- Konu Sahibi AngryPenguin
-
ya beyaz kazak giyiliyordu lisede formanın içine. beyazlar kirlenmiş yıkanıyor. krem rengini giydim ogün. yine uyarı. :)Ben de yesil corabim kacinca siyah giymistim. Babami aramisti mudur. Dusunsene ne kadar igrenc biseydi. Insan anneyi arar. Babam sabahlari corap kontrolu yapmaya baslamisti.
Sac acik birakmak tuhaf sekilli toplamak suslu tokalar kisa etek..
başı açık olduğu için çocuğunu eğitimden mahrum edecek insan yine bir bahane bulur göndermez, en azından belli bir kesim için hala öyle.Bu konuda ne düşüneceğimi tam olarak bilemiyorum açıkcası..
Çocuklar içinde tam ergenlik dönemlerinde ailelerinden kapat baskısı görecek olanlar olacaktır. (ama zaten okulda açsa bile dışarda kapatan kızlar vardı.) .
Diğer taraftan ise başı kapanmıyor diye okulla gönderilmeyen kızlar olmayacaklardır en azından diyede düşünüyorum Hiç olmasa eğitim alacaklar ..Şimdi varmı bilmiyorum ama bizim dönemimizde bazı aileler baş açık olduğu için kızlarını liseye göndermemişlerdi mesela
zamanındaki kendi dayatmaları gibi sanıyorlar sanırımBugünkü Sözcü gazetesi manşeti. Oldukça tartışma yaratır.
çok net konuşuyorsun. zorla kapatmaz merak etmeyin ha. bencce genellemelerden kaçmak en güzeli.zorunlu başınızı örteceksiniz denmiyor !! açacaksınız gibi !!!
dileyen örter diyor
artı ben örtündüğümde 5.sınıftan yeni çıkmıştım
annemle ne kavgalar ettik o dedi örtmeyeceksin ben dedim örteceğim sonunda benim dediğim oldu
heleki bu devirde hiç bir aile çocuğunu zorla kapatmaz merak etmeyin
onu soracaksanız
bele -tiyatro-piyano-yoga veya herneyse vb.kurslara çocuklar gidiyor
o yaşlarda belki bu kurslarda onların tercihi değil
velevki bırakın bence başörütüyle çocukluk yaşanmaz diye bişey yok çok şükür çocukluğumuda yaşadım gençliğimide
Ben de başörtüsünün kamuda ve üniversitelerde serbest olmasını savunanlardandım ama bu durum çocukluk çağı olarak nitelendirilen 'ortaokul-lise' çağı için geçerli değil.
Bir aile çocuğunu zorla kapatmaz diyenlere de anlam veremiyorum, tabii ki zorla kapatmaz bunu kafasına ince ince işleyerek bir nevi zorunluluk haline getirir.
Çocuğunun kendi düşüncesi değildir o yaşta kapanmak, keza bizim mahalle bakkalımızın kızı 6 yaşında ve kapalı. Bunun kendi isteği olduğunu kimse bana kabul ettiremez kusura bakmayın.
bdvdeki konuları okumuyormuyuz Allahaşkına kızlar yazıyor. ailem zorla başımı kapatıyor. açmak istiyorum yasaklıyorlar diye konu açanlar var.
bunu bilerek hala yok öyle şey denmesini inanın anlamıyorum
ben bu mesaja yazdım. bale dendiği içinzorunlu başınızı örteceksiniz denmiyor !! açacaksınız gibi !!!
dileyen örter diyor
artı ben örtündüğümde 5.sınıftan yeni çıkmıştım
annemle ne kavgalar ettik o dedi örtmeyeceksin ben dedim örteceğim sonunda benim dediğim oldu
heleki bu devirde hiç bir aile çocuğunu zorla kapatmaz merak etmeyin
onu soracaksanız
bele -tiyatro-piyano-yoga veya herneyse vb.kurslara çocuklar gidiyor
o yaşlarda belki bu kurslarda onların tercihi değil
velevki bırakın bence başörütüyle çocukluk yaşanmaz diye bişey yok çok şükür çocukluğumuda yaşadım gençliğimide
ha tamam pardon o zaman geçen ki avatar resminiz size mi ait di ?ben bu mesaja yazdım. bale dendiği için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?