.
Valla bizim apartmanda sadece iki tane kapali aile vardi. Haci dedigimiz adami yonetici yaptik apartmani dolandirdi, hic de birsey yapamadik, inkar etti, evsahibi diye herkes yutmak zorunda kaldi olayi kapattik oyle.. Digeri de zavalli kapiciyi kendine kefil edip batti, kapici hala onun borcunu odemekle mesgul zavalli. Kapiciyi artik kapisindan kovuyor parasini isterse.. Benim onlarla deneyimim bu kadar... On senedir yurtdisindayim, eskiden cevremde fazla kapali olmadigindan onlarla tesrik-i mesaim de bu kadarla kalmisti.Çarşafı giymede ki niyet önemli , ben bir kişi tanıdım dedikodunun fitnenin yalancılığın hırsızlığın alasını yapıodu , kocası da hoca görünümlü hep fetva verir sohbet yapar vs. biz arkadşla apartmanın önündeyiz muhabbet ediyoruz adam indi atlet şortla kapının önündeki arabayı aldı döndürdü aynı yere park etti adam resmen bize kendini göstermeye çalıştı pislik herif , kızı desen bi kıza kafayı taktı iftiralar mı atmadı gözümün önünde hırsızlık mı yapmadı , oğlu da kardeşimin bisikletini söküp parçasını çıkartıp kendine takmış markadan tanıdık , gelip özür dilediler utanmadan , sen birde apartmana fitne yapmış bizle ilgili apartmandkiler düşmandı bize ne zaman apartmanın aidat parasını çalıp gittiler o zaman apartmanda ki insanlar biz sizi yanlış tanımışız , sizi bize yanlış anlatmışlar dediler.
Bir komşu da açıktı sonradan kapandı tarikatlara girdi (sırf yardım toplamak için) evliydi kadın , yakın arkadaşının kocasını ayartıp da yüzü kızararak taşınıp gitti ...
Ben bu yüzden her kapalı için iyi demem ,inançlı demem önemli olan niyet...
yanlış anlamıyorum. hata bir kere yapılır ikincisinde hata olmaz.BİLMİYİRUM KAFAN YERİNDEMİ AMA
ÇOCUĞUMU KAPATIYORUM DEMEDİM YADA BU YASAYI SAVUNUYORUM
AMA medeniyet dediğin açmaksa bedeni ,
desene hayvan senden daha medeni diye devam eden akif sözü.açılıp saçılmayı maharet sanan zihniyetlere güzel bir cevap milli şairimizden.
reşit insanlar için bile kapalılık öcü gbi görenlereydi benim sözüm
tamda bu şekilde düşünüyorumİsteyen başını açsın,isteyen kapatsın,hatta farklı dinlere inananlarda kendi inandıkları şekilde okula gelebilsin.din dersi seçmeli olsun,yani kimseye bişeyler dayatılmasın tek istediğim bu.Dayatmak çok ilkelce ve bencilce birşey kim için olursa olsun.Kapalı olanlar sokakta isterse rengarenk,dar,islama uygun olmayan şekilde giyinsin kime ne ? Açık olanda ister dekolte giysin ister daha mutahassıp,yine kime ne ?
Ayrıca şu "okula kapalı gidilirse açık olanlara kötü bakılır,yanlış anlaşılır" mantığıda bana çok saçma geliyor.O zaman herkes başı kapalı gitsin,nasıl olur ? Hah işte herkes başı açık gitmeli derkende aynı dayatma mevcut aslında.Sadece kimisinin sorunu olmadığı için umrunda değil,işin o kısmıyla hiç ilgilenmiyor.
İsteyen başını açsın,isteyen kapatsın,hatta farklı dinlere inananlarda kendi inandıkları şekilde okula gelebilsin.din dersi seçmeli olsun,yani kimseye bişeyler dayatılmasın tek istediğim bu.Dayatmak çok ilkelce ve bencilce birşey kim için olursa olsun.Kapalı olanlar sokakta isterse rengarenk,dar,islama uygun olmayan şekilde giyinsin kime ne ? Açık olanda ister dekolte giysin ister daha mutahassıp,yine kime ne ?
Ayrıca şu "okula kapalı gidilirse açık olanlara kötü bakılır,yanlış anlaşılır" mantığıda bana çok saçma geliyor.O zaman herkes başı kapalı gitsin,nasıl olur ? Hah işte herkes başı açık gitmeli derkende aynı dayatma mevcut aslında.Sadece kimisinin sorunu olmadığı için umrunda değil,işin o kısmıyla hiç ilgilenmiyor.
