Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

Tamam pembe sen çocuğunu kundaktan kapat o zaman. Çocuğunu istediğin gibi hür yetiştir. Olur mu?

Bir şey öğrenmek istiyorum bu hararetli konuşma sırasında Ortaöğretimden kasıt lise değil mi? Yani herkesin küçücük çocuktan kastı lise 1 mi? Yoksa yanlış mı biliyorum 6,7 ve 8. sınıflar da mı ortaöğretim ?

bakın benim zamanımdada vardı ve seçmeliydi ve ben girmedim. olmasın demiyoruz ama seçmeli olsun. ha olacaksada sunni inancını değil her inancı öğretsinler.

Burda konu sevip sevmek degil. Din dersini, matematik ve fen dersleri ile karsilastiramazsin zaten. Ilk basta matematik hayatin her alininda gerekli oluyor. En basit araba sürmek için, evin perdelerini ölçmek için, saati okumak için matematik gerekiyor. Matematik bir bilim dalidir ve okulun gayesi zaten budur. Ögrencileri bu bilim dallarda bilgilendirmektir.

Din bilim ile uzaktan yakindan alakasi yoktur. Din insanin seçtigi bir hayat görüsüdür ve dolayisiyla insanin özelidir. Ben ateistim mesela fakat ben ne sana, ne baskasina allaha inanmayi birakmasi için baski uygulayamam. Herkes kendi dinini yasamaya serbesttir. Sen evde çoçuguna allahi, muhamedi, namazi ögretmek istiyorsan elbette buna özgürsün fakat bunun okulda yeri olmamasi lazim.

Ve ben her zaman din derslerine karsi gelmisimdir. Sen müslümansin diye sana din dersi elbette tuhaf gelmiyor, hatta gerekli geliyor fakat söyle anlatayim sana

Eger din dersin yerine ateizm dersi olmus olsaydi. Ve o derste kuran, incil,.. hepsi insanlarin yazdigini, dolayisiylane peygamber, ne allahin var oldugunu,... anlatilmis olsaydi sen bu dersleri savunurmuydun? Sen "nasil olsa insanlar tabula rasa doguyorlar, bu ateizm dersleri mantikli gelmezse, kendileri din'e yönelir zaten" dermiydin?

10 yaşındaki çocukta dahil buna.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ORTAÖĞRETIM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web sitesinde lise dönemi ortaöğretim olarak verilmiş, şimdi baktım. Bu durumda ortaöğretim 15 yaş ile başlamıyor mu? Yani 10 yaşındaki çocuk 4. bilemedik 5. sınıf olarak ilköğretime gidiyor.

Milli Eğitim Bakanının bizzat açıklaması var,çocuklarımız 5. sınıftan itibaren demiş.
Buyrun açıklaması.;
Bakan Nabi Avcı, "5. sınıf itibariyle isteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilir" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikteki başı açık ibaresinin kaldırılmasına ile ilgili olarak, "Öğrenci ve öğrenci velilerinden gelen yoğun talep üzerine bu uygulama isteyen öğrenciler için kapsamı genişletilmiş oldu. Tabi ana okulunda bu söz konusu değil. Bazı medya organlarında öyle şeyler de vardı. Ortaokul ve liselerde zaten bazı okullarda uygulanıyordu. 5.sınıf itibariyle isteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilir, baş örtüsü takabilir'

ee zaten bende diyorum ya ateist nasıl olunur önce bir dini öğrenirsin mantıklı gelmezse öyle inanırsın . mesela ateistlik zorunlu olsaydı bu kezde şunu yapacaktık değil mi ateistlik mantıklı gelmiyorsa dini araştırıp dini öğrenecektik aynı şeyler yani ha din dersi olmuş ha ateist dersi benim için sorun yok her ikisindede insan mantıklı olanı bulmak için araştıracak ve kendi yolunu kendi bulacak

Teşekkür ederim :)

kelimeleri evirip çevirip işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz ya pes.hayır kapatmak içinde dayatmayın,açmak içinde dayatmayın,bırakın kendisi karar versin diyorum.

aynen hiç karışmazlar canımmmmm
nereye gidiyon kızım bile demezler
bikini ile sokakta gezse kızım bu ne hal demezler
onlar özgür kesin yaaa
konuyu hiç alakası olmayan birşeyle bağdaştırmaya bayılıyorsunuz değilmi?güya öyle haklı çıkaracaksınız kendinizi,kapalı yada açık olmasıyla bikinili sokakta gezmesine izin vermek ne alaka,kim yazmış öyle birşeyi,savunacak birşeyiniz kalmayınca yeterki muhalefet olayımda nasıl olursa olsun diyorsunuz yani
aynen hiç karışmazlar canımmmmm
nereye gidiyon kızım bile demezler
bikini ile sokakta gezse kızım bu ne hal demezler
onlar özgür kesin yaaa

geçmiş sayfalara bakıyorumda ne benim nede diğer arkadaşların kızımızı sokağa bikinili bırakırız çünkü özgürüz biz diyen kimse görmedim ben,kimsede bikinili çarşıya çıkıp dolaşmaz zaten,ben hiç görmedim.sizler niye böylesiniz,nereden vursam acaba derdindesiniz sürekli,kendi kendinize yazıp birde kendi yazdıklarınıza inanma huyunuz var sizlerin,üstüne birde kendi yazdıklarınızı eleştiriyorsunuz.öyle oluncada konu amacını sapıyor.

umarım çocuklarınızı kapatırken beyinlerini de kapatmazsınız.

bikinii sokakta dolaşana deli derler ya. olurmu öyle şey

bence bırakın din dersi okulda verilsin . bilim yuvasınsa alsın din dersini . dışarıda saçma sapan insanlardan almasın . en azından formasyonu olan bir öğretmenden alacak öğretmenlik tecrübesi olan bir insandan alacak , en azından belli kurallara göre din dersi alacak .. okullarda din dersi verilmediği vakit ya bir çok aile kendi öğretmeye kalkacak yada saçma sapan insanların eline teslim edecek ve orada bu çocukların beyinleri rahat rahat yıkanacak . bırakın resmi kurumun içinde öğrensin valla ciddiyim çok daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…