Cocuklar Ailelerin zoruyla basortusu takacak demiştiniz. Ben daha 10 yasinda ne çocuklar biliyorum basi acik pencereden kafasini uzatmiyor kendi özgür iradesiyle. Ayrıca basim acik okula gitmek istemiyorum diye hüngür hüngür ağlayan çocuklar biliyorum bunlarda mi aile baskisiyla kapattı basini. Ülkemizdebu durumda kendi özgür iradesiyle bahsini kapatan cok . bence bu konu daha fazla uzamasin tartışmaya acil değil çünkü. Allah emrettikten sonra bize sadece itaat düşer
Siz bunu tamamen feminence düşüncelerle yazmışsınız oysa islam kadını baş tacı eder. "Kadınlarınız size Allah'ın emanetidir" diyen Peygamberin ümmetiyiz biz. Ben size sevap sadece tesettürle kazanılır demedim çarpıtmayın olayı. Kapanın veya kapanmayın ama özgürlük nidalarınızı atarken başörtüsü mağdurlarını da az da olsa düşünün elinizi vicdanınıza koyun. Ayrıca bir ayeti inkar ettiğinizi hatta inanmayı reddettiğiniz apaçık o yüzden sizinle tartışamayacağım.Ben bir bireyim. Bana bir hayat bahsedilmis evet, ama bu hayat esimin cevresinde donmuyor. Sevabi yaptigim iyilikle, yalansiz, riyasiz bir hayat yasayarak kazanmayi yeglerim, bir erkegin kolesi/kapatmasi gibi davranip onu mutlu etmekle degil. Ortunun gizlediklerine girersek hele isin icinden cikamayiz, o yuzden de gerek yok... Dininizi dogru ogrenmisim, yaptiginiz aciklamalardan da belli, iste bu yuzdendir ki de inanmiyorum zaten. Allah yarattigi kulunun fitratini iyi bilir, evet. Sizi de bilir, beni de.
Valla Islam dininde kadinin kiymeti lafta kalmis ne yazik ki... Musluman ulkelerindeki ve ozellikle de Islam kurallari ile yonetilen ulkelerdeki kadinin hali ortada, gorunen koy kilavuz istemez. Dediginiz gibi bir feminist olarak ikinci sinif vatandas olmayi icime sindiremem. Bir adamin 4 esinden biri olmayi, iki adim gerisinden gelmeyi, isimi, hayatimi onun hakkimda verecegi karara baglamayi, hatta bir erkege emanet olmayi... Dedim ya, ben bir bireyim. Kadin olarak dunyaya gelmis olmam bir erkegin kanadi altinda yasamak zorunda olmam anlamina gelmiyor benim icin. Esit haklardan yanayim. Sonuc olarak basortusu de erkekler tahrik olmasin diye cikarilmis bir kural ise takanlara sabir dilemekten baska diyecegim bir soz olmaz. Sonuc olarak kisitladiklari kendi ozgurlukleri... Benim dedigim bunun ozgurluk neresinde? Aman adamlar sacimi gormesin diye yasamak, sokakta kacmak, plajda kacmak, evde misafir gelse yana yakila basortusu derdine dusmek... Yaz ortasinda uzun kollu, uzun etekli pardesulerle dolasmak zorunda kalmak, kafa siki sikiya kapali.. Benim gozumde takanlar hayata bir sifir maglup basliyor zaten erkek egemenligi altinda, kendi istegi ile takanlar ise coktan erkegin ustunlugunu kabul etmis zaten, tum kadinlik heveslerine zinciri vurmus, farkinda degil. Halbuki cennet veya cehennem, eger var ise, hala benim kadar gitme veya gitmeme sanslari var, isterlerse topuklarini da ortsunler... Bosa caba..Siz bunu tamamen feminence düşüncelerle yazmışsınız oysa islam kadını baş tacı eder. "Kadınlarınız size Allah'ın emanetidir" diyen Peygamberin ümmetiyiz biz. Ben size sevap sadece tesettürle kazanılır demedim çarpıtmayın olayı. Kapanın veya kapanmayın ama özgürlük nidalarınızı atarken başörtüsü mağdurlarını da az da olsa düşünün elinizi vicdanınıza koyun. Ayrıca bir ayeti inkar ettiğinizi hatta inanmayı reddettiğiniz apaçık o yüzden sizinle tartışamayacağım.
Oo cenneti garantiliyon yani.
Valla Islam dininde kadinin kiymeti lafta kalmis ne yazik ki... Musluman ulkelerindeki ve ozellikle de Islam kurallari ile yonetilen ulkelerdeki kadinin hali ortada, gorunen koy kilavuz istemez. Dediginiz gibi bir feminist olarak ikinci sinif vatandas olmayi icime sindiremem. Bir adamin 4 esinden biri olmayi, iki adim gerisinden gelmeyi, isimi, hayatimi onun hakkimda verecegi karara baglamayi, hatta bir erkege emanet olmayi... Dedim ya, ben bir bireyim. Kadin olarak dunyaya gelmis olmam bir erkegin kanadi altinda yasamak zorunda olmam anlamina gelmiyor benim icin. Esit haklardan yanayim. Sonuc olarak basortusu de erkekler tahrik olmasin diye cikarilmis bir kural ise takanlara sabir dilemekten baska diyecegim bir soz olmaz. Sonuc olarak kisitladiklari kendi ozgurlukleri... Benim dedigim bunun ozgurluk neresinde? Aman adamlar sacimi gormesin diye yasamak, sokakta kacmak, plajda kacmak, evde misafir gelse yana yakila basortusu derdine dusmek... Yaz ortasinda uzun kollu, uzun etekli pardesulerle dolasmak zorunda kalmak, kafa siki sikiya kapali.. Benim gozumde takanlar hayata bir sifir maglup basliyor zaten erkek egemenligi altinda, kendi istegi ile takanlar ise coktan erkegin ustunlugunu kabul etmis zaten, tum kadinlik heveslerine zinciri vurmus, farkinda degil. Halbuki cennet veya cehennem, eger var ise, hala benim kadar gitme veya gitmeme sanslari
var, isterlerse topuklarini da ortsunler... Bosa caba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?